Roermond met kinderen

Roermond met kinderen: 10 leuke gezinsactiviteiten op een rij!

Limburg heeft veel leuke steden om te bezoeken met het gezin en je kunt de Limburgse stad Roermond met kinderen ook prima een weekend bezoeken. We namen de stad ook op in onze blog Limburg met kinderen, waarin we de leukste activiteiten van de provincie op een rij zetten. Deze stad in het noorden van Limburg staat bekend bij de meeste vanwege het grote outletcentrum dat in de stad gevestigd is, maar er is in Roermond en omgeving veel meer te doen dan alleen shoppen voor gezinnen. Wij zetten de leukste activiteiten in Roermond met kinderen op een rij. 

Roermond met kinderen #1: Centrum Roermond

Wij hebben het centrum van Roermond al verschillende keren bezocht en wat dat betreft is het echt een leuke stad om hier tussen de middag te gaan lunchen met het gezin. Het bekende outletcentrum van de stad is verbonden door een voetgangerstunnel met de rest van de stad, waardoor je na een ochtend shoppen bij de outlet ook prima een hapje en een drankje kunt doen in het gezellige centrum. 

Naast de vele gezellige terrasjes en vele winkels is het hier ook mogelijk om de stad te bekijken vanaf grote hoogte. Zo is het mogelijk om de Sint Christoffelkathedraal te beklimmen, die aan één van de centrale pleinen van de stad gelegen is. Deze toren is 80 meter hoog en op 75 meter hoogte heb je een uitkijkpunt, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

De beklimming van de 265 treden in de toren kan van april tot en met oktober. Tijdens de beklimming kom je onderweg nog het orgel, de klokken en het platte dak van de kathedraal tegen. Houdt er rekening mee dat je ongeveer veertig minuten kwijt bent met deze activiteit. Voor kinderen is alleen een binnenstad bezoeken misschien niet de meest leuke activiteit, maar de stad heeft een fotopuzzeltocht door de stad ontworpen die je hier kunt bestellen, waardoor het voor kinderen ook aantrekkelijker wordt om de binnenstad te bezoeken. 

Roermond met kinderen
Roermond met kinderen

Roermond met kinderen #2: Maasplassen

De stad Roermond ligt aan het water en uiteraard is er op het water van alles te doen voor kinderen. Zo kunnen gezinnen met kinderen op de Maasplassen surfen, zeilen, zwemmen, roeien, duiken, kanoën en waterskiën. Zo heb je beachclub Palm Beach, waar je aan het strand een hapje en een drankje kunt doen en kinderen kunnen spelen. Zo is het dagstrand breed en heeft het speelfaciliteiten voor kinderen. 

Ook vind je hier een waterpark op het water en betaal je voor je kinderen een paar euro voor de entree tot het waterpark. Ook kun je bij deze beachclub een SUP board en kano’s huren om op het water te gaan. 

Aan de andere kant van het water op iets minder dan een kwartier lopen ligt Beaver Creek Wake Park, waar kinderen kunnen wakeboarden en waterskiën en waar je ook een drankje kunt doen. Wat dat betreft is er hier genoeg te doen voor kinderen in de zomer wanneer je Roermond met kinderen bezoekt.  

Roermond met kinderen #3: Fun Beach Panheel

Op een hele andere locatie in de buurt van Roermond is het ook mogelijk om van alles op het water te gaan doen met kinderen. Fun Beach Panheel ligt op een kwartiertje rijden van Roermond aan het water en hier ligt het grootste aquapark van Nederland! Er is hier namelijk een 2000 m2 groot speeleiland op het water met verschillende drijvende speeltoestellen voor kinderen. 

Kinderen kunnen hier slingeren aan de Monkeybars, zichzelf een cowboy wanen op de Rodeo Slide, zich laten lanceren op de Flipper en hun kunsten vertonen in de Halfpipe. De toegang tot het waterpark zit inbegrepen bij de entreeprijs van het strand.  Uiteraard is het hier ook mogelijk om gewoon aan het strand te liggen en te genieten van de zon. 

Ook is het mogelijk om hier een kano, superboard of waterfiets te huren. Zeker als het lekker weer is, kun je je hier prima een dagje vermaken aan het strand met je kinderen tijdens een stedentrip naar Roermond. Kijk voor de openingstijden, de prijzen en de verschillende activiteiten even op de website van Fun Beach Panheel. 

