Tilburg met kinderen

Tilburg met kinderen: 12 leuke activiteiten op een rij!

Een weekendje Tilburg met kinderen is altijd een goed idee! Wij wonen zelf in de omgeving van Tilburg en er is hier in de omgeving echt van alles te doen voor gezinnen. Dat merken steeds meer toeristen en de laatste jaren zien we steeds meer toeristen naar onze stad komen, waaronder veel gezinnen. Op basis van onze eigen ervaringen zetten we de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Tilburg met kinderen op een rij voor jullie!

Tilburg met kinderen
Tilburg met kinderen

Tilburg met kinderen #1: het spoorpark

Het Spoorpark bestaat nog niet zo lang, maar is in Tilburg ontzettend populair onder Tilburgers. En dat is zeker terecht, aangezien het een heel erg leuk park is. Vanaf het centraal station van Tilburg loop je er in een paar minuten naar toe. Het park is best groot en er ligt in het midden van het park een groot grasveld, waar zeker op een warme dag heel veel gezinnen zitten te picknicken, liggen te zonnen of een potje voetbal aan het spelen zijn. 

Aan het begin van het Spoorpark heb je een soort van waterspeeltuin (in ieder geval spelen hier veel kinderen met water) en heb je een aantal blokken waar je op kan zitten. Bij dit water is ook een kiosk waar je wat te eten en drinken kunt kopen. Vanaf hier zie je ook de uitkijktoren die je kan beklimmen. 

Tilburg met kinderen
Tilburg met kinderen

Deze uitkijktoren is helemaal open met trappen en het is leuk om met kinderen naar boven te lopen. Deze 37 meter hoge toren geeft een mooi uitzicht over de omgeving en je betaalt een paar euro entree voor het gehele gezin. Als er wind staat kan het wel zijn dat de toren een klein beetje beweegt. Toen wij er waren was dit het geval en daardoor kan het voor mensen met hoogtevrees wel spannend zijn. Onze dochter vond dit alleen maar leuk en die liep uiteraard helemaal tot boven!

Achterin het park zit het T-huis waar je ook lekker op het terras kunt zitten en wat kunt eten en drinken. Aan de achterkant van dit T-huis zit ook een hele leuke skatebaan, waar kinderen met stepjes, skateboard, skeelers en fietsjes vanaf gaan. Soms kan het hier best een chaos zijn als het heel druk is met kinderen. Als je in Tilburg met kinderen bent, dan moet je hier zeker even een kijkje gaan nemen!

Tilburg met kinderen
Tilburg met kinderen

Tilburg met kinderen #2: Dierenpark de Oliemeulen

Dierenpark De Oliemeulen ligt iets buiten het centrum van Tilburg en je kunt er de auto gratis voor de deur parkeren. Het noemt zichzelf ‘Het vreemdste dierenpark van Nederland’ en wat dat betreft hebben ze daar wel gelijk in! Je vindt er heel veel verschillende soorten reptielen zoals allerlei spinnen, slangen, krokodillen en de meest vreemde beesten zoals bijvoorbeeld een vleerhond. 

Je hebt een deel in de boerderij zelf en er is een gedeelte buiten. Daarnaast kun je er een vogelshow bijwonen en is er een demonstratie binnen met spinnen en slangen. Hierbij mogen kinderen ook de slang aaien. Wij zijn er een hele middag geweest en hebben ons uitstekend vermaakt! Voor meer informatie over dit dierenpark lees ons uitgebreide blog Dierenpark de Oliemeulen met kinderen

Tilburg met kinderen
Tilburg met kinderen

Tilburg met kinderen #3: The Gaming Factory

Zijn je kinderen dol op het spelen van computerspelletjes, dan is dit de ideale activiteit als je een bezoek brengt aan Tilburg met kinderen. Je kunt hier namelijk een aantal uur onbeperkt gamen op tientallen Arcade games. Wij bezochten The Gaming Factory op een zaterdagmiddag en hadden voor twee uur onbeperkt gamen geboekt. 

Kom je met de auto dan kun je de auto gratis voor de deur parkeren en eenmaal binnen krijg je een kaart voor een x aantal uur toegang tot de grote hal. In deze hal hebben ze tientallen verschillende spellen op twee verschillende verdiepingen. Ook voor ouders is dit een hele leuke activiteit (tenminste als je van computerspelletjes houdt). 

