Nijmegen met kinderen

Nijmegen met kinderen: 8 leuke activiteiten met het gezin!

Een weekendje naar Nijmegen met kinderen is een prima idee! Er zijn in deze oudste stad van Nederland genoeg activiteiten te ondernemen voor gezinnen met kinderen om je minimaal twee dagen goed te vermaken. De stad is bij het grote publiek bekend vanwege de Nijmeegse vierdaagse, maar er zijn genoeg leuke parken, speeltuinen en kindvriendelijke activiteiten die je kunt ondernemen in de grootste stad van de provincie Gelderland. We zetten de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Nijmegen met kinderen hieronder op een rij. 

1. stadspark nijmegen

Nijmegen heeft een aantal prima stadsparken die je kunt bezoeken. Het Kronenburgerpark is één van de grootste parken van de stad en ligt op loopafstand van het stadscentrum van Nijmegen. In het midden van het stadspark ligt een vijver met eendjes en in het zuiden van het park vind je er een kleine speeltuin met een aantal speeltoestellen voor jonge kinderen.

Overigens zijn er genoeg grasveldjes in het park waar je in de zomer kunt picknicken met het gezin. Ook vind je nog wat dieren in het park, maar dat stelt niet zo heel veel voor. 

Een ander leuk park om te bezoeken in Nijmegen met kinderen is het Goffertpark. In het park ligt kinderboerderij de Goffert, waar kinderen kennis kunnen maken met de boerderijdieren. Deze kinderboerderij is ruim opgezet en het is mogelijk om hier wat te eten en te drinken aan de picknicktafels van de boerderij. 

In de zomermaanden kun je ook bij dit park het openluchtbad de Goffert bezoeken. Je kunt het zwembad voor een paar euro entree bezoeken en het zwembad heeft ook een grote glijbaan. Kijk voor meer informatie over de entreeprijzen, de openingstijden en de verschillende baden even op de website van het zwembad. 

Nijmegen met kinderen
Nijmegen met kinderen

2. Tivoli pretpark

Je kunt net buiten Nijmegen (Berg en Dal) ook naar een pretpark gaan. Amusementspark Tivoli is een attractiepark voor jonge kinderen. Het pretpark is eigenlijk een grote speeltuin met ook een aantal (kermis) attracties voor de kinderen. Het park ligt ten zuidoosten van de stad Nijmegen en met de auto ben je er in een kwartiertje vanuit het centrum. 

Zo is er in het pretpark een achtbaan voor kinderen die groter dan 90 cm zijn, bootjes, botsauto’s, botsboten, een draaimolen, elektrische auto’s over een baan, een minireuzenrad, een spookhuis, een bewegende bank, een zweefmolen, een treintje en een verkeersplein. Verder heb je er ook nog verschillende speeltoestellen, trampolines, verschillende luchtkussens en een midgetgolfbaan.

Pretpark Tivoli met kinderen
Pretpark Tivoli met kinderen

Ook is er een binnenspeeltuin waar de kinderen kunnen spelen als het minder weer is en is er een gedeelte waar kinderen met zand en met water kunnen spelen. Wij vonden het een erg leuk pretpark zeker omdat het wat kleiner is en daardoor ook erg overzichtelijk. Onze dochter kon ook in de meeste attracties alleen en bij de meeste attracties hoefden we niet lang te wachten. 

Wat dat betreft kun je je hier prima met kinderen een halve dag vermaken, wanneer je de stad Nijmegen met kinderen bezoekt. Naar aanleiding van ons bezoek hebben we voor meer informatie over dit park de blog pretpark Tivoli met kinderen geschreven. 

Pretpark Tivoli met kinderen
Pretpark Tivoli met kinderen

3. Speeltuin de Leemkuil

Wil je in Nijmegen een leuke speeltuin bezoeken dan is speeltuin de Leemkuil een goede optie. De speeltuin ligt in het zuidoosten van de stad en in minder dan tien minuten rijdt je met de auto van het centrum naar de speeltuin toe. Parkeren kun je gratis in de buurt van de speeltuin aan de Luciaweg. 

De speeltuin ligt in een groene omgeving in de bossen en ook bij een aantal van de speeltoestellen is er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Er is ook een kleine waterspeeltuin bij deze speeltuin, waar de kinderen in de zomermaanden kunnen spelen. Ook rijdt er een treintje door de speeltuin. Hier moet je wel een klein bedrag voor betalen en een muntje kun je bij het restaurantje halen. Daarnaast is er een verkeersplein waar kinderen met skelters kunnen rijden. 

