Orlando met kinderen

Een magische bestemming vol avontuur en plezier; dat zal ongeveer de omschrijving van een vakantie naar Orlando met kinderen zijn. Bij Orlando denk je waarschijnlijk meteen aan Walt Disney maar de stad heeft nog veel meer te bieden. De stad heeft twee gezellige gebieden, namelijk downtown en de International Drive. Hoewel je in downtown veel leuke dingen kan doen, zal je tijdens een bezoek aan Orlando met kinderen ook veel op de International Drive te vinden zijn. In deze blog zetten we alle leuke kinderactiviteiten in Orlando op een rij!

Beste reistijd Orlando met kinderen

De beste maanden om de stad Orlando met kinderen te bezoeken zijn maart en april. Je vermijdt de extreme hitte en de flinke regenbuien, die bij het orkaanseizoen van Orlando horen en je zit dan nog niet in het dure hoogseizoen.

In Orlando start het hoogseizoen al in oktober, vlak na het orkaanseizoen, maar de echte drukte is te verwachten rond Thanksgiving, de kerstdagen en de jaarwisseling. In die periode zijn de hotels een stuk duurder en zal je moeten reserveren om bij je favoriete restaurant te kunnen eten.

In het orkaan- en regenseizoen, dat loopt van juni tot oktober, is er overigens zelden sprake van een echte orkaan in Orlando, maar de harde wind en de flinke regenbuien kunnen er wel voor zorgen dat delen van de pret- en waterparken gesloten blijven of evenementen afgelast worden.

Disneyland Parijs met kinderen

Vervoer in en naar Orlando

De International Drive is ongeveer 18 kilometer lang en ligt ten zuidwesten van downtown Orlando. De verschillende attracties, restaurants en winkelcentra zitten aan weerszijden van de International Drive en dat betekent dat je soms wel drie keer per dag van noord naar zuid reist. Als je de International Drive in Orlando met kinderen bezoekt is het daarom slim om een meerdaagse pas voor de I-RIDE Trolley te kopen. De I-RIDE trolley rijdt 365 dagen per jaar van 8:00 uur tot 22:30 uur en stopt bij bijna alle grote hotels en attracties.

Als je van plan bent om meer van de omgeving te bezoeken, dan kan je ook een auto huren bij een van de autoverhuurbedrijven in Orlando. Parkeerplaatsen zijn meestal beschikbaar in de buurt van de hotels, restaurants en attracties en je kan vaak gratis parkeren bij aankoop van een maaltijd of een entreeticket.

Wat te doen in Orlando met het gezin

Je kan op het vliegveld van Orlando een auto huren via Sunny Cars. Sunny Cars werkt met een all inclusive formule, waarbij de meeste verzekeringen en vaak ook het eigen risico in de prijs zijn inbegrepen. Je hoeft dan ter plekke geen extra verzekeringen meer af te sluiten voor de auto. Kijk voor meer informatie over het huren van een auto op het vliegveld van Orlando even hier.

Net als in de rest van Amerika is het in Orlando heel gebruikelijk om te kiezen voor taxi’s en ridesharing. Deze diensten zijn handig als je snel van de ene plek naar de andere wil gaan, maar voor kleinere kinderen is er zelden een veilig autostoeltje beschikbaar.

Disneyland Tokyo

Kinderactiviteiten Orlando

#1 Aquatica Orlando

Als je Orlando met kinderen bezoekt wil je Aquatica Orlando niet missen. Het park is speciaal ontworpen voor gezinnen, families en vriendengroepen, waardoor je zeker weet dat jong en oud zich hier zullen vermaken. Met meer dan vijftig glijbanen, rivieren en lagunes heb je eigenlijk aan een dag niet genoeg.

Zo is er de Riptide Race aan, waarbij je in een soort glijbaanrace probeert de winnaar te worden. Daarnaast hebben ze de Reef Plunge waarbij je met een grote snelheid door het waterbassin van de dolfijnen, luipaardhaaien en andere koudwatervissen vliegt. Maar de meest bizarre waterbaan is de Ihu’s Breakaway Falls waarbij je een vrije val maakt.

