Noord-Brabant met kinderen: de 21 leukste activiteiten

Je kunt in de provincie Noord-Brabant met kinderen een geweldige tijd hebben. De provincie heeft alles voor gezinnen met kinderen om je prima een hele week te vermaken! De provincie heeft geweldige steden, leuke pretparken en ook hele mooie natuur om in te wandelen en te spelen. Wij wonen zelf al heel ons leven in deze provincie en hebben met onze dochter al veel leuke plekken ontdekt in de regio. Naar aanleiding van al die bezoekjes zetten we de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Noord-Brabant met kinderen op een rij voor jullie!

Eindhoven met kinderen
Tilburg met kinderen

Noord-Brabant met kinderen: leuke steden

Je kunt in Noord-Brabant met kinderen een aantal leuke steden bezoeken. We bespreken hieronder de leukste steden!

#1 Tilburg: de stad Tilburg heeft genoeg activiteiten om je een prima weekendje te vermaken. In het centrum heb je het leuke spoorpark liggen, waar je een toffe uitkijktoren kunt beklimmen en waar kinderen op een mooie skatebaan zich met een fiets of step kunnen vermaken. Daarnaast heb je er het Natuurmuseum en de gekste dierentuin van Nederland: Dierenpark de Oliemeulen.

Ook de omgeving van Tilburg is het bezoeken waard. Zo ligt het grootste pretpark van Nederland de Efteling op een kwartier rijden en ook het grootste safaripark van Nederland de Beekse Bergen ligt op een kwartier rijden. Daarnaast heb je er in de omgeving hele mooie natuur liggen om te wandelen en te spelen zoals de Loonse en Drunense duinen en de Oisterwijkse bossen en Vennen. Voor een uitgebreid verslag over deze stad lees onze blog Tilburg met kinderen

#2 Eindhoven: zijn je kinderen helemaal gek van speeltuinen, dan is de stad Eindhoven wel de ideale stad om een weekendje naar toe te gaan. Er zijn in de stad zelf een aantal hele grote speeltuinen, waar je of gratis of voor een paar euro je een hele ochtend of middag kunt vermaken. Daarnaast heb je er het Philips museum liggen in het centrum van de stad, waar kinderen op een interactieve manier de ontwikkeling van dit bedrijf kunt ontdekken. Ook het superleuke pretpark DippieDoe ligt op een kwartiertje rijden van het centrum van Eindhoven. Wil je uitgebreide informatie over wat je allemaal in Eindhoven kunt doen, lees dan onze blog Eindhoven met kinderen. 

Tilburg met kinderen
Eindhoven met kinderen

#3 Den Bosch: het centrum van de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant is zeker ook een bezoek waard met je kinderen. Je kunt de stad makkelijk in een dagtrip bezoeken. Beklim de toren van de Sint Janskathedraal voor een mooi uitzicht over de stad en eet de bekendste lekkernij van de stad: de Bossche Bol. Daarnaast kun je de stad ook vanaf het water bekijken met een rondvaartboot. 

Daarnaast heb je ook in deze stad mooi natuur in de omgeving liggen, waar je lekker kunt wandelen. Ook als het minder weer is heb je in Den Bosch prima opties om je een hele dag te vermaken bij Sportiom. Voor een uitgebreid verslag over alle activiteiten die je in deze stad kunt doen lees dan onze blog Den Bosch met kinderen. 

#4 Breda: zeker in de zomer is het leuk om een bezoek te brengen aan de stad Breda. De stad heeft in het Mastbos een heel leuk speelbos en kabouterpad. Daarnaast kun je hier in de zomer naar een leuke kinderboerderij, een stadstrand, een leuk park midden in het centrum en een klein reptielenhuis. Voor uitgebreide informatie over al deze activiteiten lees onze blog Breda met kinderen. 

