Venlo met kinderen

Stedentrip Venlo met kinderen: 19 leuke activiteiten op een rij!

Een stedentrip naar Venlo met kinderen is leuk! Wij bezochten nu al verschillende keren de stad en we doen elke keer weer leuke en nieuwe activiteiten. Daarom kun je prima een paar dagen de stad Venlo bezoeken met het gezin, want er is genoeg vermaak. Daarnaast is het centrum van de stad erg gezellig en zijn er genoeg leuke restaurants en cafés om naar toe te gaan. Op basis van verschillende bezoeken aan de stad en de regio zetten we in deze blog de leukste activiteiten in Venlo met kinderen op een rij en geven we ook een overzicht van leuke restaurantjes waar je heen kunt gaan met kinderen!

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Venlo met kinderen #1: Limburgs museum

Een leuk museum om in Venlo met kinderen te bezoeken is het Limburgs museum. Het Limburgs museum ligt midden in het centrum van de stad en een grote aanrader om met kinderen hier te doen is de speurtocht met Pieke de museumvogel. Kinderen moeten bij deze speurtocht door het museum eieren zoeken en bij deze eieren vind je dan allerlei opdrachten.

Bij ieder ei heb je opdrachten voor twee verschillende leeftijdsgroepen. Er is een versie voor kinderen van vier tot en met zeven jaar en er is een versie voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar. Onze dochter vond het erg leuk om in de verschillende zalen de eieren te zoeken en de opdrachten te voltooien. Bij iedere opdracht heb je steeds drie keuzes en op basis van het antwoord dat je geeft krijg je een woord of een paar woorden, waarmee je uiteindelijk een zin kunt maken. 

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Uiteindelijk maken we een hele route door het museum en er is aan het einde van de route een groot vogelhuis met een slot, waar we de gevonden code kunnen invoeren. Wij vonden deze speurtocht erg leuk om te doen en vonden het leuke manier om het museum te verkennen. Onderweg in het museum zijn ook nog andere dingen die kinderen kunnen doen, zoals tekenen, een grote puzzel maken en nog veel meer. 

Daarnaast heeft het museum ook een bingokaart met een aantal plaatjes die je bij verschillende exposities moet zoeken en waarbij dan een vraag gesteld wordt. Sommige van deze plaatjes waren nog best wel een uitdaging om ze te vinden, maar uiteindelijk lukt het ons ook om deze bingo op te lossen. Al met al zijn we zo een paar uurtjes in de museum bezig met onze dochter. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de speurtocht even op de website van het Limburgs museum

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Venlo met kinderen #2: Wereldpaviljoen Steyl

Een ander leuk museum dat je in de omgeving van Venlo met kinderen kunt bezoeken is Wereldpaviljoen Steyl. Dit museum staat helemaal in het teken van twee verschillende landen: Nicaragua en Ghana. De bedoeling van het museum is om kinderen te laten ervaren hoe het er in andere landen aan toe gaat en op die manier ook bepaalde vooroordelen weg te laten nemen. 

Bij binnenkomst in het museum worden we opgehaald door een piloot en stappen we in een echt vliegtuig. In dit vliegtuig vliegen we door middel van een simulatie vanuit Nederland naar Nicaragua, waarna we bij aankomst langs de douane moeten. De medewerkers van dit museum zijn allemaal vrijwilligers en doen dit met erg veel enthousiasme. Dat maakt het nog eens extra leuk. Uiteraard komt één van de ouders niet door de douanecheck heen en moet diegene zijn koffer laten zien (met alle gevolgen van dien).

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Als je dan eenmaal binnen bent zijn er twee verschillende ruimtes voor de twee verschillende landen. Voor kinderen is er veel informatie over de landen, maar ze kunnen hier ook veel doen. Zo kunnen ze hier een aantal dingen maken zoals armbandjes, een draadje voor in het haar, autootjes en naambordjes. Onze dochter vindt dit soort creatieve activiteiten altijd erg leuk en kan hier uren zoet mee zijn.

