Pretpark Julianatoren met kinderen

Pretpark Julianatoren met kinderen: alle informatie!

Een dagje naar pretpark Julianatoren met kinderen is leuk! Dit pretpark richt zich op kinderen tot een jaar of tien en heeft genoeg attracties om je een hele dag te vermaken met je kinderen. Wij bezochten het attractiepark met onze dochter en hebben een erg leuke dag gehad! Naar aanleiding van ons bezoek aan Kinderpretpark Julianatoren, zetten we alle informatie op een rij die van belang is voor een leuke dag in dit pretpark met het gezin!

Pretpark Julianatoren met kinderen
Pretpark Julianatoren met kinderen

Pretpark Julianatoren met kinderen: algemene informatie

Onze dochter had op een donderdag een studiedag en dus gaan we er een leuke dag van maken in pretpark Julianatoren in Apeldoorn. Voor ons (woonachtig in de omgeving van Tilburg) is dit ongeveer 1,5 uur rijden met de auto, dus we vertrekken al op tijd van huis, zodat we ruimschoots op tijd aanwezig zijn als het park open is. We parkeren de auto recht voor de deur van het pretpark op de (betaalde) parkeerplaats en staan zo binnen een minuut voor de ingang van het park. 

Vandaag is het erg rustig in het pretpark, aangezien we op een doordeweekse dag het pretpark bezoeken en de meeste kinderen naar school zijn. Wel zijn er een aantal bussen met kinderen die op schoolreisje zijn, maar dat zorgt in het park niet voor extreme drukte, waardoor we bij de meeste attracties niet langer hoeven te wachten dan een paar minuten. Dat vinden wij altijd wel erg fijn, aangezien je met jonge kinderen niet een uur in een wachtrij wil staan. 

Wat dat betreft is het park ook vrij compact en overzichtelijk. Dat is met jonge kinderen ook erg fijn. Het pretpark is daarnaast helemaal op kinderen ingericht en dat zie je bijvoorbeeld terug in de wc’s die helemaal afgestemd zijn op de lengte van kinderen. Je kan zowel kaarten aan de kassa als online kopen en de prijs is hetzelfde. Uiteraard is het wel een voordeel als je kaarten online koopt dat je niet in de rij bij de kassa hoeft te staan. Het pretpark is niet het gehele jaar open, dus kijk vooraf op de website van het pretpark voor de openingstijden. 

Pretpark Julianatoren met kinderen
Pretpark Julianatoren met kinderen

Pretpark Julianatoren met kinderen: het park

Ondanks dat het pretpark compact aanvoelt, heeft het wel behoorlijk veel attracties. Het pretpark heeft meer dan zestig attracties die je met je kinderen kunt bezoeken. Onze dochter van zeven jaar is ongeveer 125 cm groot en mocht in alle attracties (al dan niet onder begeleiding van een van ons.

In de meeste attracties mocht ze zelfstandig, waardoor ze (ook mede doordat het zo rustig was) in sommige attracties meerdere keren achter elkaar is geweest. Wat ons gelijk erg opviel was dat er zoveel aardige zestigplussers bij de attracties stonden. Allemaal even vriendelijk en heel erg gericht op de kinderen! Dat vonden wij heel erg leuk om te zien en mooi om te zien dat deze mensen met zoveel plezier en passie bij de verschillende attracties staan!

Leukste pretparken in Nederland
Pretpark Julianatoren met kinderen

De leukste attracties vond onze dochter toch de verschillende achtbanen en ook de ronddraaiende bankjes (die je ook vaak op de kermis ziet). Hier zijn we dan ook meerdere keren in geweest. De rest van de attracties hebben we ook allemaal minstens een keer bezocht. Je moet hierbij denken aan een carrousel, een spookhuis, elektrische bootjes, botsauto’s, elektrische autootjes, elektrische paardjes, trapauto’s over een baan en nog veel meer van dit soort attracties. 