#5 Roosendaal: ook in deze stad heb je een aantal grote speeltuinen zoals Speeltuin Vrouwenhof en speeltuin St. Joseph. Daarnaast hebben ze de grootste skatebaan van de wereld, die nog helemaal niet zo bekend is en waar onze dochter heerlijk een hele dag met haar step in de weer is geweest. Ook erg leuk om te doen in Roosendaal is de indoor-skydive baan die ze in deze stad hebben. Voor uitgebreide informatie lees onze blog Roosendaal met kinderen

Speelbossen in Brabant met kinderen
Den Bosch met kinderen

Noord-Brabant met kinderen: leuke speelbossen

Vind je speelbossen helemaal te gek dan kun je in Noord-Brabant met kinderen je lol op. De provincie heeft misschien wel de meeste speelbossen van Nederland. We schreven al eens een blog hierover (speelbossen in Brabant) en noemen hier de leukste speelbossen hieronder. 

#6 Speelbos Herperduin: het leukste speelbos van de provincie ligt in het noordwesten van de provincie in Herpen. Het bos heeft een enorm groot speeltoestel waar kinderen op allerlei manier op kunnen klimmen. Daarnaast is er wat water bij deze speeltuin, waar kinderen kunnen spelen. Loop je een stukje verder het speelbos in, dan kom je een uitkijktoren tegen en een soort duinengebied dat ook ideaal voor kinderen is om te spelen. Voor een uitgebreid verslag over dit speelbos lees ons verslag Speelbos Herperduin met kinderen

Speelbos Herperduin met kinderen
Speelbos Herperduin met kinderen

#7 Speelbos Goirle: dit speelbos heeft behoorlijk wat natuurlijke klimtoestellen op een klein gebied staan. Het speelbos ligt naast het klimbos van Goirle. Kinderen kunnen door het speelbos een speurtocht houden en je hebt in totaal veertien hindernissen die kinderen moeten trotseren. Voor een uitgebreide verslag over dit speelbos, lees onze blog Speelbos Goirle met kinderen

#8 Speelbos Mierlo: speelbos Molenheide in Mierlo bestaat uit twee verschillende delen. Zo heb je het Katoenpad, waar je met een app die je vooraf kunt downloaden een leuke speurtocht kunt houden door het bos. Kinderen moeten hierbij verschillende plaatjes zoeken en met de telefoon scannen. In het andere deel ligt het daadwerkelijke speelbos, waar kinderen zich ook met de verschillende speeltoestellen goed kunnen vermaken. Ook hier hebben we een uitgebreide blog over geschreven (Speelbos Mierlo met kinderen).  

Speelbos Molenheide met kinderen
Speelbos Goirle met kinderen

Noord-Brabant met kinderen: leuke pretparken

Ook qua pretparken en dierentuinen heb je in Noord-Brabant met kinderen genoeg keuze. We zetten hieronder de leukste pretparken op een rij.

#9 De Efteling: het grootste pretpark van Nederland ligt ook in Brabant en bij de Efteling kun je je makkelijk een heel weekend vermaken met je kinderen. Onze dochter heeft zelf een abonnement op dit park samen met opa en oma en één van haar favorieten blijft toch het sprookjesbos van het park. De Efteling heeft eigenlijk voor alle leeftijden genoeg leuke attracties, zodat je hier ook bijvoorbeeld met pubers dit park prima kunt bezoeken.  Voor meer informatie over het pretpark lees dan onze blog de Efteling met kinderen

#10 De Beekse Bergen: dit is het grootste safaripark van Nederland en je kunt op verschillende manieren de dieren bezoeken. Zo kun je met je eigen auto door het park heen rijden, kun je met de bus met gids door het park, kun je de boot nemen door het park en kun je ook zelf te voet het park verkennen. Ben je in de zomer bij de Beekse Bergen dan is het ook leuk om er een dagje Speelland aan vast te plakken. Dit is een kunstmatig strand aan een meer, waar ook veel speeltoestellen en attracties voor kinderen zijn. Bekijk onze blog de Beekse Bergen met kinderen voor meer informatie over dit park. 

