Kinderactiviteiten Uden

Kinderactiviteiten Uden: 5 leuke activiteiten met het gezin!

Wat zijn leuke kinderactiviteiten in Uden? Wij hebben het ons nog nooit afgevraagd, maar door de jaren heen hebben we verschillende leuke kinderactiviteiten in Uden ontdekt, waardoor het toch echt eens tijd was om de leukste activiteiten in Uden met kinderen op een rijtje te zetten. Wat dat betreft is er genoeg te doen om je minimaal een weekend te vermaken in deze stad in Noord-Brabant. Dus bij deze de leukste kinderactiviteiten in Uden. 

#1 Klimpark Uden

Een leuke kinderactiviteit in Uden is Klimpark Uden. Dit klimpark stond al heel lang op ons lijstje om te bezoeken en was al een keer niet doorgegaan vanwege storm, maar in het afgelopen paasweekend was het dan eindelijk lekker weer en hebben we het klimpark bezocht. Je kan bij dit klimpark uiteraard klimmen met kinderen, maar er is nog veel meer te doen. 

We parkeren de auto gratis voor de deur van het klimpark en lopen zo het terrein van het klimpark op, waarbij je verschillende dingen kunt doen. Wij zijn er op zondag en doen verschillende activiteiten met onze dochter van acht jaar bij dit klimpark. Zo starten we de dag in de bouldertuin. Kinderen kunnen hier verschillende routes klimmen van verschillende niveaus. Dit is ook best een inspannende activiteit, waarbij je echt het hele lichaam gebruikt om te klimmen. 

Klimpark Uden
Kinderactiviteiten Uden

Nadat we hier ons een uur vermaakt hebben, gaan we dan daadwerkelijk klimmen. Doordat onze dochter nog niet 1,40 meter groot is, mag ze de blauwe, groene en oranje parcours doen en deze zijn heel erg leuk. Nadat we de klimgordels om hebben, gaan we klimmen en blijkt als eerste dat het klimsysteem erg makkelijk in gebruik is. Hierdoor kan ook onze dochter heel makkelijk klimmen en heeft ze onze hulp niet nodig. Wat ons betreft een enorm voordeel in vergelijking met veel andere klimparken.

In totaal klimmen we twee uur lang en zwieren we op de tokkelbaan verschillende keren over het water heen. Super leuk om samen met kinderen te doen!

Als laatste activiteit doen we het Ninja Warrior parcours. Onze dochter is fan van de Ninja Warrior programma’s op tv en vindt klimmen fantastisch en we vermaken ons hier dan ook snel een uurtje. Dit Ninja Warrior parcours is geschikt voor kinderen vanaf tien jaar. Naast deze drie activiteiten, kun je ook nog minigolfen, discgolfen en ligt er ook nog een prima speeltuin op het terrein voor jongere kinderen. Daarnaast is het mogelijk om allerlei fietsen te huren en op die manier de omgeving te verkennen.

Op het terrein ligt ook een terras, waar je wat kan eten en drinken. Wij schreven over het klimpark in Uden de blog Klimpark Uden, waarbij we meer informatie geven over dit klimpark. 

Klimpark Uden
Kinderactiviteiten Uden

#2 Hullie speelboerderij

Een super leuke speelboerderij in Uden is Hullie speelboerderij. Wij zijn hier nu drie keer geweest en onze dochter vermaakt zichzelf hier iedere keer weer uitstekend! Jammer dat het voor ons (wij wonen in de buurt van Tilburg) net iets te ver rijden is, anders gingen we hier veel vaker naar toe. Bij Hullie speelboerderij is namelijk echt van alles te doen voor kinderen. 

Deze omgebouwde boerderij is enorm en heeft verschillende gedeeltes binnen waar de kinderen kunnen spelen met allerlei speeltoestellen. Dat is niet het enige wat je hier kan doen, want er is ook een knutselruimte, waar de kinderen kunnen kleuren, verven en knutselen. Ook is er een ruimte met bouwstenen, waar kinderen flink kunnen bouwen. In een andere ruimte staan allerlei spellen die de kinderen kunnen spelen. 

Ook rijdt er binnen een soort van traptreintje, waarbij de kinderen boven de hoofden van de ouders een rondje kunnen maken. Je kan hier daarom prima een hele dag naar toe als het minder weer is, maar er is ook nog een heel gedeelte buiten als het lekker weer is. Dan kunnen ouders lekker buiten zitten en kunnen de kinderen buiten spelen op de speeltoestellen van de boerderij. 

Wat wij ook erg leuk vinden aan Hullie Speelboerderij is dat je er als ouders ook echt gezellig zit. Het is niet een standaard binnenspeeltuin, waarbij je meestal niet heel erg gezellig zit. Dat is bij Hullie speelboerderij wel het geval! Er zijn ook tv schermen in de zaal waar je bijvoorbeeld voetbal kan kijken en hierdoor heb je echt het idee dat je in een restaurant zit. 

