Art Hotel Amsterdam met kinderen

Art Hotel Amsterdam met kinderen: een uitgebreide review!

Wij blijven ons verbazen hoeveel er te doen is in Amsterdam met het gezin. Wij schreven al eens de blog Amsterdam met kinderen, waarin we alle activiteiten in de stad op een rij zetten en ook afgelopen weekend waren we weer in deze mooie hoofdstad van Nederland te vinden met onze dochter. Ditmaal overnachten we in het WestCord Art Hotel in Amsterdam en op basis van deze overnachting schrijven we deze uitgebreide review over het hotel. 

Onze reisgids over Amsterdam gratis downloaden?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct toegang, dan blijf je ook in de toekomst op de hoogte van toekomstige reisverslagen.


Art Hotel Amsterdam met kinderen
Art Hotel Amsterdam met kinderen

Het hotel

Je kunt de auto op basis van beschikbaarheid parkeren in de eigen parkeergarage van het hotel. Wij komen tegen het einde van de middag aan bij het hotel en kunnen helaas niet meer parkeren in de parkeergarage van het hotel zelf. Wij parkeren de auto bij de parkeerplaats van de Gamma tegenover het hotel. Deze ligt op een paar minuten lopen van het hotel.

Let er wel goed op dat als je een weekend blijft dat je een weekend kaart neemt bij de automaat. Wij dachten dat we een kaart hadden gekocht voor 24 uur, maar dat bleek maar een kaart te zijn tot 12 uur ’s nachts voor die zaterdag. De parkeerplaats is van 12 tot zes uur gratis, dus moesten we de wekker zetten om vijf voor zes om een nieuwe parkeerkaart te kopen voor de zondagochtend. 

Wat wij zo tof aan het hotel vinden is de kunst van Herman Brood die door het hele hotel hangt. Wij zijn fan van de schilderijen van Herman Brood en je vind hier genoeg exemplaren van de schilder in het hotel hangen. In hetzelfde thema zijn ook de kamers doorgevoerd. Ook leuk is dat er beneden bij de receptie een hele ruimte is met een poppenkast, poppenhuis en een kast vol met spelletjes. 

Het hotel ligt in het noorden van de stad in de Spaarndammerbuurt en met de bus (bushalte ligt om de hoek) ben je in minder dan een kwartier op het centrale station van Amsterdam.

Art Hotel Amsterdam met kinderen
Art Hotel Amsterdam met kinderen

De kamer

WestCord Art hotel Amsterdam heeft in totaal 195 kamers. Het hotel is onderverdeeld in 3* kamers en 4* kamers. Daarnaast heeft het hotel ook nog een appartement met eigen keuken/woonkamer, eigen slaapkamer en badkamer. Wij hadden de Family room geboekt, waarbij je een aparte kamer voor Sophie had. Ideaal voor gezinnen met kinderen! Rond de klok van half acht konden we Sophie in bed leggen op haar eigen kamer en konden we zelf hierdoor vrij door onze ‘eigen’ kamer bewegen. Beide kamers hebben ook een eigen flatscreen tv. 

Art Hotel Amsterdam met kinderen
Art Hotel Amsterdam met kinderen

De sfeer van de kamer was heel erg kleurrijk door de schilderingen (van kunstenaar Chiel van Zelst) op de muur. Hierdoor hadden we helemaal het idee dat het een gezellige familiekamer was. Ook was er op de kamer een bureautje waar Sophie kon kleuren. Verder was de kamer van alle gemakken voorzien. Zo had de kamer een koelkast, een kluisje, een espressomachine en een goed werkende WIFI verbinding. Ook de badkamer was modern met een douche met regendouchekop. Wat dat betreft is het echt een heerlijke kamer voor gezinnen met kinderen. 

Kindvriendelijk hotel Amsterdam
Art Hotel Amsterdam met kinderen

Omgeving van het hotel

In de omgeving van het hotel is er ook genoeg te beleven met kinderen. Zo ligt er naast het hotel het openbare buitenbad Brediusbad. Vanaf de tuin van het hotel kijk je hier precies op. Zeker in de zomer is het een prima activiteit om met je kinderen verkoeling te zoeken voor een paar uurtjes. Op iets meer dan tien minuten lopen van het hotel kun je ook een bezoek brengen aan natuurspeeltuin het Woeste Westen. Hier kunnen kinderen spelen met speeltoestellen die op en rondom het water zijn. Dit vonden wij een leuke activiteit om een uurtje (of twee) naar toe te gaan. 

Art Hotel Amsterdam met kinderen
Art Hotel Amsterdam met kinderen

Vanuit natuurspeeltuin het Woeste Westen is het een paar minuten lopen naar het Westerpark. Hier heb je in het park twee verschillende speeltuinen liggen en is het ook mogelijk om een hapje en een drankje te doen in het park. Het is ook mogelijk om bij het hotel fietsen te huren en op deze manier Amsterdam te gaan verkennen. 

Kindvriendelijke parken Amsterdam in
Kindvriendelijke parken in Amsterdam

Eten en drinken in hotel

Je hoeft in principe niet de deur van het hotel uit om te eten en te drinken. In het hotel zit namelijk The Art Brasserie, waar je de gehele dag naar toe kunt voor een hapje en een drankje. ‘S avonds kun je hier ook terecht voor een cocktail, aangezien de brasserie een uitgebreide cocktailkaart heeft. 

Wij hebben in de ochtend gebruik gemaakt van het ontbijt van het hotel. Deze zat bij de geboekte overnachting. Het ontbijt was heerlijk met alles wat je bij een ontbijt nodig hebt. Luxe broodjes, lekker eitje, versgebakken pannenkoeken, yoghurt met allerlei granen en fruit, verschillende sapjes en nog veel meer. Wat dat betreft verlieten we het hotel met een goed gevulde maag. 

Art Hotel Amsterdam met kinderen
Art Hotel Amsterdam met kinderen

Conclusie

Wij hebben genoten van onze overnachting in het Art Hotel in Amsterdam. Dit hotel is door alle schilderijen en kunstwerken erg kleurrijk, maar heeft bovenal een frisse en moderne uitstraling. De kamer die wij hadden was perfect met een aparte kamer voor onze dochter. Je kunt de auto (op basis van beschikbaarheid) parkeren in de eigen parkeergarage van het hotel en je bent met de bus zo in het centrum. Daarnaast heeft het een heerlijk ontbijt, waardoor we eigenlijk helemaal niets te klagen hadden over ons verblijf. Kijk voor meer informatie over het hotel, de kamers en de prijzen van de kamers even hier. 

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Art Hotel Amsterdam met kinderen
Art Hotel Amsterdam met kinderen
Scroll naar boven