Arnhem met kinderen

Je kunt je in Arnhem met kinderen prima een weekend vermaken. De stad heeft één van de mooiste dierentuinen van Nederland en rondom de stad is er genoeg mooie natuur te vinden om je minimaal twee dagen goed te vermaken met het gezin! Daarnaast heb je in het centrum van de stad ook een aantal leuke dingen die je kunt doen. Naar aanleiding van onze bezoeken aan de stad en de omgeving zetten we de leukste kinderactiviteiten in Arnhem op een rij. 

1. Burgers Zoo

Je kunt in Arnhem naar de dierentuin toe gaan. De dierentuin van Burgers Zoo is voor de meeste gezinnen de reden om de stad Arnhem aan te doen. Deze dierentuin wordt ook wel gezien als de mooiste dierentuin van Nederland. De omgeving is heel erg bosrijk, ze hebben de meeste grote bekende Afrikaanse dieren en ook hebben ze verschillende grote speeltuinen. 

De dierentuin is niet super groot en is verdeeld in verschillende thema’s. Je hebt in de dierentuin de thema’s Safari, Mangrove, Desert, Bush, Rimba, Ocean en Park.  Over het algemeen zitten de dieren in grote verblijven en de dierentuin heeft een aantal eco-systemen. Zo heb je er een onderwaterwereld, kun je lopen door de woestijn, heb je er het grootste overdekte mangrove gebied ter wereld en ook is er een gedeelte waar je door het regenwoud (met watervallen, lianen en vogels die rondvliegen) loopt. 

Op verschillende plekken in de dierentuin is het mogelijk om wat te eten. Je kunt bij deze dierentuin in Arnhem met kinderen ook lekker veel spelen. Zo heeft de dierentuin op drie verschillende plekken een speeltuin, waarvan een overdekte speeltuin. Deze liggen bij de restaurants, zodat je lekker op het gemak kunt lunchen in de dierentuin, terwijl je kinderen aan het spelen zijn. 

Zoek je een leuke kinderactiviteit in Arnhem dan is Burgers Zoo zeker een hele leuke optie! Je kunt je hier dus makkelijk een halve tot hele dag vermaken in deze dierentuin. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, entreeprijzen en de verschillende dieren even op de website van de dierentuin

Arnhem met kinderen
Arnhem met kinderen

2. Openlucht museum

Je kunt in Arnhem met het gezin ook naar een leuk museum toe gaan. Dit museum is zoals de naam al zal vermoeden voornamelijk buiten en kinderen kunnen hier ervaren hoe de mensen vroeger geleefd hebben. Het dorp is best groot en er rijdt een tram rond om je door het park heen te rijden. Kinderen kunnen in het dorp verschillende kinderactiviteiten in Arnhem ondernemen zoals brood bakken, boogschieten en op de boerderij meehelpen.

Ook is er in het museum een binnengedeelte, waar kinderen op een interactieve manier dingen over het verleden kunnen leren. Kinderen vanaf een jaar of zeven/ acht kunnen hier verschillende spellen spelen, waarbij ze een boot moeten besturen en moeten handelen of moeten raden uit welke tijd bepaalde voorwerpen komen. 

Je kunt ook bij dit museum in Arnhem met kinderen spelen. Het openluchtmuseum heeft namelijk een grote speeltuin, waar kinderen zich wel een tijdje kunnen vermaken. Daarnaast heeft het museum verschillende restaurants door het museumpark heen. Zo is er een grand café, een ijssalon, een herberg waar je poffertjes kunt eten, een poffertjeskraam, een Brabants ouderwets café, een bakkerij en een frietbakkerij. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, entreeprijzen en activiteiten even op de website van het museum

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

3. De Hoge Veluwe

Een leuke gratis kinderactiviteit in Arnhem is een bezoek aan de Hoge Veluwe! Op een kwartier rijden van het centrum van Arnhem met de auto ligt het nationale park De Hoge Veluwe. Dit nationale park is één van de mooiste nationale parken die Nederland heeft. Een goede reden dus om het park eens te bezoeken. Het park ligt tussen de steden Ede, Apeldoorn en Arnhem in en heeft ook drie verschillende ingangen. 