Nijmegen met kinderen
Nijmegen met kinderen

De horeca van de speeltuin werkt samen met het voedingscentrum en houdt zich aan de richtlijnen van stichting Gezondere Kantines, waardoor de menukaart steeds verandert en er dus genoeg gezonde opties zijn voor ouders met kinderen om te eten bij de speeltuin, aldus de website. Dat leek ons dus wel wat. maar toen wij er waren konden we alleen frietjes en nog wat andere dingen krijgen. De menukaart was behoorlijk beperkt moeten we zeggen. We hebben daarom ook niet in de speeltuin zelf geluncht, maar in de buurt van pretpark Tivoli

In deze speeltuin kun je je prima een ochtend of middag in Nijmegen met kinderen vermaken. Wij waren er net voor de opening van de speeltuin en zijn een paar uurtjes gebleven. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de speeltoestellen even op de website van de speeltuin. 

Nijmegen met kinderen
Nijmegen met kinderen

4. Sint-Stevenskerk

Midden in het centrum van Nijmegen ligt de oudste en grootste kerk van de stad. De kerk werd in de Tweede Wereldoorlog zwaar getroffen en is na de oorlog opnieuw opgebouwd. De kerk is van binnen niet super bijzonder, maar je kunt wel de toren van de kerk beklimmen om een mooi uitzicht over de stad te hebben. 

Voor een paar euro kun je de toren beklimmen met het gezin. De toren is 67 meter hoog en boven heb je een mooi uitzicht over de binnenstad, het centrum, de Waal en het rivierpark. In totaal moet je 199 traptreden naar boven lopen om boven te komen. Een lift is er niet, dus houdt hier rekening mee met kleine kinderen. 

Kijk voor de openingstijden, de entreeprijzen en meer informatie over de kerk, even op de website van de kerk.

Nijmegen met kinderen
Nijmegen met kinderen

Overige kinderactiviteiten Nijmegen

#5 Museum het Valkhof: wil je graag in Nijmegen een museum bezoeken, dan is dit museum een optie. Dit museum staat in het teken van kunst en archeologie. Kinderen kunnen op pad met een gids en alles leren over de Romeinen. Dit is wel een museum waar je kinderen interesse in moeten hebben, anders kun je dit museum prima overslaan. 

#6 Jumpsquare Nijmegen: houden je kinderen van trampolines en is het minder weer tijdens je stedentrip, dan is dit een leuke optie. Het park is toegankelijk voor kinderen vanaf 7 jaar en er staan enorm veel verschillende trampolines, waar de kinderen kunnen springen. Voor kinderen onder de 7 jaar zijn er speciale tijdsblokken dat alleen zij mogen komen springen. Wij zijn op een zaterdagochtend hier geweest toen het mini jump was. Je kon kiezen tussen een uur of twee uur, maar wij vonden een uur meer dan voldoende. We moeten zeggen dat het behoorlijk inspannend is, maar wel een leuke activiteit voor een uurtje!

#7 Belevenisboerderij Harm’s Hoeve: deze boerderij ligt ten zuiden van de stad Nijmegen op een kwartier rijden in de plaats Malden. Kinderen kunnen hier de boerderijdieren voeren en je kunt hier ook lunchen met het gezin. Daarnaast kunnen kinderen rondrijden op tractors en skelters en kan er gespeeld worden in de zandbank. Ook heeft de boerderij een kabelbaan en trampolines. 

Nijmegen met kinderen
Nijmegen met kinderen

indoor Speeltuin Nijmegen

Je kun in Nijmegen met kinderen naar verschillende leuke indoor speeltuinen toe gaan. We zetten hieronder de leukste indoorspeeltuinen in Nijmegen op een rij.

# Avontura Nijmegen

# Pret Inn

# Fun Zone Nijmegen: deze binnenspeeltuin ligt iets buiten het centrum van Nijmegen en met de auto rijd je vanaf het centrum van Nijmegen er in twintig minuten naar toe. Ze hebben hier voor kinderen tot en met twaalf jaar verschillende speeltoestellen, trampolines, skelters, superlego, een bouwplein en een sleetjesbaan. Je kunt de auto gratis voor de deur parkeren en je betaalt alleen voor de kinderen. Een prima indoor speeltuin om je een paar uurtjes in de omgeving van Nijmegen met kinderen te vermaken. 

