Kindvriendelijk hotel Texel

In deze blog Kindvriendelijk hotel Texel gaan we de verschillende opties laten zien die je als ouders met kinderen hebt om op het eiland Texel te overnachten. Texel is een klein eiland, maar toch hebben ze een aantal leuke familiehotels waar je kan overnachten op het eiland met het gezin. Ook zijn er een aantal familiehotels en vakantieparken op Texel met een zwembad die we in deze blog ook op een rijtje zetten. Normaal maken we een selectie van de leukste kindvriendelijke hotels in Texel, maar nu waren er ook echt maar vijf verschillende opties die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. We zetten hieronder alle familiehotels in Texel op een rij. 

1. Grand Hotel Opduin

Het eerste hotel in deze lijst van kindvriendelijke hotels op Texel is Grand Hotel Opduin en dit hotel ligt in de bekendste badplaats van Texel de Koog. Dit viersterren hotel is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen, aangezien het heel veel verschillende accommodaties aanbiedt die geschikt zijn voor gezinnen. Daarnaast heeft het een groot binnenzwembad, wat natuurlijk ook altijd fijn is als het op het eiland wat minder weer is. 

Grand Hotel Opduin heeft heel veel verschillende opties om te verblijven voor gezinnen met kinderen. Zo heeft het suites, appartementen en zelfs hele huizen, waar gezinnen met kinderen kunnen verblijven. Ze hebben zelfs een villa die geschikt is voor een gezin van acht personen. De goedkoopste suites van het hotel zijn ongeveer 40m2 groot en hebben een tweepersoonsbed voor de ouders en een slaapbank voor de kinderen. Uiteraard zit er ook een badkamer op de kamer. 

Dit familiehotel op Texel heeft heel veel faciliteiten voor gezinnen. Naast het zwembad, heeft het hotel ook een Finse sauna, een Turks stoombad en een ruimte om je in het zweet te werken. Ook biedt dit kindvriendelijke hotel op Texel een ontbijt aan voor de gasten van het hotel met producten uit de streek. 

Kijk voor meer informatie over het Gran Hotel Opduin even hier

Grand Hotel Opduin review

Dit familiehotel op Texel krijgt een 8,2 als algemene score uit meer dan 1100 beoordelingen van gasten. Gezinnen met kinderen beoordelen het hotel nog een stuk hoger. Zij geven een 9,4 als algemene score aan het hotel. Meer dan 480 gezinnen die het hotel hebben beoordeeld hebben ook een review achtergelaten en deze hebben we allemaal gelezen en op basis van deze reviews hebben we een aantal positieve en negatieve punten van het hotel op een rij gezet. 

Wel is het bij dit hotel lastig doordat er zoveel accommodaties zijn, waardoor er voor iedere accommodatie andere positieve en negatieve punten kunnen zijn. Toch hebben we de algemene punten van dit familiehotel op Texel er uit proberen te halen. 

Positieve punten Grand Hotel Opduin: veel gezinnen vinden de locatie van het hotel erg fijn. Dichtbij het dorp en dichtbij het strand en toch heerlijk rustig gelegen in de duinen. Ook de vriendelijkheid van het personeel en het uitgebreide ontbijt worden als positieve punten benoemd. Ook het zwembad van het hotel wordt regelmatig genoemd door gezinnen met kinderen. 

Negatieve punten Grand Hotel Opduin: een aantal gezinnen met kinderen geeft aan dat het zwembad wel erg koud was. Nu hebben kinderen daar meestal niet zoveel last van, maar het is wel goed om rekening mee te houden dat het geen verwarmd zwembad is. 

Kijk voor meer informatie over het Gran Hotel Opduin even hier

2. Hotel Brasserie Den Burg

Het tweede hotel in deze lijst van kindvriendelijke hotels op Texel ligt in de grootste plaats van het eiland: Den Burg. Je kunt indien je met de auto bent gratis bij het hotel parkeren en ook bij dit familiehotel op Texel hebben ze meerdere familiekamers voor gezinnen van drie tot vier personen.

De familiekamers zijn tussen de 35m2 en 40m2 groot en verschillen qua samenstelling van bedden. Ook kun je bij de familiekamers ervoor kiezen of je een terras bij de familiekamer wil hebben of niet. Zeker voor gezinnen met wat jongere kinderen kan het wel fijn zijn om nog even lekker buiten een drankje te kunnen doen als de kinderen slapen. 