Het is mogelijk om het park met de auto te bezoeken, maar de meeste bezoekers van het park verkennen het park met de fiets. Bij iedere ingang van het park staan honderden fietsen die je gratis kunt pakken en waarmee je het park kunt verkennen. Op de meeste fietsen zit een kinderstoel, maar er zijn ook kinderfietsen als kinderen zelf willen fietsen. 

Wij bezochten het park in de winter toen het behoorlijk koud was, maar we kunnen ons voorstellen dat het park in de zomer nog een stuk mooier is (als alles in bloei staat) en aangenamer voor kinderen om te spelen. In een paar uur tijd kun je met de fiets een groot deel van dit park in Arnhem met kinderen zien, dus trek er minimaal een halve dag voor uit als je een groot deel van het park wil zien. 

Arnhem met kinderen
Kindvriendelijk hotel Ede

In het Nationale park is het ook mogelijk om wat te eten en te drinken. Ze hebben een restaurant en twee theehuizen in het park waar je terecht kunt. Bij het restaurant zit ook een leuke speeltuin, waar ze zich kunnen vermaken en de ouders rustig wat kunnen eten en drinken. Ook zijn er twee musea in het park (Kröller-Müller museum en Museonder), maar die waren dicht toen wij er waren. Museonder kun je gratis bezoeken op basis van je gekochte entreeticket voor het park. 

Uiteindelijk hebben we een uurtje of vier doorgebracht in het park en hebben we een grote ronde door het park gefietst. We vonden het leuk om de verschillende soorten natuurgebieden te zien en kunnen ons voorstellen dat we in de zomer veel langer waren gebleven, aangezien onze dochter dan op meerdere plekken prima had kunnen spelen in het zand en in de bomen. 

Gelderland met kinderen
Arnhem met kinderen

4. Veluwezoom

Een ander nationaal park wat wat je in de omgeving van Arnhem met kinderen kunt bezoeken (iets meer dan 20 minuten rijden met de auto vanaf het centrum van Arnhem) is nationaal park Veluwezoom. Bij het bezoekerscentrum van het nationale park kun je de auto gratis parkeren. Bij het bezoekerscentrum van het nationale park ligt ook gelijk een leuke speeltuin en een brasserie waar je wat kunt eten en drinken. De meeste speeltoestellen zijn van hout en vanaf het terras van de brasserie kun je je kinderen in de gaten houden. 

Vanuit dit bezoekerscentrum kun je meerdere routes lopen door het nationale park, waaronder een korte route naar een uitkijkpunt. Tijdens de korte wandeling naar dit uitkijkpunt kom je in het bos ook verschillende speeltoestellen tegen en zijn er ook een aantal kabouterhuisjes te spotten langs de route. Uiteraard is dit een gratis kinderactiviteit in Arnhem. 

Bij het uitzichtpunt (waar je ook met de rolstoel kunt komen over een verhard pad) kun je naar beneden lopen en kinderen kunnen hier prima spelen, hutten bouwen en in de bomen klimmen. 

Toen wij de Veluwezoom bezochten was het niet zo’n best weer, waardoor we maar 1,5 uur in het park gebleven zijn. Was het een stuk beter weer geweest dan hadden we zeker wat meer gewandeld door het nationale park. Zeker in de zomer (wij waren er in de winter) moet de omgeving er nog een stuk mooier uitzien. Je hebt sowieso in dit gebied van de Veluwe veel mooie plekjes om te wandelen. 

Arnhem met kinderen
Arnhem met kinderen

Overige kinderactiviteiten Arnhem

Naast de vier boven genoemde activiteiten kun je in Arnhem met kinderen nog meer dingen doen. We benoemen de overige kinderactiviteiten in Arnhem hieronder even kort. 

#5 Eusebiuskerk: wil je een mooi uitzicht over Arnhem dan moet je naar deze kerk toe gaan in het centrum van de stad. Ze noemen zelf de activiteit de Eusebius Experience. Afgezien van het uitzicht heb je hier ook exposities over de slag van Arnhem en laten ze zien hoe de toren in de Tweede Wereldoorlog werd verwoest en weer werd opgebouwd. Voordeel is met kleine kinderen dat je de toren niet hoeft te beklimmen, maar dat je met een lift naar boven toe kunt gaan. 

