New York met kinderen

New York met kinderen: 34x doen met het gezin!

Een stedentrip naar New York met kinderen is fantastisch. New York is een grote stad, waar je prima een week kunt verblijven. Wij verbleven er in totaal acht dagen en hebben uiteraard nog lang niet alles gezien. Toen we de stad bezochten was Sanne hoogzwanger van Sophie en ook haar willen we graag nog een keer deze fantastische stad laten zien. Naar aanleiding van ons bezoek aan deze wereldstad zetten we de leukste activiteiten in New York met kinderen op een rij!

Hoe kom je in New York?

De meeste gezinnen met kinderen die naar New York gaan, doen dit met het vliegtuig. Er zijn dagelijks vluchten vanuit Nederland naar New York toe, maar soms kan het net wat goedkoper zijn als je vanaf bijvoorbeeld Brussel of Düsseldorf vliegt. Een vlucht vanuit Nederland duurt ongeveer 8,5 uur en houdt er rekening mee dat het in Nederland meestal zes uur later is dan in New York. Vlieg je naar New York dan vlieg je terug in de tijd.

Wij vergelijken altijd alle vluchten vanaf verschillende vliegvelden en doen dit eigenlijk altijd via de website van Skyscanner. Zoek je dus nog een vlucht naar New York met kinderen, kijk dan even hier

Overigens kan het af en toe voordelig zijn om een vlucht en hotel samen te boeken via een organisatie als TUI in een zogeheten pakketreis. Je kunt een overzicht van alle pakketreizen (hotel plus vlucht) voor de stad New York hier vinden. 

Kindvriendelijk hotel New York

Je kunt in New York met kinderen prima overnachten. Wel is New York een dure stad en zeker om te overnachten is het niet goedkoop. Onder de honderd euro vind je daarom eigenlijk niks. Voor ons waren het de duurste overnachtingen die we ooit ergens hebben gehad. We betaalden meer dan 250 euro per nacht, maar zaten dan wel in een hotel in de buurt van Time Square. We zetten voor verschillende prijsklassen een aantal goed beoordeelde hotels op de een rij. 

Budgethotel: Hotel 31

Middenklasse hotel: Hilton Garden Inn NYC Financial Center/Manhattan Downtown

Luxe hotel: Graduate Roosevelt Island

Voor een overzicht van alle hotels in New York met kinderen kijk even hier. 

New York met kinderen
New York met kinderen

New York met kinderen: handige tips

Als je een stedentrip naar New York met kinderen maakt, zijn er een aantal zaken die je vooraf moet weten. We zetten hieronder alle tips voor de stad New York kort op een rij. 

Douane: vlieg je naar New York met kinderen dan zijn er altijd wat standaard controles bij de douane. Zo krijg je op het vliegveld van vertrek al een aantal vragen wat jullie plannen zijn in New York en ook als je in New York aankomt worden dit soort vragen gesteld. Dit is een standaard controle en daarom hoef je je hier niet druk om te maken. Ook moet je een douane formulier invullen, wordt er een foto van je gemaakt en moet je wat vingerafdrukken inleveren. Iedere reiziger moet voor vertrek een ESTA invullen. Hier komen we later in de blog nog uitgebreid op terug. 

Elektriciteit: het elektriciteitsnetwerk in New York is anders dan in Nederland en daarom heb je voor al jouw apparaten een stekker of adapter nodig. In Nederland heb je 220 voltage namelijk en in New York 110. Je kunt vooraf deze stekker kopen en anders zijn er in New York genoeg winkels waar ze zo’n stekker verkopen. 

Geld: tegenwoordig kun je bijna overal met je pinpas of creditcard betalen. Vind je het toch prettig om wat Amerikaanse dollars op zak te hebben, dan zijn er op het vliegveld van New York al genoeg pinautomaten waar je geld kunt pinnen. Tijdens het pinnen wordt de vraag gesteld of je gelijk een omwisselkoers wil nemen voor de dollars, maar dat is eigenlijk altijd ongunstiger en moet je dus niet doen. 

Fooien: in New York is het geven van fooi bijna verplicht. Wij hebben in verschillende restaurants in New York gegeten, waar het ook gelijk standaard bij de rekening wordt opgeteld. Hier moet je wel even rekening mee houden op je stedentrip naar New York met kinderen. Veel van de bedienden in de horeca krijgen het merendeel van het loon uit fooi. 

Veiligheid: New York is een veilige stad, maar kom je op drukke plekken zoals bijvoorbeeld de metro, zorg er dan voor dat je je spullen in de gaten houdt. Voor de rest is het overdag prima te doen om op straat te lopen. De enige keer dat we ons niet helemaal veilig voelde was toen we het New York Yankees stadion in the Bronx bezochten en we even moesten wachten totdat de tour startten en we daarom wat gingen eten bij de plaatselijke Mac Donalds. Hier waren vrij veel zwervers en andere duistere types, maar de laatste jaren is dit wel erg veranderd en kun je ook in deze buurt prima met je kinderen lopen. 