Gelukkig is er in het park ook voldoende te doen voor de minder grote waaghalzen. Strandliefhebbers kunnen maximaal genieten van de ruim 84.000 vierkante meter witte zandstranden. Voor de jongere kinderen zijn er verschillende water- en speelzones waar ze helemaal los kunnen gaan. Vooral Turi’s Kid Cove en Walkabout Waters zullen favoriet zijn met alle speeltoestellen en mini-glijbanen voor de allerkleinsten.

Bij Aquatica Orlando is het overigens niet toegestaan om opblaasbedjes, -ballen of ander waterspeelgoed mee te nemen. Ook mag je bij de kinderen geen ‘vlindertjes’ om doen, maar ben je verplicht om gebruik te maken van de USCG zwemvesten. Voor de kleintjes was dat een heel fijne oplossing, maar als volwassenen, met een zwemdiploma, zijn de zwembaden ook prima te betreden zonder deze zwemvesten.

Online kan je verschillende soorten tickets kopen, waaronder een dagpas, of een meerdaagse pas. Wij kozen voor een combinatieticket met drie andere parken, waardoor je heel voordelig meerdere parken in Orlando kan bezoeken.

Kinderactiviteiten Orlando

#2 Fun Spot America

Voor het oude en nostalgische pretparkgevoel moet je bij Funspot America in Orlando zijn. Dit pretpark is een familiebedrijf en dat merk je meteen wanneer je binnenkomt. In tegenstelling tot de grote themaparken hoef je hier geen enorme afstanden te lopen om bij de volgende attractie te komen. De wachttijden zijn veel korter, de tickets zijn relatief goedkoop en het parkeren is zelfs gratis. Dat maakt een bezoek aan een pretpark in Orlando met kinderen ineens een stuk betaalbaarder.

Maar dat het kleiner is, betekent niet automatisch dat het minder leuk is. Het park bezit namelijk de enige houten achtbaan in Orlando, die snelheden tot 77 kilometer per uur haalt. Ook heeft het park de twee hoogste skycoasters ter wereld. In deze attracties van ongeveer 76 en 90 meter word je omhoog gehesen en op het hoogste punt losgelaten. Dan maak je een vrije val en vlieg je later als een echte vogel door de lucht. Voor de kleinere gezinsleden zijn er gelukkig ook kleine achtbanen, draaimolens, go-karts en zelfs een ballenbak.

In Orlando zijn er verschillende hotels die exclusieve afspraken met Fun Spot America hebben, waardoor je, als je in het goede hotel verblijft, voor een lage prijs het park kunt bezoeken. Ook hebben ze een Pay as you go Fun E-Card prijs per attractie waardoor je voor $10 of $15 een achtbaan kan ervaren.

#3 Dezerland Park Orlando

Ondanks dat Florida The Sunny State genoemd wordt, komen er regelmatig heftige regenbuien in het gebied voor. En dat is het perfecte moment voor een bezoek aan het grootste indoorpark van Florida, Dezerland Park Orlando.

Een bezoek aan Dezerland Park Orlando met kinderen is een avontuur voor het hele gezin. Zo heeft het de langste indoor kartbaan van Florida, waarbij er verschillende banen zijn voor volwassenen en kinderen. Ook is er een enorm trampolinepark met Slam-Dunk basketbal en een gebied waar je kan lasergamen.

Voor de allerkleinsten rijdt er een treintje en is er een ruimte met mini botsauto’s. Ben je op zoek naar een activiteit voor het hele gezin? Ook dan zit je goed bij Dezerland Park Orlando. Bezoek bijvoorbeeld het automuseum, ga een middag bowlen of daag elkaar uit tijdens een potje minigolf.

Als het tijd is om te eten, hoef je Dezerland Park Orlando niet te verlaten. Net als bij veel andere pretparken in Florida, is er binnen het park genoeg keuze. Van snelle snacks tot uitgebreide diners, er is voor elk wat wils. Sommige restaurants bieden ook kindermenu’s aan, waardoor het heel makkelijk is om het hele gezin tevreden te houden.