Roermond met kinderen #4: Avonturenpark Valdeludo

Op minder dan een kwartier rijden van het centrum van Roermond vind je dit avonturenpark voor kinderen in het dorpje Echt. Dit park is voornamelijk leuk om te bezoeken in de zomer (het park is dan ook alleen open). Kinderen kunnen hier heel veel spelen op de verschillende speeltoestellen op het park. 

Zo is er een groot springkussen, is er een duo kabelbaan, is er een avonturenberg met uitkijktoren en zijn er nog veel meer klimtoestellen. Daarnaast is er een zand waterplaats en speelrivier, waar kinderen in de zomer verkoeling kunnen zoeken. Ook kunnen kinderen vlotje varen, hutten bouwen en is er op vier meter hoogte een heel speeltoestel met netten. 

Ook is het mogelijk om hier met kinderen te gaan lasergamen,  jeep rijden en te springen op een bungee trampoline. Ook in de winter kun je in het plaatsje Echt terecht voor activiteiten met het gezin. Naast het avonturenpark ligt het bedrijf All in Echt, waar je binnen kunt karten, midgetgolfen, bowlen en nog veel meer activiteiten. Kijk voor meer informatie over het avonturenpark even hier en voor de activiteiten binnen bij All in Echt even hier

Roermond met kinderen
Roermond met kinderen

Roermond met kinderen: Overige activiteiten

Naast de vier hiervoor genoemde activiteiten zijn er nog een aantal activiteiten die je in Roermond met kinderen kunt doen. We zetten ze hieronder kort op een rij!

#5 Rondvaart de Corporaal: het is ook mogelijk om de stad Roermond met kinderen vanaf het water te bekijken. De rondvaart duurt ongeveer 70 minuten en tijdens deze vaartocht vaar je langs de stad en bezoek je ook het natuurgebied bij de Maasplassen. Wij vinden het altijd wel leuk om met een bootje lekker op het water te zitten en te genieten van het uitzicht. 

#6 Adventure Golf Brasserie Pakhuis: dit restaurant ligt in het centrum van de stad en het is hier mogelijk om naast het eten ook te midgetgolfen op de eerste verdieping. In totaal zijn er zestien verschillende banen op de bovenverdieping te vinden. 

#7 Archeo Route Limburg: kinderen kunnen met de Archeo Route Limburg app de verhalen achter de Limburgse geschiedenis en archeologie ontdekken. Handig daarbij is dat je vooraf als je WIFI hebt de app downloadt en je kunt deze app op verschillende plekken in Roermond  gebruiken. 

#8 Karten en Bowlen bij Euro: op iets meer dan tien minuten rijden met de auto van het centrum van Roermond heb je deze kart- en bowlingbaan liggen. Kinderen vanaf zeven jaar met een minimale lengte van 1,30 meter kunnen in de kinderkarts een rondje maken over de baan. Ook is het mogelijk om voor kinderen vanaf vijf jaar met een lengte van 1,10 meter mee te rijden met de ouders in een duokart. Het bowlen is voor alle leeftijden en kun je in hetzelfde gebouw als het karten doen. 

#9 Kabouterpad de Meinweg: wil je in Roermond met kinderen de natuur in dan kun je het Kabouterpad bewandelen. Bij Brasserie de Boshut kun je tegen een kleine betaling een kaboutermuts krijgen met een opdrachtenblad, waarna je de wandeling kunt maken door de bossen. 

#10 Speeltuin Kitskensberg: in het zuiden van de stad ligt deze speeltuin. De speeltuin is ongeveer zes hectare groot en je vindt hier meer dan 80 speeltoestellen. Ook is er een midgetgolfbaan met 12 verschillende holes die je kunt spelen. Er is een kantine bij de speeltuin waar van alles te koop is en ook staat er een frietkar waar je frietjes en snacks kunt bestellen. 

Waar overnachten in Roermond met kinderen?

Je hebt in Roermond een aantal hotels voor gezinnen, waar ze familiekamers aanbieden. We zetten op basis van de prijs een aantal leuke opties op een rij. 

Budget hotel: Fletcher Landhotel Bosrijk Roermond

Middenklasse hotel: Grand Hotel Valies

Luxe hotel: Hotel Roermond

Voor een overzicht van alle accommodaties in Roermond kijk dan hier

Scroll naar boven