Efteling met kinderen
Beekse Bergen met kinderen

#11 DippieDoe: dit is een minder groot pretpark dan bijvoorbeeld de Efteling maar zeker voor jongere kinderen een heel erg leuk pretpark. Het pretpark heeft zowel een binnen als buitengedeelte en is als park erg overzichtelijk. Binnen is het een soort indoorspeeltuin met kleine attracties zoals een carrousel en een draaiende bank (zie je ook vaak op de kermis). Buiten heb je verschillende attracties voor verschillende leeftijden en ook heel erg veel speeltoestellen. Ook in DippieDoe kun je je makkelijk een hele dag vermaken met het gezin. Lees onze blog DippieDoe met kinderen voor meer informatie over dit pretpark. 

#12 BillyBird Park: het leukste is om dit pretpark in Volkel te bezoeken in de zomerin tijden een trip naar Noord-Brabant met kinderen. Naast de vele speeltuinen en attracties die dit park heeft, heb je er namelijk ook een groot meer bij, waar kinderen kunnen zwemmen en kunnen spelen in het water. Zeker voor jonge kinderen is het BillyBird park erg leuk om te bezoeken. Ze hebben zowel binnen als buiten vermaak en ook in dit pretpark ben je zo een hele dag onder de panne met het gezin!

#13 Dierenpark Zie Zoo: dit dierenpark is nog niet zo bekend onder het grote publiek, maar is zeker een leuk park om een ochtend of middag naar toe te gaan. Ook dit park ligt in Volkel net als BillyBird en is dus prima met elkaar te combineren, wanneer je Noord-Brabant met kinderen bezoekt. Het dierenpark heeft verschillende grote en mindere grote dieren zoals kamelen, beren, reuzenschildpadden, hyena’s, vossen, stokstaartjes, pinguïns en nog vele andere dieren. Kijk voor een uitgebreid verslag over de laatste twee parken eens op de blog Volkel met kinderen. 

DippieDoe met kinderen
Volkel met kinderen

Noord-Brabant met kinderen: mooiste natuur

Je kunt in Noord-Brabant met kinderen prima de natuur in en je hebt echt mooie natuurgebieden in de provincie. We schreven al eens een blog over de mooiste wandelingen in Brabant met kinderen hierover. We zetten de mooiste natuurgebieden in Noord-Brabant hieronder op een rij. 

#14 Oisterwijkse bossen en vennen: één van de mooiste natuurgebieden in Brabant zijn deze bossen en vennen. Je kunt hier met je kinderen leuke wandelingen maken van verschillende afstanden langs de verschillende vennen. Dit is ook een hele fotogenieke plek. Bij het bezoekerscentrum zit ook een kleine speeltuin met picknickbanken, een restaurant en een speelbos. Overigens is het dorp Oisterwijk sowieso een heel kindvriendelijk dorp in Brabant waar je veel activiteiten kunt ondernemen met het gezin. Voor meer informatie lees onze blog Oisterwijk met kinderen

#15 Loonse en Drunense duinen: dit duinengebied komt veelvuldig voor in de lijstjes met mooiste natuurparken van Nederland. Het is ook een goede plek in Noord-Brabant met kinderen om een mooie wandeling te maken door de duinen. In het hele gebied vindt je fijn zand, waar je zeker in de zomer tientallen gezinnen met kinderen in het zand ziet spelen. Ook vindt je hier tientallen boomhutten die gemaakt zijn door kinderen. 

Oisterwijkse bossen en vennen met kinderen
Noord-Brabant met kinderen

#16 De Biesbosch: dit nationaal park is het leukste om te verkennen per elektrisch bootje. Je kunt een mooie route varen door het natuurgebied en onderweg stoppen bij verschillende strandjes met de kinderen. Vanuit Raamsdonksveer kun je bootjes huren. 

#17 Natuurgebied de Flaes: heb je nog kleine kinderen en zoek je een wandeling die goed te lopen is dan is de wandeling naar de Flaestoren een leuke wandeling. De wandeling is maar twee kilometer lang en vanaf de uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over de hele omgeving. Ook zit hier in de buurt een leuk restaurant (Herberg de Bokkenreyder), waar je heerlijk kunt lunchen en je kinderen zich kunnen vermaken met de dieren die hier rondlopen. 

