Apeldoorn met kinderen

Apeldoorn met kinderen: 7 leuke activiteiten op een rij!

Wat te doen in Apeldoorn met kinderen? Wij vroegen het ons af en kwamen er achter dat er in deze stad en zijn omgeving best veel leuke dingen voor gezinnen met kinderen te doen zijn. Er is een pretpark, een dierenpark en rondom de stad ligt genoeg mooie natuur. Daarnaast ligt er in de stad een paleis waar vroeger de koninklijke familie heeft gewoond. Kortom, er is genoeg te beleven in deze stad in het oosten van het land. We zetten de leukste activiteiten in Apeldoorn met kinderen voor jullie op een rij. 

Apeldoorn met kinderen #1: Pretpark Julianatoren

Dit pretpark in Apeldoorn is een pretpark voor kinderen tot en met tien jaar. Het pretpark is qua oppervlakte niet super groot, maar er zijn toch redelijk wat attracties die dicht op elkaar staan. Doordat het pretpark zich richt op jonge kinderen, kunnen je kinderen in de meeste attracties al dan niet alleen of onder begeleiding van een ouder. 

De muizen Jul en Julia zijn de voornaamste figuren in het Park en deze figuren zie je door het hele park terugkomen. Het park is eigenlijk een grote speeltuin met een hoop attracties die je ook op de kermis tegenkomt zoals de botsauto’s, draaimolen, reuzenrad, achtbaan en spookslot. Daarnaast kun je gedurende de dag naar verschillende shows van de verschillende muizen. 

Pretpark Julianatoren met kinderen
Pretpark Julianatoren met kinderen

Uiteraard zijn er genoeg eetgelegenheden in het pretpark te vinden. In totaal kun je bij 9 verschillende tentjes eten, drinken en snoep kopen. Dit varieert van een suikerspinhuisje tot aan een groot restaurant. Wij vinden het zeker een aanrader om het pretpark te bezoeken als je een stedentrip naar Apeldoorn met kinderen maakt.

Wij hebben ons een hele dag uitstekend vermaakt in het pretpark en onze dochter vond het ook helemaal leuk! Wij schreven naar aanleiding van ons bezoek aan het pretpark de blog Pretpark Julianatoren met kinderen, waarin we alle informatie over het park op een rij zetten en onze eigen ervaringen delen met het pretpark.  

Pretpark Julianatoren met kinderen
Pretpark Julianatoren met kinderen

Apeldoorn met kinderen #2: Dierenpark Apenheul

Dit dierenpark dat op een kleine tien minuten rijden ligt van het centrum van Apeldoorn staat volledig in het teken van apen. Ze hebben hier vele verschillende soorten apen en het leuke van dit dierenpark is, is dat er een gedeelte is waar je tussen de apen kunt lopen. Wij vinden dat als je een bezoek brengt aan Apeldoorn dat een bezoek aan Apenheul niet kan ontbreken, omdat er ook zoveel voor kinderen te doen is. 

In het apenpark zijn drie verschillende speeltuinen, waar de kinderen kunnen spelen. Je kunt voor kinderen bij de kassa een gratis speurkaart krijgen, waarbij kinderen de dertig verschillende apensoorten allemaal moeten zoeken in het park. Gedurende de dag zijn er voederpresentaties zoals bij de gorilla’s. De verzorgers stellen de gorilla’s voor aan het publiek en vertellen wat meer over deze mooie beesten. 

 

Apenheul met kinderen
Kindvriendelijk hotel Apeldoorn

In het dierenpark heb je drie verschillende eetgelegenheden waar je wat kunt eten en drinken. Voordeel van deze eetgelegenheden is dat er bij ieder tentje ook een speeltuin is. Hierdoor kun je als ouder op je gemak eten, terwijl je kinderen aan het spelen zijn. Wij hebben echt genoten van de hele dag dat we het park hebben bezocht. Lees voor meer informatie over dit dierenpark eens onze uitgebreide blog Apenheul met kinderen

Apenheul met kinderen
Apenheul met kinderen

Apeldoorn met kinderen #3: De Hoge Veluwe

Op een kwartier rijden van het centrum van Apeldoorn met de auto ligt het nationale park De Hoge Veluwe. Dit nationale park is één van de mooiste nationale parken die Nederland heeft. Het park ligt tussen de steden Ede, Apeldoorn en Arnhem in en heeft ook drie verschillende ingangen. Voor Apeldoorn is de ingang bij de plaats Hoenderloo het dichtste bij. 