Ook stappen we in een soort simulatie, waarin we in een bus meerijden door Ghana, kunnen we via een VR bril kijken hoe het er in Ghana aan toe gaat en kunnen kinderen oefenen om met een schaal met fruit op het hoofd te lopen. Wij vonden dit echt een super leuk museum dat ten eerste erg leerzaam is, maar waar kinderen ook van alles kunnen doen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende activiteiten even op de website van Wereldpaviljoen Steyl. 

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Venlo met kinderen #3: Taurus world of Adventure

Je kunt in Venlo met kinderen bij Taurus World of Adventure zoveel doen, dat je je hier makkelijk een halve dag kunt vermaken. Bij Taurus kun je namelijk verschillende activiteiten met kinderen ondernemen en verschillende van deze activiteiten hebben wij tijdens onze stedentrip naar Venlo ondernomen. 

Zo zijn wij bij Taurus World of Adventure een uur gaan bowlen met het gezin. Dit vinden wij altijd een hele leuke familieactiviteit en doordat Sophie kan gooien met rekjes in de goot, zorgt dat ervoor dat ook zij bij iedere beurt behoorlijk wat kegels omgooit en zodoende net zoveel kans maakt om te winnen als ons. Wat dat betreft is dit ook een leuke activiteit tijdens je stedentrip naar Venlo met kinderen als het bijvoorbeeld een keertje minder weer is. 

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Naast het uur bowlen dat we hier hebben gedaan, hebben we ook het Prison Island spel gespeeld met onze dochter. Je kan hier kiezen tussen of je het spel een uur of anderhalf uur wil spelen en reken nog een half uur extra, wanneer je tussendoor ervoor kiest om even naar het toilet te gaan of even wat te gaan drinken. 

Bij Prison Island heb je 21 verschillende cellen waar je een soort van spel gaat spelen. Het heeft veel weg van een escape room, alleen heb je hier dus enorm veel ruimtes en zit je niet in één ruimte opgesloten. Dat zorgt ervoor dat het ook voor kinderen lekker afwisselend is en dat zij zich niet snel zullen vervelen. Prison Island is een afwisseling van doe en denkactiviteiten en je kiest zelf welke spellen je doet. Je kunt namelijk de spellen zo vaak spelen als je zelf wil. Wij hadden Prison Island al eens in Tilburg gespeeld en vinden het echt een hele toffe activiteit met onze dochter.

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Ook gingen we lasergamen bij Taurus World of Adventure. We waren met ongeveer 30 personen en werden ingedeeld in verschillende teams. Je gaat voor een bepaalde tijd in een ruimte met allerlei schotten en paadjes en de bedoeling is om zoveel mogelijk mensen van de tegenpartij te raken zonder dat je zelf geraakt wordt.

Je kan je tegenstander op verschillende plekken raken. Zowel aan de voorkant als de achterkant en ook op het wapen van de ander kun je diegene raken. Sophie vond ook deze activiteit erg leuk om te doen en we hebben tijdens de activiteit heel wat afgerend door de zaal heen. Na afloop krijg je dan te zien wat de scores zijn van jouw team. 

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Als laatste hebben we ons hier ook nog vermaakt in de Arcade hal met allerlei spellen. Je koopt hier muntjes, die je kunt uitgeven bij de verschillende spellen in deze hal. Zo kun je airhockey spelen, flipperen, maar ook verschillende computerspellen. Al met al zijn we hier ruim een uur bezig geweest met al deze verschillende spelletjes.

Naast deze activiteiten kun je bij Taurus World of Adventure met kinderen ook nog gaan Adventure Golfen en poolbiljarten, waardoor je je prima een hele tijd kunt vermaken. Op de website kun je allerlei pakketten boeken, waarbij je een combinatie van activiteiten kunt boeken met het gezin. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de prijzen en de verschillende activiteiten even op de website van Taurus World of Adventure

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Venlo met kinderen #4: Fun Forest Venlo

Fun Forest Venlo was het eerste klimbos in Nederland en kinderen vanaf 1,10 meter lengte kunnen hier al klimmen. Er zijn namelijk voor de jongste kinderen twee parcours op een hoogte van 2,5 en 4 meter. Ouders kunnen bij deze parcours ook prima meelopen met de kinderen langs het parcours, terwijl de kinderen via allerlei obstakels van de ene boom naar de andere boom klimmen.