Tilburg met kinderen
Tilburg met kinderen

Zo kwamen we ook veel spellen tegen die we zelf als kind gespeeld hebben op de automaten. Naast de Arcade games zijn er ook flipperkasten, airhockey tafels en pooltafels. Bij verschillende spellen moeten de kinderen actief bewegen zoals bij het gooien van ballen in een basket, dansspellen en spellen waarbij kinderen moeten trommelen op de maat.

Wij hadden voor twee uurtjes geboekt en voor we het wisten was de tijd al om. Onze dochter had nog best een tijd langer willen spelen. Wij komen daarom dan ook zeker nog een keertje terug. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de verschillende spellen en de entreeprijzen even op de website van The Gaming Factory

Tilburg met kinderen
Tilburg met kinderen

Tilburg met kinderen #4: Ontdekstation 013

In een oude fabriekshal in de Spoorzone in Tilburg zit Ontdekstation013. Vroeger werden in de hal de treinen gerepareerd en tegenwoordig kunnen kinderen vanaf 4 jaar er allerlei workshops en programma’s doen op het gebied van techniek en wetenschap. Dit zijn hele verschillende workshop en programma’s, die varëren van het maken van een film tot het uit elkaar halen van een stofzuiger. 

Buiten is er nog een waterspeeltuin met een ontdektuin. Hier kunnen kinderen een eigengemaakte bootje laten varen en ontdekken hoe een sluis werkt. Voor de ouders is er een speciale hoek waar ze wat kunnen drinken en een boekje kunnen lezen.  Kijk voor meer informatie over Ontdekstation 013 even op de website

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

Tilburg met kinderen #5: Natuurmuseum Brabant

Het Natuurmuseum Brabant ligt tegenover het centrale station en is al een aantal keer uitgeroepen tot leukste museum van de provincie Noord-Brabant. Kinderen kunnen hier veel doen en ontdekken met betrekking tot de natuur. Zo hebben ze bijvoorbeeld op de tweede verdieping van het museum een belevenisbos dat mee verandert met de seizoenen. Vier keer per jaar tref je hier dus een andere tentoonstelling aan. 

De laatste jaren is het museum uitgebreid met moderne apparatuur, waardoor kinderen ook interactief bezig kunnen zijn met de natuur en zelf onderzoek kunnen doen. Voor meer informatie over het museum, lees onze blog Natuurmuseum Brabant met kinderen

Natuurmuseum Brabant met kinderen
Natuurmuseum Brabant met kinderen

Tilburg met kinderen #6: Wandelbos + 7 Geitjes

De grootste speeltuin in Tilburg die je gratis kunt bezoeken is de speeltuin in het wandelbos. In dit bos staan verschillende speeltoestellen in het zand. In het bos zelf kun je ook een prima wandeling maken en je komt er vrij veel eekhoorntjes tegen. In het midden van het wandelbos ligt ook een groot meer. 

Bij de speeltuin in het bos ligt ook een voetbalveldje en er zijn een aantal hutten gebouwd waar kinderen kunnen spelen. Jammer genoeg is er bij deze speeltuin niet iets van een kiosk waar je wat kunt drinken, dus dat moet je zelf meenemen. Ook is er een kinderboerderij in het Wandelbos. Hier vind je verschillende dieren zoals, geiten, herten, een hangbuikzwijn, wallaby’s, fazanten en een ezel.

Vanaf de speeltuin in het wandelbos is het een kleine wandeling van iets meer dan vijf minuten naar restaurant de 7 geitjes. Dit is een leuke plek om te lunchen tussen de middag met het gezin. Ook hier hebben ze verschillende speeltoestellen, een soort van oude doolhof ruïne en verschillende dieren. Je kunt daarom in dit deel van Tilburg met kinderen je prima een paar uur vermaken!

Tilburg met kinderen
Tilburg met kinderen

Tilburg met kinderen: overige activiteiten

#7: Binnenspeeltuinen: je kunt in Tilburg met kinderen naar verschillende leuke binnenspeeltuinen. Zo heb je de binnenspeeltuinen de Voltage, Circus City en Ballorig, waar je je prima een paar uur kunt vermaken bij slecht weer. 

