Nijmegen met kinderen

Nijmegen met kinderen: 25 leuke activiteiten met het gezin!

Een weekendje naar Nijmegen met kinderen is een prima idee! Er zijn in deze oudste stad van Nederland genoeg activiteiten te ondernemen voor gezinnen met kinderen om je minimaal twee dagen goed te vermaken. De stad is bij het grote publiek bekend vanwege de Nijmeegse vierdaagse, maar er zijn genoeg leuke parken, speeltuinen en kindvriendelijke activiteiten die je kunt ondernemen in de grootste stad van de provincie Gelderland. We zetten de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Nijmegen met kinderen hieronder op een rij. 

Waar overnachten in Nijmegen met kinderen?

Je hebt in Nijmegen met kinderen niet zoveel hotels, die echt een familiekamer aanbieden. Toch hebben we een aantal kindvriendelijke hotels in Nijmegen op een rij gezet.

Budget Hotel: Hotel Nimma

Middenklasse Hotel: Boat ‘Opoe Sientje’

Luxe Hotel: Hotel Oranjestaete

Voor de hele lijst met hotels in Nijmegen klik dan hier

1. stadspark nijmegen

Nijmegen heeft een aantal prima stadsparken die je kunt bezoeken. Het Kronenburgerpark is één van de grootste parken van de stad en ligt op loopafstand van het stadscentrum van Nijmegen. In het midden van het stadspark ligt een vijver met eendjes en in het zuiden van het park vind je er een kleine speeltuin met een aantal speeltoestellen voor jonge kinderen.

Overigens zijn er genoeg grasveldjes in het park waar je in de zomer kunt picknicken met het gezin. Ook vind je nog wat dieren in het park, maar dat stelt niet zo heel veel voor. 

Een ander leuk park om te bezoeken in Nijmegen met kinderen is het Goffertpark. In het park ligt kinderboerderij de Goffert, waar kinderen kennis kunnen maken met de boerderijdieren. Deze kinderboerderij is ruim opgezet en het is mogelijk om hier wat te eten en te drinken aan de picknicktafels van de boerderij. 

In de zomermaanden kun je ook bij dit park het openluchtbad de Goffert bezoeken. Je kunt het zwembad voor een paar euro entree bezoeken en het zwembad heeft ook een grote glijbaan. 

2. Tivoli pretpark

Je kunt net buiten Nijmegen (Berg en Dal) ook naar een pretpark gaan. Amusementspark Tivoli is een attractiepark voor jonge kinderen. Het pretpark is eigenlijk een grote speeltuin met ook een aantal (kermis) attracties voor de kinderen. Het park ligt ten zuidoosten van de stad Nijmegen en met de auto ben je er in een kwartiertje vanuit het centrum. 

Zo is er in het pretpark een achtbaan voor kinderen die groter dan 90 cm zijn, bootjes, botsauto’s, botsboten, een draaimolen, elektrische auto’s over een baan, een minireuzenrad, een spookhuis, een bewegende bank, een zweefmolen, een treintje en een verkeersplein. Verder heb je er ook nog verschillende speeltoestellen, trampolines, verschillende luchtkussens en een midgetgolfbaan.

Ook is er een binnenspeeltuin waar de kinderen kunnen spelen als het minder weer is en is er een gedeelte waar kinderen met zand en met water kunnen spelen. Wij vonden het een erg leuk pretpark zeker omdat het wat kleiner is en daardoor ook erg overzichtelijk. Onze dochter kon ook in de meeste attracties alleen en bij de meeste attracties hoefden we niet lang te wachten. 

Wat dat betreft kun je je hier prima met kinderen een halve dag vermaken, wanneer je de stad Nijmegen met kinderen bezoekt. Naar aanleiding van ons bezoek hebben we voor meer informatie over dit park de blog pretpark Tivoli met kinderen geschreven. 

Pretpark Tivoli met kinderen
Pretpark Tivoli met kinderen

3. Speeltuin de Leemkuil

Wil je in Nijmegen een leuke speeltuin bezoeken dan is speeltuin de Leemkuil een goede optie. De speeltuin ligt in het zuidoosten van de stad en in minder dan tien minuten rijdt je met de auto van het centrum naar de speeltuin toe. Parkeren kun je gratis in de buurt van de speeltuin aan de Luciaweg. 

De speeltuin ligt in een groene omgeving in de bossen en ook bij een aantal van de speeltoestellen is er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Er is ook een kleine waterspeeltuin bij deze speeltuin, waar de kinderen in de zomermaanden kunnen spelen. Ook rijdt er een treintje door de speeltuin. Hier moet je wel een klein bedrag voor betalen en een muntje kun je bij het restaurantje halen. Daarnaast is er een verkeersplein waar kinderen met skelters kunnen rijden. 

