Speelbos Herperduin met kinderen

Speelbos Herperduin met kinderen: alle informatie!

Is speelbos Herperduin met kinderen een aanrader? Dat is het zeker! Wij schreven al eens een blog over de tien leukste speelbossen in Brabant met kinderen en daar staat dit speelbos zeker in onze top drie van leukste speelbossen. Het leuke aan dit speelbos is dat je er een fantastisch speeltoestel hebt, maar ook nog verschillende activiteiten naast hebt, waardoor je je hier prima een halve dag kunt vermaken met het gezin. In dit blog zetten we alle belangrijke informatie over speelbos Herperduin met kinderen op een rij voor jullie. We hebben er ook flink wat foto’s bij gezet van de omgeving, zodat je een goede indruk krijgt van wat je kunt verwachten van dit speelbos in Brabant. 

Speelbos Herperduin met kinderen
Speelbos Herperduin met kinderen

Speelbos Herperduin met kinderen: Het speelbos

Om bij het speelbos te komen kun je het beste het adres van pannenkoekenrestaurant Pan&Zo intypen in je navigatie, aangezien de grote (gratis) parkeerplaats van het speelbos tegenover dit restaurant is. Het is een ruime parkeerplaats, waar het in het weekend weleens druk kan zijn. Er zijn dan naast de gezinnen die naar het speelbos gaan, ook veel mensen die gaan sporten in het bos. We hebben tijdens ons bezoek aan het speelbos behoorlijk wat hardlopers, mountainbikers en sportgroepjes in het bos bezig gezien. Naast het pannenkoekenrestaurant zit ook gelijk de ingang van het speelbos. 

Bij deze ingang vindt je ook gelijk een plattegrond van de omgeving, ondanks alles wel voor zich spreekt. Na een kleine wandeling door het bos zien we het grote speeltoestel en onze dochter schiet weg. Het speeltoestel is prachtig gemaakt en erg leuk. Het is redelijk hoog en kinderen kunnen er op vier of vijf manieren in en op klimmen. In het midden zit een grote snelle glijbaan, wat er voor zorgt dat kinderen ook steeds weer opnieuw naar boven moeten klimmen en dat ook steeds op een andere manier kunnen doen. 

Speelbos Herperduin met kinderen
Speelbos Herperduin met kinderen

Onze dochter ging op haar jas zitten om extra vaart te maken in de glijbaan en dat zorgde bij haar voor behoorlijk wat hilariteit. In de buurt van het speeltoestel ligt ook een plas water met een waterpomp, waar kinderen met laarsjes aan rondom het water aan het spelen waren. Met kleine kinderen moet je hier wel opletten dat ze niet er volledig in vallen. Wat dat betreft is het sowieso verstandig om met jonge kinderen een extra set kleding mee te nemen. 

Rondom het speeltoestel zijn verschillende bankjes, waar ouders kunnen zitten. Ook zijn er een paar hoge stoelen gemaakt, waar het voor kinderen uiteraard weer leuk is om op te klimmen. In het gebied rondom het grote speeltoestel zijn ook een aantal andere speeltoestellen te vinden en wat buizen waar kinderen door heen kunnen kruipen. Ook is er voor jonge kinderen een blotenvoetenpad aanwezig in het speelbos. 

Speelbos Herperduin met kinderen
Speelbos Herperduin met kinderen

Op het bord bij de ingang staat dat het speelbos geschikt is voor kinderen vanaf zes jaar en zeker het grote speeltoestel is voor hele jonge kinderen nog wat hoog, maar toch kunnen jongere kinderen zich hier ook prima vermaken met het water en het zand en de andere klimtoestellen. Ook zijn er twee kleine glijbanen voor de jongere kinderen bij het speeltoestel. Daarom vinden we het speelbos toch voor kinderen van alle leeftijden wel geschikt. 

Houdt er wel rekening mee dat je het speelbos soms deelt met mensen die aan het mountainbiken zijn, waardoor je soms even je kinderen moet waarschuwen dat ze niet in botsing komen met één van deze mountainbikers. 

