Eden Hotel Amsterdam met kinderen

Eden Hotel Amsterdam met kinderen: een review!

Wij zijn dol op Amsterdam en gaan daarom ook ieder jaar wel een aantal keer naar de hoofdstad toe voor een weekendje weg of een korte vakantie. We schreven over de stad al eens de blog Amsterdam met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten in Amsterdam met kinderen beschrijven. De afgelopen zomervakantie zijn we voor een aantal dagen weer in Amsterdam geweest en dit keer verbleven we in het Eden hotel Amsterdam. Naar aanleiding van ons verblijf hier schrijven we deze review over het hotel. 

Je kunt hier gratis onze reisgids over Amsterdam met kinderen downloaden!

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct toegang, dan blijf je ook in de toekomst op de hoogte van toekomstige reisverslagen.

Eden Hotel Amsterdam met kinderen
Kindvriendelijk hotel Amsterdam

Het hotel

Een van onze belangrijkste zoekcriteria naar een geschikt hotel in een stad is de locatie. Wij willen als het even kan zo centraal mogelijk zitten, zodat als we het hotel uitlopen, dat we gelijk in het centrum zijn. Voordeel hierbij is dat dan alle faciliteiten binnen handbereik zijn. Het Eden Hotel viel daarom gelijk op, aangezien het in het centrum van de stad Amsterdam ligt aan de Amstel. Zo zit je op maar drie minuten lopen van het Rembrandtplein en ben je op de meeste plekken van de stad binnen tien minuten met de metro, tram, bus of te voet. 

Wij parkeren de auto in de Park and Ride parkeerplaats Noord voor 1 euro per 24 uur en zijn binnen een kwartier van metrostation Noord bij het hotel (Uitstappen na 7 minuten bij Rokin en vanaf daar is het 8 minuten lopen naar het hotel).  Ook is het mogelijk om de auto dicht in de buurt van het hotel te parkeren in parkeergarage The Bank in de Amstelstraat en slaap je in het Eden Hotel dan krijg je korting op deze parkeergarage. 

Eden Hotel Amsterdam met kinderen
Eden Hotel Amsterdam met kinderen

De kamer

Het hotel heeft een moderne luxe uitstraling en heeft in totaal vier sterren. Het hotel heeft maar liefst 391 hotelkamers, waaronder ook verschillende familiekamers. Wij boeken een executive room met een extra bed op de kamer. Deze kamer is behoorlijk ruim en is ongeveer 26m2. De inrichting van de kamer is erg stijlvol en door middel van een grote spiegel midden in de kamer heb je toch een soort van afscheiding tussen het bed van ons en het bed van onze dochter. Daarnaast is er een leuk zitgedeelte bij de tv en is er een bureautje, waar Sophie lekker kan kleuren.

Eden Hotel Amsterdam met kinderen
Eden Hotel Amsterdam met kinderen

Ook heeft de kamer een ruime moderne badkamer, die van alle gemakken is voorzien. Verder is er een goede WIFI verbinding op de kamer, heeft het airconditioning, een kluis, een koffiezetapparaat, een waterkoker en een grote flatscreen tv. De kamer heeft geen koelkast, maar dat is geen probleem aangezien er op de gang van de kamer een ijsklontjesmachine stond. Sophie wil uiteraard bij ieder drankje wat we drinken ons voorzien van de nodige ijsklontjes en loopt dus regelmatig met ons glas op en neer op de gang van het hotel. 

Vooral de inrichting van de kamer is erg sfeervol met de verschillende prints op de muur. We kwamen er pas bij vertrek achter dat achter het bed ook nog hele sfeervolle verlichting aanwezig was. Wat dat betreft is het geen straf om een tijd door te brengen op deze kamer. 

Eden Hotel Amsterdam met kinderen
Eden Hotel Amsterdam met kinderen

Eten en drinken in hotel

Qua eten en drinken zijn er in Hotel Eden Amsterdam met kinderen genoeg opties. Wij waren de hele dag op pad in de stad en hebben alleen in de ochtend gebruik gemaakt van het ontbijt. Deze wordt op de begane grond geserveerd in het Centre Stage. Een heerlijk buffetontbijt, waar eigenlijk alles wel aanwezig is. Er is ook een kok aanwezig die voor jou en je kinderen een eitje kan koken. Wat dat betreft gingen we met een goed gevulde maag de volgende dag weer op pad. Op deze plek kun je ook voor de lunch terecht. 

Ook voor het diner of om te borrelen hoef je het hotel niet uit. Restaurant Slagerij de Beurs en sterrenrestaurant Graphite zitten in hetzelfde gebouw gevestigd. Daarnaast is er in het gebouw een jazzclub aanwezig om een drankje te doen aan het einde van de dag (Underground Music Venue Obsidian). 

Zoals we al aangaven ligt het hotel midden in het centrum en liggen er rondom het hotel tientallen restaurants en eettentjes, waar je met je kinderen wat kunt eten en drinken. Ook heeft het hotel een kleine Food Market in het hotel die 24 uur per dag open is. Hier kun je ook een drankje of wat eten kopen voor op de kamer. Je kunt hier zelf afrekenen en deze Food Market is dan ook onbemand. 

Eden Hotel Amsterdam met kinderen
Eden Hotel Amsterdam met kinderen

Conclusie

Hotel Eden Amsterdam is een fijne plek om te overnachten met het gezin als je voor een weekendje of korte vakantie in de hoofdstad bent. Het ligt midden in het centrum, heeft ruime en sfeervolle kamers en op het gebied van eten en drinken hoef je niks tekort te komen. Wij hebben dan ook echt genoten van ons verblijf in het hotel en kunnen het zeker aanraden. Kijk voor meer informatie over het hotel, de kamers en de prijzen van de kamers even hier

Eden Hotel Amsterdam met kinderen
Eden Hotel Amsterdam met kinderen