Het hotel heeft een restaurant waar je drie keer per dag terecht kunt voor een hapje en een drankje en ook is het mogelijk om een drankje te doen voor het hotel op het terras. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Brasserie Den Burg even hier

Hotel Brasserie Den Burg review

Het hotel krijgt uit meer dan 1300 beoordelingen een 7,6 als algemene score. Gezinnen met kinderen geven dit familiehotel op Texel een nog iets hogere score. Zij geven een 8,3 als algemene score. In totaal hebben meer dan 230 gezinnen met kinderen het hotel beoordeeld. 

Positieve punten Hotel Brasserie Den Burg: er zijn bij dit familiehotel op Texel drie zaken die steeds genoemd worden door gezinnen en dat is dat ze als positieve punten zien de ruime en schone familiekamer, het uitgebreide ontbijt en de locatie. Ook het vriendelijke personeel wordt regelmatig genoemd als positief punt van dit kindvriendelijke hotel op Texel. 

Negatieve punten Hotel Brasserie Den Burg: er zijn weinig negatieve punten die door verschillende gezinnen met kinderen vaak genoemd worden. Er wordt wel aangegeven dat de bar van het hotel niet altijd open is en dat ze dit jammer vonden. Een aantal gezinnen vond dat de kamer warm was in de hete zomermaanden, ondanks dat onze ervaringen meestal op de Waddeneilanden zijn dat het over het algemeen niet super warm wordt vanwege de wind, maar dat is uiteraard ook iedereen zijn eigen invulling. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Brasserie Den Burg even hier

Kindvriendelijk hotel Texel
Kindvriendelijk hotel Texel

3. Hotel Boschrand

Het derde hotel in onze lijst van kindvriendelijke hotels op Texel ligt ook in het plaatsje De Koog op een paar minuten lopen van het centrum van dit plaatsje. Doordat het eiland uiteraard niet super groot is, loop je ook vanuit het hotel binnen een kwartier naar het strand toe. Hierdoor kun je tijdens je vakantie al veel te voet doen. De auto kun je gratis bij het hotel parkeren. 

De familiekamer die dit hotel aanbiedt is een tweepersoonskamer van 28m2, waar voor de kinderen twee bedden op de kamer bijgeplaatst kunnen worden. Uiteraard heeft het hotel een badkamer op de kamer en heeft de kamer ook een balkon, waar je als ouders aan het einde van de dag nog een drankje kan doen als de kinderen slapen. 

Daarnaast heeft dit familiehotel op Texel een restaurant waar je in de ochtend een ontbijtbuffet kan krijgen en in de avond kunt dineren met het gezin. Het hotel heeft ook een terras, waar je in de zomermaanden op het terras een drankje kan doen in de zon. Ook zijn er in het hotel een aantal wellness faciliteiten aanwezig zoals verschillende sauna’s en een stoomcabine.

Kijk voor meer informatie over Hotel Boschrand even hier. 

Hotel Boschrand review

Uit meer dan 900 beoordelingen van gasten krijgt dit kindvriendelijke hotel op Texel een 8,4 als algemene score. Gezinnen met kinderen beoordelen het hotel nog iets hoger met een 8,7 als algemene score. Meer dan 250 gezinnen met kinderen hebben het hotel beoordeeld. 

Positieve punten Hotel Boschrand: de kamers hebben goede bedden en een fijne douche en het hotel ligt op een rustige locatie aan de rand van het dorp. Dat wordt door de meeste gezinnen met kinderen gewaardeerd. Ook het personeel en het ontbijt worden vaak genoemd en sommige gezinnen geven ook aan dat het hotel erg geschikt is voor het meenemen van huisdieren zoals bijvoorbeeld een hond. 

Negatieve punten Hotel Boschrand: er worden niet veel negatieve punten genoemd over het hotel. Wel misten een aantal gezinnen koffiezetapparaat en waterkoker op de kamer. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Boschrand even hier. 

4. Stayokay Hostel Texel

Het vierde hotel in deze lijst van kindvriendelijke hotels op Texel is het Stayokay Hostel Texel. Geen hotel dus, maar een hostel. Wij vinden de sfeer van een hostel altijd heel erg relaxt en hebben al in veel verschillende steden in hostels geslapen. Een groot voordeel is natuurlijk ook altijd de prijs van de kamers. Zoek je een goedkope accommodatie op Texel dan is dit de beste keuze. 

