Limburg met kinderen

Limburg met kinderen: 15 leuke activiteiten op een rij!

Een vakantie naar Limburg met kinderen is altijd een goed idee. Deze provincie wordt door gezinnen met kinderen in vakanties altijd goed bezocht en dat is niet zonder reden. De provincie heeft kindvriendelijke steden, verschillende pretparken en dierentuinen en door de zuidelijke ligging is het er altijd een een paar graden warmer dan de rest van Nederland. Wij bezochten de provincie Limburg al diversen malen en op basis van deze bezoeken zetten we de leukste activiteiten in Limburg met kinderen op een rij. 

Limburg met kinderen
Gaiazoo met kinderen

Limburg met kinderen: leuke steden

Je kunt in Limburg met kinderen een aantal kindvriendelijke steden bezoeken. We zetten de leukste steden hieronder op een rij.

#1 Maastricht: dit is de grootste stad van de provincie Limburg en uiteraard is hier genoeg te doen voor gezinnen met kinderen. De gezellige binnenstad van Maastricht is leuk om te bezoeken met het gezin en een bezoek aan de grotten van Sint Pieter mag niet ontbreken op je lijstje. Ook heeft de stad nog verschillende leuke speeltuinen. 

Daarnaast is het vanuit Maastricht een klein ritje met de auto naar het Drielandenpunt, waar genoeg te doen is voor kinderen. In onze blog Maastricht met kinderen gaan we meer in op alle activiteiten die je in de stad kunt ondernemen met het gezin. 

#2 Valkenburg: dit is een van de beste bezochte steden van Limburg en wij moeten zeggen dat we Valkenburg ook echt een hele leuke plaats vonden. Zo kun je het Sprookjesbos bezoeken in Valkenburg en is het ook zeker leuk om met de kabelbaan de berg op te gaan. 

Op deze berg kun je met kinderen van alles doen, zoals rodelen, tuben (met een grote opblaasbare band), lasergamen, midgetgolf spelen en abseilen. Ook kun je in Valkenburg een steenkolenmijn bezoeken en is het ook een mooi centraal punt om andere parken te bezoeken in de provincie. Wij schreven over deze plaats de blog Valkenburg met kinderen.  

#3 Roermond: een bezoek aan deze stad is vooral heel erg leuk in de zomer. Roermond ligt aan het water en hierdoor is er in deze stad rondom het water van alles te doen. Zo ligt het grootste aquapark van Nederland in Roermond en kunnen kinderen hier op een 2000 m2 groot speeleiland spelen. Het is in Roermond ook mogelijk om te wakeboarden of met een bootje het water op te gaan. 

In Roermond ligt ook een groot outletcentrum voor gezinnen die van shoppen houden en het centrum van de stad is verbonden met dit outletcentrum, waardoor je beide prima kunt combineren op een dag. Daarnaast ligt pretpark Valdeludo op korte afstand van de stad, waardoor je prima een weekendje naar Roermond kunt boeken met het gezin. Wij schreven over deze stad de blog Roermond met kinderen. 

#4 Venlo: deze stad is een mooie uitvalsbasis als je het noorden van Limburg met kinderen wil gaan verkennen. Je kunt in het noorden van Limburg namelijk van alles ondernemen. Zo heb je hier pretpark Toverland liggen en ook speelpark Klein Zwitserland. Ook liggen de kasteeltuinen van Arcen in de buurt van Venlo, waar je kunt wandelen en kinderen kunnen spelen. Ook het klimbos in Venlo is een aanrader en is ook een erg leuke activiteit om samen met je kinderen te ondernemen. Wij schreven over de stad Venlo de blog Venlo met kinderen

Gaiazoo met kinderen
Familiehotel Valkenburg

Limburg met kinderen: pretparken en dierentuinen

#5 Toverland: het grootste pretpark van Limburg is Toverland in Sevenum. Je hebt hier zowel een gedeelte binnen en een gedeelte buiten. In de winter is alleen het binnengedeelte open en in de zomer zijn beide gedeeltes open voor het publiek. 

