Mondo Verde met kinderen

Mondo Verde met kinderen: alle informatie!

Hoe kun je het beste Mondo Verde omschrijven? Eigenlijk is er niet echt een omschrijving te geven, maar het park staat wel in het teken van kinderen. Daarom vinden wij Mondo Verde met kinderen zeker een aanrader! We namen dit park ook op in onze blog Limburg met kinderen, waarin we de leukste activiteiten van de provincie op een rij zetten.

In het park vind je verschillende leuke attracties voor kinderen, is er een waterpark dat zeker in de zomer de moeite is om te bezoeken, heeft het verschillende dieren die je kunt bewonderen en kun je er ook nog wandelen door prachtige tuinen met het gezin. Op basis van ons bezoek aan het park geven wij alle informatie die je nodig hebt om een leuk dagje uit in het park te hebben met het gezin!

Mondo Verde met kinderen
Mondo Verde met kinderen

Mondo Verde met kinderen: algemene informatie!

Tijdens onze minivakantie naar Valkenburg, bezoeken we ook dit park in Limburg. De auto kun je voor de deur van het park (betaald) parkeren op de ruime parkeerplaats. Vanaf hier loop je in een paar minuten naar de ingang. Bij de ingang krijgen we een plattegrond mee van het park en beginnen we onze verkenningstocht.  

Het principe van het park is dat bij de entree van het park eten en drinken inbegrepen is. Toch viel ons de prijs van het park nog mee als je het vergelijkt met de grote pretparken. Uiteindelijk kun je je hier ook prima een hele dag vermaken met je kinderen. Wij vonden daarom de prijs zeker niet te hoog voor wat je krijgt. 

Mondo Verde met kinderen
Mondo Verde met kinderen

Mondo Verde met kinderen: attracties!

Het park heeft een aantal leuke attractie verspreid over het park. Het zijn er niet superveel, maar dat is voor de jonge kinderen eigenlijk helemaal niet erg. We hebben al vaker gehad dat we ons bij pretparken met maar een paar attracties net zo goed vermaken dan bij de grote pretparken met tientallen attracties. 

Zo heeft Mondo Verde een achtbaan, waar onze dochter alleen in kon en die over een baan drie keer dezelfde ronde maakten. Toen wij er waren was het in het park niet superdruk en hoefden onze dochter bij de meeste attracties niet langer dan vijf minuten te wachten. In de buurt van de achtbaan is er ook een zweefmolen, waar kinderen vanaf 105 cm lengte in mogen. Ook heeft het park een waterbaan met de bekende boomstammen die op het water knallen van grote hoogte. 

Daarnaast heeft het park ook nog botsauto’s, een schommelschip voor kleine kinderen, een bootje die zich op het water lanceert en een soort van kabelbaan die je zelf kan besturen. Ook is er een speeltuin in het park te vinden met schommels, een klimtoren en andere speeltoestellen. Voor ons dus qua attracties helemaal prima, aangezien onze dochter makkelijk zeven keer achter elkaar in de zweefmolen gaat. 

Mondo Verde met kinderen
Mondo Verde met kinderen

Mondo Verde met kinderen: dieren

Het park heeft ook verschillende dieren. Zo heb je door het park verschillende dieren die je kunt bewonderen zoals verschillende aapjes, vogels, maar ook grotere dieren zoals kamelen en leeuwen. Wat wij leuk vonden was dat er een eilandje is waar je wat voer kunt kopen en op die manier hier de aapjes kunt voeren. Ook in het gedeelte van Australië loop je tussen de dieren in. Het park is ingedeeld in verschillende landen en bij ieder land kun je specifieke dingen eten en zie je dus ook specifieke dieren voor dit land. 

Mondo Verde met kinderen
Mondo Verde met kinderen

Mondo Verde met kinderen: tuinen!

Daarnaast heeft het park verschillende tuinen waar je kan wandelen aan de hand van de landenthema’s. Zo is er een tiental landen vertegenwoordigt in het park en zien de tuinen er prachtig uit. Zo loop je ineens langs allerlei gaven beelden en lijkt het wel of je ergens op Bali rondloopt en dan loop je een paar honderd meter verder weer door een tuin die de sfeer van Japan weergeeft. Voor ons was het een leuke afwisseling van een wandeling maken en dan weer even in de attracties. 

Mondo Verde met kinderen
Mondo Verde met kinderen

Mondo Verde met kinderen: het zwembad!

Toen wij er waren was het qua temperatuur aan de frisse kant om in het waterpark te spelen, maar toch weerhield het ons dochter (en nog een hoop kinderen) niet om hier te spelen. Dit waterpark is al een hele activiteit op zich en we kunnen ons voorstellen dat wanneer het warm weer is, je je hier al een hele dag kunt vermaken met het gezin. Rondom het waterpark staan ook nog ligbedjes voor de ouders om lekker in het zonnetje te genieten. Door deze toevoegingen aan het park kun je je hier makkelijk een hele dag vermaken. Zoals je op de foto’s hieronder kunt zien zijn er behoorlijk wat glijbanen waar de kinderen vanaf kunnen gaan. 

Mondo Verde met kinderen
Mondo Verde met kinderen

Mondo Verde met kinderen: all inclusive!

Zoals we al eerder vermelden zit het eten en drinken inbegrepen bij de entreeprijs. Op verschillende punten in het park kun je verschillende dingen eten. Het drinken bestaat voornamelijk uit water, thee en koffie. Het eten varieert van pasta in het Italië gedeelte tot aan frietjes en pannenkoeken bij het gedeelte van de achtbaan. Voor bijvoorbeeld een flesje frisdrank dien je wel te betalen. Toch hoef je dus wat dat betreft niet zelf eten en drinken mee te nemen naar het park. 

Mondo Verde met kinderen
Mondo Verde met kinderen

Mondo Verde met kinderen: conclusie!

Wij hebben ons in het park een hele dag prima vermaakt. We waren er aan het begin van de dag en gingen pas weg toen het park ging sluiten. Het park is ook stiekem best groot en als je zeker ook door alle tuinen wil lopen en overal even wil stoppen, dan heb je die tijd ook echt wel nodig. Door de verschillende onderdelen van het park zit er voor iedereen in het gezin wel iets leuks bij. Wij wisten vooraf niet goed wat we moesten verwachten, maar hebben ons uitstekend vermaakt! Kijk voor meer informatie over de attracties, de tuinen, de dieren en de entreeprijzen even op de website van het park. 

Mondo Verde met kinderen
Mondo Verde met kinderen

Mondo Verde met kinderen: waar slapen?

In de buurt van Mondo Verde ligt de plaats Valkenburg en in Valkenburg heb je genoeg kindvriendelijke accommodaties om er een weekendje weg van te maken. We zetten een aantal goede opties in de verschillende prijsklassen op een rij voor jullie. 

Budget: Hotel Janssen

Middenklasse: Hotel Atlanta

Luxe: Chateau St. Gerlach

Kijk voor de hele lijst met hotels in Valkenburg met kinderen even hier. 

Scroll naar boven