Openbaar Vervoer: het makkelijkste om je te verplaatsen in New York met kinderen is de metro. Er ligt in New York een uitgebreid metrostelsel en wij hadden zelf een metrokaart gekocht voor een hele week. Bezoek je de stad dan maak je al snel meerdere ritjes op een dag en dan is het fijn dat je met een metropass de gehele week kunt reizen en niet steeds opnieuw kaartjes hoeft te kopen. Kinderen die onder de 112 cm zijn mogen gratis met de metro mee. 

Vliegveld New York: New York heeft drie vliegvelden, maar vlieg je vanuit Nederland of België, dan komen de meeste vluchten aan op JFK Airport. Je hebt verschillende vervoersmiddelen waarmee je naar het centrum van New York met kinderen kunt afreizen en de goedkoopste manier is om met de metro naar het centrum te gaan. De totale reisduur is dan ongeveer 1,5 uur. Neem je een taxi is dit uiteraard wel een stuk duurder, maar ben je in ongeveer 1 uur in de stad New York. 

New York met kinderen
New York met kinderen

Niet te missen bezienswaardigheden New York

Uiteraard heb je een aantal bezienswaardigheden in New York die niet te missen zijn en die de meeste toeristen wel bezoeken. Ook wij hebben al deze dingen gedaan en ook met kinderen zijn deze bezienswaardigheden leuk om te bekijken. We zetten ze hieronder kort op een rij. 

#1 Times Square: als je met kinderen New York bezoekt dan moet je wel even een bezoek brengen aan één van de drukste pleinen van de stad. Dit plein dat bekend staat vanwege zijn vele billboards en lichtjes is leuk om te bezoeken en om gewoon even ergens lekker te gaan zitten en rondom je heen te kijken.

Je ziet hier de vele reclames van de musicals van Broadway en er lopen over het plein genoeg gekostumeerde personen, waarmee je uiteraard tegen betaling op de foto kunt. In de buurt van Times Square zitten ook bekende musea als Madame Tussauds en Ripley believe it or not. 

#2 Vrijheidsbeeld: dit beeld is wel het meest bekende beeld van de stad en het is mogelijk om het beeld te beklimmen. Je hebt zowel vanuit het voetstuk als de kroon van het beeld een uitzicht over de stad. Toch staat hier vaak een lange rij en is het een hele tocht naar boven. Daarnaast is het niet goedkoop en zijn de raampjes boven klein.

Toch is het de moeite om naar het beeld toe te gaan en er mee op de foto te gaan. Het is leuk om de boot te nemen naar Liberty Island en op die manier dichtbij op de foto te gaan met het beeld. Onderweg stop je bij Ellis Island en hier kun je het Immigratiemuseum bekijken. Wij hebben het bezocht en het geeft een mooie indruk van de geschiedenis, maar voor kinderen is het niet super interessant. Een goedkope manier om langs het beeld te varen is de gratis tocht met de Staten Island Ferry. Je vaart met deze boot langs het beeld. 

#3 Empire State Building: dit is één van de bekendste gebouwen van de stad en vanaf het uitkijkplatform heb je een spectaculair uitzicht over de stad. Het gebouw is 443 meter hoog en telt 103 verdiepingen. Vanaf de 86e verdieping heb je een mooi uitzicht van 360 graden over de stad.

Probeer wel het gebouw te bezoeken op een heldere dag, anders heb je een stuk minder uitzicht. Wij hebben de Empire State Building twee maal bezocht. Een keertje overdag en een keer toen het donker was en je alle lichten van de stad ziet. Beide keren vonden we het uitzicht prachtig. Zeker in de avond heb je hier een heel goed uitzicht en een beter uitzicht dan Top of the Rock (ander uitzichtpunt).  

New York met kinderen
New York met kinderen

#4 Central Park: dit is het bekendste park van New York en dit park is ook behoorlijk groot. Je kunt er prima wandelen en wil je een groot deel van het park zien, dan is het handig om fietsen te huren. In onze New York pas die we vooraf hadden aangeschaft zat ook op een aantal plaatsen in de stad fietsverhuur en vandaar dat we het park per fiets hebben verkend.

Je hebt verschillende open velden zoals Sheep Meadow en The Great Lawn waar genoeg ruimten is voor kinderen om lekker te spelen en waar je prima terecht kunt om te picknicken met het gezin. Je hebt in Central Park voor kinderen ook een kleine dierentuin en een soort van kinderboerderij waar je de bekende kinderboerderij dieren tegenkomt zoals schapen, geiten en varkentjes. 