Toverland is opgedeeld in verschillende werelden en heeft een aantal spectaculaire attracties, waardoor het ook voor wat oudere kinderen aantrekkelijk is om het park te bezoeken. Wij bezochten het pretpark met onze dochter in de winter en vermaakten ons de hele dag. Naast de vele speeltoestellen en attracties, kunnen kinderen in verschillende waterspeeltuinen spelen. 

#6 Mondo Verde: voordat we onze vakantie naar Limburg boekten, kenden we dit park nog helemaal niet. Mondo Verde is een combinatie van een pretpark, grote speeltuin, dierentuin en natuurpark. Het is lastig om aan te geven wat het park nu precies is, maar wat we wel weten is dat er genoeg te doen is voor kinderen. Het park is ingedeeld in verschillende landenthema’s en werkt met het all-inclusive principe. Dat betekent dat bij de entree ook het eten en drinken inclusief is. 

Bij ieder land hebben ze weer andere dingen die je kunt eten en drinken. Naast verschillende attracties zoals een achtbaan, zweefmolen en verschillende speeltoestellen, heeft het park ook een leuk waterpark. Toen wij er in de zomer waren heeft onze dochter zich een aantal uurtjes vermaakt in dit waterpark op de glijbanen. Wij schreven over dit park de uitgebreide blog Mondo Verde met kinderen. 

Mondo Verde met kinderen
Venlo met kinderen

Je kunt in Limburg met kinderen naar een aantal leuke pretparken en een dierentuin. We zetten de leukste op een rij. 

#7 GaiaZoo: je kunt in Limburg met kinderen één van de mooiste dierentuinen van Nederland bezoeken. Dierentuin GaiaZoo is een prachtige dierentuin, waar de dieren in ruime verblijven zitten en waar veel groen aanwezig is. De meeste grote Afrikaanse dieren (behalve de olifant) kun je bewonderen in deze dierentuin. Voor kinderen zijn er genoeg speeltoestellen door de hele dierentuin heen en zeker DinoDome (binnenspeeltuin) is een hele toffe speelplek voor kinderen. Wij hebben hier ons een hele dag goed vermaakt en we schreven over de dierentuin de blog GaiaZoo met kinderen. 

#8 Sprookjesbos: bezoek je Limburg met kinderen die jong zijn, dan is dit park zeker een aanrader. Uiteraard vind je hier de verschillende sprookjes, maar er zijn ook een aantal attracties zoals een zweefmolen, schommelschip en vliegtuigjes. Daarnaast zijn er verschillende speeltuintjes in het park, is er een groot springkussen en ook nog een binnenspeeltuin. Wij schreven over het park de blog Sprookjesbos Valkenburg met kinderen

#9 Speelpark Klein Zwitserland: dit park ligt in de buurt van Venlo en kinderen kunnen hier lekker spelen in het avonturenbos. Daarnaast zijn er veel speeltoestellen, waaronder de hoogste schommel van Europa. Voor de kleinste kinderen is er een apart gedeelte (Speelland) waar ze terecht kunnen. Ook is het mogelijk om in een mijnschacht te midgetgolfen met het gezin. 

Limburg met kinderen
Limburg met kinderen

Limburg met kinderen: overige activiteiten

#10 Zwembad Mosaqua: wil je in Limburg met kinderen gaan zwemmen dan is dit zwembad zeker een leuke optie. Het subtropische zwemparadijs heeft zowel een binnen- als buitenbad en ook verschillende glijbanen. Je kunt hier dus gedurende het gehele jaar zwemmen. Naast de verschillende glijbanen heeft het zwembad een golfslagbad, een junglebad voor de kleintjes, een wildwaterbaan en voor de ouders whirlpools en een stoombad. 

#11 Snowworld Landgraaf: wil je een actieve activiteit doen in Limburg dan kun je een dagje gaan skiën of snowboarden. In Landgraaf hebben ze het grootste indoor skidorp van Europa. Je hebt hier vijf verschillende pistes, waaronder eentje voor jonge kinderen (kinderland). Ook is er een funpark, waar gestunt kan worden op ski’s in de sneeuw. Bij het skidorp zit ook een heel klimpark, waar kinderen vanaf 1,20 meter kunnen klimmen. 