De horeca van de speeltuin werkt samen met het voedingscentrum en houdt zich aan de richtlijnen van stichting Gezondere Kantines, waardoor de menukaart steeds verandert en er dus genoeg gezonde opties zijn voor ouders met kinderen om te eten bij de speeltuin, aldus de website. Dat leek ons dus wel wat. maar toen wij er waren konden we alleen frietjes en nog wat andere dingen krijgen. De menukaart was behoorlijk beperkt moeten we zeggen. We hebben daarom ook niet in de speeltuin zelf geluncht, maar in de buurt van pretpark Tivoli

In deze speeltuin kun je je prima een ochtend of middag in Nijmegen met kinderen vermaken. Wij waren er net voor de opening van de speeltuin en zijn een paar uurtjes gebleven. 

Nijmegen met kinderen
Nijmegen met kinderen

4. Sint-Stevenskerk

Midden in het centrum van Nijmegen ligt de oudste en grootste kerk van de stad. De kerk werd in de Tweede Wereldoorlog zwaar getroffen en is na de oorlog opnieuw opgebouwd. De kerk is van binnen niet super bijzonder, maar je kunt wel de toren van de kerk beklimmen om een mooi uitzicht over de stad te hebben. 

Voor een paar euro kun je de toren beklimmen met het gezin. De toren is 67 meter hoog en boven heb je een mooi uitzicht over de binnenstad, het centrum, de Waal en het rivierpark. In totaal moet je 199 traptreden naar boven lopen om boven te komen. Een lift is er niet, dus houdt hier rekening mee met kleine kinderen. 

Nijmegen met kinderen
Nijmegen met kinderen

Overige kinderactiviteiten Nijmegen

Je kunt nog een aantal activiteiten in Nijmegen met kinderen ondernemen. We zetten de overige kinderactiviteiten in Nijmegen hieronder kort op een rij. 

#5 Museum het Valkhof: wil je graag in Nijmegen met kinderen een museum bezoeken, dan is dit museum een optie. Dit museum staat in het teken van kunst en archeologie. Kinderen kunnen op pad met een gids en alles leren over de Romeinen. Dit is wel een museum waar je kinderen interesse in moeten hebben, anders kun je dit museum prima overslaan. 

#6 Jumpsquare Nijmegen: houden je kinderen van trampolines en is het minder weer tijdens je stedentrip, dan is dit een leuke optie. Het park is toegankelijk voor kinderen vanaf 7 jaar en er staan enorm veel verschillende trampolines, waar de kinderen kunnen springen. Voor kinderen onder de 7 jaar zijn er speciale tijdsblokken dat alleen zij mogen komen springen. 

Wij zijn op een zaterdagochtend hier in Nijmegen geweest toen het mini jump was. Je kon kiezen tussen een uur of twee uur, maar wij vonden een uur meer dan voldoende. We moeten zeggen dat het behoorlijk inspannend is, maar wel een leuke activiteit voor een uurtje!

#7 Belevenisboerderij Harm’s Hoeve: deze boerderij ligt ten zuiden van de stad Nijmegen op een kwartier rijden in de plaats Malden. Kinderen kunnen hier de boerderijdieren voeren en je kunt hier ook lunchen met het gezin. Daarnaast kunnen kinderen rondrijden op tractors en skelters en kan er gespeeld worden in de zandbank. Ook heeft de boerderij een kabelbaan en trampolines. 

#8 Planet Awesome: zoek je een leuke binnenactiviteit in Nijmegen met kinderen, wanneer het bijvoorbeeld minder goed weer is, dan is Planet Awesome een leuke optie! Bij dit amusementscentrum kun je verschillende kinderactiviteiten ondernemen. Zo kun je hier met kinderen vanaf 1,40 meter gaan karten. Wij hebben dit nu een aantal keer met onze dochter gedaan en vinden dat altijd een leuke activiteit. 

Ook kun je bij Planet Awesome gaan bowlen met het gezin. Altijd leuk om een uurtje te doen. Voor de rest is het mogelijk om hier te lasergamen en te minigolfen. Ook heet Planet Awesome VR escape games en een hal met arcadespellen zoals airhockey en glow in the dark pool. Kortom als je hier verschillende kinderactiviteiten van dit centrum combineert dan kun je hier gerust een hele ochtend of middag je vermaken met het gezin. 

#9 Goffertbad: bezoek je de stad Nijmegen met kinderen in de zomermaanden, dan kan het lekker zijn om ook een paar uurtjes verkoeling te zoeken. Bij het Goffertbad in Nijmegen kun je dit prima doen in het buitenzwembad. Het zwembad heeft een groot zwembad waar je baantjes kunt trekken, maar ook drie zwembaden die voor kinderen bedoeld zijn en waar de kinderen lekker kunnen spelen.

In één van deze zwembaden komt er ook een grote glijbaan uit op het zwembad. Je kan hier in de zomermaanden ook lekker in het zonnetje liggen op de ligweide rondom het zwembad. 