Wat wij wel een zeer groot nadeel vinden van dit hostel is dat de familiekamers enkele bestaan uit stapelbedden. Je kan als ouders dus niet naast elkaar liggen. Hebben jullie hier geen probleem mee dan kan dit zeker een leuke optie zijn voor een vakantie op Texel. Ze hebben ook familiekamers voor gezinnen met zes personen (drie stapelbedden). 

Rondom het hostel zit een prima speeltuin voor de kinderen en ouders kunnen buiten op het terras van het hostel een drankje doen. Het hostel is gevestigd in badplaats Den Burg en in de ochtend serveert het hostel een ontbijt aan de gasten. 

Kijk voor meer informatie over het Stayokay Hostel Texel even hier

Stayokay Hostel Texel review

Het hostel krijgt een 7,8 als algemene score uit meer dan 1350 beoordelingen. Gezinnen met kinderen waarderen het hostel met 8,5 nog een stuk hoger. Meer dan 650 gezinnen met kinderen hebben dit hotel beoordeeld, wat wel aangeeft dat bijna de helft van de gasten van dit hostel gezinnen zijn. Hieraan kun je dus zien dat het een erg kindvriendelijk hostel is. 

Positieve punten Stayokay Hostel Texel: de meeste gezinnen met kinderen geven aan dat de omgeving van het hostel een heerlijke speelplek is voor kinderen. De sfeer van het hostel wordt door veel gezinnen geroemd. Je kan er binnen in het hostel spelletjes spelen met de kinderen en buiten zijn er genoeg speeltoestellen, waar de kinderen lekker hun energie kwijt kunnen. Doordat de prijs relatief laag is vinden de meeste gezinnen met kinderen de prijs-kwaliteit verhouding ook erg goed. 

Negatieve punten Stayokay Hostel Texel: een aantal gezinnen geeft aan dat de bedden in de familiekamers niet super zijn. Zoals een ouder het omschrijft zijn de bedden nogal Spartaans. 

Kijk voor meer informatie over het Stayokay Hostel Texel even hier

5. Fletcher Hotel – Restaurant de Cooghen

We hebben wel even getwijfeld of we dit laatste hotel van Fletcher zouden toevoegen aan onze lijst van meest kindvriendelijke hotels op Texel en dat komt vooral door de beoordeling die het hotel krijgt van zijn gasten. Het hotel krijgt een 6,4 als algemene beoordeling van zijn gasten uit meer dan 2000 beoordelingen. Toch hebben we het hotel opgenomen in deze lijst, aangezien de gezinnen met kinderen die in het hotel geslapen hebben wel een 8 als algemene score geven en dus wel tevreden zijn met dit hotel. 

Dit driesterren hotel ligt in badplaats De Koog en je loopt vanuit het hotel in een paar minuten naar het strand. Het hotel heeft familiekamers die maar liefst 50m2 groot zijn en zowel de ouders als de kinderen slapen in een tweepersoonsbed. Je kan met deuren ervoor zorgen dat ieder zijn eigen slaapgedeelte heeft, wat ervoor zorgt dat je als ouders ook privacy hebt. In deze familiekamer op Texel zit ook een badkamer met bad, wat wij ook altijd wel erg fijn vinden. 

Daarnaast heeft het hotel een restaurant waar je drie keer per dag terecht kunt voor een hapje en een drankje en zit er ook een betaalde wellness ruimte bij het hotel met onder andere een sauna. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Brasserie Den Burg even hier. 

Fletcher Hotel – Restaurant de Cooghen review

Zoals we hierboven al aangaven krijgt het hotel als algemene score van alle gasten een 6,4 en van gezinnen met kinderen een 8 als algemene score.

Positieve punten Fletcher Hotel-Restaurant De Cooghen: de locatie van dit familiehotel op Texel wordt door bijna alle gezinnen met kinderen benoemd. Het hotel ligt dichtbij het strand. Daarnaast vallen de ruime kamers en het ontbijt bij de meeste gezinnen met kinderen in de smaak. 