# Monkey Town Wijchen: dit is een leuke indoorspeeltuin in de omgeving van Nijmegen. De vestigingen van Monkey Town zitten door heel Nederland en het concept is eigenlijk overal hetzelfde. Je kan de auto gratis parkeren voor de deur, je betaalt alleen voor de kinderen entree en je kan als ouders prima zitten in de buurt van de speeltoestellen. Onze dochter kan bij deze indoorspeeltuinen van Monkey Town zich altijd prima een ochtend of een middag vermaken. Vanaf het centrum van Nijmegen rijd je in een kwartier met de auto naar deze binnenspeeltuin toe. 

Kindvriendelijk restaurant Nijmegen

Je hebt in Nijmegen verschillende kindvriendelijke restaurants, waar je met het gezin lekker kunt gaan lunchen. Wij zetten de leukste kindvriendelijke restaurants in Nijmegen hieronder op een rij.

Pannenkoekenboot: als we spreken over kindvriendelijke restaurants, dan mag een pannenkoekenrestaurant uiteraard niet in dit lijstje ontbreken. Dit is niet zomaar een restaurant, maar een restaurant op een schip. Net zoals in de meeste grote steden met water rondom de stad, heb je ook in Nijmegen een boot waar je gedurende een rondvaart onbeperkt pannenkoeken kunt eten.

In totaal vaar je een rondje van ongeveer 75 minuten. Dit is ook de tijd dat je aan boord pannenkoeken kunt eten met het gezin. Je kunt hier dus naast lekker eten, ook gelijk een stuk van Nijmegen met kinderen bekijken. 

Proeflokaal Beij Ons: bij dit kindvriendelijke restaurant in Nijmegen kun je lekker lunchen als je een stedentrip naar Nijmegen met kinderen maakt. Je kunt hier in de zomermaanden lekker buiten op het terras eten en kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin in het parkje dat bij dit restaurant ligt. 

Ook in de wintermaanden kun je hier prima terecht voor de lunch met kinderen, aangezien het restaurant binnen speelgoed en spelletjes heeft en de gehele sfeer in het restaurant erg gezellig is met kinderen. Je kunt hier heerlijke tosti’s, salades en broodjes eten. 

Hotel Nimma: ook bij dit kindvriendelijke restaurant in Nijmegen wordt er aan de kinderen gedacht. In deze mooi en hip restaurant is er een hoekje speciaal voor kinderen waar ze kunnen spelen en lezen. Een groot deel van de menukaart is ook gericht op kinderen, waarbij ze kunnen kiezen uit een tosti, poffertjes, visnuggets en bitterballen. 

In de Kazerne: dit restaurant is gevestigd in een oude kazerne en ook hier is aan de kinderen gedacht in de vorm van een speelhoek in het restaurant. Ook in de zomermaanden kun je hier heel relaxt buiten zitten op het terras en bijvoorbeeld een spelletje jeus de boules spelen met je kinderen. 

Ook op de menukaart van dit kindvriendelijke restaurant in Nijmegen is een gedeelte gereserveerd voor de kinderen. Kinderen kunnen kiezen uit een groenteplankje, een boterham, een pizza, een gebakken dorade en nog meer van dit soort lunchgerechten. 

Van der Valk hotel Nijmegen: bij deze hotelketen is het altijd leuk om te gaan eten met kinderen, maar bij deze vestiging van van der Valk is er in het restaurant extra aandacht voor de kinderen. Het restaurant heeft een speciale kinderhoek en ook bij het diner wordt er gezorgd voor een kleurplaat en kleurtjes. 

Kinderen tot en met elf jaar kunnen kiezen van de wereldeters menukaart. Hierbij kunnen de kinderen gerechten eten uit verschillende landen. Je kinderen kunnen hier kiezen voor een Hollandse pot, een Zweedse Zalm, een Italiaanse Penne Bolgnaise en nog meer van dit soorten gerechten. 

Waar overnachten in Nijmegen met kinderen?

Je hebt in Nijmegen met kinderen niet zoveel hotels, die echt een familiekamer aanbieden. Toch hebben we een aantal kindvriendelijke hotels in Nijmegen op een rij gezet.

Budget Hotel: Hotel Nimma

Middenklasse Hotel: Boat ‘Opoe Sientje’

Luxe Hotel: Hotel Oranjestaete

Voor de hele lijst met hotels in Nijmegen klik dan hier

andere artikelen die interessant kunnen zijn

SOCIAL CHECK-IN