Venlo met kinderen

Venlo met kinderen: 16 leuke activiteiten op een rij!

Je kunt de stad Venlo met kinderen prima gebruiken als uitvalsbasis voor de regio als je een korte vakantie in Limburg plant met het gezin. In Venlo en de omgeving van Venlo zijn genoeg leuke activiteiten te beleven om je een paar dagen te vermaken met het gezin. Venlo is qua inwonersaantal de tweede stad van Limburg na Maastricht en ligt in het noorden van Limburg. Al eerder schreven we blogs over de steden Maastricht en Valkenburg en bij deze zetten we de leukste activiteiten in Venlo met kinderen op een rij!

Venlo met kinderen #1: Fun Forest Venlo

Fun Forest Venlo was het eerste klimbos in Nederland en kinderen vanaf 1,10 meter lengte kunnen hier al klimmen. Er zijn namelijk voor de jongste kinderen twee parcours op een hoogte van 2,5 en 4 meter. Ouders kunnen bij deze parcours ook prima meelopen met de kinderen langs het parcours, terwijl de kinderen via allerlei obstakels van de ene boom naar de andere boom klimmen.

Voor kinderen vanaf 1,30 meter zijn er meerdere parcours beschikbaar en ook op een hogere hoogte. Kinderen komen ook hier allerlei obstakels tegen tijdens het beklimmen van deze parcours zoals een deur, een tafel en zelfs een auto waar ze doorheen moeten klimmen. Ook voor oudere kinderen zijn er genoeg uitdagende parcours. Voor kinderen die groter zijn dan 1,50 meter heb je nog twee parcours en ook een klimwand, waar je tot een hoogte van 15 meter kunt klimmen. 

Wat wij ook altijd leuk aan een klimbos vinden is dat je als ouder ook prima mee kunt klimmen. Eigenlijk is het klimbos voor alle leeftijden en vinden ook oudere kinderen de parcours meestal super leuk. In totaal moet je rekenen dat je een uurtje of drie tot vier kwijt bent met de instructie en het klimmen zelf. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de prijzen en de verschillende parcours even op de website van Fun Forest Venlo

Klimpark Fun Forest Amsterdam met kinderen
Klimbos Bergen op Zoom met kinderen

Venlo met kinderen #2: Kasteeltuinen Arcen

De kasteeltuinen in Arcen liggen op een kwartiertje rijden van het centrum van Venlo en zijn prachtig aangelegd. Je kunt hier een mooie wandeling maken met je kinderen door de verschillende tuinen van het kasteel. Naast het bekijken van de verschillende tuinen, zijn hier meer activiteiten die je met je kinderen kunt ondernemen. 

Zo is er een speelstrand met twee speeltorens en is er een natuurlijke speelplek met een trekvlot. Ook kun je in de tuinen een gratis potje minigolf spelen op een avontuurlijke minigolfbaan. Ook hebben ze voor kinderen een speurtocht uitgezet door het kasteel en door de tuinen van het kasteel. 

Ook hebben de kasteeltuinen een aaiweide met verschillende dieren die je kunt bezoeken. Een dag ticket is wel best prijzig, maar je kunt wel een voordelige familiekaart kopen voor het gezin. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende activiteiten even op de website van Kasteeltuinen Arcen. 

Venlo met kinderen #3: Speelpark Klein Zwitserland

Speelpark Klein Zwitserland ligt op iets meer dan 10 minuten rijden van het centrum van Venlo en ook hier is echt van alles te doen voor kinderen. Zo heeft het speelpark een avonturenbos, waar kinderen hutten kunnen bouwen en kunnen klimmen bij een Romeins fort. Ook is er een Avontuurlijke Kleigroeve waar de hoogste schommel van Europa te vinden is en de langste buisglijbaan van Nederland. Ook hier kunnen kinderen spelen bij de verschillende speeltoestellen. 

