Doetinchem met kinderen

Doetinchem met kinderen: 8 leuke activiteiten op een rij!

Je kunt je prima in Doetinchem met kinderen een dag vermaken, maar de stad heeft ook weer niet zoveel activiteiten voor kinderen, dat je je er een paar dagen kunt vermaken. Bezoek je niet alleen de stad Doetinchem, maar ook de omgeving dan worden de mogelijkheden wel weer groter. We zetten de leukste activiteiten in Doetinchem met kinderen op een rij!

Doetinchem met kinderen #1: Land van Jan Klaassen

Net buiten de stad op een paar minuten rijden met de auto ligt het Land van Jan Klaassen. In het park is van alles te doen voor kinderen en je kunt je hier prima een halve tot hele dag vermaken met het gezin. In het pretpark heb je zowel buiten als binnen activiteiten voor de kinderen. 

Zo is er een grote speeltuin buiten met meer dan 60 speeltoestellen. Je moet hier denken aan glijbanen, schommels en springkussens. Ook zijn er fietsjes en karren waar kinderen mee kunnen spelen. Ook rijdt er een treintje rond en in de zomer kunnen kinderen spelen bij de waterspeeltuin.

De binnenspeeltuin van het park is 2000 m2 groot en heeft naast de vele speeltoestellen ook een treintje rijden. Verder is er binnen een spookhuis, zweefauto’s en is er een klimwand. Uiteraard worden er ook poppenkastoptredens gegeven met Jan Klaassen in de hoofdrol. Kijk voor meer informatie over de entreeprijzen, de openingstijden en de verschillende attracties even op de website van het pretpark. 

Doetinchem met kinderen #2: Monkeytown Doetinchem

De binnenspeeltuin van Monkeytown staan door het hele land en ook in Doetinchem is er een vestiging van deze binnenspeeltuin. Wij hebben al diversen vestigingen van de keten bezocht en altijd vermaakt onze dochter zich hier opperbest. Wat dat betreft is het een prima activiteit voor gezinnen met kinderen als het bijvoorbeeld minder weer buiten is. 

Wat betreft de kosten valt dit altijd erg mee bij Monkey Town. Je kunt de auto gratis parkeren en je betaalt alleen voor de kinderen een paar euro entree. Over het algemeen blijven we bij deze binnenspeeltuinen een ochtend of een middag en lunchen we dan daar op het gemak bij de speeltuin. Voor ouders zijn er namelijk genoeg zitplaatsen in de speeltuin en over het algemeen heb je goed zicht op je kinderen. 

De speeltuin heeft vele klimtoestellen en glijbanen en ook is er in iedere vestiging een grote ballenbak aanwezig. Ook kunnen kinderen hier op verschillende trampolines springen. Kijk voor meer informatie over de entreeprijzen, de openingstijden en de speeltoestellen even op de website van Monkey Town Doetinchem

Doetinchem met kinderen #3: Skyzone Doetinchem

Bij Skyzone Doetinchem kunnen kinderen zich volledig binnen uitleven bij de verschillende activiteiten die hier aangeboden worden. Zo is er een trampolinearena met verschillende trampolines, waar niet alleen platte trampolines staan, maar ook schuine trampolines. Daarnaast zijn er ook verschillende klimtoestellen te vinden voor kinderen bij het klauterkasteel. 

Daarnaast heb je bij Skyzone Doetinchem een aantal torens waar kinderen naar boven kunnen klimmen en ze aan een touw vastzitten. Daarnaast heb je Active Cage wat een doolhof is en waar kinderen door te klimmen en klauteren de weg moeten vinden. Ook is er een parcours te vinden met touwen, waarbij kinderen met een helm op een heel parcours moeten afleggen. 

Verder is er ook nog een voetbalgedeelte, waar kinderen met 16 verschillende LED panelen een spel kunnen spelen. Ouders kunnen ondertussen in de beachbar een hapje en een drankje doen. Het is mogelijk om bij deze bar verschillende broodjes te eten, maar ook warme en koude snacks en ijsjes.

