Mexico met kinderen

Mexico is een fascinerend land met een rijke geschiedenis, prachtige landschappen en heerlijk eten. Hier zijn enkele hoogtepunten van Mexico:

1. Cancún
Cancún, gelegen op het schiereiland Yucatán, is een populaire toeristische bestemming. Denk aan parelwitte stranden, kunst en cultuur, en een bruisend nachtleven. Bezoek het Nationaal Museum voor Antropologie en geniet van de zonsondergang op het strand.

2. Mexico-Stad
De hoofdstad, Mexico-Stad, is een smeltkroes van cultuur en geschiedenis. Verken het Templo Mayor en Plaza de la Constitución. Proef de lokale keuken en ontdek de levendige straten van deze bruisende stad.

3. Veiligheid
Mexico heeft een gemengde reputatie, maar de zuidelijke staten (Chiapas, Oaxaca, Yucatán en Quintana Roo) zijn veilig voor toeristen. Net als overal, blijf alert en neem voorzorgsmaatregelen.

4. Tropische Vogels
Yucatán is een paradijs voor vogelliefhebbers. Houd je ogen open voor de meer dan 550 soorten vogels die hier leven. Het nationaal park Sian Ka’an is een geweldige plek om ze te spotten.

5. Meer dan Strand
Mexico biedt meer dan alleen stranden. Denk aan Maya-tempels, cenotes (natuurlijke zwemgaten) en wildlife zoals flamingo’s en walvishaaien!

Scroll naar boven