Ook heb je een meer (Loeb Boathouse) in Central Park waar je met kinderen een roeiboot kunt huren en je hebt in het park ook watervallen en perken met mooie bloemen en planten (Shakespear Garden). Bezoek je New York met kinderen in de zomer dan staat er ook pretpark in het park met verschillende attracties. Wij hebben ons hier een middag vermaakt in dit park, maar zeker in de zomer kun je je hier prima een dag vermaken met het gezin. 

#5 High Line Park: ook dit is net als een bezoek aan Times Square en Central Park een gratis activiteit in New York met kinderen. Je loopt hier langs een oude spoorrails door een soort van park heen en je kunt hier een wandeling maken van meer dan twee kilometer. Je ziet langs de route verschillende mooie grafiti en er zijn genoeg plekken waar je onderweg kunt stoppen voor een hapje en een drankje.

Daarnaast zie je onderweg bijzondere architectuur en kun je op verschillende plekken mooie foto’s maken. Door het hele park zijn kunstwerken te bewonderen. Wij hebben heel de middag op een terrasje gezeten hier naast een bekend acteur van een Amerikaanse serie. Dat hadden we zelf niet door en we hebben hem nog een foto van ons laten maken, totdat we de man ’s avonds op tv zagen. Let dus goed op of je niet een bekende Amerikaan tegenkomt hier ;). 

Pretparken New York

Ook op het gebied van vertier kun je in New York met kinderen terecht. We beschrijven hieronder de leukste pretparken/ waterparken van de stad. 

#6 Legoland New York: dit pretpark ligt ten noorden van de stad New York en met de auto rijd je vanaf het centrum er in anderhalf uur naar toe. Er rijden bussen vanaf het centrum van de stad naar dit pretpark toe. Het pretpark richt zich op kinderen van twee tot en met twaalf jaar. Je hebt hier verschillende attracties (allemaal in Lego stijl) in het pretpark.

Zo heb je twee achtbanen, twee binnenatracties, een Lego trein, autootjes, bootjes, kookpotten, een kinderschommelschip en nog veel meer. Bij het park ligt ook een hotel (Legoland Hotel), waar de kamers in stijl van Lego zijn ingericht. 

#7 Legoland Discovery Center: dit park ligt dichter bij de stad en ligt ook ten noorden van de stad. Het is soort van binnenspeeltuin in het thema van Lego. Afgezien van dat kinderen hier met Lego kunnen spelen zijn er een aantal kleine attracties die je kunt bezoeken en een 4D bioscoop. Ook zijn er in Miniland delen van New York nagebouwd. 

#8 Dreamworks Water Park: zoek je een tof subtropische zwemparadijs in New York met kinderen dan is dit een hele leuke optie. Het is verkozen tot het beste binnenzwembad van de Verenigde Staten. Binnen is de temperatuur boven de 25 graden, waardoor dit ook een leuke activiteit is in de winter of op een regenachtig dag. 

Je hebt hier vijftien verschillende glijbanen, waar je met of zonder een band vanaf moet. Ook is er een zeer lange lazy river, waar je onderweg allerlei karakters van Dreamworks animaties tegenkomt. Ook is er een groot golfslagbad in het waterpark. Het is mogelijk om een soort van fastpass te kopen om voorrang te verkrijgen bij de verschillende glijbanen. Ook is er een soort van piratenschip achtige speeltuin voor de jongere kinderen. 

#9 Luna Park Coney Island: Coney Island is een woonwijk in Brooklyn die elke zomer verandert in een attractiepark voor de inwoners van de stad en de toeristen. Je hebt in de zomer hier Luna Park Coney Island, een pretpark met de beroemde achtbaan Cyclone. Naast de achtbaan staan er vooral veel kermisattracties op het terrein.

Houdt er rekening mee dat de entree van het pretpark behoorlijk fors is en zeker als je met een heel gezin gaat dat dit best een groot bedrag is. Naast dit pretpark en het brede strand wat je hier kunt bezoeken, is er ook nog het New York Aquarium wat je hier kunt bezoeken. 

#10 Nickolodeon Universe Pretpark: dit is een leuk pretpark om te bezoeken in New York met kinderen als het bijvoorbeeld minder weer is. Het is één van de grootste indoorpretparken van de Verenigde staten. Uiteraard is het pretpark gebaseerd op de animaties van Nickolodeon zoals Sponge Bob, PAW Patrol en de Ninja Turtles. Het pretpark heeft voor zowel jonge als oudere kinderen attracties. 

