Tilburg met kinderen

Tilburg met kinderen: 21 leuke kinderactiviteiten op een rij!

Een weekendje Tilburg met kinderen is altijd een goed idee! Wij wonen zelf in de omgeving van Tilburg en er is hier in de omgeving echt van alles te doen voor gezinnen. Dat merken steeds meer toeristen en de laatste jaren zien we steeds meer toeristen naar onze stad komen, waaronder veel gezinnen. Op basis van onze eigen ervaringen zetten we de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Tilburg met kinderen op een rij voor jullie!

1. het spoorpark

Het Spoorpark bestaat nog niet zo lang, maar is in Tilburg ontzettend populair onder Tilburgers. En dat is zeker terecht, aangezien het een heel erg leuk park is. Vanaf het centraal station van Tilburg loop je er in een paar minuten naar toe. Het park is best groot en er ligt in het midden van het park een groot grasveld, waar zeker op een warme dag heel veel gezinnen zitten te picknicken, liggen te zonnen of een potje voetbal aan het spelen zijn. 

Aan het begin van het Spoorpark heb je een soort van waterspeeltuin (in ieder geval spelen hier veel kinderen met water) en heb je een aantal blokken waar je op kan zitten. Bij dit water is ook een kiosk waar je wat te eten en drinken kunt kopen. Vanaf hier zie je ook de uitkijktoren die je kan beklimmen. 

Deze uitkijktoren is helemaal open met trappen en het is leuk om met kinderen naar boven te lopen. Deze 37 meter hoge toren geeft een mooi uitzicht over de omgeving en je betaalt een paar euro entree voor het gehele gezin. Als er wind staat kan het wel zijn dat de toren een klein beetje beweegt. Toen wij er waren was dit het geval en daardoor kan het voor mensen met hoogtevrees wel spannend zijn. Onze dochter vond dit alleen maar leuk en die liep uiteraard helemaal tot boven!

Achterin het park zit het T-huis waar je ook lekker op het terras kunt zitten en wat kunt eten en drinken. Aan de achterkant van dit T-huis zit ook een hele leuke skatebaan, waar kinderen met stepjes, skateboard, skeelers en fietsjes vanaf gaan. Soms kan het hier best een chaos zijn als het heel druk is met kinderen. Als je in Tilburg met kinderen bent, dan moet je hier zeker even een kijkje gaan nemen!

Tilburg met kinderen
Tilburg met kinderen

2. Dierenpark de Oliemeulen

Dierenpark De Oliemeulen ligt iets buiten het centrum van Tilburg en je kunt er de auto gratis voor de deur parkeren. Het noemt zichzelf ‘Het vreemdste dierenpark van Nederland’ en wat dat betreft hebben ze daar wel gelijk in! Je vindt er heel veel verschillende soorten reptielen zoals allerlei spinnen, slangen, krokodillen en de meest vreemde beesten zoals bijvoorbeeld een vleerhond. 

Je hebt een deel in de boerderij zelf en er is een gedeelte buiten. Daarnaast kun je er een vogelshow bijwonen en is er een demonstratie binnen met spinnen en slangen. Hierbij mogen kinderen ook de slang aaien. Wij zijn er een hele middag geweest en hebben ons uitstekend vermaakt! Voor meer informatie over dit dierenpark lees ons uitgebreide blog Dierenpark de Oliemeulen met kinderen

Tilburg met kinderen
Tilburg met kinderen

3. The Gaming Factory

Zijn je kinderen dol op het spelen van computerspelletjes, dan is dit de ideale activiteit als je een bezoek brengt aan Tilburg met kinderen. Je kunt hier namelijk een aantal uur onbeperkt gamen op tientallen Arcade games. Wij bezochten The Gaming Factory op een zaterdagmiddag en hadden voor twee uur onbeperkt gamen geboekt. 

Kom je met de auto dan kun je de auto gratis voor de deur parkeren en eenmaal binnen krijg je een kaart voor een x aantal uur toegang tot de grote hal. In deze hal hebben ze tientallen verschillende spellen op twee verschillende verdiepingen. Ook voor ouders is dit een hele leuke activiteit (tenminste als je van computerspelletjes houdt). 