Doetinchem met kinderen #4: Hof van Eckberge

Dit belevenispark ligt buiten Doetinchem en je rijdt er in iets meer dan een half uurtje vanuit de stad naar toe. Ook in dit belevenispark is van alles te doen met kinderen. Zo is er een dierentuin bij het park, waar je verschillende dieren kunt bewonderen. Denk hier niet aan de grote dieren zoals de olifant, de leeuw of de neushoorn, maar aan het stekelvarken, de wasbeer en de wallaby. 

Buiten is er een grote buitenspeeltuin inclusief groot terras. Dit terras bevindt zich aan de rand van de speeltuin en vanaf het terras hebben ouders goed zicht op de kinderen in de speeltuin. Naast de natuurspeeltuin met verschillende klimtoestellen is er ook nog een doolhof buiten en een waterspeeltuin. Hierdoor is dit park op warme dagen ook prima te bezoeken. 

Ook is het mogelijk om bij het park te gaan bowlen en lasergamen, maar hier betaal je wel een extra bedrag voor. Bij het park zit ook een restaurant waar je kunt lunchen tussen de middag en het is mogelijk om een all inclusive arrangement af te sluiten. Kijk voor meer informatie over de entreeprijzen, de openingstijden en de verschillende activiteiten even op de website van het park. 

Doetinchem met kinderen: overige activiteiten

Naast de hierboven beschreven activiteiten in Doetinchem, zijn er nog een aantal andere activiteiten die je in Doetinchem met kinderen kunt ondernemen. We benoemen ze hieronder kort!

#5 Zwembad Rozengaarde: dit binnenzwembad heeft een spectaculaire wildwaterkreek, massagestralen, bubbelbank en uitzwembassin. Ook heeft het zwembad twee grote glijbanen. Een van de glijbanen is 70 meter lang en heeft speciale lichteffecten (Rainbow Ride). De tweede glijbaan (Blue Snake glijbaan) heeft ook verschillende lichteffecten en bevindt zich ook binnen. Ook is er een peuterbad voor de jongste kinderen. Het zwembad zit in hetzelfde pand als Skyzone Doetinchem en deze twee activiteiten zijn prima met elkaar te combineren. 

#6 Kabouter route: de VVV van Doetinchem heeft een kabouterroute ontwikkeld met twee verschillende routes, waarbij je kunt wandelen door het centrum en rondom kasteel Slangenburg. Je kunt bij de VVV een boekje kopen met de twee verschillende routes die ongeveer 1,5 tot 2 kilometer lang zijn. Kinderen kunnen de kabouterdeurtjes hierbij volgen en in de boekjes staat informatie over de stad en het kasteel. 

#7 Pannenkoeken eten: je kunt in Doetinchem met kinderen op verschillende plekken leuk lunchen. Zo heb je het pannenkoekenschip, waar je op een boot aan het water pannenkoeken kunt eten met het gezin. Je kunt op het schip zowel binnen als buiten zitten. Een ander restaurant waar je een pannenkoek kunt eten met je kinderen is Pannenkoekenhuis De Zon. Bij dit restaurant zit ook een redelijk grote speeltuin buiten en ook binnen kunnen kinderen terecht om te kleuren of tv te kijken. 

#8 Kinderboerderij Kokiezier: op deze kinderboerderij kun je genoeg dieren bekijken in Doetinchem met kinderen. De boerderij heeft geiten, schapen, kippen, pony’s en een ezel. Daarnaast heeft de kinderboerderij een uitgebreid aanbod aan driewielers, skelters en loopauto’s. Bij de kiosk van de boerderij kun je wat te drinken kopen en ook voer voor de dieren. 

Waar overnachten in Doetinchem met kinderen?

Doetinchem is niet super groot en daarom kan het lastig zijn om voor een gezin met twee kinderen een accommodatie te vinden. We hebben in de omgeving van de stad een aantal leuke opties op een rij gezet in de verschillende prijsklassen. 

Budget accommodatie: Safaritent at Recreatiepark de Wrange

Middenklasse accommodatie: B&B Make a Wisch

Luxe accommodatie: Landgoedhotel Woodbrooke Barchem

Kijk voor een overzicht van alle accommodatie voor gezinnen in de omgeving van Doetinchem even hier. 

Scroll naar boven