Ondanks dat je met de auto dit park kunt bezoeken, is het veel leuker om met de fiets het nationale park te verkennen. Bij iedere ingang van het park staan honderden fietsen waarvan de huur inbegrepen zit in het entreeticket van het park. Er zijn ook kinderfietsen en op de meeste fietsen voor volwassenen zit een kinderstoel. Voordeel is dat je kinderen onderweg nog kunnen wisselen van een kinderfiets naar achterop in een kinderstoel bij één van de ouders, aangezien er op verschillende punten genoeg fietsen staan. 

Toen wij er waren was het erg koud (we waren er in de winter), maar we kunnen ons voorstellen dat het in de zomer het gebied nog veel mooier is. In een paar uur tijd kun je met de fiets een groot deel van het park zien, dus trek er minimaal een halve dag voor uit als je een groot deel van het park wil zien. 

Arnhem met kinderen
Gelderland met kinderen

Apeldoorn met kinderen #4: Klimbos Veluwe

Naast dierenpark Apenheul ligt Klimbos Veluwe. Hier vind je maar liefst negen verschillende klimroutes voor jonge en oudere kinderen. Kinderen vanaf zes jaar en met een lengte van minimaal 120 cm kunnen na uitleg van een gids ongeveer drie uur klimmen tussen de bomen. Uiteraard zitten de kinderen de hele route gezekerd. 

Voor de kinderen die nog maar net 120 cm zijn hebben ze drie verschillende junior routes. Voor kinderen die groter dan 140 cm zijn is er nog een groene route (tot 5 meter hoogte), een blauwe route (tot 7 meter hoogte), een rode route (tot 12 meter hoogte), een tokkelroute (tot 11 meter hoogte) en een zwarte route die tot maar liefst 18 meter de hoogte in gaat. Daarnaast kun je op 8 en 17 meter hoogte een vrije val maken als je dit wil.

Voor kinderen tussen de 120 en 140 cm betaal je iets minder dan voor kinderen boven de 140 cm, omdat ze niet van alle routes gebruik kunnen maken. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende routes even op de website van Klimbos Veluwe. 

Apeldoorn met kinderen: overige activiteiten

Naast de vier hiervoor beschreven activiteiten in Apeldoorn met kinderen, zijn er nog een aantal andere activiteiten die we hieronder kort zullen beschrijven. 

#5 Stadspark Berg en Bos: dit stadspark ligt ook tegen Dierenpark Apenheul aan. Ook het klimbos is in dit park te vinden. Naast dit klimbos in het park ligt een grote speelweide met verschillende speeltoestellen. Ook vind je een stukje verder in het bos wilde zwijnen en herten. Voor een mooi uitzicht over het gebied kun je de uitkijktoren Berg en Bos beklimmen. 

#6 Kinderparadijs Malkenschoten: deze kinderboerderij heeft voor kinderen tal van activiteiten, waardoor je hier best wel wat uurtjes jezelf kunt vermaken. Naast dat je alle dieren die je normaal tegenkomt op een kinderboerderij kunt bewonderen, kunnen kinderen hier ook spelen in de grote speeltuin en zijn er ook verschillende attracties op het terrein. Zo heb je er een verkeersplein, een waterparcours, een uitkijkpunt, waterfietsen, minigolf en een plek om met water te spelen. Kortom er is op deze plek in Apeldoorn met kinderen van alles te doen. 

#7 Paleis ’t Loo: wij vinden dit paleis toch wel één van de mooiste paleizen van Nederland. Met name de tuin is echt prachtig om te bezoeken. Voordeel is dat het paleis bij de kassa een gratis speurtocht voor de tuin bij de kassa verstrekt, waardoor de kinderen zich ook goed kunnen vermaken. Het paleis binnen is leuk om even door heen te lopen, maar voor kinderen niet super interessant. 

Apeldoorn met kinderen
Apeldoorn met kinderen

Waar overnachten in Apeldoorn met kinderen?

Je heb in Apeldoorn met kinderen een aantal hotel die kamers hebben voor gezinnen. We zetten er een aantal op een rij.

Budget hotel: Bastion Hotel Apeldoorn Het Loo

Middenklasse hotel: Hotel Berg en Bos

Luxe Hotel: Bilderberg Hotel De Keizerskroon

Voor de hele lijst aan hotels in Apeldoorn klik dan even hier. 

Scroll naar boven