Zo kwamen we ook veel spellen tegen die we zelf als kind gespeeld hebben op de automaten. Naast de Arcade games zijn er ook flipperkasten, airhockey tafels en pooltafels. Bij verschillende spellen moeten de kinderen actief bewegen zoals bij het gooien van ballen in een basket, dansspellen en spellen waarbij kinderen moeten trommelen op de maat.

Wij hadden voor twee uurtjes geboekt en voor we het wisten was de tijd al om. Onze dochter had nog best een tijd langer willen spelen. Wij komen daarom dan ook zeker nog een keertje terug. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de verschillende spellen en de entreeprijzen even op de website van The Gaming Factory

Tilburg met kinderen
Tilburg met kinderen

4. Ontdekstation 013

In een oude fabriekshal in de Spoorzone in Tilburg zit Ontdekstation013. Vroeger werden in de hal de treinen gerepareerd en tegenwoordig kunnen kinderen vanaf 4 jaar er allerlei workshops en programma’s doen op het gebied van techniek en wetenschap. Dit zijn hele verschillende workshop en programma’s, die varëren van het maken van een film tot het uit elkaar halen van een stofzuiger. 

Buiten is er nog een waterspeeltuin met een ontdektuin. Hier kunnen kinderen een eigengemaakte bootje laten varen en ontdekken hoe een sluis werkt. Voor de ouders is er een speciale hoek waar ze wat kunnen drinken en een boekje kunnen lezen.  

5. Natuurmuseum Brabant

Het Natuurmuseum Brabant ligt tegenover het centrale station en is al een aantal keer uitgeroepen tot leukste museum van de provincie Noord-Brabant. Kinderen kunnen hier veel doen en ontdekken met betrekking tot de natuur. Zo hebben ze bijvoorbeeld op de tweede verdieping van het museum een belevenisbos dat mee verandert met de seizoenen. Vier keer per jaar tref je hier dus een andere tentoonstelling aan. 

De laatste jaren is het museum uitgebreid met moderne apparatuur, waardoor kinderen ook interactief bezig kunnen zijn met de natuur en zelf onderzoek kunnen doen. Voor meer informatie over het museum, lees onze blog Natuurmuseum Brabant met kinderen

Natuurmuseum Brabant met kinderen
Natuurmuseum Brabant met kinderen

Overige kinderactiviteiten Tilburg

6. Textielmuseum

Een ander museum dat je in Tilburg met kinderen kunt bezoeken is het textielmuseum. De stad wordt vanuit het verleden beschouwd als de Textielstad van Nederland en in één van de voormalige fabrieken van de stad is tegenwoordig een museum. Vanaf het centrale station is het ongeveer twintig minuten lopen naar het museum toe, maar je kunt ook met de bus (buslijn 5, stoppen bij halte Kasteeldreef) naar het museum toe. 

In het museum komt alles aan bod met betrekking tot textiel en verschillende machines in de fabriek doen nog steeds dienst, waardoor je ook verschillende processen van bijvoorbeeld het weven in het museum terug ziet komen. Daarnaast is er een opdrachtenboekje met betrekking tot kleuren (kleurenspoor), waarbij kinderen verschillende vragen moeten beantwoorden met betrekking tot de tentoonstelling. 

Ook worden er voor kinderen verschillende workshops en colleges georganiseerd. Wijzelf hebben een workshop in de Design Studio van het museum gedaan, waarbij we onze eigen sokken hebben mogen ontwerpen. We konden hierbij uit verschillende kleuren kiezen en ook onze eigen tekst op de sokken plaatsen, waarna de sokken ter plekke gemaakt werden.

Zeker met kinderen is dit een hele leuke activiteit om te ondernemen. Deze activiteit duurt ongeveer een half uur en terwijl je de rest van het museum bekijkt worden de sokken geproduceerd door een museum. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende exposities even op de website van het Textielmuseum Tilburg

Tilburg met kinderen
Tilburg met kinderen

7. Rondleiding met de fietstaxi

Je kunt in Tilburg met kinderen ook met de fietstaxi een rondje door de stad maken. Zeker voor de korte ritjes door de stad is deze fietstaxi erg geschikt en uiteraard ook erg goed voor het milieu. Zo namen wij de fietstaxi van het centrale station naar het Textielmuseum, waardoor we de twintig minuten naar het station niet hoefden te lopen. 