Voor kinderen vanaf 1,30 meter zijn er meerdere parcours beschikbaar en ook op een hogere hoogte. Kinderen komen ook hier allerlei obstakels tegen tijdens het beklimmen van deze parcours zoals een deur, een tafel en zelfs een auto waar ze doorheen moeten klimmen. Ook voor oudere kinderen zijn er genoeg uitdagende parcours. Voor kinderen die groter zijn dan 1,50 meter heb je nog twee parcours en ook een klimwand, waar je tot een hoogte van 15 meter kunt klimmen. 

Wat wij ook altijd leuk aan een klimbos vinden is dat je als ouder ook prima mee kunt klimmen. Eigenlijk is het klimbos voor alle leeftijden en vinden ook oudere kinderen de parcours meestal super leuk. In totaal moet je rekenen dat je een uurtje of drie tot vier kwijt bent met de instructie en het klimmen zelf. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de prijzen en de verschillende parcours even op de website van Fun Forest Venlo

Venlo met kinderen
Klimpark Fun Forest Amsterdam met kinderen

Venlo met kinderen #5: Speelpark Klein Zwitserland

Speelpark Klein Zwitserland ligt op iets meer dan 10 minuten rijden van het centrum van Venlo en ook hier is echt van alles te doen voor kinderen. Wij rijden er op zaterdagochtend heen en we parkeren de auto gratis voor de deur. Speelpark Klein Zwitserland ligt naast het klimpark Fun Forest Venlo en deze twee activiteiten zijn daarom ook prima te combineren met elkaar tijdens een stedentrip naar Venlo met kinderen.

Speelpark Klein Zwitserland heeft een avonturenbos, waar kinderen hutten kunnen bouwen en kunnen klimmen bij een Romeins fort. Ook is er een Avontuurlijke Kleigroeve waar de hoogste schommel van Europa te vinden is en de langste buisglijbaan van Nederland. Ook hier kunnen kinderen spelen bij de verschillende speeltoestellen. 

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Voor de jongste kinderen van 0 tot en met 6 jaar is er Kleuterland. Dit is een overzichtelijke speeltuin met kleinere speeltoestellen in vrolijke kleuren en dierenfiguren. Ook is er een midgetgolf baan op het park. Om bij deze golfbaan te komen moet je eerst in een mijnschacht afdalen. De golfbaan zit inclusief in het ticket dat je koopt. Toen wij er waren was deze golfbaan helemaal in Halloween sferen. Wij vonden het erg leuk om hier de 18 holes te spelen. 

Ook is er nog een nostalgische speeltuin met oude speeltoestellen die er al tientallen jaren staan en in ere gehouden worden. Het is mogelijk om wat te drinken en een frietje te eten bij de kiosk van het park. Wij zijn er in totaal iets meer dan twee uur geweest, maar dat komt omdat het niet super goed weer was. Op een zonnige dag kun je hier makkelijk een halve dag je vermaken tijdens een stedentrip naar Venlo met kinderen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende attracties even op de website van het park. 

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Venlo met kinderen #6: Pretpark Toverland

Pretpark Toverland ligt op iets meer dan een kwartier rijden van Venlo en je kunt je hier prima een hele dag vermaken met je kinderen. Toverland bestaat uit een binnen gedeelte en een buitengedeelte. In de winter is alleen het gedeelte binnen open en in de zomer kun je alle attracties van het park bezoeken. 

Het pretpark is ingedeeld in zes verschillende werelden: Port Laguna, Avalon, Magische Vallei, Ithaka, Wunderwald en het Land van Toos. Vier van de themagebieden zijn buiten en twee zijn er binnen. Er zijn een aantal attracties waar een lengterestrictie geldt en waar kinderen pas vanaf een bepaalde lengte zelfstandig in mogen. Zeker buiten heb je een aantal spectaculaire attracties.

Toverland met kinderen
Toverland met kinderen

Wij hebben het park meerdere keren bezocht en waren er ook een keer op een doordeweekse dag toen onze dochter jarig was en toen was het heel erg rustig. Je krijgt ook gratis entree voor diegene die jarig is op die betreffende dag! Wij waren er toen in de winterperiode en toen was alleen het binnen gedeelte open. Geen enkel probleem, aangezien we ons hier prima een hele dag konden vermaken. 