#6 Speelaardvarken: dit grote opvallende speeltoestel is geschonken door Burgers Zoo aan de stad Arnhem en heeft altijd een plek in de buurt van het centrum gehad. In 2021 is het speelaardvarken voor renovatie even terug bij de dierentuin en wordt er nog gekeken waar het opvallende speeltoestel in de stad wordt teruggeplaatst. Zeker voor kinderen een leuk speeltoestel om te beklimmen. 

#7 Sonsbeekpark: op loopafstand van het centrum van de stad ligt dit stadspark. Een prima plek om na een stadsbezoek aan Arnhem met kinderen nog even naar toe te lopen om te wandelen of te spelen. 

#8 Stadsboerderij Presikhaaf: je kunt in Arnhem ook naar een kinderboerderij toe. Een bezoek aan deze kinderboerderij is ook een gratis kinderactiviteit in Arnhem, aangezien je niet hoeft te betalen voor de toegang van de kinderboerderij. Naast dat je hier kunt knuffelen met geitjes, schapen en konijntjes, worden hier ook regelmatig kinderactiviteiten georganiseerd. Daarnaast kunnen kinderen zich bij de boerderij ook vermaken in de speeltuin en in het speelbos. 

#9 Watermuseum: je kunt in Arnhem met kinderen naar nog een ander museum toe en dat is het Watermuseum. Kinderen kunnen hier leren hoe alles werkt met betrekking tot ons grondwater. Dit is een interactief museum, waar kinderen veel dingen kunnen doen en zien. Kinderen kunnen ook een speurtocht door het museum doen. 

Verwacht dat je hier een uurtje of twee kunt vermaken in dit museum in Arnhem met kinderen. Zoek je een educatieve kinderactiviteit in Arnhem, dan is dit zeker een leuke optie!

#10 Openluchtzwembad Klarenbeek: ben je in de zomer in Arnhem met kinderen en is het lekker weer, dan is het altijd leuk om een paar uurtjes naar het zwembad te gaan. Buitenzwembad Klarenbeek is het enige buitenzwembad in Arnhem en heeft een kleine glijbaan en twee zwembaden. Een zwembad speciaal voor de wat kleinere kinderen en een zwembad voor de grotere kinderen. 

#11 Bouldercentrum Arnhem: een kinderactiviteit die in steeds meer steden in opkomst is, is boulderen. Dit is dat je via allerlei greepjes op een wand omhoog klimt tegen die wand. Je kunt dit in Arnhem met kinderen bij Bouldercentrum Arnhem doen. Deze kinderactiviteit in Arnhem is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Wel moeten kinderen tot en met elf jaar nog wel begeleid worden door een volwassenen. 

#12 De Spelerij & De Uitvinderij: je kunt in de omgeving van Arnhem met kinderen ook van alles doen. Zo ligt deze speelplaats en werkplaats in Dieren dat op ongeveer 25 minuten rijden van het centrum van Arnhem ligt. Kinderen gaan hier creatief aan de slag met allerlei materialen en op die manier allerlei dingen ontdekken.

#13 Speelbos Lingezegen: wil je in Arnhem met kinderen het bos in, dan is dit een leuke optie. Dit speelbos heeft verschillende bruggetjes over het water liggen en heeft ook een waterpomp. Kinderen kunnen hier in de natuur hutten bouwen en zich lekker uitleven. Uiteraard is dit speelbos vrij toegankelijk en is dit dus een gratis kinderactiviteit in Arnhem. 

#14 Airborne museum: dit museum ligt in Oosterbeek en dat ligt op een paar minuten rijden van het centrum van Arnhem. In dit museum wordt het verhaal vertelt van de geallieerde die met een speciale operatie een einde wilde maken aan de Tweede Wereldoorlog. Om het aantrekkelijker te maken voor kinderen hebben ze verschillende speurtochten gemaakt die je bij het museum kunt doen.

Zo heb je een familiespeurtocht en is er een speurtocht voor kinderen zowel voor de ruimte binnen als de ruimte buiten. Dit museum is wel alleen geschikt voor wat oudere kinderen. Bij het museum zit een experience, waarin de oorlog wordt nagebootst die voor kinderen vanaf een jaar of elf/twaalf geschikt is. 

