Kindvriendelijk hotel Volendam

In deze blog Kindvriendelijk hotel Volendam gaan we de verschillende opties laten zien die je als ouders met kinderen hebt om in het dorp Volendam te overnachten. Je hebt helaas weinig familiehotels in Volendam, die geschikt zijn voor gezinnen van vier personen en daarom hebben we creatief moeten zijn voor deze lijst van kindvriendelijke accommodaties in Volendam. Meestal kijken we naar verschillende criteria bij een hotel, maar in deze blog geven we gewoon de opties die er zijn om Volendam met kinderen te overnachten. Overigens schreven wij al eens de blog Volendam met kinderen, waarin we alle activiteiten op een rij zetten die je in Volendam met het gezin kan doen. 

1. Van der Valk Hotel Volendam

Het eerste hotel in deze lijst van kindvriendelijke hotels in Volendam is het van der Valk Hotel in Volendam. Dit is eigenlijk het enige echte hotel in Volendam die ook familiekamers aanbiedt voor gezinnen van vier personen. Wij zijn echt fan van de van der Valk Hotels en hebben ook in verschillende steden in de hotels van de keten geslapen. 

De familiekamer die dit familiehotel in Volendam aanbiedt is 47m2 groot en bestaat eigenlijk uit twee delen. In ieder deel heb je een tweepersoonsbed staan, waardoor je toch een soort van afscheiding hebt. De kamer is luxe en van alle gemakken voorzien en heeft ook een badkamer met een bad en een douche. Zeker het bad op de kamer vinden wij als gezin altijd erg fijn en relaxt. 

Wat het hotel zo kindvriendelijk maakt is dat er bij het hotel ook een binnenzwembad zit, waar je met de kinderen kunt gaan zwemmen. Daarnaast kun je tegen betaling naar de sauna bij het hotel, verhuurt het hotel fietsen om op die manier de omgeving te verkennen en heeft het een restaurant waar je drie keer per dag terecht kunt voor een hapje en een drankje. Zeker het ontbijtbuffet dat ze bij van der Valk serveren is altijd super uitgebreid en echt een aanrader! Daarnaast kan je de auto gratis voor de deur van het hotel parkeren. 

Kijk voor meer informatie over het van der Valk Hotel Volendam even hier

Van der Valk Hotel Volendam review

Het hotel krijgt als algemene score een 8,2 uit meer dan 1.200 beoordelingen van gasten. Gezinnen met kinderen beoordelen het hotel met een 8,4 als algemene score. Meer dan 340 gezinnen met kinderen hebben het hotel beoordeeld. We hebben alle reviews van deze gezinnen met kinderen doorgelezen en op basis daarvan hebben we de positieve en negatieve punten van het hotel op een rij gezet. 

Positieve punten van der Valk Hotel Volendam: de mooie familiekamers, het zwembad, het vriendelijke personeel en het uitgebreide ontbijtbuffet worden door de gezinnen met kinderen als positieve punten van het hotel genoemd. 

Negatieve punten van der Valk Hotel Volendam: er worden weinig negatieve punten meerdere keren genoemd. Wel geeft een aantal gezinnen met kinderen aan dat ze het jammer vinden dat je voor de sauna een extra prijs betaald. 

Kijk voor meer informatie over het van der Valk Hotel Volendam even hier. 

2. Roompot Marinapark Volendam

De tweede accommodatie in deze lijst van kindvriendelijke hotels in Volendam is een vakantiepark van Roompot. Roompot verhuurt hier bungalows voor gezinnen tot wel 12 personen. Dit vakantiepark ligt op ongeveer tien minuten lopen van het centrum van Volendam aan het water. 

Op het park is genoeg te doen voor kinderen. Zo is er een binnenzwembad met ook een peuterbad voor de kinderen en is er in de zomermaanden ook een kids club waar de kinderen naar toe kunnen gaan. Daarnaast is er een speeltuin op het terrein aanwezig voor kinderen en is het mogelijk om bijvoorbeeld fietsen of een bootje te huren. 

Ook is er een eetcafé op het terrein aanwezig en is het natuurlijk ook prima mogelijk om in het centrum te gaan eten. Ook hebben de verschillende bungalows een keukentje, waardoor het ook mogelijk is om zelf te koken. Op het vakantiepark zelf ligt er een supermarkt waar je eten en drinken kan kopen. 

Kijk voor meer informatie over de bungalows van Roompot Marinapark Volendam even hier

Roompot Marinapark Volendam Review

Het vakantiepark krijgt een 8,4 uit meer dan 14.350 beoordelingen.

Positieve punten Marinapark Volendam: vooral de ligging wordt door de meeste gezinnen met kinderen als positief punt omschreven. 

Negatieve punten Marinapark Volendam: een aantal gezinnen met kinderen geeft aan dat de schoonmaak van de bungalows wel beter kan. Ondanks er ook verschillende positieve reviews zijn die juist aangeven dat de bungalows juist erg schoon zijn. 

Kijk voor meer informatie over de bungalows van Roompot Marinapark Volendam even hier. 

Kindvriendelijk hotel Volendam
Kindvriendelijk hotel Volendam

3. Vakantiepark Landal Volendam

Ook de derde accommodatie in onze lijst van kindvriendelijke hotels in Volendam is een vakantiepark. Zoals je ziet heb je in Volendam niet super veel hotels, die kamers aanbieden voor gezinnen van vier personen. Vakantiepark Landal Volendam ligt ongeveer op dezelfde locatie als het park van Roompot en ook vanaf dit park ben je in ongeveer tien minuten op de Dijk in Volendam. 

