Vondice Hotel Amsterdam met kinderen

Vondice Hotel Amsterdam met kinderen: een review!

Wij zijn dol op Amsterdam en we hebben dan ook al vele stedentrips gemaakt naar de hoofdstad van Nederland. We schreven er al eens de blog Amsterdam met kinderen over, waarin we alle activiteiten die we ondernomen hebben beschrijven in een zeer uitgebreid blog over de stad. Deze blog blijven we ook steeds verder uitbreiden, waardoor het weer eens tijd was om Amsterdam te bezoeken en deze keer overnachten we in een wel heel bijzonder huisje van het Vondice Hotel. Naar aanleiding van deze overnachting schrijven we deze uitgebreide review over onze ervaringen met het hotel. 

Downloadt onze gratis reisgids over Amsterdam hier!

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct toegang, dan blijf je ook in de toekomst op de hoogte van toekomstige reisverslagen.


Vondice Hotel Amsterdam met kinderen
Vondice Hotel Amsterdam met kinderen

Het hotel

Toen we dit bijzondere huisje op internet tegenkwamen, waren we gelijk onder de indruk. Het huisje heeft een hele geschiedenis en was in het verleden een slibretourgemaal, onderdeel van de waterzuiveringsinstallatie Amsterdam-Oost. Hier vond de laatste fase van waterzuivering plaats. In 2006 is de waterzuiveringsinstallatie gebouwd en sinds 2021 is deze helemaal omgebouwd naar een hotel. De bijzondere vormen van het huisje zijn intact gebleven, maar de binnenkant is helemaal gemoderniseerd en heeft een luxe uitstraling gekregen. 

Het huisje ligt in stadsdeel Zeeburg en op de fietsen (die inbegrepen zijn bij het huisje), waren we in ongeveer 20 minuten op het centrale station van Amsterdam. De locatie van het huisje heeft voor gezinnen met kinderen een aantal voordelen. Het huisje ligt in een rustige wijk, met veel speelmogelijkheden voor kinderen en een supermarkt zit om de hoek. Hierdoor heb je in dit huisje na een volle dag in de drukke stad even een rustmomentje aan het einde van de dag. 

We rijden op zaterdagochtend dus richting stadsdeel Zeeburg in Amsterdam en kunnen de auto gratis voor de deur van ons huisje parkeren. Ideaal uiteraard, aangezien je dus geen parkeerkosten kwijt bent, die je normaal in Amsterdam bijna altijd kwijt bent. Daarnaast vonden wij de fietsen echt een heel groot pluspunt die bij het huisje zaten, aangezien we deze de hele zaterdag gebruikt hebben om ons te verplaatsen door de stad. Wat ons betreft blijft de fiets toch het ideale vervoersmiddel in de stad Amsterdam!

Daarnaast zit er op een paar minuten lopen een Albert Heyn supermarkt, waar je inkopen kunt doen. Uiteraard kun je ook van thuis eten en drinken meenemen, aangezien je de auto voor de deur kunt zetten. 

Vondice Hotel Amsterdam met kinderen
Vondice Hotel Amsterdam met kinderen

Het huisje

Het huisje dat we geboekt hadden, is 21 meter lang en 65m2 groot en alles in het huisje is hergebruikt of handgemaakt. Het huisje heeft een beetje de vorm van een soort van piramide, waarbij in de top de slaapkamer zit van de ouders. Hier staat een groot bed van twee bij twee meter van hout en staal en hier staat ook een koelkastje. Boven het bed hangt een grote ventilator, waardoor het in de slaapkamer van de ouders niet te warm wordt. 

Onder deze ‘slaapkamer’ van de ouders zitten ook nog twee slaapplekken voor de kinderen. Deze zijn heel origineel gemaakt en Sophie vond het heel erg leuk dat ze bijna haar eigen ‘huisje’ had onder dat van ons. 

In de andere twee delen vind je aan de ene kant de keuken met eethoek en aan de andere kant de badkamer. Wat dat betreft is de indeling heel origineel. De keuken met lounge is uitgerust met een koffiemachine, heetwaterkraan, een kookplaat, combimagnetron, servies en bestek. 

De badkamer heeft een fijne regendouche en doordat er veel licht binnenvalt lijkt het bijna wel of het een buitendouche is. Doordat het huisje heel sfeervol is ingericht geeft het wel een heel luxueus gevoel. 

Buiten het huisje staat een picknicktafel, waar je gezellig buiten kunt zitten en ook boven op het huisje is een terras, waar je zitjes hebt en ook een prachtig uitzicht hebt over het water. Zeker voor Amsterdam begrippen is dit een ongekende luxe. 

Vondice Hotel Amsterdam met kinderen
Vondice Hotel Amsterdam met kinderen

Speelmogelijkheden

Wat een heel groot voordeel is voor gezinnen met kinderen is dat op steenworp afstand van het huisje een heel gebied is met allerlei speelmogelijkheden. Zo liggen er op een paar minuten lopen van het huisje twee grote speeltuinen en ligt er ook één van de grootste skatebanen van Nederland. Onze dochter baalden enorm dat ze haar step niet mee had genomen, aangezien er echt een fantastische baan lag, waar vele kinderen aan het spelen waren. 

Daarnaast kun je in hetzelfde gebied allerlei sporten beoefenen. Zo is er een voetbalveld, basketbalveld, atletiekvelden, padell banen, een klimwand en nog veel meer van dit soort sportvelden. Wat dat betreft zijn er in de omgeving echt genoeg speelmogelijkheden. Wij vonden dit ideaal om aan het einde van de dag onze dochter nog even te laten spelen en ook in de ochtend toen we net wakker waren, zijn we gelijk naar deze speeltuin gegaan.  

Vondice Hotel Amsterdam met kinderen
Vondice Hotel Amsterdam met kinderen

Eten en drinken in hotel

Uiteraard zit er bij het huisje niet als bij reguliere hotels een restaurant waar je terecht kunt voor eten en drinken, maar dat is niet echt een groot probleem. Wij waren tijdens de lunch steeds in de stad en hebben daar dus ook geluncht. Voor het avondeten en het ontbijt hebben we bij de supermarkt eten en drinken gekocht, die we bij het huisje hebben geconsumeerd. In de buurt van het huisje zit op loopafstand (van een paar minuten) ook een friettent en een pizzeria, waardoor er ook genoeg mogelijkheden zijn om in de buurt te eten en te drinken.

Wat wij heel fijn vonden is dat je buiten heerlijk in de zon kunt eten en dat je in de keuken ook eten kunt klaarmaken. Zeker voor gezinnen die een gezonde maaltijd voor de kinderen op tafel willen serveren is dit een groot voordeel. 

Vondice Hotel Amsterdam met kinderen
Vondice Hotel Amsterdam met kinderen

Conclusie

Wij hebben echt genoten van onze overnachting in dit huisje van hotel Vondice. Het heeft enorm veel voordelen voor gezinnen die een stedentrip maken naar Amsterdam. Zo kun je de auto gratis voor de deur parkeren, kun je met twee fietsen (inclusief kinderzitje) naar het centrum fietsen, heb je een heel huisje tot je beschikking in een wijk met heel veel speelmogelijkheden en is het mogelijk om lekker te koken en buiten je huisje te eten. Wat dat betreft is de accommodatie daarom ook zeer geschikt voor gezinnen met één of twee kinderen. Kijk voor meer informatie over het huisje en de prijzen van het huisje even hier

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Vondice Hotel Amsterdam met kinderen
Vondice Hotel Amsterdam met kinderen
Scroll naar boven