#10 Kinderboerderij de Goffert: het is ook mogelijk om in Nijmegen met kinderen naar een kinderboerderij te gaan. Bij kinderboerderij de Goffert kun je de bekende boerderijdieren bewonderen zoals varkens, ezels, geiten, schapen, eenden, ganzen, konijnen en herten. Je hebt bij deze kinderboerderij ook een prima speeltuin liggen voor de kinderen en je kan hier op het terras ook wat te drinken kopen met wat lekkers. Dit is ook een voorbeeld van een gratis kinderactiviteit in Nijmegen.

Pretpark Tivoli met kinderen
Pretpark Tivoli met kinderen

#11 Boulderen: in heel Nederland zie je steeds meer zalen, waar je deze kinderactiviteit kunt ondernemen en je kunt ook in Nijmegen met kinderen gaan boulderen. Bij Grip Boulderhal kun je voor de kinderen een dagkaart kopen en dan kunnen ze tegen de verschillende wanden omhoog klimmen. Je hebt verschillende parcours die je kan beklimmen en ieder parcours heeft een bepaalde moeilijkheidsgraad. Uiteraard is het ook leuk om als ouder mee te klimmen met de kinderen. 

#12 Enjoy VR: dit is zeker geen goedkope kinderactiviteit in Nijmegen, maar zeker wel een hele leuke activiteit. Je kan hier met het gezin een VR experience doen en je hebt de keuze uit dertig verschillende experiences en games. Deze kinderactiviteit in Nijmegen duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en deze VR experience is geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar. Voor jongere kinderen zijn de brillen te groot en dus niet geschikt. 

#13 Olround & Prison Island Nijmegen: dit is een ander leuk familiecentrum die je in Nijmegen met kinderen kan bezoeken. Je kan hier met het gezin een uur gaan bowlen, maar je kan hier ook Prison Island spelen. Wij hebben Prison Island al in verschillende steden gespeeld en dat is zeker een toffe kinderactiviteit in Nijmegen. In verschillende cellen speel je verschillende spellen en op die manier probeer je zoveel mogelijk punten binnen te halen. 

#14 Speeltuin Brakkefort: zoek je een leuke buitenspeeltuin in Nijmegen met kinderen, dan kan dit zeker een leuke optie zijn. Nadeel van deze speeltuin vinden wij wel dat je voor zowel de kinderen als de ouders entree betaalt voor de speeltuin. In deze grote speeltuin heb je een scooterbaan, verschillende trampolines, een grote schommel, een klimtoestel in de vorm van een piratenschip en een speelkasteel. Verder kunnen kinderen hier met water en met zand spelen. Ook is het mogelijk om in de zomer bij de speeltuin in een zwembad verkoeling te zoeken met de kinderen. 

#15 Speurtocht Nijmegen: je kunt in Nijmegen met kinderen die wat ouder zijn een speurtocht lopen van ongeveer drieënhalve kilometer. Deze speurtocht is geschikt voor kinderen van negen tot twaalf jaar en deze speurtocht begint bij het VVV van Nijmegen. Kinderen krijgen een soort van schatkamer en lopen een route langs allerlei plekken in Nijmegen, die iets met Europa te maken hebben. 

#16 MuZIEum Nijmegen: in dit ervaringsmuseum draait alles om zien en niet kunnen zien. Je hebt hier verschillende donkerbelevingen, waarbij je ervaart hoe het in het pikkedonker is. Ook heb je buiten een expeditie Ribbelroute, waarbij je op pad gaat met een slechtziende gids en waar je een route loopt van ongeveer twee uur. Deze route is wel alleen geschikt voor kinderen vanaf dertien jaar. 

Nijmegen met kinderen
Nijmegen met kinderen

indoor Speeltuin Nijmegen

Je kun in Nijmegen met kinderen naar verschillende leuke indoor speeltuinen toe gaan. We zetten hieronder de leukste indoorspeeltuinen in Nijmegen op een rij.

#17 Pret Inn: deze binnenspeeltuin ligt iets buiten het centrum van Nijmegen en met de auto ben je in twaalf minuten van het centrum van Nijmegen bij deze binnenspeeltuin. Je betaalt hier voor de binnenspeeltuin alleen voor de kinderen en de ouders mogen gratis naar binnen. Deze binnenspeeltuin heeft een brasserie, waar je prima kunt lunchen met het gezin en ook prima zitplekken hebt voor de ouders. 

Voor de rest ziet deze indoor speeltuin er een beetje uit als de standaard indoor speeltuin met veel speeltoestellen, trampolines en ook een vulkaan met glijbaan, waar de kinderen kunnen spelen. 