Voor de jongste kinderen van 0 tot en met 6 jaar is er Kleuterland. Dit is een overzichtelijke speeltuin met kleinere speeltoestellen in vrolijke kleuren en dierenfiguren. Ook is er een midgetgolf baan op het park in Wilde Westen thema. Om bij deze golfbaan te komen moet je eerst in een mijnschacht afdalen. Voor de golfbaan betaal je nog wel apart, naast de entree van het park.

Ook is er nog een nostalgische speeltuin met oude speeltoestellen die er al tientallen jaren staan en in ere gehouden worden. Het is mogelijk om wat te drinken en een frietje te eten bij de kiosk van het park. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende attracties even op de website van het park. 

Venlo met kinderen #4: Pretpark Toverland

Pretpark Toverland ligt op iets meer dan twintig minuten rijden van Venlo en je kunt je hier prima een hele dag vermaken met je kinderen. Toverland bestaat uit een binnen gedeelte en een buitengedeelte. In de winter is alleen het gedeelte binnen open en in de zomer kun je alle attracties van het park bezoeken. 

Het pretpark is ingedeeld in zes verschillende werelden: Port Laguna, Avalon, Magische Vallei, Ithaka, Wunderwald en het Land van Toos. Vier van de themagebieden zijn buiten en twee zijn er binnen. Er zijn een aantal attracties waar een lengterestrictie geldt en waar kinderen pas vanaf een bepaalde lengte zelfstandig in mogen. Zeker buiten heb je een aantal spectaculaire attracties.

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Wij waren er zelf op een doordeweekse dag toen onze dochter jarig was en toen was het heel erg rustig. Je krijgt ook gratis entree voor diegene die jarig is op die betreffende dag! Wij waren er in de winterperiode en toen was alleen het binnen gedeelte open. Geen enkel probleem, aangezien we ons hier prima een hele dag konden vermaken. Heb je in de zomer ook nog de buitenattracties dan heb je aan een dag misschien niet genoeg om alles te zien en te doen in Toverland. 

Naast de attracties zijn er ook nog drie verschillende shows die je met je kinderen kunt gaan bekijken. Uiteraard zijn er op vele plekken in het park genoeg tentjes waar je wat kunt eten en drinken, zodat je dat van thuis niet perse hoeft mee te nemen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende attracties even op de website van het pretpark. 

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Venlo met kinderen: overige activiteiten

Uiteraard heb je nog meer leuke activiteiten in Venlo met kinderen. We zetten deze activiteiten hieronder kort op een rij. 

#5 Monkeytown: zoek je een leuke binnenspeeltuin in Venlo met kinderen voor als het minder weer is dan is Monkeytown altijd een prima keuze. Ze hebben hier genoeg speeltoestellen voor je kinderen zodat ze wel een hele ochtend of middag zoet zijn. Monkeytown is ook overzichtelijk voor ouders en je kunt er prima lunchen. Daarnaast betaal je alleen voor je kinderen en mogen ouders gratis naar binnen. 

#6 Ballorig: net als Monkeytown is Ballorig een binnenspeeltuin. Eigenlijk is het concept precies hetzelfde als bij Monkeytown en geldt de omschrijving ook voor deze binnenspeeltuin. 

#7 Mind Mysterie Horst: in dit museum draait alles om optische illusies. In verschillende ruimtes worden je hersenen steeds op het verkeerde spoor gezet. Zo hebben ze er een huis dat op zijn kop staat en waar binnen je leuke foto’s kunt nemen. Ook is er een spiegeldoolhof en is er een ruimte waarin je groter en kleiner lijkt te worden. Ook is er een museumgedeelte met volop optische illusies. Het museum ligt op ongeveer twintig minuten rijden vanaf Venlo en is zeker een leuke activiteit als je een stedentrip naar Venlo met kinderen maakt. 

#8 Limburgs Museum: dit museum staat in het teken van de geschiedenis en cultuur van deze provincie. Voor kinderen hebben ze het museum interessant proberen te maken door een speurtocht aan te bieden door het museum heen. Ze hebben voor twee verschillende leeftijdscategorieën speurtochten ontwikkeld. Zo is er een speurtocht voor kinderen van vier tot acht jaar en een speurtocht voor kinderen van acht tot twaalf jaar. Kinderen moeten op zoek naar de eieren van Pieke de museumvogel en op deze manier de code kraken. Naast deze speurtochten is er ook nog een museumbingo die de kinderen kunnen doen. 