Deze fietstaxi’s zijn geschikt voor twee volwassenen en eventueel een kind. Wij konden in deze fietstaxi met z’n drieën er net in. Wij vonden het een hele leuke manier om de stad te bekijken vanuit de buitenlucht. Het is ook mogelijk om met deze fietstaxi’s verschillende tours door de stad te maken. 

Zo hebben ze bijvoorbeeld verschillende Street Art tours door de Textielbuurt, het centrum en de Piushaven van Tilburg en je kunt ook een tour doen langs kerken en kloosters. Voor de bierliefhebbers hebben ze ook een biertour, waarbij je langs verschillende Tilburgse brouwerijen gaat, maar deze is misschien een stuk minder interessant voor kinderen. Kijk voor meer informatie over deze fietstaxi’s even op de website van Fietstaxi Tours Tilburg.  

Tilburg met kinderen
Tilburg met kinderen

8. Wandelbos + 7 Geitjes

De grootste speeltuin in Tilburg die je gratis kunt bezoeken is de speeltuin in het wandelbos. In dit bos staan verschillende speeltoestellen in het zand. In het bos zelf kun je ook een prima wandeling maken en je komt er vrij veel eekhoorntjes tegen. In het midden van het wandelbos ligt ook een groot meer. 

Bij de speeltuin in het bos ligt ook een voetbalveldje en er zijn een aantal hutten gebouwd waar kinderen kunnen spelen. Jammer genoeg is er bij deze speeltuin niet iets van een kiosk waar je wat kunt drinken, dus dat moet je zelf meenemen. Ook is er een kinderboerderij in het Wandelbos. Hier vind je verschillende dieren zoals, geiten, herten, een hangbuikzwijn, wallaby’s, fazanten en een ezel.

Vanaf de speeltuin in het wandelbos is het een kleine wandeling van iets meer dan vijf minuten naar restaurant de 7 geitjes. Dit is een leuke plek om te lunchen tussen de middag met het gezin. Ook hier hebben ze verschillende speeltoestellen, een soort van oude doolhof ruïne en verschillende dieren. Je kunt daarom in dit deel van Tilburg met kinderen je prima een paar uur vermaken!

9. Lochal 013

Als je de stad Tilburg met kinderen bezoekt is het ook leuk om even bij de LocHal binnen te lopen. Deze oude fabriekshal van de Nederlandse Spoorwegen is volledig omgebouwd en is iedere dag te bezoeken. Je vindt deze LocHal net achter het centrale station van de stad op een minuutje lopen. Dit gebouw heeft al verschillende architectuurprijzen gewonnen in Nederland. 

Het is mogelijk om een rondleiding door de LocHal te boeken, maar met kinderen is het net zo leuk om zelf de hal te ontdekken. In de hal zit namelijk ook de Openbare Bibliotheek van de stad en zeker op de begane grond is het leuk om het kindergedeelte te bezoeken. Hier staan naast de vele kinderboeken, ook verschillende spelletjes en ook is hier een heel groot (speel) boek met allerlei sprookjes. 

In de weekenden worden er regelmatig activiteiten georganiseerd voor kinderen door de bibliotheek en soms wordt er ook voorgelezen voor de kinderen. In de LocHal zit ook een stadscafé, waar je wat kunt eten en kunt drinken. Kijk voor meer informatie over de LocHal even hier en voor de Openbare Bibliotheek Tilburg even op de website van de bibliotheek

10. Ireen Wüst schaatsbaan

Je kunt in Tilburg met kinderen ook een middagje gaan schaatsen. De Ireen Wüstbaan ligt op het terrein van Stappegoor in het zuiden van de stad en je kunt de auto hier voor een euro per dag parkeren op de grote parkeerplaats voor de schaatsbaan. Iedere zaterdag- en zondagmiddag kun je hier familieschaatsen met het gezin. 

Zo is er een grote 400 meter schaatsbaan, waar kinderen en ouders kunnen schaatsen en waarbij er niet gekeken wordt welke richting er op wordt geschaatst. Je ziet hier kinderen met allerlei hulpmiddelen op het ijs om zich voor te bewegen. Ieder uur wordt de baan weer even schoongeveegd, zodat de sporen in het ijs weer voor even minder zijn. In de binnenkant van deze schaatsbaan zit ook nog een groot ijshockeyveld, waar kinderen kunnen spelen. 