#18 Fun Zone Nijmegen: deze binnenspeeltuin ligt ook iets buiten het centrum van Nijmegen en met de auto rijd je vanaf het centrum van Nijmegen er in twintig minuten naar toe. Ze hebben hier voor kinderen tot en met twaalf jaar verschillende speeltoestellen, trampolines, skelters, superlego, een bouwplein en een sleetjesbaan. 

Je kunt de auto gratis voor de deur parkeren en je betaalt alleen voor de kinderen. Een prima indoor speeltuin om je een paar uurtjes in de omgeving van Nijmegen met kinderen te vermaken. 

#19 Monkey Town Wijchen: dit is een leuke indoorspeeltuin in de omgeving van Nijmegen. De vestigingen van Monkey Town zitten door heel Nederland en het concept is eigenlijk overal hetzelfde. Je kan de auto gratis parkeren voor de deur, je betaalt alleen voor de kinderen entree en je kan als ouders prima zitten in de buurt van de speeltoestellen. 

Onze dochter kan bij deze indoorspeeltuinen van Monkey Town zich altijd prima een ochtend of een middag vermaken. Vanaf het centrum van Nijmegen rijd je in een kwartier met de auto naar deze binnenspeeltuin toe. 

Kindvriendelijk hotel Nijmegen
Nijmegen met kinderen

Kinderactiviteiten rondom Nijmegen

Je kunt in de omgeving van Nijmegen met kinderen nog genoeg andere leuke dingen doen. We zetten hieronder een aantal van deze kinderactiviteiten in de omgeving van Nijmegen op een rij. 

#20 Heumensoord Natuurspeeltuin: deze natuurspeeltuin ligt ten oosten van de stad Nijmegen en je kan in dit natuurgebied verschillende routes bewandelen met kinderen. In dit natuurgebied heb je ook een grote natuurspeeltuin met allerlei speeltoestellen. Maak je een stedentrip naar Nijmegen met kinderen en vinden jullie het fijn om in de natuur te zijn, dan kan dit zeker een leuke optie zijn. Uiteraard is dit ook een gratis kinderactiviteit in Nijmegen. 

#21 Sprokkelbos Lent: een andere plek waar je in Nijmegen met kinderen de natuur in kan gaan is dit sprokkelbos. Kinderen kunnen hier klimmen en klauteren in het bos, spelen met water en uiteraard hutten bouwen. Ook dit is een gratis kinderactiviteit in Nijmegen en wij vinden het altijd wel lekker om even de drukte van de stad te ontvluchten met onze dochter en haar even lekker te laten spelen in de natuur. Zeker in de zomermaanden zijn dit fijne kinderactiviteiten in Nijmegen. 

#22 Kabouterpad Beek Ubbergen: ten oosten van de stad Nijmegen kun je met jonge kinderen een kabouterpad bewandelen. Deze kabouters zitten verstopt in verschillende paddenstoelen en ook zitten er een aantal kabouters in de allerdikste  en oudste boom van Nederland. Je kan vooraf gratis een boekje downloaden en aan de hand van dit boekje deze wandeltocht lopen. Zeker met jonge kinderen is dit uiteraard een leuke kinderactiviteit in Nijmegen. 

#23 Avonturenbos Stekkenberg: dit is de laatste plek in onze lijst waar je in Nijmegen met kinderen de natuur in kan gaan. Dit bos heeft uiteraard veel speeltoestellen waar kinderen kunnen spelen, maar ook een boomzweefpad, een boomhut, een halfondergrondse hut en een smokkelpad. Kortom genoeg speelplezier hier voor kinderen in de natuur. 

Kindvriendelijk hotel Nijmegen
Nijmegen met kinderen

Kindvriendelijk restaurant Nijmegen

Je kunt in Nijmegen bij verschillende restaurants leuk eten met kinderen. Uiteraard heeft de stad tientallen restaurants, maar een aantal zijn er net iets meer geschikt voor gezinnen met kinderen. Wij hebben de verschillende kindvriendelijke restaurants van de stad op een rijtje gezet en deze restaurants kan je vinden in onze blog kindvriendelijk restaurant Nijmegen

En zoals je in deze blog hebt kunnen lezen is er genoeg in Nijmegen te doen om er een mooie stedentrip van een aantal dagen van te maken. Uiteraard moet je dan ergens overnachten in Nijmegen met het gezin en dan is het wel handig om te weten welke hotels in de stad bijvoorbeeld familiekamers aanbieden. 

Wij hebben alle kindvriendelijke hotels op een rij gezet in Nijmegen en ook gekeken naar alle honderden reviews die er geschreven zijn door gezinnen met kinderen. Op basis van deze reviews hebben we de leukste hotels op een rij gezet en ook van alle hotels de positieve en negatieve punten beschreven zodat je als gezin een goede keuze kan maken. Je vindt onze lijst van hotels in onze blog kindvriendelijk hotel Nijmegen. 

Scroll naar boven