#12 Steinerbos: dit enorme park staat vol met speeltoestellen en je kunt je hier met het gezin heel wat uurtjes vermaken. Wij waren er pas op het einde van de dag en hadden veel langer kunnen en willen blijven. Door het hele park staan allerlei speeltuintjes met enorm veel speeltoestellen. Daarnaast heeft het park ook een aparte binnenspeeltuin, een groot zwembad, een vijver met roeibootjes en een skelterbaan, waar kinderen met skelters aan de slag kunnen. Dit park ligt in het plaatsje Stein en we schreven er de blog Steinerbos met kinderen over. 

Steinerbos met kinderen
Mondo Verde met kinderen

#13 Drielandenpunt: dit is het punt in Limburg, waar drie landen samenkomen (Nederland, België en Duitsland). Dit punt zelf stelt niet zo heel erg veel voor, maar je kunt op deze plek in Limburg met kinderen wel van allerlei dingen doen. Zo is er een groot labyrint, waar je niet zo makkelijk uitkomt, heb je er de hoogst gelegen speeltuin van Nederland liggen en heb je er een uitkijktoren, waar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving!

#14 Kinderstad Heerlen: deze binnenspeeltuin heeft naast verschillende speeltoestellen ook een aantal attracties. Zo kunnen kinderen in boomstammetjes, botsauto’s, een draaimolen, waterfietsen en een achtbaan. Zoek je een activiteit in Limburg met kinderen als het wat minder weer is dan is dit zeker een goede optie. 

#15 Fun Forest Venlo: wij zijn zelf dol op klimmen en dus wilde we zeker een klimbos in deze lijst met activiteiten in Limburg met kinderen laten terugkomen. Kinderen vanaf een lengte van 1,10 meter kunnen hier al klimmen en de hoogte van de parcours starten vanaf 2,5 meter hoogte. Voor verschillende lengtes zijn er verschillende parcours, waardoor het zowel voor jonge als oudere kinderen aantrekkelijk is om te klimmen. Ook voor ouders is het leuk om met de kinderen mee te klimmen. Je moet rekenen dat je ongeveer een halve dag kwijt bent met deze activiteit.  

Limburg kaart: de VVV van Limburg heeft een kaart, waarmee je korting krijgt bij 100 verschillende uitjes in de provincie. Kijk wat je allemaal wil gaan doen in de provincie Limburg met kinderen en bekijk dan of de kaart voordelig is voor jou en je gezin. De kaart is een jaar lang geldig, dus meerdere keren te gebruiken. 

Klimpark Fun Forest Amsterdam met kinderen
Mondo Verde met kinderen

Waar overnachten in Limburg met kinderen?

Er zijn genoeg plekken in Limburg waar je kunt overnachten met het gezin. We zetten de beste opties voor een aantal steden in Limburg op een rij. 

Maastricht:

Budget Hotel: easyHotel Maastricht City Centre

Middenklasse Hotel: Hotel de la Bourse

Luxe Hotel: Hotel Monastère Maastricht

Voor de hele lijst van hotels in Maastricht kijk dan even hier. 

Valkenburg:

Budget hotel: Hotel Dupuis

Middenklasse hotel: hotel Atlanta

Luxe hotel: Boutique Hotel Scheepers

Voor de hele lijst met kindvriendelijke hotels in Valkenburg klik hier. 

Roermond:

Budget hotel: Fletcher Landhotel Bosrijk Roermond

Middenklasse hotel: Grand Hotel Valies

Luxe hotel: Hotel Roermond

Voor een overzicht van alle accommodaties in Roermond kijk dan hier

Venlo:

Budget Hotel: Hotel Wilhelmina

Middenklasse Hotel: Mr Jigs

Luxe Hotel: Bilderberg Hotel De Bovenste Molen

Kijk voor een overzicht van alle hotels in Venlo met kinderen even hier

Ibis budget Stein Maastricht met kinderen
Familiehotel Maastricht

Scroll naar boven