Dezerland Park Orlando ligt aan de I-drive en is daardoor makkelijk te bereiken met de I-RIDE Trolley. Ook zijn er voldoende gratis parkeerplekken voor de deur.

Kinderactiviteiten Orlando

#4 I-CON Park

Zodra je Orlando binnenrijdt, zie je The Wheel al boven alles uitkomen. Het zal je dan ook niets verbazen dat dit enorme reuzenrad de publiekstrekker is van I-CON Park. Dit park, aan International Drive, wil je niet overslaan als je Orlando met kinderen bezoekt. Hier vind je namelijk verschillende attracties, restaurants en winkels en daarmee is het een leuk park om te bezoeken op bijvoorbeeld de eerste of tweede dag van de reis.

Om een goed beeld van deze indrukwekkende stad te krijgen, stap je in één van de capsules van The Wheel en geniet je van het 360 graden uitzicht. Zelfs onze dochter van drie vond het een prachtige ervaring!

Verder vind je in I-CON Park het SEA LIFE Orlando Aquarium waar je, samen met de kinderen, kennismaakt met bijzondere vissen, haaien en schildpadden. Verder hebben ze in dit park het Madame Tussaud’s Wax Museum en het Museum of Illusions, waar je voor de gek wordt gehouden door de meer dan vijftig optische illusies van het museum.

De toegang tot het park zelf is gratis, maar voor de verschillende attracties moet wel worden betaald. Vaak geldt er voor kinderen tussen de drie en twaalf jaar een gereduceerd tarief en mogen kinderen onder de drie gratis mee. Ook is het mogelijk om een combiticket te kopen waarmee je toegang krijgt tot meerdere attracties binnen I-CON Park. Dat is vaak goedkoper dan losse tickets.

Wat te doen in Orlando met het gezin

#5 Congo River Golf

Op de awardwinnende Congo River Golf speel je minigolf in een wel heel bijzondere omgeving. De achttien holes van deze baan liggen namelijk tussen de gigantische watervallen, grotten en tropische regenwouden. Het thema van dit park is gebaseerd op de film Stanley and Livingstone uit 1939, waarin Sir Stanley, op zoek gaat naar Dr. David Livingstone, die vermist werd in Afrika.

In het decor is zelfs het zebra-gestreepte vliegtuig terug te vinden. Verder is de minigolf, qua niveau, voor alle leeftijden geschikt en dat maakt het een perfecte activiteit in Orlando met kinderen. Ook is het mogelijk om een avondshift te boeken, zodat de baan, onder de sterrenhemel, nog iets magischer wordt.

Naast de minigolf zijn er nog genoeg andere activiteiten te doen. Zo kan je bij de Congo River Golf op de International Drive alligators vasthouden en voeren. Dat klinkt voor ons misschien wat vreemd, maar daar is het houden en verzorgen van alligators bijna net zo gebruikelijk als een geitje of een schaap hier. Voor de jongere en de iets minder grote helden van het gezin is het ook mogelijk om, als echte schatzoekers, op zoek te gaan naar edelstenen. Plezier en succes gegarandeerd als je na een paar minuten zeven ineens glinsterende stenen ziet verschijnen.

Overige Pretparken Orlando

Naast de hierboven beschreven kinderactiviteiten en pretparken in Orlando, heeft Orlando nog veel meer verschillende pretparken die je kan bezoeken We zetten hieronder de verschillende pretparken die je in Orlando met kinderen kan bezoeken kort op een rij.

#6 Walt Disney World Resort: dit is het bekendste pretpark van Orlando en het is niet 1 pretpark, maar het zijn er wel 4! Daarnaast heb je ook nog 2 waterparken van Disney die je kan bezoeken. De 4 pretparken van Disney zijn Magic Kingdom, Epcot, Hollywood Studios en Animal Kingdom en naar al deze parken kun je prima een gehele dag gaan met de kinderen.