Je kunt bij de schaatsbaan schaatsen huren en ook zit er een klein cafeetje bij de schaatsbaan, waar je wat kunt drinken en een snoepje kunt kopen. Ze verkopen hier typische winterse dingen zoals warme chocomel met slagroom en erwtensoep. Wij waren hier op zondagmiddag en hebben ons een uurtje of twee prima vermaakt. Na die twee uur was onze dochter van zes jaar ook wel echt moe en gingen we naar huis. Rondom deze schaatsbaan zitten ook nog verschillende restaurants en ook een grote supermarkt (waar je ook aan tafeltjes kunt eten). 

11. Zwembad Stappegoor

Op hetzelfde terrein als de schaatsbaan kun je in Tilburg met kinderen ook naar een leuk zwembad gaan. Zwembad Stappegoor ligt op nog geen vijf minuten lopen van de schaatsbaan en dit zwembad is een leuke activiteit om je een middag of ochtend te vermaken als het bijvoorbeeld minder weer is tijdens je stedentrip naar Tilburg met kinderen. 

Het zwembad heeft zowel een binnen- als buitengedeelte en ook een 25 meter bad. Het binnenzwembad heeft twee leuke glijbanen, waarbij de wildwater glijbaan alleen toegankelijk is voor kinderen die langer dan 1,3 meter zijn. Ook is er een stroomversnelling in het zwembad en liggen er in het binnenbad allerlei attributen in het water zoals matjes en banden. 

Buiten is er ook een familieglijbaan en kun je prima in de zomer liggen op één van de lidweides. Zowel binnen als buiten heb je een zwembad voor kleine kinderen met kleine speeltoestellen. Je kunt dus makkelijk een half dagje schaatsen combineren met een half dagje zwemmen. Ook ligt er op het terrein een megabioscoop, waardoor je in de avond ook nog een film mee kunt pakken. 

12. Abdij klooster

Uiteraard is het ook mogelijk om de stad Tilburg met kinderen te ontdekken op de fiets. In het centrum van de stad kun je op verschillende punten een fiets huren. Wijzelf hebben bij Guill van der Ven fietsen gehuurd, waarbij we naast een gewone fiets, ook een leuke tandemfiets voor onze dochter hebben gehuurd. Je hebt hier verschillende opties voor gezinnen met kinderen, waaronder ook bijvoorbeeld een bakfiets waar kleine kinderen in de bak kunnen zitten. 

Wijzelf zijn vanuit het centrum in ongeveer twintig minuten gefietst naar het Abdij Klooster Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven. Hier heb je het klooster liggen, waar ze het La Trappe bier brouwen en je kunt hier een rondleiding door het klooster krijgen. Uiteraard is het ook mogelijk om het klooster gewoon even als tussenstop te gebruiken en één van de biertjes te proeven in de tuin van het klooster. 

In de buurt van dit klooster is het ook leuk om uitkijktoren de Nieuwe Herdgang te bekijken. Je betaalt hier een kleine entree (je kan pinnen bij de toegangspoort) en dan loop je via een steile trap in de toren naar boven voor een mooi uitzicht over de omgeving. In dit gebied ligt ook natuurgebied Moerenburg, waar je in Tilburg met kinderen kunt wandelen, maar wij vonden dit zelf niet zo heel erg veel voorstellen. 

Tilburg met kinderen
Tilburg met kinderen

13. Speelboerderij de Vossenberg

Op een kwartier rijden van het centrum van Tilburg heb je deze speelboerderij liggen. Bij speelboerderij de Vossenberg kunnen kinderen verschillende dingen doen. Zo heb je zowel binnen als buiten een grote speeltuin liggen. Een groot voordeel hiervan is dat je met alle weerstypen naar deze boerderij kunt met je kinderen. 

Binnen heb je ook nog een soort tweede verdieping, waar je met een trap naar toe kunt gaan en waar nog een grote bouwhoek is met blokken en ook een knutselhoek. Onze dochter vindt deze knutselhoek erg leuk, waarbij kinderen allerlei houtjes op elkaar kunnen timmeren en ook hun creaties kunnen beschilderen.

Deze speelboerderij is een prima besteding van een ochtend of een middag en je kunt hier ook prima lunchen met je kinderen. 