Wat het park zo mooi maakt zijn alle felle kleurtjes die de verschillende attracties hebben, waardoor het een heel vrolijk geheel wordt. Ook de zes snelle attracties voor de wat oudere kinderen zien er kleurrijk uit, maar kinderachtig zijn deze attracties zeker niet. Zo ga je bij de meeste attracties verschillende keren over de kop. 

#11 Deno’s Wonder Wheel Amusement Park: dit is een ander pretpark op Coney Island aan het strand. Het grote reuzenrad is hier de grote blikvanger en bij dit reuzenrad staan een aantal andere kleinere attracties. Voordeel van dit park is dat de entree gratis is en je een tegoed kunt kopen, waarmee je verschillende attracties kunt doen.

Hierdoor kunnen bijvoorbeeld alleen je kinderen in attracties gaan en hoef je zelf voor het park geen entree te betalen. Overigens zijn er ook attracties voor volwassenen zoals een snelle achtbaan en een spookhuis. 

New York met kinderen
New York met kinderen

Kindvriendelijke musea New York

Je kunt in New York met kinderen ook naar verschillende musea in de stad. We beschrijven hier de musea die het meest geschikt zijn voor kinderen. Uiteraard zijn er nog veel meer musea in deze grote stad. 

#12 Metropolitan Museum of Art: dit is het grootste kunstmuseum van de Verenigde Staten en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Voor kinderen is het misschien niet het meest spannende museum, maar je hebt binnen bijvoorbeeld ook een hele collectie in het teken van Egyptische piramides wat ze misschien wel leuk vinden om te bekijken. Het museum is zo groot dat je hier makkelijk uren kunt rondlopen en je makkelijk kunt verdwalen. 

Er worden in het museum voor kinderen bepaalde workshops aangeboden zodat ze bijvoorbeeld kunnen knutselen en op de website staat ook een plattegrond van het museum dat speciaal op kinderen is gericht. Klik op de blauwe link voor meer informatie over dit museum in New York met kinderen. 

#13 Brooklyn Children’s Museum: je kunt in New York met kinderen ook naar een museum dat speciaal voor kinderen is bedoeld. In het Brooklyn Children’s Museum kunnen kinderen op allerlei vlakken dingen gaan ontdekken. Zo is er een heel dorp met allerlei winkeltjes en bedrijven, waar kinderen allerlei beroepen kunnen naspelen. Zo kunnen ze winkelier, bakker of groenteboer zijn in dit gedeelte van het museum.

Wij hebben zoiets dergelijks al eens gezien tijdens onze reis in Vancouver en onze dochter vindt dat altijd fantastisch om zo te spelen in verschillende winkeltjes en gebouwen. Verder is er een gedeelte dat in het teken staat van de natuur, de zintuigen en de wetenschap. Je kunt je in dit museum prima een halve dag vermaken. 

#14 Intrepid Museum: dit museum is gevestigd in een groot vliegdekschip aan het water en staat volledig in het teken van de ruimtevaart, luchtvaart en zeevaart. Je vindt in de collectie van het museum het eerste spaceshuttle, onderzeeërs en de snelste vliegtuigen. Je kunt bij het museum een plattegrond krijgen, waar precies op weergegeven staat wat er allemaal voor kinderen in het museum te doen is. 

Zo hebben ze voor kinderen drie verschillende simulators, waar ze kunnen zien hoe het er in de luchtvaart aan toegaat en hoe bijvoorbeeld G-Force aanvoelt. Ook is er een Exploreum Hall die in het teken staat van kinderen en waar kinderen in een helikopter kunnen klimmen en een vliegtuig kunnen besturen. 

#15 Madame Tussauds: wij hebben dit museum bezocht en vonden het leuk om er een keertje doorheen te lopen, maar houdt er wel rekening mee dat je in de Verenigde Staten bent en er veel bekendheden zijn die je kinderen niet kennen. Naast de beelden die je er kunt zien, is er een 4d bioscoopfilm die je kunt bekijken en kun je er een 7d game doen. 

Verder is er een gedeelte waar je op bezoek kunt in het witte huis, is er een gedeelte met KingKong en heb je ook gedeelte dat in het teken staat van de Marvel Superhelden zoals de Hulk en Spiderman. Ook is er een gedeelte met muziek dat voor kinderen veel interactieve elementen bevat waarbij ze bijvoorbeeld kunnen dansen. 

New York met kinderen
New York met kinderen

#16 Natural History Museum: dit museum staat in het teken van dieren en het museum heeft ook een grote collectie aan dino skeletten. Het museum is één van de grootste natuurmusea ter wereld en heeft tientallen verschillende permanente tentoonstellingen. Zeker de exposities met de Dinoskeletten (merendeel van de skeletten bestaan uit echte botten) zijn indrukwekkend voor kinderen. 