#9 Pannenkoekenhuis Jagersrust: een prima plek om net buiten Venlo met kinderen te gaan lunchen is dit restaurant. Bij het restaurant zit een speeltuin en er is hier ook een smokkelpad. Bij dit smokkelpad kunnen kinderen slootje springen, over boomstammen lopen, hutten bouwen en aan touwen slingeren. 

#10 Kinderboerderij Hagerhof: kinderen kunnen hier de verschillende dieren voeren en er is ook een knuffeluurtje met de dieren. Daarnaast heeft de kinderboerderij een restaurant met een uitgebreide kaart, waar je prima tussen de middag kunt lunchen met het gezin!

#11 Speeltuin Roeffen Mart: zoek je een grote speeltuin die je gratis kunt bezoeken in de buurt van Venlo, dan is dit een hele goede optie. De speeltuin heeft meer dan veertig verschillende speeltoestellen en is 24 uur per dag open. Neem wel zelf eten en drinken mee, want dat kun je hier niet kopen. De auto kun je gratis parkeren in de buurt van de speeltuin. 

#12 Billybird Park Drakenrijk: zoek je een leuke plek in Venlo met kinderen om in de zomer af te koelen, dan is dit een heel leuk park om te bezoeken. Rondom het water zijn verschillende speeltoestellen te vinden zoals een soort trapauto over een baan, trampolines, een kabelbaan en andere speeltoestellen. Daarnaast heb je in het water een AquaFunPark waar de kinderen kunnen spelen. 

#13 Nationaal park de Maasduinen: je kunt in Venlo met kinderen ook de natuur in. Nationaal park de Maasduinen ligt op een half uur rijden van Venlo en bij bezoekerscentrum de Maasduinen kun je meer informatie over de omgeving krijgen. Hier zit ook een restaurant waar je wat kunt eten en drinken als je het gebied bezoekt met je gezin. Je kunt vanaf het bezoekerscentrum lopen naar speelbos de Boskoel, waar kinderen vooral kunnen spelen met de speeltoestellen gemaakt van touw. Vanaf het bezoekerscentrum kun je twee verschillende routes lopen van vier en zeven kilometer lang. 

#14 Speeltuin Os Blie Riek: dit is een andere grote speeltuin die je in Venlo met kinderen kunt bezoeken. Je betaalt een paar euro per kind om hier te mogen spelen en houdt er rekening mee dat de speeltuin alleen woensdagmiddag en in het weekend open is. 

#15 Zwembad de Berckt: op een kwartier rijden van Venlo kun je met kinderen gaan zwemmen in dit zwemparadijs. Dit zwembad heeft een glijbaan, stroomversnelling, piratenschip en een drakeneiland. Ook is er een whirlpool, sauna en Turks stoombad. Ook heb je een restaurant bij het zwembad en op het vakantiepark heb je ook nog een grote speeltuin liggen voor de kinderen. 

#16 Adventureworld Tauras: deze binnenlocatie ligt in het noorden van de stad en er is hier genoeg te doen voor kinderen. Je kunt hier lasergamen, midgetgolfen, bowlen en spelletjes spelen. Ook dit is een ideale activiteit als je iets in Venlo met kinderen wil gaan doen en het is minder goed weer. 

Waar overnachten in Venlo met kinderen?

In Venlo zijn weinig hotels voor gezinnen om te overnachten. We hebben de beste opties voor gezinnen op een rij gezet in de verschillende prijsklassen. 

Budget Hotel: Hotel Wilhelmina

Middenklasse Hotel: Mr Jigs

Luxe Hotel: Bilderberg Hotel De Bovenste Molen

Kijk voor een overzicht van alle hotels in Venlo met kinderen even hier

andere artikelen die interessant kunnen zijn

SOCIAL CHECK-IN