14. NondeJeu

Zoek je een leuke activiteit in Tilburg met kinderen voor ’s avonds of voor overdag als het bijvoorbeeld regent, dan is NondeJeu een leuk speelcentrum waar je naar toe kunt gaan met het gezin! Dit bedrijf ligt midden in het centrum in de stad in een voormalig winkelpand en je kunt hier tegenwoordig met kinderen jeu-de-boulen en een soort van escape room spelen. Ook is het mogelijk om hier een bordspelletje te spelen met kinderen. 

Wij hebben op zaterdagavond met onze dochter hier de activiteit Prison Island gespeeld en dat vonden wij een erg leuke activiteit. Toen wij hier met haar waren was ze zeven jaar en misschien nog iets aan de jonge kant, maar onder begeleiding van ons als ouders kwamen we met de meeste spellen een heel eind. 

Bij Prison Island ga je een cellencomplex in en in de dertig cellen die je in dit complex hebt kun je in iedere cel een spel spelen. Bij iedere cel ligt de nadruk op kennis, behendigheid of fysiek. Zo moet je parcours afleggen zonder dat je door een bewegingssensor wordt opgemerkt, moet je met ballen in een basketbalnet gooien of krijg je allerlei rekenvragen en moet je de antwoorden in een scherm invoeren.

In totaal duurt de activiteit 1,5 uur en toen wij er uit kwamen waren we aardig uitgeteld van de activiteit. Aan het einde van het spel worden van de verschillende spellen alle scores opgeteld en kun je zien hoeveelste je die dag bent geëindigd als groep. 

Tilburg met kinderen
Tilburg met kinderen

15. De Voltage

In het zuiden van Tilburg heb je een grote indoorhal liggen dat al eens in de prijzen gevallen is als beste Family Entertainment Center van Nederland. Je kunt hier van allerlei dingen doen in deze hal in Tilburg met kinderen. Je vindt hier in totaal vijftig activiteiten en restaurants onder een dak. 

Zo hebben ze hier bijvoorbeeld een binnenspeeltuin in Tilburg voor jonge kinderen, waar je je prima een aantal uurtjes kunt vermaken. Wij hebben de speeltuin bezocht en ondanks we dit niet de leukste indoorspeeltuin vonden, heeft onze dochter zich hier prima vermaakt. Bij de Voltage kun je karten, lasergamen, bowlen, paintballen, indoor minigolfen en nog veel meer. 

Ook heb je verschillende escaperooms voor kinderen bij de Voltage. Wat dat betreft zijn er genoeg indooractiviteiten te vinden om je een hele dag te vermaken op een minder zonnige dag in Tilburg. 

Overige kinderactiviteiten Tilburg

Naast de hierboven beschreven kinderactiviteiten in Tilburg, heb je nog een aantal leuke activiteiten in Tilburg met kinderen. We benoemen ze hieronder kort. 

#16: Efteling: het grootste pretpark van Nederland ligt maar op een kwartier rijden van het centrum van Tilburg. Dit pretpark is voor kinderen super leuk en je kunt je makkelijk een dag (ook wel twee dagen) vermaken in dit pretpark. Zelf hebben we het park al heel vaak bezocht (Sophie heeft samen met opa en oma een abonnement), maar alles is enorm goed verzorgd en onderhouden. Uiteraard zijn het sprookjesbos en het Carnaval Festival één van de favoriete attracties van onze dochter. Wij schreven de blog de Efteling met kinderen over dit pretpark met alle informatie. 

#17: Beekse Bergen: op een kwartiertje rijden van Tilburg ligt het mooiste safaripark van Nederland de Beekse Bergen. Het park is op meerdere manieren te bezoeken. Je kunt een rondje met je eigen auto door het park maken, maar ook met de bus, de boot en te voet. Ben je op stedentrip in Tilburg met kinderen, dan kun je voor de Beekse Bergen makkelijk een hele dag uittrekken.