Ook hebben we het park een keer in de zomer bezocht en toen hebben we ook het buitengedeelte bezocht. Toverland heeft behoorlijk wat toffe attracties en we vermaakten ons hier een hele dag uitermate goed. Naast de attracties zijn er ook nog drie verschillende shows die je met je kinderen kunt gaan bekijken. Uiteraard zijn er op vele plekken in het park genoeg tentjes waar je wat kunt eten en drinken, zodat je dat van thuis niet perse hoeft mee te nemen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende attracties even op de website van het pretpark. 

Toverland met kinderen
Venlo met kinderen

Venlo met kinderen #7: Missiemusem Steyl

Een ander bijzonder museum dat je in de omgeving van Venlo met kinderen kunt bezoeken is Missiemuseum Steyl. Dit Missiemuseum is één van de oudste musea van Nederland en heeft een fantastische collectie opgezette dieren en andere objecten die de paters over de hele wereld meegenomen hebben naar Limburg. 

Zo heeft het museum een dierencollectie, waar menig natuurmuseum jaloers op zal zijn. Vooral de mooie vlindercollectie maakten indruk op ons. Daar zitten echt prachtige exemplaren tussen, waarbij de vlinders soms wel leken op een uil of een slang. Het museum is niet super groot, maar door de speurtocht die we door het museum hebben gedaan, waren we hier toch ruim anderhalf uur binnen. 

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Met de speurtocht moeten kinderen op zoek naar allerlei objecten en hier vragen over beantwoorden. Hierdoor kijken de kinderen veel aandachtiger naar de collectie en dat vonden wij zeker waardevol. Ook wij als ouders waren onder de indruk van de collectie van het museum. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de collectie even op de website van het Missiemuseum

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Venlo met kinderen #8: Kasteeltuinen Arcen

De kasteeltuinen in Arcen liggen op een kwartiertje rijden van het centrum van Venlo en zijn prachtig aangelegd. Je kunt hier een mooie wandeling maken met je kinderen door de verschillende tuinen van het kasteel. Naast het bekijken van de verschillende tuinen, zijn hier meer activiteiten die je met je kinderen kunt ondernemen. 

Zo is er een speelstrand met twee speeltorens en is er een natuurlijke speelplek met een trekvlot. Ook kun je in de tuinen een gratis potje minigolf spelen op een avontuurlijke minigolfbaan. Ook hebben ze voor kinderen een speurtocht uitgezet door het kasteel en door de tuinen van het kasteel. 

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Ook hebben de kasteeltuinen een aaiweide met verschillende dieren die je kunt bezoeken. Een dag ticket is wel best prijzig, maar je kunt wel een voordelige familiekaart kopen voor het gezin. Dit is zeker een activiteit die je in de zomer in de omgeving van Venlo met kinderen kunt doen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende activiteiten even op de website van Kasteeltuinen Arcen. 

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Venlo met kinderen: overige activiteiten

Uiteraard heb je nog meer leuke activiteiten in Venlo met kinderen. We zetten deze activiteiten hieronder kort op een rij. 

#9 Monkeytown: zoek je een leuke binnenspeeltuin in Venlo met kinderen voor als het minder weer is dan is Monkeytown altijd een prima keuze. Ze hebben hier genoeg speeltoestellen voor je kinderen zodat ze wel een hele ochtend of middag zoet zijn. Monkeytown is ook overzichtelijk voor ouders en je kunt er prima lunchen. Daarnaast betaal je alleen voor je kinderen en mogen ouders gratis naar binnen. Wat we ook erg leuk vonden aan deze vestiging van Monkeytown is dat ze een klimgedeelte hebben dat je bij de meeste vestigingen niet ziet. Onze dochter heeft zich dan ook erg goed vermaakt bij Monkeytown Venlo!

#10 Ballorig: net als Monkeytown is Ballorig een binnenspeeltuin. Eigenlijk is het concept precies hetzelfde als bij Monkeytown en geldt de omschrijving ook voor deze binnenspeeltuin. 