Ook een leuke ruimte in het museum is de Discovery room, waar kinderen onder begeleiding van hun ouders aan de slag kunnen met allerlei voorwerpen, puzzels kunnen maken en wetenschappelijke uitdagingen kunnen aan gaan. Je betaalt hier voor zowel de ouders als de kinderen (vanaf drie jaar) entree. 

#17 Ripleys believe it or not: dit museum ligt in de buurt van Times Square en is een museum met allerlei rare dingen. Wij bezochten het museum tijdens een van onze stedentrips naar de stad Amsterdam en voor kinderen is dit ook een leuk laagdrempelig museum. Je vindt hier bijvoorbeeld de langste man, de man met de langste nagels en nog meer vreemde figuren. In totaal zijn er wel 500 displays en zijn er ook verschillende interactieve elementen in het museum aanwezig voor kinderen. 

Zo heb je een ruimte met allerlei martelvoorwerpen en kun je met kinderen door een ruimte lopen waar de hele ruimte in kleur en beweging is. Wat dat betreft lijkt het museum in New York wel voor een groot gedeelte op het museum in Amsterdam. Dus heb je het museum in Nederland bezocht dan heb je een goede indruk van het museum in New York.  

#18 Ground Zero monument + 9/11 Memorial museum: uiteraard is het ook mogelijk in New York met kinderen om stil te staan bij de verschrikkelijke aanslagen die de stad heeft moeten doorstaan in 2001. Voor jonge kinderen is het natuurlijk misschien niet de beste activiteit en is het lastig om te beseffen wat er precies is gebeurd, maar met wat oudere kinderen is dit wel goed te doen.

Wij vonden zowel het monument als het museum (die op een paar paar minuten lopen van elkaar verwijderd zijn) erg indrukwekkend. In het museum kun je de verhalen lezen van mensen uit de stad die de aanslagen van dichtbij hebben meegemaakt en ook zie je hier allerlei attributen die indruk maken. Het museum is niet super groot, maar maakte op ons wel behoorlijk veel indruk en het verhaal van de aanslagen is natuurlijk een belangrijk gebeuren in de geschiedenis van de stad. 

#19 Spyscape Spionnenmuseum: in dit museum kun je in New York met kinderen alles te weten komen over spionage. De bekendste inlichtingendienst van de Verenigde Staten is de FBI en in dit museum vindt je uiteraard veel informatie over deze inlichtingendienst. In totaal heb je zeven verschillende ruimtes in het museum die allemaal een ander onderwerp hebben. Kinderen kunnen hier van allerlei dingen doen zoals aan een leugendetector hangen. Kinderen krijgen een polsbandje en daarmee kunnen ze in het museum verschillende opdrachten maken. 

#20 FDNY Fire Zone: dit is een museum, waarbij kinderen alles te weten kunnen komen hoe het is om een brandweer te zijn. Kinderen kunnen hier echt brandweermannen ontmoeten en op een interactieve manier leren ze van alles over het beroep van brandweer. Zo kruipen ze door rokerige gangen, kunnen ze in een echte brandweerwagen zitten en kunnen ze zien hoe vuur werkt. Zijn je kinderen helemaal gek van de brandweer dan is dit museum een hele leuke optie om te bezoeken. 

Je verplaatsen in New York

Je kunt de stad New York met kinderen met verschillende vervoersmiddelen bekijken. Wij hebben tijdens ons verblijf veel gebruik gemaakt van de metro, waar je een groot deel van de stad mee kunt bezichtigen. Ook rijden er door de hele stad taxi’s en kan dit ook een vervoersmiddel zijn, waarmee je snel van de ene naar de andere plek kunt reizen. Daarnaast zijn er nog een aantal opties die we hieronder bespreken. 

#21 Hop on Hop off Bus: wil je snel een goede indruk krijgen van een stad dan zijn deze dubbeldekker bussen een goede optie. De bussen rijden een bepaalde route en stoppen bij de verschillende bezienswaardigheden langs de route. Je kunt dan bijvoorbeeld een dag lang gebruik maken van deze bussen en onderweg zo vaak in- en uitstappen als je wil. 

Je kunt in New York met kinderen uit verschillende maatschappijen kiezen die dit soort bussen laten rijden. De meeste van de busmaatschappijen rijden verschillende routes door de stad. De meeste maatschappijen hebben een Uptown route, Downtown route, Classic Route en een Brooklyn Route. 

#22 Fietsen door de stad: een leuke manier om de stad te verkennen is op de fiets. Door de hele stad heb je verschillende fietsverhuurbedrijven en wij hadden met onze aangeschafte New York pass de mogelijkheid om op verschillende plekken fietsen te huren. Zo verkende we Central Park op de fiets en maakten we ook een leuke fietstocht bij de Brooklyn Bridge. Zeker met kinderen is dit een leuke activiteit als ze al een beetje kunnen fietsen. 