In de zomer is het ook heel leuk om Speelland te bezoeken van de Beekse Bergen. Dit is een strand aan een meer met verschillende speeltuinen, attracties en bootjes, waar je je ook prima een dag kunt vermaken. Kijk voor een uitgebreid verslag over het safaripark even op onze blog Beekse Bergen met kinderen

#18 Tilburgse Kermis: één van de grootste evenementen van de stad Tilburg is de kermis. Dit is één van de grootste kermissen van Europa en door het hele centrum van de stad staat tien dagen lang een kilometerslang lint aan kermisattracties. Wanneer je een stedentrip naar Tilburg met kinderen plant is het uiteraard leuk om eens te kijken wanneer de kermis is, zodat je die tijdens je trip ook kunt bezoeken. Wat wij altijd een aanrader vinden van de kermis in Tilburg is de nostalgische kermis, waar je echt leuke attracties hebt voor wat jongere kinderen en waar de prijzen nog laag zijn voor een ritje. 

#19 Rooftopbar Doloris:  wil je een mooi uitzicht over Tilburg dan is het leuk om een drankje te doen bij Rooftopbar Doloris. De bar ligt in de buurt van het station en heeft een ontspannen sfeer op de bovenste verdieping. Een andere tip om te eten in het centrum van Tilburg is restaurant de Spaarbank, waar je naast dat je er lekker kunt eten ook een speeltuin bij het restaurant hebt. 

#20 Wandelen door de natuur: in de buurt van Tilburg liggen een aantal prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kunt gaan wandelen met je kinderen. Zo heb je op ongeveer 20 minuten rijden van het centrum van Tilburg de Oisterwijkse bossen en vennen liggen. We schreven over deze bossen en vennen en alle activiteiten in de omgeving al de blog Oisterwijk met kinderen. Een ander mooi natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen is de Loonse en Drunense duinen. We hebben beide natuurgebieden opgenomen in ons blog over de mooiste wandelingen in Brabant met kinderen

#21 Jumpsquare Tilburg: je kunt in Tilburg met kinderen ook een uurtje (of twee) gaan springen. We zien nu onze dochter ouder wordt dat de trampolineparken die je in heel Nederland hebt, steeds populairder bij haar worden. Deze vestiging van Jumpsquare ligt in de wijk de Reeshof buiten het centrum en je kunt je auto gratis voor de deur parkeren. 

Je hebt hier heel veel trampolines en andere klimtoestellen, waar kinderen kunnen spelen. Onze dochter was na een uurtje bij de vestiging in Tilburg wel klaar, maar dit is zeker een leuke kinderactiviteit in Tilburg.

Binnenspeeltuin Tilburg

Je hebt in Tilburg verschillende indoor speeltuinen die je met je kinderen kunt bezoeken. We zetten een aantal van deze binnenspeeltuinen in Tilburg hieronder op een rij. 

#22 Ballorig Tilburg: wij hebben deze binnenspeeltuin in Tilburg regelmatig bezocht toen onze dochter nog wat jonger was. Deze indoor speeltuin ligt in het noorden van Tilburg en je kan de auto gratis voor de deur parkeren. Deze binnenspeeltuin is niet super groot, maar groot genoeg om je kinderen een paar uurtjes te laten vermaken. Je betaalt alleen voor de ouders entree en er is genoeg plek voor de ouders om te zitten en wat te eten en te drinken. 

#23 Monkey Town Tilburg: dit is de tweede binnenspeeltuin in Tilburg en samen met de Voltage (die we eerder in deze blog genoemd hebben) zijn dit de drie binnenspeeltuinen die Tilburg rijk is. Monkey Town Tilburg ligt in de Reeshof en dat is een kwartiertje rijden van het centrum van Tilburg. Ook hier parkeer je gratis en betaal je alleen voor de kinderen entree. De vestiging van Monkey Town Tilburg ligt naast Jumpsquare Tilburg, waardoor je beide activiteiten prima kan combineren. Twee ideale kinderactiviteiten in Tilburg als het wat minder weer is in de stad. 

#24 Kids Wonderland: deze binnenspeeltuin ligt niet in Tilburg, maar in Molenschot en ligt op iets meer dan een kwartier rijden van het centrum van Tilburg. Wij zijn al meerdere keren naar deze binnenspeeltuin geweest en hebben ook een keer het kinderfeestje van onze dochter hier gehouden. Wat Kids Wonderland zo leuk maakt is dat het net wat anders is dan de binnenspeeltuinen die je gewend bent.

