GaiaZOO met kinderen

GaiaZoo met kinderen: alle informatie!

Een bezoek aan dierentuin GaiaZOO met kinderen is een aanrader! Wij vonden deze dierentuin in het Limburgse Kerkrade één van de mooiste dierentuinen van Nederland. We namen de dierentuin ook op in onze blog Limburg met kinderen, waarin we de leukste activiteiten van de provincie op een rij zetten. De verblijven van de dieren zijn over het algemeen ruim, de omgeving is erg groen en er is genoeg te doen voor gezinnen met kinderen om je er een hele dag te vermaken! Naar aanleiding van ons bezoek aan de dierentuin zetten we alle informatie op een rijtje voor jullie om een topdag in deze dierentuin te hebben!

Gaiazoo met kinderen
Gaiazoo met kinderen

GaiaZoo met kinderen: algemene informatie!

De auto konden we makkelijk parkeren op de grote parkeerplaats recht voor de dierentuin. We zijn er iets voordat de dierentuin open gaat en kunnen hem daarom ook vooraan bij de parkeerplaats parkeren. Vanuit de parkeerplaats loop je in twee tot drie minuten naar de hoofdingang van het park. Op de website van het pretpark kun je kaartjes kopen en deze prijzen zijn iets lager dan dat je de kaartjes pas aan de kassa koopt. Verder moet je er rekening mee houden dat wanneer je de hele dierentuin bekijkt je best wel een stuk gelopen hebt, waardoor het voor ouders met jonge kinderen aan te raden is om een buggy mee te nemen. 

Gaiazoo met kinderen
Gaiazoo met kinderen

GaiaZoo met kinderen: de dierentuin

In deze grote dierentuin zijn de meest bekende dieren wel te vinden. De dierentuin is opgedeeld in vier verschillende gebieden: Savanna, Taiga, Rainforest en Limburg. In het Savanna gedeelte dat achterin de dierentuin ligt (vanuit de ingang), vind je de meeste bekende Afrikaanse dieren zoals de leeuw, de neushoorn en de giraf. Alleen de olifant uit dit rijtje bekende Afrikaanse dieren kwamen we niet tegen in dit gedeelte. Wat het leuk maakt is dat bij de verschillende verblijven er ook rekening is gehouden met de kinderen. Zo staat er bijvoorbeeld bij de leeuwen een speelgoedauto, waarmee de kinderen zogenaamd op safari kunnen gaan. 

Het gebied Limburg ligt centraal in de dierentuin en hier ligt ook een grote speeltuin. Je ziet hier dieren uit de streek en er is een kinderboerderij, wat onze dochter vaak net zo leuk vindt dan de grote ‘spectaculaire dieren’. In het gebied Rainforest vind je de dieren die in het regenwoud leven en de groep gorilla’s is hier wat ons betreft echt het hoogtepunt van dit gebied. We hebben bij deze prachtige dieren minstens een half uur doorgebracht met onze dochter. Wat dat betreft lijken deze apen zo op ons mensen in hun gedrag. 

Gaiazoo met kinderen
Gaiazoo met kinderen

In het gebied Taiga dat bij de ingang van het park ligt vind je de dieren die voorkomen in de noorderlijke wereld en je kunt hier denken aan dieren zoals de wolven, de berberaap en de lynx. 

Afgezien van dat de dierentuin er prachtig bij ligt en je echt het idee hebt dat je door een zeer groene omgeving loopt, is het ook leuk dat er onderweg genoeg te spelen was voor Sophie. Op deze manier konden we het bekijken van dieren prima afwisselen met spelen op de verschillende speeltoestellen. Zeker de gave binnenspeeltuin DinoDome verdient daarbij een extra vermelding. 