#11 Mind Mysterie Horst: in dit museum draait alles om optische illusies. In verschillende ruimtes worden je hersenen steeds op het verkeerde spoor gezet. Zo hebben ze er een huis dat op zijn kop staat en waar binnen je leuke foto’s kunt nemen. Ook is er een spiegeldoolhof en is er een ruimte waarin je groter en kleiner lijkt te worden. Ook is er een museumgedeelte met volop optische illusies. Het museum ligt op ongeveer twintig minuten rijden vanaf Venlo en is zeker een leuke activiteit als je een stedentrip naar Venlo met kinderen maakt. 

#12 Pannenkoekenhuis Jagersrust: een prima plek om net buiten Venlo met kinderen te gaan lunchen is dit restaurant. Bij het restaurant zit een speeltuin en er is hier ook een smokkelpad. Bij dit smokkelpad kunnen kinderen slootje springen, over boomstammen lopen, hutten bouwen en aan touwen slingeren. 

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

#13 Kinderboerderij Hagerhof: kinderen kunnen hier de verschillende dieren voeren en er is ook een knuffeluurtje met de dieren. Daarnaast heeft de kinderboerderij een restaurant met een uitgebreide kaart, waar je prima tussen de middag kunt lunchen met het gezin!

#14 Speeltuin Roeffen Mart: zoek je een grote speeltuin in Venlo met kinderen die je gratis kunt bezoeken, dan is dit een hele goede optie. De speeltuin heeft meer dan veertig verschillende speeltoestellen en is 24 uur per dag open. Neem wel zelf eten en drinken mee, want dat kun je hier niet kopen. De auto kun je gratis parkeren in de buurt van de speeltuin. 

#15 Billybird Park Drakenrijk: zoek je een leuke plek in Venlo met kinderen om in de zomer af te koelen, dan is dit een heel leuk park om te bezoeken. Rondom het water zijn verschillende speeltoestellen te vinden zoals een soort trapauto over een baan, trampolines, een kabelbaan en andere speeltoestellen. Daarnaast heb je in het water een AquaFunPark waar de kinderen kunnen spelen. 

#16 Nationaal park de Maasduinen: je kunt in Venlo met kinderen ook de natuur in. Nationaal park de Maasduinen ligt op een half uur rijden van Venlo en bij bezoekerscentrum de Maasduinen kun je meer informatie over de omgeving krijgen. Hier zit ook een restaurant waar je wat kunt eten en drinken als je het gebied bezoekt met je gezin. Je kunt vanaf het bezoekerscentrum lopen naar speelbos de Boskoel, waar kinderen vooral kunnen spelen met de speeltoestellen gemaakt van touw. Vanaf het bezoekerscentrum kun je twee verschillende routes lopen van vier en zeven kilometer lang. 

#17 Speeltuin Os Blie Riek: dit is een andere grote speeltuin die je in Venlo met kinderen kunt bezoeken. Je betaalt een paar euro per kind om hier te mogen spelen en houdt er rekening mee dat de speeltuin alleen woensdagmiddag en in het weekend open is. 

#18 Zwembad de Berckt: op een kwartier rijden van Venlo kun je met kinderen gaan zwemmen in dit zwemparadijs. Dit zwembad heeft een glijbaan, stroomversnelling, piratenschip en een drakeneiland. Ook is er een whirlpool, sauna en Turks stoombad. Ook heb je een restaurant bij het zwembad en op het vakantiepark heb je ook nog een grote speeltuin liggen voor de kinderen. 

#19 Snoepwinkel Truuske: ok het is dan misschien geen echte activiteit, maar als wij een stedentrip maken naar een bepaalde stad, dan vinden we het altijd wel leuk om even de lokale snoepwinkel te bezoeken met onze dochter. Midden in het centrum van Venlo zit een mooie snoepwinkel, waar onze dochter een zakje met snoep heeft mogen scheppen. Naast het reguliere snoep, heeft deze snoepwinkel ook suiker- en glutenvrij snoep en zelfs biologisch snoep. 

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Venlo met kinderen: eten en drinken

Je kunt in Venlo met kinderen op heel veel plekken lekker eten! Wij hebben bij verschillende eetgelegenheden in het centrum ontbeten, geluncht en gedineerd en we zetten de leukste kindvriendelijke restaurants en eettentjes hieronder op een rij. 