Daarnaast hebben ze zowel binnen als buiten speeltoestellen, waardoor je er zowel in de zomer als de winter prima terecht kunt. Ze hebben ook een aantal kleine attracties, waar kinderen zich zeker een hele tijd kunnen vermaken. Wat ook een voordeel is van deze binnenspeeltuin is dat je hier een biertje of een wijntje kan drinken, terwijl dat in de andere binnenspeeltuinen in Tilburg niet kan. Wat wel een minpuntje is van deze binnenspeeltuin is dat je voor volwassenen ook een kleine entree betaalt en dat je ook voor het parkeren betaalt. 

Kindvriendelijk restaurant Tilburg

Je hebt in Tilburg genoeg leuke kindvriendelijke restaurants waar je met kinderen kunt gaan eten. Wij hebben door de jaren heen al in heel wat restaurants bij ons in de buurt gegeten en je hebt een aantal hele leuke restaurants met speeltuin in de buurt van Tilburg. Ben je op zoek naar een kindvriendelijk restaurant in Tilburg, lees dan eens onze blog kindvriendelijk restaurant Tilburg, waarin we alle leuke restaurant in de buurt op een rij zetten voor gezinnnen. 

Kindvriendelijk restaurant Tilburg
Kindvriendelijk restaurant Tilburg

Kindvriendelijk hotel Tilburg

Hostel Roots

Wij wilden al heel lang een keertje overnachten in het enige hostel dat Tilburg rijk is. We hebben zelf tijdens onze reizen vaak in hostels geslapen en wilden ook in Tilburg ervaren hoe dit hostel was. Ook in Hostel Roots hangt een relaxte sfeer en daardoor is het ook zeker geschikt voor gezinnen met kinderen. Het hostel ligt erg centraal, heeft familiekamers, serveert in de ochtend een heerlijk ontbijt en is daarom zeker een leuke optie om te overnachten tijdens een stedentrip naar Tilburg met kinderen.

Kijk voor meer informatie over het hostel even hier. 

We schreven over dit hostel de blog Hostel Roots met kinderen, waarin we een uitgebreide review van het hostel geven. 

Kindvriendelijk hotel Tilburg
Hostel Roots met kinderen

Mercure Hotel Tilburg

Wij komen zelf uit de buurt van Tilburg, maar om deze blog toch goed te kunnen schrijven op basis van onze eigen ervaringen hebben we ook eens in onze eigen stad overnacht bij het Mercure Hotel Tilburg. Dit hotel ligt midden in het centrum en heeft mooie moderne kamers met een mooi uitzicht over de stad. 

Ook zit er bij het hotel een wellness waar gasten van het hotel gebruik van kunnen maken. Wij hebben hier ook de High Tea voor kinderen geboekt tijdens ons bezoek. Wij hebben echt genoten van het hotel en vinden het zeker een aanrader voor ouders die naar Tilburg met kinderen komen om de stad te bezoeken.

Wil je tijdens een weekendje weg naar Tilburg met kinderen, meer informatie over dit hotel, kijk dan even hier

We schreven over het hotel een uitgebreide review, die je hier kunt vinden

Kindvriendelijk hotel Tilburg
Kindvriendelijk hotel Tilburg

Auberge du Bonheur

Ook in het hotel van Auberge du Bonheur hebben we een keertje overnacht, toen we een stedentrip naar Tilburg maakten met onze dochter. Auberge Du Bonheur is een kleinschalig hotel aan de rand van de stad, waar je de auto gratis voor de deur kunt zetten. Het hotel ligt in het bos, waardoor je met kinderen gelijk kunt gaan wandelen in de natuur vanuit het hotel.

De kamers zijn vrij ruim en hebben allemaal een eigen terrasje met een tafel en stoelen. Dat vonden wij erg leuk, aangezien het erg lekker weer was toen wij het hotel bezochten en we op die manier lekker in het zonnetje bij onze kamer hebben gezeten. Ook qua eten en drinken zit je bij dit hotel erg goed.

Kijk voor meer informatie over dit hotel even hier. 

Kijk voor een uitgebreide review over dit hotel even hier. 

Hotel Auberge du Bonheur met kinderen
Kindvriendelijk hotel Tilburg

Deze blog is mede tot stand gekomen door een samenwerking met de gemeente Tilburg.

Scroll naar boven