Limburg met kinderen
Gaiazoo met kinderen

GaiaZoo met kinderen: DinoDome

DinoDome is een grote binnenspeeltuin midden in de dierentuin dat echt heel erg leuk is voor kinderen. Uiteraard staat deze binnenspeeltuin in het teken van dino’s en kunnen kinderen hier naar hartelust spelen. Het is dat we op een bepaald moment verder wilden, anders had onze dochter hier de rest van de dag kunnen spelen. In een grote koepel is een heel klimparcours van netten voor de kinderen, waarbij er ook verschillende glijbanen zijn waar de kinderen vanaf kunnen gaan. Ook is er een pondje, waar kinderen mee het water over kunnen steken (iets waar onze dochter al helemaal dol op is!). 

Gaiazoo met kinderen
Gaiazoo met kinderen

Wij waren verrast dat we deze grote binnenspeeltuin tegenkwamen in deze dierentuin. Op deze manier kun je ook bij minder weer even schuilen in deze koepelhal. Verder is er in de buurt van DinoDome ook de grote speeltuin in het gebied Limburg waar de kinderen buiten kunnen spelen. Omdat dit gebied zo centraal ligt, kom je ook steeds weer bij deze speeltuin uit. Ideaal is dat je hier ook wat kunt eten en drinken, zodat toen Sophie aan het spelen was wij in het zonnetje op het gemak een drankje konden doen.

Ook heb je nog een Jungle Tour en Savanna Tour waar kinderen kunnen klimmen en klauteren van de ene naar de andere toren. Onze dochter vindt dit soort dingen waar ze kan klimmen altijd superleuk, dus dat is een mooie toevoeging aan de dierentuin!

Gaiazoo met kinderen
Gaiazoo met kinderen

GaiaZoo met kinderen: eten en drinken!

Op verschillende plekken in de dierentuin kun je terecht voor eten en drinken. Zo heeft de dierentuin twee restaurants (Magnolia en Acacia), waar je broodjes, frietjes, pannenkoeken of een Limburgse vlaai kunt eten. Het grote voordeel van deze twee restaurants is dat er een speeltuin bij beide restaurants ligt. Verder heb je nog verschillende punten in de dierentuin waar je een ijsje en een drankje kunt halen onderweg. Wat dat betreft hoef je geen eigen eten van huis mee te nemen. 

Gaiazoo met kinderen
Gaiazoo met kinderen

GaiaZoo met kinderen: conclusie!

Wij hebben echt genoten van ons bezoek aan deze dierentuin in Kerkrade. We hebben nu de meeste dierentuinen in Nederland wel gezien en vonden deze dierentuin toch zeker één van de mooiste dierentuinen van Nederland.

We waren er toen de dierentuin open ging en verlieten de dierentuin rond een uur of twee, omdat we in de middag nog een activiteit op de planning hadden staan, maar we hadden achteraf makkelijk een hele dag kunnen doorbrengen in deze dierentuin. Alleen al in DinoDome had onze dochter zich nog een veel langere tijd kunnen vermaken en hadden we prima een drankje kunnen doen!

Ga je naar Limburg met kinderen op vakantie, dan moet je zeker een bezoek brengen aan deze dierentuin! Kijk voor meer informatie over de verschillende dieren, de plattegrond van de dierentuin en de entreeprijzen even op de website van de dierentuin!

Gaiazoo met kinderen
Gaiazoo met kinderen

GaiaZoo met kinderen: waar slapen?

In Kerkrade zijn er niet heel erg veel kindvriendelijke hotels te vinden die ook familiekamers hebben. Wij hebben de dierentuin bezocht tijdens onze minivakantie in Valkenburg. Valkenburg is een stuk toeristischer en hier heb je wel meerdere mogelijkheden om met het gezin te overnachten. We zetten een aantal mogelijkheden op een rij. 

Budget hotel: Hotel Dupuis

Middenklasse hotel: hotel Atlanta

Luxe hotel: Boutique Hotel Scheepers

Voor de hele lijst met kindvriendelijke hotels in Valkenburg klik hier. 

Scroll naar boven