#8: Efteling: het grootste pretpark van Nederland ligt maar op een kwartier rijden van het centrum van Tilburg. Dit pretpark is voor kinderen super leuk en je kunt je makkelijk een dag (ook wel twee dagen) vermaken in dit pretpark. Zelf hebben we het park al heel vaak bezocht (Sophie heeft samen met opa en oma een abonnement), maar alles is enorm goed verzorgd en onderhouden. Uiteraard zijn het sprookjesbos en het Carnaval Festival één van de favoriete attracties van onze dochter. Wij schreven de blog de Efteling met kinderen over dit pretpark met alle informatie. 

Efteling met kinderen
Efteling met kinderen

#9: Beekse Bergen: op een kwartiertje rijden van Tilburg ligt het mooiste safaripark van Nederland de Beekse Bergen. Het park is op meerdere manieren te bezoeken. Je kunt een rondje met je eigen auto door het park maken, maar ook met de bus, de boot en te voet. Ben je op stedentrip in Tilburg met kinderen, dan kun je voor de Beekse Bergen makkelijk een hele dag uittrekken.

In de zomer is het ook heel leuk om Speelland te bezoeken van de Beekse Bergen. Dit is een strand aan een meer met verschillende speeltuinen, attracties en bootjes, waar je je ook prima een dag kunt vermaken. Kijk voor een uitgebreid verslag over het safaripark even op onze blog Beekse Bergen met kinderen

Beekse Bergen met kinderen
Beekse Bergen met kinderen

#10: Tilburgse Kermis: één van de grootste evenementen van de stad Tilburg is de kermis. Dit is één van de grootste kermissen van Europa en door het hele centrum van de stad staat tien dagen lang een kilometerslang lint aan kermisattracties. Wanneer je een stedentrip naar Tilburg met kinderen plant is het uiteraard leuk om eens te kijken wanneer de kermis is, zodat je die tijdens je trip ook kunt bezoeken. Wat wij altijd een aanrader vinden van de kermis in Tilburg is de nostalgische kermis, waar je echt leuke attracties hebt voor wat jongere kinderen en waar de prijzen nog laag zijn voor een ritje. 

#11: Rooftopbar Doloris:  wil je een mooi uitzicht over Tilburg dan is het leuk om een drankje te doen bij Rooftopbar Doloris. De bar ligt in de buurt van het station en heeft een ontspannen sfeer op de bovenste verdieping. Een andere tip om te eten in het centrum van Tilburg is restaurant de Spaarbank, waar je naast dat je er lekker kunt eten ook een speeltuin bij het restaurant hebt. 

Tilburg met kinderen
Noord-Brabant met kinderen

#12: Wandelen door de natuur: in de buurt van Tilburg liggen een aantal prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kunt gaan wandelen met je kinderen. Zo heb je op ongeveer 20 minuten rijden van het centrum van Tilburg de Oisterwijkse bossen en vennen liggen. We schreven over deze bossen en vennen en alle activiteiten in de omgeving al de blog Oisterwijk met kinderen. Een ander mooi natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen is de Loonse en Drunense duinen. We hebben beide natuurgebieden opgenomen in ons blog over de mooiste wandelingen in Brabant met kinderen

Oisterwijkse bossen en vennen met kinderen
Wandelen Noord-Brabant met kinderen

Waar overnachten in Tilburg met kinderen?

Mercure Hotel Tilburg

Wij komen zelf uit de buurt van Tilburg, maar om deze blog toch goed te kunnen schrijven op basis van onze eigen ervaringen hebben we ook eens in onze eigen stad overnacht bij het Mercure Hotel Tilburg. Dit hotel ligt midden in het centrum en heeft mooie moderne kamers met een mooi uitzicht over de stad. 

Ook zit er bij het hotel een wellness waar gasten van het hotel gebruik van kunnen maken. Wij hebben hier ook de High Tea voor kinderen geboekt tijdens ons bezoek. Wij hebben echt genoten van het hotel en vinden het zeker een aanrader voor ouders die naar Tilburg met kinderen komen om de stad te bezoeken. We schreven over het hotel een uitgebreide review, die je hier kunt vinden

Mercure Hotel Tilburg met kinderen
Mercure Hotel Tilburg met kinderen

andere artikelen die interessant kunnen zijn

SOCIAL CHECK-IN