Daarnaast kun je New York met kinderen ook verkennen door middel van een georganiseerde fietstocht. Baja Bikes organiseert verschillende fietstochten door New York en ze hebben ook een speciale fietstocht voor gezinnen. Kinderen vanaf tien jaar kunnen zelf fietsen en voor kinderen jonger dan tien jaar is er de mogelijkheid om bij één van de ouders achterop te gaan in een fietsstoeltje. Deze fietstocht duurt ongeveer 2,5 uur. 

#23 Super Helden Tour: uiteraard is het ook mogelijk om New York met kinderen te verkennen met een gids. Nu heb je tientallen tours die je op internet kunt vinden in New York, maar een voor kinderen aansprekende tour is de super helden tour. Een verklede gids rijdt in een busje door de stad heen en laat je de verschillende plekken in de stad zien, die terugkomen in films. Deze tour is uiteraard meer geschikt voor wat oudere kinderen die ook al wat vaker Amerikaanse films kijken en die het Engels van de gids kunnen verstaan. 

New York met kinderen
New York met kinderen

Overige kinderactiviteiten New York

Uiteraard kun je in New York met kinderen nog veel meer dingen doen dan de bovenstaande beschreven activiteiten. We benoemen ze hieronder kort bij overige activiteiten. 

#24 Madison Square Garden: zijn je kinderen gek van ijshockey of basketbal, dan is dit evenementencentrum leuk om te bekijken. In deze hal worden sportwedstrijden, concerten en nog vele andere evenementen gehouden. Het is ook het thuisstadion van het basketbalteam de New York Knicks en het ijshockeyteam de New York Rangers. Wij hadden hier een rondleiding geboekt en tijdens de rondleiding bezochten we de hal zelf, de kleedkamers en de VIP ruimtes. De rondleiding duurt ongeveer 75 minuten en uiteraard is deze in het Engels. 

#25 Dierentuin Bronx: wil je in New York met kinderen naar de dierentuin, dan heb je naast de dierentuin in Central Park nog een dierentuin die je kunt bezoeken. De Bronx Zoo is de grootste stadsdierentuin ter wereld en heeft meer dan 8000 dieren. De dierentuin ligt in het noorden van de stad en met de metro doe je er ongeveer 40 minuten over om er vanuit het centrum te komen. 

Uiteraard zijn de meeste grote Afrikaanse dieren in deze dierentuin te vinden zoals de leeuw, de olifant, de tijger en de giraf. Wat leuk is om in deze dierentuin in New York met kinderen te bezoeken is de Childrens Zoo waar kinderen dichtbij verschillende kleinere (boerderij) dieren kunnen komen. Een ander mooi gebied om te bezoeken is de Aziatische jungle waar je verschillende dieren van dichtbij kunt bekijken. Je kunt je in deze dierentuin prima een dag vermaken. 

#26 Chinatown: een bijzondere wijk in New York is Chinatown, waar het merendeel van de bewoners Chinees is. Dit zie je duidelijk in het straatbeeld terug. Het is leuk om door de wijk heen te wandelen, omdat je echt het idee hebt dat je in een andere wereld (China) bent. Uiteraard is het ook de plek waar je goedkoop kunt eten en drinken en spullen kunt kopen als je New York met kinderen bezoekt. 

#27 Yankee Stadion: vinden je kinderen het leuk om een stadion te bezoeken dan is een rondleiding door dit stadion een leuke optie. Het stadion van dit bekende Amerikaanse honkbal team ligt in de wijk the Bronx en dat is niet de beste wijk van de stad. Toen we in de Mac Donalds bij het stadion nog even wat gingen eten omdat we te vroeg voor de tour waren, merkten we dat gelijk. Veel zwervers en ongure types die hier in en rond het restaurant zaten. 

De tour door het stadion is leuk en je komt op de bekende plekken die je meestal met een stadiontour aan doet zoals het veld, de kleedkamers en de prijzenkast. 

#28 Shoppen: je kunt in New York met kinderen uiteraard ook goed shoppen. Je hebt verschillende grote warenhuizen als Bloomingdale waar je terecht kunt voor allerlei zaken zoals merkkleding. De prijzen in de Verenigde Staten liggen voor verschillende bekende merken een stuk lager dan in Nederland, dus gezinnen die van shoppen houden kunnen hun lol op. Wij hebben behoorlijk wat winkels van binnen gezien en bij de meeste warenhuizen kun je vooraf een kortingspass aanvragen, waarmee je nog eens extra korting krijgt op je kleding die je wil kopen. 