Wandelen Noord-Brabant met kinderen
Wandelen Noord-Brabant met kinderen

Noord-Brabant met kinderen: overige activiteiten!

Er zijn nog een aantal activiteiten in Noord-Brabant met kinderen die we niet konden plaatsen onder de vorige categorieën en die we toch nog even met jullie willen delen. We zetten ze hieronder op een rij voor jullie!

#18 Klimrijk Brabant: het leukste klimpark van Brabant is te vinden in Veldhoven. Kinderen vanaf vier jaar kunnen al terecht bij Klimrijk Brabant en zij kunnen klimmen op een hoogte van 1,5 meter. Voor deze kinderen zijn er drie verschillende routes met in totaal 25 verschillende hindernissen. Voor de oudere (en grotere) kinderen hebben ze nog meer verschillende parcours op verschillende hoogtes (tot 10 meter hoogte) waar de kinderen kunnen klimmen. De kinderen krijgen eerst een half uur instructie en kunnen dan twee uur lang klimmen. Kijk voor meer informatie op de website van het klimpark

#19 Recreatiepark het Genieten: in Kaatsheuvel heb je een hele leuke grote speeltuin met terras liggen. Ideale plek om lekker te lunchen tussen de middag terwijl de kinderen lekker kunnen spelen. Dit restaurant ligt tegen de Loonse en Drunense duinen aan en is daarom ook goed te combineren met een bezoek aan het natuurgebied. Naast de vele speeltoestellen heeft het park ook een gedeelte met water, waar kinderen in de zomer verkoeling kunnen zoeken. 

#20 Snowworld Rucphen: één van de grootste indoor skibanen van Nederland is te vinden in de plaats Rucphen. In totaal zijn er drie verschillende pistes en voor kinderen is er Kinderland wat een soort van kinderpiste is. Overigens kun je bij Snowworld Rucphen nog meer doen dan alleen skiën. Zo heb ze hier ook een icekartbaan, een Glow in the Dark Minigolf baan en een escaperoom. 

#21 Zwembad recreatiepark Terspegelt: wat wij een heel leuk zwembad vinden om met onze dochter heen te gaan is het zwembad van recreatiepark Terspegelt. Je kunt ook als niet gast van het park een kaartje kopen voor het zwembad. Het zwembad heeft verschillende glijbanen, maar ook een soort overdekt strand. Ideaal als het minder weer is en je hier toch kunt zwemmen en spelen. 

Tilburg met kinderen
Eindhoven met kinderen

Waar overnachten in Noord-Brabant met kinderen?

Je hebt uiteraard in Noord-Brabant met kinderen genoeg plekken waar je kunt overnachten. We zetten de leukste hotels in de verschillende steden in Brabant op een rij voor jullie. 

Noord-Brabant met kinderen: Breda

Budget hotel: Novotel Breda

Middenklasse hotel: Ingenhousz Breda

Luxe hotel: Bliss Boutique Hotel

Voor een overzicht van alle hotels in Breda klik dan even hier. 

Noord-Brabant met kinderen: Den Bosch

Uylenhof Hotel

Hotel Haverkist

Hotel ’t Keershuys

Klik voor een lijst met alle hotels in Den Bosch met kinderen hier. 

Noord-Brabant met kinderen: Eindhoven

Budget hotel: The Student Hotel Eindhoven

Middenklasse hotel: Queen Hotel

Luxe hotel: NH Collection Eindhoven Centre

Klik hier voor de hele lijst aan hotels in Eindhoven met kinderen. 

Noord-Brabant met kinderen: Tilburg

Budget hotel: Hotel de Druiventros

Middenklasse hotel: Mercure Hotel Tilburg centrum

Luxe hotel: Van der Valk Hotel Tilburg

Klik voor een lijst met alle hotels in Tilburg hier. 

Kindvriendelijk hotel Tilburg
Kindvriendelijk hotel Tilburg

Scroll naar boven