Hotel Auberge du Bonheur met kinderen: een review

Wij bezoeken regelmatig de kindvriendelijke stad Tilburg met onze dochter en afgelopen weekend maakten we wederom een stedentrip naar deze stad in Brabant. We schreven al eens de blog Tilburg met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten in Tilburg voor gezinnen op een rij hebben gezet. Het afgelopen weekend sliepen wij in hotel Auberge du Bonheur en naar aanleiding van deze overnachting schrijven we deze uitgebreide review over het hotel. 

Hotel Auberge du Bonheur met kinderen
Kindvriendelijk hotel Tilburg

Het hotel

Hotel Auberge du Bonheur ligt aan de rand van de stad Tilburg in het bos de Oude Warande en ligt dichtbij de Universiteit van Tilburg. Wij rijden op zaterdagochtend naar het hotel toe en kunnen de auto gratis voor de deur parkeren. Vanaf het hotel is het mogelijk om fietsen te huren en vanaf het hotel ben je in ongeveer een kwartier in het centrum van de stad. Met de bus doe je er ook ongeveer twintig minuten over voordat je op het centrale station van de stad bent. 

Wat fijn is aan de locatie van het hotel is dat je gelijk in het bos zit met je kinderen en dat je dus vanuit het hotel gelijk de natuur in loopt. Toen wij aankwamen bij het hotel hebben we eerst een rondje door de bossen gewandeld en hebben we geluncht bij Grotto in het bos dat ook onderdeel is van Auberge du Bonheur. 

Bij het inchecken van onze kamer kregen we gelijk een glaasje drinken, wat gelijk een goede binnenkomer was. 

Hotel Auberge du Bonheur met kinderen
Hotel Auberge du Bonheur met kinderen

De kamer

Het hotel heeft verschillende soorten kamers die je kan boeken. De kamers zijn geschikt voor gezinnen met een kind. Heb je een groter gezin, dan moet je twee kamers boeken bij het hotel. Wij hadden bij het hotel de studio geboekt voor drie personen. Deze ruime kamer had een groot tweepersoonsbed en onze dochter sliep op een bedbank naast ons bed.

Wat wij enorm fijn vonden aan de kamer is het grote terras die je bij je kamer tot je beschikking hebt. Hierdoor heb je veel meer de ruimte en toen wij er waren was het ook nog eens heel lekker weer, waardoor we lekker buiten in het zonnetje konden zitten. Dit was ook een fijne plek voor ons toen onze dochter sliep en wij nog even een drankje konden doen op het terras. 

Kindvriendelijk hotel Tilburg
Hotel Auberge du Bonheur met kinderen

Daarnaast heeft de kamer een eigen badkamer met douche en zit er een soort van keukentje in met koelkast. Bij dat keukentje moet je niet heel veel voorstellen, maar een koelkast is uiteraard altijd handig. Zeker aangezien je een eigen terras bij de kamer hebt en dus een lekker drankje op je eigen terras kunt doen. 

In de kamer was er ook een bureau, waar Sophie nog een tijdje heeft zitten lezen. Verder had de kamer alle faciliteiten die je van een kamer verwacht zoals een flatscreen tv, een goedwerkende WIFI verbinding en een koffiezetapparaat. 

Hotel Auberge du Bonheur met kinderen
Hotel Auberge du Bonheur met kinderen

Eten en drinken bij het hotel

Bij het hotel zit ook een restaurant, waar je lekker kunt eten en drinken. Wel bestaat het merendeel van de menukaart uit arrangementen, waar je vooraf dus niet weet wat je krijgt. Dit restaurant is dus wel iets minder geschikt als je bijvoorbeeld alleen een tosti wil eten met je kinderen. Dan kun je beter een paar honderd meter het bos in lopen en bij Grotto eten. 

Wij hebben in de ochtend gebruik gemaakt van het ontbijt in het restaurant en dat was erg lekker en erg uitgebreid. Je hebt de keuze uit verschillende broden, beleg, fruit, granen, sapjes en dan vergeten we nog heel wat dingen. Ook is het mogelijk om in de ochtend een glaasje cava bij het ontbijt te drinken. Wat dat betreft is dit allemaal goed geregeld en verlieten we het hotel met een goed gevulde maag. 

In de buurt van het hotel zit ook een Albert Heyn supermarkt (op het terrein van de universiteit), maar die is in het weekend vaak niet open. 

Hotel Auberge du Bonheur met kinderen
Hotel Auberge du Bonheur met kinderen

Conclusie

Wij hebben genoten van onze overnachting bij hotel Auberge du Bonheur. Je kunt de auto gratis voor de deur parkeren, de ligging van het hotel is fijn in het bos en de kamers zijn ruim en van alle gemakken voorzien. Daarnaast vonden wij het terras bij de kamer een groot pluspunt. Daarnaast biedt het hotel een heerlijk ontbijt aan voor zijn gasten. Kijk voor meer informatie over het hotel, de kamers en de prijzen van de kamers even hier. 

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Hotel Auberge du Bonheur met kinderen
Hotel Auberge du Bonheur met kinderen
Scroll naar boven