Venlo met kinderen: Foodhall Mout

Een leuk plek om in Venlo met kinderen te gaan eten is bij Foodhall Mout. Deze foodhall ligt in het centrum van de stad en je hebt verschillende tentjes waar je eten kunt bestellen. Dit doe je door de QR code op de tafel te scannen en het nummer van je tafel in te voeren. Hierdoor kun je gezellig aan tafel blijven zitten en hoef je niet rond te gaan lopen. 

Wat wij erg leuk vinden aan Foodhall Mout is dat er een ongedwongen sfeer hangt. Er waren meerdere gezinnen met kinderen toen wij er waren en de kinderen waren lekker aan het spelen in de speelhoek en op de trappen. Ook onze dochter heeft nog even zitten spelen in de speelhoek terwijl wij nog lekker een drankje aan het doen waren.  

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Doordat er veel verschillende tentjes in de foodhall zitten, zijn er ook enorm veel keuzemogelijkheden. Ook voor kinderen staan er genoeg verschillende keuzes op die je kunt bestellen. Wij hebben de hele avond lekker zitten eten en drinken en bestelden steeds weer opnieuw kleine porties met eten. 

Wij waren er op vrijdagavond en rond een uur of half negen kwam er ook nog een DJ achtergrond muziek draaien. Wij kunnen ons voorstellen dat het ook een fijne plek is om bijvoorbeeld tussen de middag te gaan lunchen. Kijk even voor de openingstijden en de menukaart even op de website van Foodhall Mout. 

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Venlo met kinderen: Milk & Cookies

Voor het ontbijt op de zaterdagochtend gingen wij naar Milk and Cookies dat midden in het centrum van Venlo ligt. Ze geven op hun website aan dat ze de beste koffie van de stad serveren, maar wat dat betreft is het ontbijt ook van grote klasse. Wij hadden hier een ontbijtplank besteld en dat zag er echt fantastisch uit (zie de foto hieronder) en smaakten ook nog eens overheerlijk. Dit was voor ons gezin van drie personen meer dan voldoende en we verlieten de zaak met een goedgevulde buik. 

Daarnaast heeft deze koffiebar ook een hele kast met allerlei spelletjes voor kinderen. Toen wij er waren, waren er meerdere gezinnen aan het ontbijten en waren er ook meerdere kinderen in de kast aan het kijken naar spelletjes. Wij hebben na het ontbijt nog een hele tijd het spel memory zitten spelen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden en de menukaart even op de website van Milk and Cookies Venlo

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Venlo met kinderen: Mocca Coffee Company

Een ander leuk restaurant waar je in Venlo met kinderen prima kunt eten is de Mocca Coffee Company. Deze koffiebar is uitgegroeid tot een restaurant waar je ook terecht kunt voor het ontbijt en de lunch. Zelf hebben wij hier een keer geluncht in deze hippe koffiebar en dat kun je hier heerlijk. Ook deze koffiebar zit midden in het centrum en toen wij bij het restaurant aankwamen zat het hele restaurant helemaal vol (wat over het algemeen natuurlijk een goed teken is). Daarnaast ziet het interieur er heel tof uit en geeft het echt een hippe uitstraling!

Ook voor kinderen zijn er genoeg keuzes wat ze hier kunnen eten. Zo kunnen kinderen hier pannenkoeken, tosti’s of een soepje bestellen. Aan de voorkant van het restaurant is ook een klein hoekje waar nog wat boekjes liggen voor kinderen, waarin ze kunnen lezen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden en de menukaart even op de website van deze koffiebar

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Venlo met kinderen: Little Senorita

Wij zijn dol op Mexicaans eten en als wij een restaurant in het centrum van de stad tegenkomen dat dit eten serveert, dan vinden we het leuk om hier te gaan eten. En bij Little Senorita kun je heerlijk eten! Wij hebben hier ’s avonds heerlijk gedineerd met onze dochter en het was voor het eerst dat onze dochter een burrito op heeft. Normaal is het niet een super eter, maar ze heeft de hele burrito op, dus alleen daarom is het een goede reden om nog een keer terug te komen naar Venlo. 