#29 Top of the Rocks uitzicht: dit is een ander uitzichtpunt dat wij in New York hebben bezocht. In principe lijkt deze toren op die van het Empire State Building, waarbij je hier een mooi uitzicht hebt over Central Park. Het observatiedek ligt op de 70e verdieping van het gebouw en je hebt hier een 360 graden uitzicht over de stad. Ook heb je hier een uitzicht over het Empire State Building. Wil je de stad New York met kinderen in de avonduren zien als het donker is en de lichten allemaal aan zijn, dan kun je beter het Empire State Building bezoeken, aangezien Central Park bijvoorbeeld bijna niet verlicht is en je daardoor weinig hier van ziet. 

#30 One World Observatory: dit is nog een ander uitzichtpunt over de stad en het hoogste gebouw van de stad. Je hebt hier een uitkijkplatform op verdieping 100, 101 en 102 en op alle drie de verdiepingen heb je een 360 graden uitzicht over de stad. Je gaat hier naar boven met een supersnelle lift die in een minuut tijd boven is. 

#31 Bibliotheek New York: zoek je een gratis activiteit in New York met kinderen dan is een bezoek aan deze bibliotheek een leuke optie. Het is een van de grootste bibliotheken in de Verenigde Staten en is alleen al vanwege het gebouw een reden om te bezoeken. De bibliotheek heeft ook een speciaal kindergedeelte (Children’s Center) waar ook regelmatig activiteiten voor kinderen worden georganiseerd. 

#32 Musical op Broadway: vele toeristen die een stedentrip naar New York maken gaan ook een avond op Broadway naar een musical. In het centrum kun je overal kaartjes kopen voor de verschillende musicals die op dat moment draaien. Het hele jaar door draaien de meest bekende musicals in dit wereldberoemde theater. Uiteraard zijn de musicals in het Engels, maar een muscial als de Lion King is ook voor jongere kinderen een spektakel om te volgen. 

#33 Speeltuinen: uiteraard kun je in New York met kinderen ook genoeg speeltuinen bezoeken. Een mooie website die al de verschillende speeltuinen in de stad op een rij zet met foto’s erbij van de speeltuinen kun je hier vinden. Kijk waar de verschillende speeltuinen in de stad liggen en of je een speeltuin kunt combineren met een andere activiteit, zodat je kinderen zich af en toe even kunnen uitleven in een speeltuin. 

#34 Edge Uitzichtpunt: dit is een ander tof uitzichtpunt waar je de stad New York met kinderen vanaf grote hoogte kunt zien. Op deze wolkenkrabber is een tof uitzichtplatform van glas, waar je een mooi 360 graden uitzicht hebt over de stad New York. Doordat je alleen maar glas hebt bij dit uitzichtplatform, kun je hier prima foto’s maken met het gezin met de stad op de achtergrond. 

#35 The Vessel: dit gebouw ligt aan de wereldberoemde High Line in New York en ziet er heel erg tof uit. Het heeft super veel verschillende trappen en platforms en ziet er bijna uit als een soort van kunstwerk. Dit is een gratis kinderactiviteit in New York, aangezien je de begane grond van dit gebouw gratis kan bezoeken. In het verleden kon je de trappen ook nog opklimmen, maar dat gedeelte is tegenwoordig helaas gesloten. 

New York met kinderen
New York met kinderen

Kindvriendelijk restaurant New York

Je kunt in een wereldstad als New York met kinderen overal eten en ook bijna alles eten. Daarbij heb je ook hele leuke tentjes waar je wat kunt eten en waar veel vermaak is voor kinderen en veel te zien. Wij bezochten een aantal van deze tentjes en zullen die hieronder beschrijven. 

#36 Hard Rock Cafe: bij dit restaurant op Broadway hebben we geluncht en je moet hier vooral naar toe gaan voor de inrichting van het restaurant. Het eten bestaat voornamelijk uit burgers met friet, maar op sommige momenten is er ook live muziek. Het interieur ziet er tof uit met een grote gitaar door heel de zaal heen. Houdt er altijd wel rekening mee dat er bovenop de menuprijzen een behoorlijk bedrag komt aan fooi. Dat rekenen ze er eigenlijk standaard bij. 

#37 Planet Hollywood: een beetje hetzelfde concept als het Hard Rock Cafe. Ook hier is er binnen genoeg te zien en hangt er in het restaurant van alles in de lucht. Ondanks dat de menukaart wel iets uitgebreider is dan bij het Hard Rock Cafe en je hier naast de burgers ook een salade, pasta of sandwich kunt eten. Ze serveren hier ook een soort van milkshake achtige glazen met een hele hoop snoep wat er erg leuk uitziet. 