Speelbos Herperduin met kinderen
Speelbos Herperduin met kinderen

Speelbos Herperduin met kinderen: de Uitkijktoren

Loop je iets verder door vanaf het speeltoestel, dan kom je al snel bij de leuke (gratis) uitkijktoren van het gebied. Deze uitkijktoren is 25 meter hoog en heeft zeven trappen. Ook met kleine kinderen is deze uitkijktoren prima te beklimmen. Boven aan de toren heb je een schitterend uitzicht over de omgeving. Houdt er wel rekening mee dat het behoorlijk fris kan zijn op de toren en het behoorlijk hard kan waaien boven. 

Speelbos Herperduin met kinderen
Speelbos Herperduin met kinderen

Rondom deze uitkijktoren heb je een redelijk grote open vlakte met heel fijn strand zand. Het deed ons een beetje denken aan de Loonse en Drunense duinen, waar het ook heerlijk spelen en wandelen met kinderen is en die we ook hebben opgenomen in ons blog over de mooiste wandelingen in Brabant met kinderen. Ook hier hebben we veel gezinnen met kinderen gezien die met schepjes en emmertjes in de weer waren en in het zand aan het spelen waren. 

Ook zijn er in dit gebied behoorlijk wat bomen waar kinderen in kunnen klimmen. Onze dochter vindt dat altijd fantastisch en moet dan ook het liefst in iedere boom klimmen. Daarnaast zijn er in dit stuk ook behoorlijk wat hutten gebouwd. Kortom ook een prima plek om in de zomer je kinderen te laten spelen, terwijl je zelf op een kleedje zit wat je van huis mee hebt genomen. Je kunt hier dan ook prima picknicken met het gezin in het zand. 

Speelbos Herperduin met kinderen
Speelbos Herperduin met kinderen

Speelbos Herperduin met kinderen: de verdere omgeving

Vanaf de uitkijktoren kun je de open vlakte oversteken en vindt je nog een trimbaan met allerlei oefeningen. Zeker een aantal oefeningen zijn voor kinderen leuk om te spelen en te klimmen. Zo is er een oefening dat je aan een touw moet hangen en dat je ergens over heen moet klimmen als sporter. Dit trimparcours werd vooral door kinderen gebruikt om er te spelen toen wij er waren. 

Voor gezinnen die van wandelen houden, kun je rondom het speelbos Herperduin met kinderen ook prima wandelingen maken door het bos. Je hebt twee verschillende meren in het gebied liggen (Ganzenven en Klompven), waar je naar toe kan lopen en waar je zeker in de zomer prima aan het water kunt gaan liggen. Er zijn hier dan ook verschillende wandelroutes naar deze vennen toe.

Speelbos Herperduin met kinderen
Speelbos Herperduin met kinderen

Zo heb je vanaf natuurpoort de Kriekeput een wandelroute van zes kilometer langs de twee verschillende vennen. Ook is er een wandeling voor kinderen en dat is de Osje wandelroute. Dit is een wandelroute die 1,5 kilometer lang is en waar kinderen onderweg opdrachten kunnen maken. Het beginpunt van deze route is bij natuurspeeltuin het Klauterwoud en dat is vanaf de parkeerplaats van het speelbos Herperduin acht minuten met de auto rijden.

Toch kun je ook vanaf de uitkijktoren naar het begin van deze wandeling lopen en daar doe je ongeveer een half uur over. Heen en terug ben je dan ongeveer een uur onderweg, maar als je onderweg een aantal keer bij de twee vennen stopt is dat wel te doen met kinderen. Je loopt deze wandeling dan eigenlijk andersom. 

Speelbos Herperduin met kinderen
Speelbos Herperduin met kinderen

Speelbos Herperduin met kinderen: eten en drinken

Je kunt bij speelbos Herperduin met kinderen ook prima eten. Zo heb je bij de ingang van het speelbos pannenkoekenrestaurant Pan&Zo liggen. Dit restaurant heeft naast de vele verschillende pannenkoeken die ze serveren, ook andere gerechten zoals maaltijdsalades, soepjes en borrelplanken. Je kunt in dit restaurant zowel binnen als buiten zitten. Wij hebben naast een heerlijk pannenkoek ook één of andere heerlijke Herperduin koek op met chocolade en dergelijke er in en dat was ook zeker een aanrader. Je kunt hier dus prima lunchen als je een bezoek brengt aan speelbos Herperduin met kinderen.  

Speelbos Herperduin met kinderen
Speelbos Herperduin met kinderen

Scroll naar boven