Ook Landal biedt verschillende bungalows aan voor gezinnen van vier tot en met zes personen. Naast het vakantiepark ligt recreatiegebied Slobbeland waar een zwembad aanwezig is en de kinderen kunnen spelen bij de speeltoestellen. Ook bij dit vakantiepark is het mogelijk om fietsen te huren. 

Dit kleinschalige vakantiepark is nog niet zo heel lang geleden geopend. Je hebt hier ook luxe huisjes met een sauna die je kan huren! Het park heeft niet super veel faciliteiten, maar je kan wel eventueel ontbijt laten bezorgen bij je huisje. Kijk voor de bungalows die vakantiepark Landal Volendam aanbiedt even hier. 

Vakantiepark Landal Volendam review

Positieve punten Vakantiepark Landal Volendam: mooie, moderne huisjes, de locatie en de parkeerplek dichtbij het huisje worden genoemd als positieve punten van dit vakantiepark. 

Negatieve punten Vakantiepark Landal Volendam: dat het park weinig faciliteiten heeft, wordt een aantal keer genoemd door gezinnen met kinderen als een minpunt van dit vakantiepark.

Kijk voor de bungalows die vakantiepark Landal Volendam aanbiedt even hier. 

4. Hotel Pension De Harmonie

Dit familiehotel ligt niet in Volendam, maar in Edam. Je rijdt met de auto in minder dan tien minuutjes vanuit Edam naar het centrum van Volendam. Het hotel ligt in de binnenstad van Edam, waar je ook prima een rondje kan wandelen met het gezin door deze leuke binnenstad. Je kunt bij Hotel Pension de Harmonie de auto gratis voor de deur parkeren. Het Pension ligt aan het water. 

Het hotel biedt voor gezinnen met kinderen vierpersoonskamers aan, waarin twee eenpersoonsbedden staan en een tweepersoonsbed. Deze vierpersoonskamer is 30m2 groot en heeft ook een badkamer, een keuken en een eethoek. Er kan op de kamer nog een extra bed bijgeplaatst worden, zodat er een gezin van vijf personen kan slapen. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Pension De Harmonie even hier. 

Hotel Pension De Harmonie review

Het hotel krijgt een 8 als algemene score uit meer dan 650 beoordelingen. Gezinnen met kinderen geven het hotel een 9 als algemene score. In totaal hebben meer dan 210 gezinnen met kinderen het hotel beoordeeld. 

Positieve punten Hotel Pension De Harmonie: de locatie, het goede ontbijt, de ruime kamer en gratis parkeermogelijkheden worden als positieve punten genoemd van Hotel Pension de Harmonie. 

Negatieve punten Hotel Pension De Harmonie: er worden weinig negatieve punten meerdere keren genoemd, maar een aantal gezinnen misten wat zaken in de keuken, zoals bijvoorbeeld een broodmes. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Pension De Harmonie even hier

5. Floli Bed and Breakfast

De vijfde accommodatie in deze lijst van kindvriendelijke hotels in Volendam is geen hotel, maar een B&B. Floli Bed and Breakfast ligt in het centrum van Volendam dichtbij de haven van het dorp. Dit Bed and Breakfast biedt appartementen aan voor gezinnen van vier personen. Het B&B heeft een eigen restaurant, waar je drie keer per dag kunt gaan eten met de kinderen. 

De appartementen voor vier personen hebben twee grote tweepersoonsbedden en zijn ongeveer 30m2 groot. Een extra bed is op verzoek nog mogelijk op de kamer, zodat je er ook met een gezin van vijf personen kan slapen. Dit appartement heeft ook een eigen badkamer, maar geen eigen keuken. 

Kijk voor meer informatie over Floli Bed and Breakfast even hier. 

Floli Bed and Breakfast review

Het B&B krijgt een 7,1 als algemene score uit meer dan 350 reviews. Van gezinnen met kinderen kreeg dit B&B een 9 als algemene score. Meer dan 110 gezinnen met kinderen hebben het B&B beoordeeld. 

Positieve punten Floli Bed and Breakfast: de meeste gezinnen met kinderen geven aan dat ze de locatie van het B&B ideaal vinden. Ook de aardige gastheer en gastvrouw worden regelmatig genoemd door de gezinnen met kinderen. Ook het ontbijt en de prijs kwaliteit verhouding worden regelmatig als positief punten genoemd van het B&B. 

Negatieve punten Floli Bed and Breakfast: een aantal gezinnen met kinderen geven aan dat de gordijnen bij de ramen niet super goed verduisteren, waardoor ze al vroeg wakker werden door het licht wat op de kamer scheen. 

Kijk voor meer informatie over Floli Bed and Breakfast even hier. 

Volendam met kinderen
Volendam met kinderen

Hotel Volendam met zwembad

Veel gezinnen vinden het fijn als er een zwembad bij het hotel zit dat ze boeken en dat kunnen wij goed voorstellen. Wij zoeken zeker in de zomervakanties ook altijd naar een hotel met zwembad. Je hebt in Volendam het van der Valk hotel dat een zwembad heeft. Ook bij het vakantiepark van Roompot kun je naar het zwembad toe. Zoek je een accommodatie in Volendam met zwembad, dan zijn deze twee opties goede opties om te boeken. 

Familiehotel Volendam

Zoek je een familiehotel in Volendam dan hebben we vier opties gegeven in Volendam zelf en een optie die in de buurt ligt van Volendam en waarbij je in een paar minuten met de auto in het vissersdorp bent. We zetten hieronder nog even alle opties op een rij. 

  1. Van der Valk Hotel Volendam
  2. Roompot Marinapark Volendam
  3. Vakantiepark Landal Volendam
  4. Hotel Pension de Harmonie
  5. Floli Bed and Breakfast

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Volendam even hier

Scroll naar boven