Ook de 2 waterparken zijn de moeite waard om te bezoeken. Dit zijn Blizzard Beach en Typhoon Lagoon. Bloggers Joep, Sanne en Sophie gingen maar liefst 12 dagen naar deze 6 Disney Pretparken en schreven over deze pretparken de zeer uitgebreide blog Disney Parken Orlando met kinderen, over hun ervaringen met deze pretparken van Disney.

Tokyo DisneySea

#7 Universal Studios: na de pretparken van Disney World zijn de pretparken van Universal Studios ook erg populair in Orlando. Deze pretparken zijn wat meer geschikt voor oudere kinderen en je hebt hier wat meer snelle achtbanen. Ook van Universal Studios heb je meerdere pretparken. Je hebt hier de parken Universal Studios Florida en Universal Island of Adventures.

Veel van de attracties staan in het teken van films zoals Jurrasic Park, Harry Potter, KingKong en Jaws. Voor al deze pretparken heb je minimaal een hele dag nodig en dan heb je (zeker op drukke dagen) nog niet alles gezien. Als je deze pretparken bezoekt dan is een goede voorbereiding vaak wel handig. Je kunt online allerlei tips vinden hoe je het meeste uit jouw dag kan halen, aangezien de rijen bij sommige attracties erg lang kunnen zijn.

Universal Studios heeft overigens ook nog een waterpark dat je kan bezoeken. Volcano Bay heeft allerlei spectaculaire glijbanen, waar je in Orlando met kinderen vanaf kunt gaan. Kijk altijd even online op bijvoorbeeld de website van Universal Studios Orlando voor een vakantiedeal. Zo kun je vaak een gecombineerd ticket kopen, waarbij een hotel en een aantal dagen pretpark in een prijs worden aangeboden. Hier kunnen aantrekkelijke deals bij zitten.

Universal Studios Japan

#8 Legoland Florida: ook Legoland heeft verschillende pretparken in Orlando die je kan bezoeken. In totaal zijn er 2 pretparken en een waterpark die je van Legoland Florida kan bezoeken in Orlando. Zo heb je het Legoland Park en het Peppa Pig Theme Park dat je kan bezoeken. Dit is weer een pretpark dat zich meer focust op de wat jongere kinderen.

Ook hier hebben ze weer verschillende deals die je kan kopen, waarbij je alle drie de parken kan bezoeken van Legoland. Het is hier overigens ook mogelijk om in een hotel te slapen helemaal in het teken van Lego. Slapen tussen de Lego blokjes zal voor sommige kinderen een droom zijn. Kijk voor meer informatie over dit hotel even hier.

#9 Busch Gardens: wil je in Orlando met kinderen naar een leuke dierentuin toe, dan is Busch Gardens een leuke optie om te bezoeken. Ze hebben hier heel veel verschillende soorten dieren die je kan bekijken tijdens een safaritocht met de Serengety Express trein. Naast al deze dieren heeft Busch Gardens ook verschillende toffe achtbanen voor de wat oudere kinderen en is er een gedeelte voor jongere kinderen dat in het teken staat van Sesamstraat.

Wil je meer informatie over Busch Gardens, lees dan de blog Busch Gardens met kinderen, waarin we alle informatie over dit park geven.

Busch Gardens met kinderen

#10 Kennedy Space Centre: je kunt in Orlando met kinderen ook een pretpark bezoeken waar de kinderen ook nog wat kunnen leren. In dit park staat alles in het teken van de ruimtevaart en hier kunnen kinderen van alles doen. Je kan hier verschillende raketten en spaceshuttles bezoeken en het is wel een park waar je kinderen in geïnteresseerd moeten zijn, anders kun je beter een van de andere pretparken bezoeken.

