Valkenburg met kinderen

Valkenburg met kinderen: 7 leuke activiteiten op een rij!

Je kunt prima een weekendje naar Valkenburg met kinderen boeken. Er is genoeg voor kinderen te doen in de stad en ook de omgeving heeft genoeg in petto om je prima een paar dagen te vermaken in deze regio. Het is niet voor niets dat Valkenburg door het jaar heen een populaire bestemming voor toeristen is. Wij hebben de stad een aantal dagen bezocht en naar aanleiding van dit bezoek zetten we de leukste activiteiten in Valkenburg met kinderen op een rij. 

Valkenburg met kinderen #1: pretpark de Valkenier

Wij vinden het super leuk om met onze dochter naar een pretpark te gaan, vandaar dat pretpark de Valkenier natuurlijk niet kan ontbreken op ons lijstje. Vanaf het centrum is het een kwartier lopen naar dit pretpark toe. Uiteraard kun je ook gewoon je auto parkeren voor het pretpark op de (betaalde) parkeerplaats. 

Het pretpark is vooral leuk voor jonge kinderen en heeft naast de vele speeltoestellen ook verschillende attracties. Zo heeft het pretpark twee achtbanen, botsauto;s, een spookslot, een carroussel, een bewegende bankattractie, een waterglijbaan, een reuzenrad, een schommelschip, een treintje en nog veel meer attracties.

Daarnaast heeft het pretpark een binnenspeeltuin, ballenbak en theater voor als het minder goed weer is in het pretpark. Wij vonden het een heel leuk park om te bezoeken en we zijn er een hele dag geweest. We schreven over dit pretpark de blog pretpark de Valkenier met kinderen.  

Whistler Canada
individuele rondreis canada kinderen

2

Whistler Canada
individuele rondreis canada kinderen

Valkenburg met kinderen #2: Sprookjesbos

3

Rondreizen canada met gezin
Rondreis west canada gezin

3

Rondreizen canada met gezin
Rondreis west canada gezin

Valkenburg met kinderen #3: AGOGO Valkenburg

4

Vakantie canada kinderen
reisverhalen west canada met kind

Valkenburg met kinderen #4: Steenkolenmijn Valkenburg

Je kunt in Valkenburg met kinderen ook de allerlaatste steenkolenmijn van Nederland bekijken. De steenkolenmijn ligt iets buiten het centrum ten zuiden van de stad. Een rondgang door dit museum dat over de mijnbouw gaat duurt ongeveer 75 minuten en dat is inclusief een film die je te zien krijgt over de mijnen van Limburg. 

De meeste gidsen die de rondleidingen geven zijn al op leeftijd en hebben vaak zelf ook nog in de mijnen gewerkt. Je ziet tijdens deze rondleiding wat voor machines er allemaal werden gebruikt in de mijnen. Het is wel een museum dat meer geschikt is voor wat oudere kinderen en je moet er uiteraard wel een liefhebber van zijn. 

Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en het museum even op de website van Steenkolenmijn Valkenburg

Valkenburg met kinderen #5: Maastricht

Vanaf het centrum van Valkenburg is het nog geen twintig minuten rijden met de auto om in het centrum van Maastricht te zijn. Wat dat betreft is het zeker leuk om vanuit Valkenburg een dagtrip te maken naar deze grote stad. Met de trein doe je er zelfs maar 11 minuten over om in de binnenstad van Maastricht te zijn. 

De binnenstad van Maastricht is zeker leuk om een rondje te lopen. Je hebt genoeg gezellige terrasjes rondom het Vrijthof en je kunt de stad vanaf het water bekijken met een rondvaart en van bovenaf bekijken vanaf de toren van de Sint-Janskerk. Daarnaast is het leuk om de grotten van de Sint-Pietersberg te bekijken met het gezin.

Ook heeft de stad nog een aantal leuke speeltuinen en een kindvriendelijk museum voor de liefhebbers. We schreven er al eerder de blog Maastricht met kinderen over. 

Maastricht met kinderen
Maastricht met kinderen

Valkenburg met kinderen #6: Dierentuin GaiaZoo

6

reisverhalen west canada gezin
canada reisblog met kind

Valkenburg met kinderen #7: Mondo Verde

6

goedkope vakantie canada kinderen
vakantie canada vancouver met gezin

Waar overnachten in Valkenburg met kinderen?

In Valkenburg zijn genoeg opties voor gezinnen met kinderen te overnachten. We hebben hieronder een kleine selectie gemaakt met kindvriendelijke hotels in deze stad.

Budget hotel: Hotel Dupuis

Middenklasse hotel: hotel Atlanta

Luxe hotel: Boutique Hotel Scheepers

Voor de hele lijst met kindvriendelijke hotels in Valkenburg klik hier. 

canada reisblog
reisverhalen west canada

andere artikelen die interessant kunnen zijn

SOCIAL CHECK-IN