Daarnaast zijn er ook genoeg speeltoestellen, waar kinderen kunnen spelen. Zo zijn er verschillende trampolines en klimtoestellen, waar de kinderen lekker kunnen spelen. Dit is ook in de buurt van een eetgelegenheid, waardoor je als ouders op het gemak kunt lunchen tussen de middag, terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn. 

Pretpark Julianatoren met kinderen
Pretpark Julianatoren met kinderen

Naast de verschillende attracties kun je in het pretpark ook naar verschillende shows toe. Toen wij aankwamen was net de Jul en Julia openingsshow bezig. Zo waren er de dag dat wij het pretpark bezochten vijf verschillende shows van steeds tien minuten die je kon bezoeken. Deze shows zijn aan de hand van de verschillende karakters van het park, waaronder de muizen Jul en Julia en meneer Kaasgaaf en mevrouw Suikerpin. 

Toen wij het pretpark bezochten was het meer dan 25 graden en er zijn in het park ook mogelijkheden om verkoeling te zoeken. Zo heb je bij de piratenbootjes een waterpistool op het bootje zitten, waarmee kinderen elkaar nat kunnen spuiten. Ook is er een pleintje met waterfonteintjes die alle kanten op spuiten en waar de kinderen ook behoorlijk nat kunnen worden.  

Pretpark Julianatoren met kinderen
Pretpark Julianatoren met kinderen

Pretpark Julianatoren met kinderen: eten en drinken

Uiteraard zijn er genoeg plekken in het pretpark waar je wat te eten en te drinken kunt halen. Zo is er een pannenkoekenrestaurant, een poffertjesrestaurant, een hamburgerkiosk, twee cafetaria’s en nog verschillende horecatentjes waar je wat snoep, ijs en wat te drinken kunt kopen. Zelf hebben we bij het restaurant geluncht die bij de ingang van het park ligt. Hier hadden ze zowel frietjes met een snack, als vers belegde broodjes en andere zoetigheden. 

Zoals je ziet is er dus genoeg keuze voor kinderen en naast het gebruikelijke fastfood eten, kun je in het pretpark ook Aziatisch eten krijgen. Bij Jul’s Thaitoko heb je de keuze uit verschillende gerechten met rijst. Daarnaast is het ook mogelijk om eten van thuis mee te nemen. Er zijn genoeg bankjes en picknickplekken (zeker achterin het park) om lekker te lunchen met het gezin.   

Pretpark Julianatoren met kinderen
Pretpark Julianatoren met kinderen

Pretpark Julianatoren met kinderen: conclusie

Wij hebben echt genoten van ons bezoek aan het pretpark. Wij waren er toen het park open ging en verlieten het park pas tegen sluitingstijd. We vragen altijd aan onze dochter na afloop als we ergens geweest zijn wat voor cijfer ze zou geven en ze zei deze keer volmondig een 10. Dat geeft wel aan dat ze echt een super leuke dag heeft gehad in het park. Wat dat betreft vinden we het dan ook zeker een aanrader als je kinderen hebt in de leeftijd tot en met tien jaar om het pretpark te bezoeken. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende attracties even op de website van pretpark Julianatoren

Pretpark Julianatoren met kinderen
Pretpark Julianatoren met kinderen

Pretpark Julianatoren met kinderen: waar overnachten

Uiteraard is het ook mogelijk om een weekendje er van te maken. Wij schreven al eens een blog over Apeldoorn, waarin we alle leuke kinderactiviteiten op een rij hebben gezet. Je heb in Apeldoorn met kinderen een aantal hotel die kamers hebben voor gezinnen. We zetten er een aantal op een rij.

Budget hotel: Bastion Hotel Apeldoorn Het Loo

Middenklasse hotel: Hotel Berg en Bos

Luxe Hotel: Bilderberg Hotel De Keizerskroon

Voor de hele lijst aan hotels in Apeldoorn klik dan even hier. 

Pretpark Julianatoren met kinderen
Pretpark Julianatoren met kinderen

Scroll naar boven