Vakantie Fort Lauderdale: alle activiteiten met kinderen op een rij!

Vakantie Fort Lauderdale met kinderen: 6 top activiteiten!

De stad Fort Lauderdale ligt op een half uur rijden van Miami en wordt door veel gezinnen met kinderen overgeslagen. Toch is het een overweging om hier te overnachten met je kinderen. De stranden van Fort Lauderdale zijn net zo mooi als die van Miami en de prijzen van hotels liggen over het algemeen een stuk lager dan in Miami. Wij zijn hier in totaal 7 dagen geweest en zullen voor jullie de activiteiten die je in Fort Lauderdale met kinderen kunt ondernemen in deze blog beschrijven.

Fort Lauderdale met kinderen

Fort Lauderdale met kinderen #1: De stranden

Fort Lauderdale heeft net als Miami grote brede stranden. Je kunt Fort Lauderdale daarom misschien wel beschrijven als Miami in het klein. Wij zaten in de buurt van Las Olas Boulevard en vanuit daar heb je kilometers lang wit strand. Toen wij er in juli waren was het erg rustig op het strand. Fort Lauderdale staat ook bekend als party stad, dus misschien lag iedereen nog wel op bed.

Voor een bedje met parasol betaal je al snel tientallen dollars, dus wij hebben op onze handdoeken op het strand gelegen. Op de boulevard heb je genoeg tentjes waar je heerlijk kunt eten met je kinderen. Wel was er een hoop groene troep in de zee toen wij het strand in juli bezochten. Dit zorgde ervoor dat zwemmen in de zee niet super prettig was.

Fort Lauderdale strand met gezin

Fort Lauderdale met kinderen #2: Bezoek met de watertaxi de kanalen van Fort Lauderdale

Fort Lauderdale wordt ook wel het Venetië genoemd van Florida. Om deze kanalen te bezichtigen heb je een aantal opties:

  • Met de watertaxi. Deze watertaxi kun je boeken van donderdag tot en met zondag en het werkt een beetje als een Hop On Hop Off bus. Volwassenen betalen voor deze watertaxi 28 dollar en kinderen betalen de helft. Voor kinderen jonger dan 5 jaar is de taxi gratis.
  • Met een boot. Een andere optie is om met de boot van Jungle Queen een tocht langs de kanalen te boeken. Deze boot gaat iedere dag een aantal keer en de tours duren 90 minuten. De tickets van deze tour zijn iets goedkoper voor volwassen (24 dollar) en voor kinderen hetzelfde als de watertaxi (14 dollar).
  • Met een piratenschip. De tour met het piratenschip  is uiteraard afgestemd op kinderen. Kinderen worden verkleed als piraat, worden geschminkt en krijgen na afloop een piratencertificaat. Deze tour duurt maar 1 uur. Je betaalt 21 euro per persoon.

Fort Lauderdale met gezin

Fort Lauderdale met kinderen #3: Ga een dagje zwemmen in een waterpark

Je hebt verschillende waterparken in de buurt van Fort Lauderdale en wij hebben het Paradise Cove Waterpark bezocht. Het is het grootste waterpark van Fort Lauderdale met kinderen en je betaalt maar een paar dollar entree voor het park. Kinderen tot 5 jaar zijn hier gratis. Ook kun je gratis je auto parkeren bij dit waterpark.

Je hebt in dit waterpark vier gedeeltes. Je hebt hier:

  • Sharky’s Lagoon. Hier hebben ze verschillende kleine glijbanen en zeker voor kleine kinderen is dit gedeelte het leukste om te spelen.
  • Parrot’s Point. Dit gedeelte is voor de allerjongste kinderen en hier heb je hele kleine glijbanen.
  • Crazy Creek. Dit is een soort lazyriver, waar je op een band door het water wordt voortgeduwd.
  • H-2 Whoa. Hier heb je twee grote en snelle glijbanen en hier is een lengterestrictie. Bij de ene glijbaan moet je 1,40 m lang zijn en bij de andere iets meer dan 1 meter.

Bij het eetgedeelte van het waterpark zitten vele grote varanen op het terras die proberen een frietje te stelen van de toeristen die op het terras zitten. Echt een aanrader in Fort Lauderdale met kinderen!

Vakantie Miami met kinderen
Vakantie Miami met kinderen

Fort Lauderdale met kinderen #4: Bezoek het Everglades Park om krokodillen te spotten

Dit bekende natuurpark in de Verenigde Staten staat bekend om de vele krokodillen die in het park aanwezig zijn. De airboat tours zijn hier erg bekend, maar de airboat mag niet meer in het park zelf varen, vanwege het lawaai voor de dieren. Aan de rand van het park varen deze boten nog wel. Wij vonden het toch wel erg leuk om met zo’n boot over het water te scheuren.

Qua dieren hebben wij een krokodil, schildpad en verschillende vogels gespot. Ook wasberen kun je blijkbaar vaak spotten in het park. Je hebt vele verschillende organisaties die deze tours aanbieden. Aangezien wij in Fort Lauderdale overnachten, hebben wij een tour geboekt bij Sawgrass Recreation Park

Het Sawgrass Mill winkelcentrum is de grootste mall van Florida en het bezoeken van deze mall is goed te combineren met het bezoeken van het Everglades park. Deze twee activiteiten liggen maar een kwartier van elkaar vandaan en daarom kun je makkelijk in de ochtend het Everglades Park bezoeken en in de middag even gaan shoppen.

In de shopping mall heb je enorm veel eettentjes, waar je heerlijk in de koelte van de airco kunt lunchen.

Er zijn veel meer mogelijkheden om de krokodillen te bezoeken. Zo kun je met de eigen huurauto de krokodillen langs het water spotten en zelfs op de fiets. 

Fastpass Disney
Vakantie Fort Lauderdale met kinderen

Fort Lauderdale met kinderen #5: Ga een dagje naar Miami toe

Op een half uur rijden van Fort Lauderdale ligt de stad Miami. Uiteraard kun je hier ook van allerlei dingen doen met het gezin. Voor meer informatie, lees dan onze reisblog over Miami.

Vakantie Fort Lauderdale met kinderen

Fort Lauderdale met kinderen #6: Bezoek bij slecht weer het Museum of Discovery of Science

Uiteraard kan het soms ook slecht weer zijn en dan is het fijn om een slecht weer programma te hebben in Ford Lauderdale met kinderen. Gelukkig hadden wij alle dagen zon, dus hebben wij geen activiteiten hoeven ondernemen die op ons lijstje stonden met slecht weer. Toch willen wij ze graag delen met jullie!

Het Museum of Discovery of Science. Het leuke aan dit museum is dat kinderen veel dingen zelf kunnen doen. Zo kun je ervaren hoe hard het waait in een storm, kun je wolken maken en kun je leuke foto’s maken van je kinderen in de mond van een grote haai. Daarnaast hebben ze verschillende wilde dieren. Kijk het filmpje hieronder om een indruk te krijgen van dit museum.

Een andere optie bij slecht weer in Fort Lauderdale met kinderen is deze binnenspeeltuin

Waar overnachten tijdens een vakantie in Fort Lauderdale met kinderen?

Wij sliepen in Fort Lauderdale in The Villas Las Olas Hotel’Apart en hadden hier een prima appartement met een slaapkamer. Onze dochter sliep in de woonkamer op een slaapbank. Bij dit hotel zit een lekker zwembad en het hotel ligt aan de haven. Parkeren van de auto kan voor de deur. Het strand en vele restaurants liggen op loopafstand van het hotel. 

Fastpass Disney
Vakantie Miami met kinderen

Scroll naar boven