Daarnaast vonden we het restaurant erg sfeervol met veel Mexicaanse attributen in de zaak en uiteraard ook Mexicaanse muziek. Voor even hadden we het idee of we in het buitenland waren. Daarnaast vonden we het erg attent van de medewerkers van de zaak dat Sophie gelijk een kleurboek kreeg met een hele set kleurpotloden. Erg kindvriendelijk dus! Kijk voor meer informatie over het restaurant even op de Facebookpagina van het restaurant. 

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Venlo met kinderen: Ijsco Fantastico

Als wij een stad bezoeken, dan stoppen we eigenlijk altijd wel even bij een winkel die ijs verkoopt. Als je de stad Venlo met kinderen bezoekt dan is IJsco Fantastico een hele goede optie om een ijsje te eten. IJsco Fantastico heeft twee vestigingen in het centrum zitten die ijs verkopen en wij aten een ijsje bij de vestiging die naast het Limburgs museum zit. 

De ijssalon is hier in een bijzonder gebouw gevestigd, namelijk in een oud tankstation! Naast dat de ijssalon ijsjes verkoopt, verkoopt het ook chocolade (prachtige bonbons) dat afkomstig is uit de chocoladefabriek (wat eigenlijk een derde vestiging van het bedrijf is). In de zomer is het overigens ook leuk om bij de andere vestiging een ijsje te gaan eten, aangezien je dan lekker aan het water kunt zitten met je ijsje! Kijk voor meer informatie over de verschillende vestigingen, de ijsjes en het chocolade even op de website van IJsco Fantastico

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Venlo met kinderen: Brasserie ’t Vaarhoes

Het Wereldpaviljoen Steyl en het Missiemuseum Steyl liggen in het dorp Steyl en zoek je een goed restaurant om lekker te gaan eten in de buurt van deze twee musea, dan is Brasserie ‘T Vaarhoes een hele goede optie. Wij bezochten dit restaurant nadat we een bezoek hadden gebracht aan het Missiemuseum en het restaurant ligt er praktisch tegenover. 

Toen wij het restaurant bezochten hadden we het geluk dat het prachtig weer was en we lekker buiten op het terras hebben geluncht. Onze dochter heeft nog een tijdje met andere kinderen zitten spelen net naast het restaurant bij een speeltoestel en het eten hier is ook heerlijk. Wat voor gezinnen met kinderen fijn is, is dat de brasserie ook een kinderkaart heeft met verschillende gerechten en onze dochter heeft hier een heerlijke pannenkoek op. 

Bij elk kindergerecht krijgen kinderen een muntje dat ze binnen in het restaurant kunnen inleveren en waarvoor ze iets van speelgoed krijgen. Dat valt natuurlijk bij kinderen altijd goed in de smaak en ook onze dochter was erg blij met haar Halloween spin. Kijk voor meer informatie over de openingstijden en de menukaart op de website van Brasserie ‘T Vaarhoes

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Waar overnachten in Venlo met kinderen?

Venlo met kinderen: Hotel Maashof

Zoek je een leuke plek om te overnachten in Venlo met kinderen dan is Hotel Maashof zeker een goede optie. Het hotel ligt op een kleine tien minuten rijden van het centrum van Venlo in een bosrijke omgeving. Het hotel heeft hele mooie kamers voor gezinnen, waaronder de Familiekamer Quattro voor vier personen. Daarnaast serveert het hotel in de ochtend een heerlijk uitgebreid ontbijt aan zijn gasten. Wij verbleven in het hotel twee nachten en schreven over dit hotel de blog hotel Maashof met kinderen. 

Venlo met kinderen
Venlo met kinderen

Naast Hotel Maashof heb je nog een aantal andere mogelijkheden om te overnachten in Venlo met kinderen. We zetten nog een aantal andere opties in de verschillende prijsklassen op een rij hieronder. 

Budget Hotel: Hotel Wilhelmina

Middenklasse Hotel: Mr Jigs

Luxe Hotel: Bilderberg Hotel De Bovenste Molen

Kijk voor een overzicht van alle hotels in Venlo met kinderen even hier

Deze blog is mede tot stand gekomen door een samenwerking met de gemeente Venlo.

Scroll naar boven