#3 Kartbaan Uden

Een andere leuke kinderactiviteit in Uden die wij al een keertje gedaan hebben met onze dochter is het kinderkarten bij Kartbaan Uden. Kinderen vanaf 1,25 meter lengte kunnen hier komen kinderkarten. Onze dochter vond dit heel leuk om te doen en je kan per heat boeken. De kinderen krijgen vooraf instructies over bijvoorbeeld de verschillende vlaggen en mogen dan de baan op. 

Bij het kinderkarten zijn de karts in snelheid begrensd, waardoor het voor de kinderen een stuk makkelijk is om de kart op de baan te houden. Houdt er uiteraard wel rekening mee dat een heat maar tien minuten duurt en dat de activiteit dus vrij kort kan zijn. Uiteraard kun je wel meerdere heats boeken voor je kinderen. 

Naast het kinderkarten kun je bij Kartbaan Uden ook komen lasergamen. De laatste jaren hebben wij dit op verschillende locaties met onze dochter gedaan en zij vindt dit altijd een erg leuke activiteit. Dit lasergamen is in een oude fabriekshal. Een potje lasergamen duurt 12 minuten en je kan hier al met twee personen komen lasergamen. Meestal sluiten wij als gezin aan bij andere groepen die op dat moment gaan lasergamen. 

#4 Speelbos Maashorst

In de omgeving van Uden kun je met kinderen ook lekker de natuur in. Je hebt in Uden zelf speelbos Maashorst liggen. Een leuk klein speelbos, waar kinderen prima kunnen spelen in de natuur. Bijzonder aan dit speelbos is het grote beeld van een slapende reus die in dit speelbos ligt. Een leuk klimtoestel voor kinderen.

Daarnaast heb je in dit speelbos in Uden een klimparcours, waar kinderen lekker met touwen kunnen klimmen. Ook is er nog een ander speeltoestel met een glijbaan en is er ook een gedeelte met water waar kinderen zich kunnen vermaken. Ook vind je in dit speelbos verschillende hutten die gemaakt zijn voor de kinderen. Wat dat betreft is het geen groot speelbos, maar daardoor is het ook lekker overzichtelijk. Wij hebben hier een uurtje doorgebracht en schreven al eens de blog Speelbos Maashorst met meer informatie en foto’s. 

Een ander leuk speelbos is speelbos Docus de Das dat op ongeveer een kwartier rijden van Uden ligt. Je kunt hier een wandeling maken met het gezin van 1,5 kilometer, waarbij je ondertussen allerlei dieren moet zoeken. Onderweg kom je allerlei speeltoestellen tegen. Aan het einde van de route kom je bij een meer, waar nog meer speeltoestellen staan voor de kinderen. Zoek je een gratis kinderactiviteit in Uden, dan zijn deze twee bossen uitstekende opties.  

Speelbos Uden met kinderen
Speelbos Uden met kinderen

#5 Bowlen bij de Vrije Teugel

De laatste activiteit in ons lijstje van kinderactiviteiten in Uden is bowlen met het gezin bij de Vrije Teugel. Deze bowlingbaan is gevestigd bij hotel Fletcher Uden en je kan hier banen huren voor 55 minuten. Doordat je per baan betaalt, maakt het ook niet zo heel erg veel uit met hoe groot gezin je deze activiteit gaat doen. 

Zeker als het minder weer is, kan dit een leuke activiteit zijn om een uurtje (of twee) met je kinderen te doen. Je kan hier ook arrangementen boeken, waarbij je ook eten en drinken erbij hebt. 

Dit was de laatste activiteit in ons lijstje van kinderactiviteiten in Uden. Dit zijn de grootste activiteiten die je in de stad met kinderen kunt ondernemen. Daarnaast heb je ook nog een kinderboerderij in de stad (zoals in bijna iedere stad) die je kan bezoeken en is er ook een theater, waar je naar een voorstelling kan gaan. Kortom er is genoeg te doen om je minimaal een heel weekend te vermaken in Uden met kinderen. 

Waar overnachten in Uden met kinderen?

Zoek je een leuk familiehotel waar je met een gezin van vier personen kan overnachten dan heb je in Uden niet zo heel veel mogelijkheden. Je kan er dan bijvoorbeeld voor kiezen om in Den Bosch te overnachten, waar je verschillende leuke familiehotels hebt liggen en dat op een half uurtje rijden van Uden ligt.

Je kan dan een weekendje weg gaan, waarbij je een dagje naar Den Bosch gaat en een dagje naar Uden. Over de kindvriendelijke stad Den Bosch schreven we de blog Den Bosch met kinderen, waarin we alle leuke kinderactiviteiten in Den Bosch op een rij zetten. 

Leuke opties in Den Bosch waar wijzelf geslapen hebben en die wij zeker kunnen aanraden zijn: 

  1. Keershuys Den Bosch
  2. Hotel Julien
  3. Hotel de Blauwe Pauw

Wil je meer informatie over hoe onze ervaringen zijn met deze hotels, lees dan onze blog kindvriendelijke hotels in Den Bosch voor meer informatie. 

Familiehotel Den Bosch
Familiehotel Den Bosch

Scroll naar boven