#38 Ellen’s Stardust Dinner: wat wij een heel leuk restaurant vonden om te eten was dit restaurant. Het personeel wat je bedient staat ook te zingen op de tafels en voor kinderen is hier genoeg te zien. Je krijgt hier tijdens het eten een soort van entertainment programma en er is eigenlijk continu wel iets te zien in de zaal. Ze hebben hier een redelijk uitgebreide menukaart en ook voor kinderen is er genoeg keuze om te eten. 

New York met kinderen
New York met kinderen

ESTA aanvragen

ESTA is een afkorting en staat voor Electronic System for Travel Authorization. Iedereen die naar de VS (en dus ook naar New York) reist, moet vooraf een aanvraag doen. Een ESTA is een elektronische reistoestemming voor de Verenigde Staten van Amerika. 

Het ESTA Amerika is twee jaar geldig, nadat het is toegekend en dan mag je tijdens deze periode onbeperkt het land inreizen. Een ESTA aanvragen doe je hier online voordat je op reis gaat. Wij hebben nu een aantal keer met onze dochter naar de VS gereisd en het aanvragen van deze ESTA is makkelijk en goed geregeld. Zorg wel dat je dit vooraf doet, want anders heb je de kans dat het op het vliegveld niet meer kan en je niet naar New York afreizen kunt. 

New York Pass

Je hebt verschillende voordeelskaarten die je kunt aanschaffen als je naar New York met kinderen gaat. Kijk altijd vooraf goed of de pass voor jullie gezin een voordeel oplevert. Kijk vooraf wat je allemaal precies wil doen en wat de prijzen zijn voor het hele gezin voor iedere bezienswaardigheid. Wij hebben zelf de New York pas gekocht, omdat we er acht dagen waren en we op deze manier heel veel dingen van ons lijstje ‘gratis’ met de pas konden doen. We zetten hieronder de belangrijkste passen op een rij. 

New York Pass: met deze pas heb je gratis entree tot maar liefst 100 verschillende bezienswaardigheden. Je kunt de pas voor een duur van een tot tien dagen nemen en hoe langer de duur van de pas is hoe goedkoper de pas per dag is. Neem je de pas maar voor een dag, moet je wel heel veel activiteiten plannen om de pass er uit te halen. Ben je een aantal dagen in New York met kinderen dan kan deze pas zeker aantrekkelijk zijn. 

New York Sightseeing pass: bij deze pass krijg je bij sommige attracties gratis toegang en bij sommige attracties korting op de entree. Je kunt bij deze pas uit twee verschillende opties kiezen: een Dagpas of een Flexpas. Bij de Dagpas gaat het puur om de dagen dat de pas geldig is en ook hier heb je weer keuze uit meerdere dagen passen. Bij de Flexpas kun je kiezen uit het aantal bezienswaardigheden die je wil bekijken en die kun je dan binnen een periode van zestig dagen bezoeken. 

New York Explorer Pass: bij deze pas kies je ook twee tot tien attracties uit een hele lijst bezienswaardigheden die je wil bezoeken met het gezin. Ook hier staan vele van de hiervoor genoemde bezienswaardigheden in de lijst van de aanbieder. 

Zoek dus eerst uit wat je allemaal in New York met kinderen wil bezoeken en kijk dan of er een kaart tussen zit die voor jullie gezin voordeel oplevert. 

Kerst in New York met kinderen

De kerstvakantie is natuurlijk een mooie vakantieperiode om New York met kinderen te bezoeken, aangezien dan de gehele stad helemaal in kerstsfeer is. De kerstboom van Rockefellers Center is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid in deze periode in New York. De meeste gezinnen kennen deze kerstboom nog wel uit de bekende kerstfilm Home Alone als Kevin de stad New York bezoekt en uiteindelijk bij deze boom wordt herenigd met zijn moeder. 

Er worden in deze kerstperiode ook speciale kerstwandeltochten georganiseerd, waarbij je langs verschillende kerst bezienswaardigheden van de stad loopt. Ook zijn er dan verschillende plekken waar je in New York met kinderen kunt schaatsen zoals de Rockefeller schaatsbaan en de schaatsbaan in Central Park. 

Ook zijn er in deze periode een aantal kerstmarkten die je in de stad kunt bezoeken. Ook zijn er natuurlijk verschillende winkels die flink uitpakken in deze periode. Zo kun je in warenhuis Macy’s bijvoorbeeld een heel kerstdorp bekijken en kun kinderen hier met de kerstman op de foto gaan. 

Ben je enthousiast geworden door de blog om een stedentrip te maken naar New York met kinderen en heb je nog geen hotel geboekt, kijk dan voor een overzicht van alle kindvriendelijke hotels in New York even hier

Scroll naar boven