Volkel met kinderen

Volkel met kinderen: leuk weekendje weg met het gezin!

Je kunt in Volkel met kinderen een heel leuk weekendje weg zijn. In dit Brabantse dorp is genoeg vertier om je twee dagen te vermaken. In de provincie Brabant is sowieso genoeg vermaak voor kinderen. Zo schreven wij al eens over de verschillende leuke speelbossen in Brabant die je met kinderen kunt bezoeken en ook over leuke wandelingen in Brabant met kinderen. In het dorp Volkel is ook genoeg vertier te vinden voor het gezin. Je hebt hier namelijk twee kindvriendelijke parken liggen die je met het gezin kunt bezoeken: Dierenpark Zie Zoo en Billybird Park Hemelrijk. Naar aanleiding van een bezoek aan beide parken geven we de informatie die je nodig hebt om de parken te bezoeken in Volkel met kinderen. 

Volkel met kinderen
Volkel met kinderen

Volkel met kinderen: Dierenpark Zie Zoo

Op een zaterdagochtend rijden we naar Volkel toe met onze dochter om een bezoek te brengen aan Dierenpark Zie Zoo. Wat gelijk een goede binnenkomer is, is dat je de auto gratis kunt parkeren op de ruime parkeerplaats bij het dierenpark. Buiten bij de kassa staan al gelijk allerlei dierenbeelden en ook een grote kooi met vogels er in. Het is duidelijk dat we bij het dierenpark gearriveerd zijn.

Bij de kassa krijgen we een plattegrond van het dierenpark en het park ligt in een soort van n vorm. Je loopt eerst dus helemaal naar achteren in een boog tegen de klok in tot bij het restaurant en de speeltuin en dan weer via een route langs andere dieren terug. Het is de dag dat we er zijn heerlijk weer, dus het is absoluut geen straf om hier tussen de dieren te lopen. 

Volkel met kinderen
Volkel met kinderen

Het dierenpark heeft verschillende grote en mindere grote dieren zoals kamelen, beren, reuzenschildpadden, hyena’s, vossen, stokstaartjes, pinguïns en nog tientallen andere dieren. Het grappige is dat het voor kinderen niet altijd hele grote dieren hoeven te zijn. Onze dochter vond bijvoorbeeld de hokken met cavia’s het meest interessant, omdat je deze kon aaien. Bij deze beestjes zijn we minimaal een half uur blijven staan. 

Volkel met kinderen
Volkel met kinderen

Over het algemeen kun je bij de meeste dieren heel dichtbij komen. Zo kun je bijvoorbeeld de pinguïns in het dierenpark bijna aanraken. Zeker met kleine kinderen is dit extra leuk, omdat ze de dieren ook goed zien!  Bij veel verschillende dieren heb je ook opstapjes voor kinderen, zodat ze het ook goed kunnen zien. 

Doordat het dierenpark niet super groot is, is het ook lekker overzichtelijk. Aan het einde van het dierenpark heb je ook een speeltuin en een restaurant waar je wat kunt eten en drinken. Wat ons betreft altijd een fijn iets, aangezien we dan op het gemak kunnen eten, terwijl onze dochter (als ze gegeten heeft) niet aan tafel hoeft te zitten, maar gelijk kan gaan spelen.  

Volkel met kinderen
Volkel met kinderen

Uiteindelijk zijn we iets meer dan een halve dag in het dierenpark geweest. Wij vonden het een erg leuk uitje met onze dochter om te ondernemen in Volkel. Wat dat betreft is het dierenpark zeker een aanrader als je Volkel met kinderen bezoekt. 

Het dierenpark is iedere dag van het jaar open. Leuk feitje over dit dierenpark is dat het de eerste zorgdierentuin van Nederland is. Mensen met autisme hebben in het dierenpark een nuttige dagbesteding bij het park. Kijk voor meer informatie over de verschillende dieren, de entreeprijzen en het adres even op de website van het dierenpark. 

Volkel met kinderen
Volkel met kinderen

Volkel met kinderen: Billybird Park Hemelrijk

BillyBird Park Hemelrijk is lastig te beschrijven wat het nu precies is. Is het een pretpark of meer een grote speeltuin. Of is het een soort van waterpark met speeltoestellen? Het heeft van alles wat en het park wordt zeker in de warme zomermaanden goed bezocht. Als wij er zijn met onze dochter is het niet super warm, waardoor zwemmen geen optie is. Hierdoor is het ook een stuk rustiger in het park als wij er zijn. 

Het hele park ligt eigenlijk rondom een groot meer. In de zomer kunnen kinderen bij dit meer zwemmen en is er op het water een aqua funpark. Ook ligt hier een groot strand om heen, waar je als gezin lekker kunt geniet van de zon.

Volkel met kinderen
Volkel met kinderen

Aan bijna alle kanten van het meer zijn wel speeltoestellen te vinden. In de buurt van de ingang heb je gelijk een natuurspeeltuin liggen en ook een reuze glijbaan met verschillende speeltoestellen. Ook is hier in de buurt een klimberg te vinden. Onze dochter is dol op klimmen, dus we moeten uiteraard de berg mee op. De verschillende speeltoestellen liggen ruim uit elkaar, waardoor het bij de meeste toestellen niet heel druk is. Hierdoor is het wel een stuk minder overzichtelijk en moeten we onze dochter goed in de gaten houden. 

Als we een stuk verder langs het water lopen het park verder in, komen we bij een indoor speeltuin. Ook wanneer het minder weer is, kun je in BillyBird spelen, maar het merendeel van de toestellen zijn toch buiten. Wel is er ook nog een overdekt theater en enorme ballenbak in de buurt van de indoor speeltuin. Hier zijn ook wat terrassen, waar je wat kunt eten en drinken. 

Volkel met kinderen
Volkel met kinderen

Als we wederom een stukje verder door lopen het park in zien we nog verschillende kermisachtige attracties zoals een draaimolen, zweefmolen, theekopjes en botsauto’s. We zien vanaf hier ook de grote achtbaan, waar we helaas met Sophie nog niet in mogen, omdat kinderen minimaal 110 cm groot moeten zijn. 

Als we helemaal achterin het park zijn is hier nog een grote speeltuin met ook een soort van verkeersplein. Wat dat betreft hebben wij ons hier een hele dag vermaakt met onze dochter. Ook dit park is echt een aanrader als je Volkel met kinderen bezoekt. Kinderen kunnen hier makkelijk een hele dag spelen. We kunnen ons voorstellen dat wanneer het lekker weer is en je ook nog kunt zwemmen, dat je hier makkelijk je twee dagen kunt vermaken met het gezin! Voor meer informatie over het park van BillyBird Hemelrijk kijk even op de website van het park

Volkel met kinderen
Volkel met kinderen

Waar overnachten in Volkel met kinderen?

Het is lastig om in Volkel met kinderen te overnachten, aangezien er geen hotels zijn met familiekamers. Je moet voor een weekendje weg dan uitwijken naar de dorpen rondom Volkel. 

Budget: Fletcher Wellness-Hotel Brabant Mill

Middenklasse: Fletcher Hotel-Restaurant Teugel Uden-Veghel

Luxe: Villa Polder

Zoek je meer opties dan kun je het beste overnachten in Eindhoven. Dit ligt op minder dan een half uurtje rijden van Volkel. Hier heb je een veel groter aanbod van hotels voor gezinnen met kinderen. Kijk hier voor een overzicht van alle hotels in Eindhoven

Volkel met kinderen
Volkel met kinderen

Scroll naar boven