Negatieve punten Fletcher Hotel-Restaurant De Cooghen: het grootste negatieve punt van dit hotel is de herrie die er ’s nachts kan zijn. Het hotel ligt in de buurt van het uitgaansleven en dat kan ervoor zorgen dat je dit ’s nachts hoort. Het hotel verstrekt al oordopjes voor de gasten, maar met kinderen kan dit wel lastig zijn. Onze dochter slaapt overigens overal door heen als ze eenmaal ’s nachts slaapt, maar dat is uiteraard afhankelijk van jouw kind. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Brasserie Den Burg even hier. 

Kindvriendelijk hotel Nijmegen
Kindvriendelijk hotel Nijmegen

Hotel Texel met zwembad

Zoek je een hotel in Texel met zwembad, dan heb je een aantal opties. Wij hebben hierboven al het Grand Hotel Opduin besproken als een hotel die een familiekamer in Texel aanbiedt en waar je ook met de kinderen kunt zwemmen. Kijk voor meer informatie over dit familiehotel in Texel even hier. De andere drie hotels in Texel met zwembad beschrijven we hieronder. 

Roompot Kustpark Texel: dit vakantiepark ligt bij de badplaats De Koog en heeft voor gezinnen met kinderen verschillende huisjes waar je kan verblijven. Zo kun je hier chalets boeken voor gezinnen van vier personen, maar ook een villa voor een gezin van acht personen. Op het park zijn meerdere speeltuinen, een kidsclub en dus ook een overdekt zwembad (Zwembad Calluna).

Dit is een heel groot zwembad met een grote glijbaan, een golfslagbad, een peuterbad, een wildwaterkreek en ook nog twee whirlpools. Zeker als je in een periode gaat dat het weer niet super warm is, dan kan dit uiteraard een hele leuke optie zijn. Kijk voor meer informatie over de accommodaties van Roompot Kustpark Texel even hier

Roompot Bosch en Zee: dit is een ander vakantiepark van Roompot die geschikt is voor gezinnen met kinderen en waar je een zwembad hebt. Dit is een wat kleinschaliger park en ze hebben hier verschillende soorten appartementen voor gezinnen met vier personen. Ook dit vakantiepark ligt bij de badplaats De Koog.

Ook hier kunnen gasten gebruik maken van zwembad Calluna, die we hierboven net beschreven hebben. De twee vakantieparken liggen namelijk praktisch naast elkaar. Kijk voor meer informatie over Roompot Bosch en Zee even hier

Landal Sluftervallei: dit vakantiepark ligt helemaal in het noorden van het eiland aan de rand van natuurgebied de Slufter. Ook hier hebben ze een ruim overdekt zwembad met kinderglijbaan, waar de kinderen lekker kunnen spelen. Ook heeft het vakantiepark een speeltuin, een waterspeeltuin, een bowlingbaan en het gehele jaar een entertainmentprogramma. 

Het is mogelijk om fietsen te huren bij het vakantiepark en op die manier het eiland te verkennen. Kijk voor meer informatie over de accommodaties die je kan boeken bij Landal Sluftersvallei even hier

Kinderhotel Texel

In deze blog hebben we alle kinderhotels in Texel op een rij gezet. Doordat het niet een groot eiland is, heb je ook niet super veel opties waaruit je kan kiezen. Er zijn wel een aantal andere hotels op Texel, maar deze bieden geen familiekamer aan en dan moet je dus twee aparte kamers boeken voor een gezin van vier personen. Zeker met kleinere kinderen is dat uiteraard niet ideaal. Wil je toch de gehele lijst met accommodaties zien die er in Texel beschikbaar zijn, omdat er hierboven geen geschikt hotel bij staat, kijk dan even hier

Familiehotel Texel

Zoek je een familiehotel in Texel, dan hebben we hierboven verschillende opties gegeven. Ook hebben we verschillende hotels met zwembad in Texel op een rij gezet. We zetten alle opties die je hebt in Texel met kinderen hieronder nog een keer kort op een rij. Klik op de blauwe link voor meer informatie. 

Kindvriendelijk hotel Texel

  1. Grand Hotel Opduin
  2. Hotel Brasserie Den Burg
  3. Hotel Boschrand
  4. Stayokay Hostel Texel
  5. Hotel Brasserie Den Burg

Hotel Texel met zwembad

  1. Grand Hotel Opduin
  2. Kustpark Texel
  3. Roompot Bosch en Zee
  4. Landal Sluftervallei

Kijk voor een overzicht van alle hotels even hier

Scroll naar boven