#15 Koepelgevangenis: je kunt in Arnhem met kinderen ook naar een gevangenis toe. Dit zal de meeste kinderen wel aanspreken. Bij deze gevangenis worden verschillende kinderactiviteiten georganiseerd. Zo kun je een rondleiding door de gevangenis boeken met een oud bewaker van de gevangenis en is het ook mogelijk om verschillende escaperooms hier met kinderen te spelen. Zoek je een spannende kinderactiviteit in Arnhem, dan kan dit zeker een leuke optie zijn. 

Kinderactiviteiten Arnhem
Kinderactiviteiten Arnhem

Binnenspeeltuin Arnhem

Je hebt verschillende indoorspeeltuinen in Arnhem liggen die je kan bezoeken als het bijvoorbeeld minder weer is en je toch iets in Arnhem met kinderen wil gaan doen. Wij zetten de leukste indoorspeeltuinen in Arnhem hieronder op een rij!

#16 Ballorig Arnhem: bij deze binnenspeeltuin in Arnhem betaal je alleen entree voor de kinderen en deze indoorspeeltuin in Arnhem is niet anders dan de binnenspeeltuinen die eigenlijk door heel Nederland staan. Je hebt er verschillende klimtoestellen en glijbanen en ook is er een gedeelte voor jonge kinderen. Die kunnen bijvoorbeeld in de ballenbak spelen of met grote blokken.

Je bezoekt deze binnenspeeltuin in Arnhem met kinderen tot een jaar of twaalf en vergeet voor je kinderen geen sokken mee te nemen, want deze zijn verplicht binnen. 

#17 Monkey Town Arnhem: dit is de andere binnenspeeltuin in Arnhem. Wij zijn al bij heel veel vestigingen van Monkey Town geweest en onze dochter vermaakt zichzelf hier altijd prima bij de speeltoestellen, de trampolines en de glijbanen. Ook hier betaal je alleen entree voor de kinderen en je kan ook gratis de auto parkeren bij de vestiging. Ook deze indoorspeeltuin in Arnhem is geschikt voor kinderen tot en met twaalf jaar en er is bij deze vestiging ook de mogelijkheid om te lasergamen voor de kinderen.  

#18 Jumpsquare Arnhem: dit is een kinderactiviteit in Arnhem die voor wat oudere kinderen geschikt is. Het is niet helemaal een binnenspeeltuin in Arnhem, maar kinderen kunnen hier wel goed hun energie kwijt. Onze dochter vindt het altijd heerlijk om zo even een uurtje (of twee) te gaan springen. Zeker als het minder weer is dan is dit een prima activiteiten om in Arnhem met kinderen te ondernemen. 

Kindvriendelijk restaurant Arnhem

Je kunt in Arnhem prima met het gezin een hapje gaan eten. Uiteraard heb je in het centrum van de stad tientallen eetgelegenheden waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Toch zijn er een aantal restaurants die ook juist wat meer voor gezinnen met kinderen geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een speelhoek of een speeltuin bij het restaurant hebben liggen. Wij hebben in onze blog kindvriendelijk restaurant Arnhem een aantal leuke opties voor restaurants op een rij gezet. 

Kinderactiviteiten Arnhem
Arnhem met kinderen

Waar overnachten in Arnhem met kinderen?

Je hebt in Arnhem met kinderen prima opties om te overnachten. Verschillende hotels hebben een familiekamer. We zetten een aantal opties op een rij.

Budget hotel: Stayokay Arnhem

Middenklasse hotel: Hotel Haarhuis

Luxe hotel: Landgoed Groot Warnsborn

Voor de hele lijst met kindvriendelijke hotels in Arnhem met kinderen klik dan hier

Arnhem met kinderen: andere artikelen

Kindvriendelijk hotel Arnhem

Kindvriendelijk restaurant Arnhem

Ouwehands Dierenpark

Gelderland met kinderen

Nijmegen met kinderen

Zwolle met kinderen

Nederland met kinderen

Tivoli pretpark

Apeldoorn met kinderen

Scroll naar boven