#11 WonderWorks Orlando: dit pretpark is binnen en daarom is het een goede optie als het bijvoorbeeld minder weer is in Orlando en je toch iets met kinderen wil gaan doen. Kinderen kunnen hier van alles ontdekken en je hebt in dit park veel optische illusies zoals een huis dat op zijn kop staat. Je hebt hier verschillende themaruimtes en heel veel verschillende experimenten die je met kinderen kan doen.

Ook zijn hier een klein aantal attracties, waardoor WonderWorks Orlando een beetje een combinatie is tussen een pretpark en een wetenschapsmuseum.

Doordat je zoveel keuzes hebt aan pretparken in Orlando, moet je als gezin gewoon je goed oriënteren wat jullie leuk vinden en dan een programma opstellen wat je allemaal wil doen in Orlando. Daarna ga je dan op zoek naar een goede deal voor de entreetickets. Als je hier een beetje tijd in investeert, kan je dat veel geld besparen.

Wat te doen in Orlando met het gezin

Kindvriendelijk restaurant International Drive Orlando

Bij ongeveer ieder restaurant aan de International Drive in Orlando ben je met kinderen welkom. Overal staan de speeltoestellen, kleurboeken en kindermenu’s klaar om zo de kinderen en ouders blij te maken. Uit eten gaan in Orlando met kinderen is dus zeker geen probleem. Wil je naar een restaurant waar je kinderen zeker een fantastische tijd gaan hebben? Lees dan verder!

Bij Chuck E. Cheese’s eet je pizza, maar kom je vooral voor de arcadespellen en de speciale speelruimte met klimrekken, glijbanen en ballenbakken. Plezier voor alle leeftijden gegarandeerd.

In I-CON Park willen de kinderen waarschijnlijk wel naar Sugar Factory. Sugar Factory is een Amerikaanse brasserie waar je rokende Goblet Drinks en de King Kong Sundae met 16 bollen ijs, heerlijke toppings en zelfs vuurwerk kan bestellen.

Orlando met kinderen

Er is geen andere plek ter wereld waar je zulke lekkere pannenkoeken bij het ontbijt kan bestellen, als in Amerika. Aan de International Drive bestel je ze 24 uur per dag bij International House of Pancakes (IHOP) en die openingstijden zijn vooral in de eerste dagen ideaal, als een groot deel van het gezin nog last heeft van een jetlag.

Valt de McDonalds onder de noemer van restaurants? Normaal gesproken, zou ik zeggen van niet, maar voor de McDonalds aan de International Drive, maak ik graag een uitzondering. Dit enorme restaurant bestaat uit drie verdiepingen speelplezier. Naast de gebruikelijke ballenbakken, heb je hier namelijk ook een gamehal, een bowlingbaan en een aquarium.

Daarnaast kan je hier pizza’s uit een op hout gestookte oven en huisgemaakte pasta’s bestellen, wat echt een fijne afwisseling is na al het zware Amerikaanse eten.

Orlando met kinderen

Kindvriendelijk hotel Orlando

Je kan in Orlando met kinderen prima overnachten. Je hebt uiteraard super veel kindvriendelijke hotels in Orlando die je kan boeken! Omdat er zoveel verschillende kindvriendelijke hotels zijn, hebben we een selectie gemaakt van hotels die uit honderden beoordelingen minimaal een 9 als algemene score krijgen. Hierdoor weet je bijna zeker dat je een goede ervaring zult hebben. Klik op de blauwe link voor meer informatie!

Budget hotel: Fairfield by Marriott Inn & Suites Orlando at FLAMINGO CROSSINGS® Town Center

Middenklasse hotel: Drury Plaza Hotel Orlando – Disney Springs Area

Luxe Hotel: Parc Soleil by Hilton Grand Vacations

Zit er bij de bovenstaande hotels geen geschikte optie bij? Kijk dan in de volledige lijst van kindvriendelijke accommodaties in Orlando.

Over de auteur: samen met haar dochter en partner is Lesley altijd op zoek naar nieuwe avonturen. Dankzij hun voorliefde voor de Spaanse taal en cultuur, zijn zij het meest in Spanje, Midden- en Zuid-Amerika te vinden.

Scroll naar boven