Washington met kinderen

Washington met kinderen: 12 activiteiten met het gezin!

Je kunt je prima een dag in Washington met kinderen vermaken en met een beetje creativiteit moet een weekend ook nog wel lukken. Er zijn een aantal leuke kinderactiviteiten in deze politieke stad, maar het is niet dat je je hier een hele week kunt vermaken met het gezin. Veel gezinnen gaan naar Washington als ze een reis maken in het oosten van de Verenigde Staten en/ of de stad New York bezoeken. We zetten in deze blog de leukste activiteiten in Washington met kinderen op een rij. 

Washington met kinderen #1: het witte huis

Denk je aan de stad Washington, dan denken de meeste mensen gelijk aan het wereldberoemde Witte Huis. De ambtswoning van de machtigste man ter wereld is namelijk gevestigd in de stad Washington. Uiteraard is het leuk om in ieder geval even te kijken bij het Witte Huis en een foto te maken. Uiteraard is het niet mogelijk om het Witte Huis te bezoeken en je zult merken dat de beveiligingsmaatregelen rondom het Witte Huis behoorlijk streng zijn. 

Je kunt door het park een prima wandeling maken met je kinderen en onderweg bij een aantal beroemde bezienswaardigheden stoppen van de stad. Zo heb je in het park het Washington Monument staan dat gebouwd is door de eerste president van Amerika (George Washington) en dat de hoogste obelisk is die ooit gebouwd is. 

Je komt daarnaast langs het World War two Memorial dat er indrukwekkend uitziet. Daarnaast staat het Lincoln Memorial in dit park en ook het bekende Capitool van de Verenigde Staten, waar de Amerikaanse senaat en huis van afgevaardigden gevestigd is. Bij dit Capitool ligt ook het bekende Union Square plein. Kortom veel bekende gebouwen die je weleens op tv hebt gezien en het is zeker in de zomermaanden leuk om hier even een rondje te lopen en deze bezienswaardigheden even te bekijken. 

Washington met kinderen
Washington met kinderen

Washington met kinderen: kindvriendelijke musea

Je kunt in Washington met kinderen ook naar een aantal kindvriendelijke musea. We zetten de leukste musea hieronder kort op een rij. 

#2 National Museum of National History: dit museum ligt in hetzelfde park waar je je rondje kunt maken rondom alle bezienswaardigheden rond het witte huis. Een groot voordeel van dit museum is dat de toegang gratis is, waardoor je ook zonder weinig risico met je kinderen even naar binnen kunt gaan. Het museum heeft drie verdiepingen en verschillende interessante collecties voor kinderen. Zo hebben ze veel opgezette dieren, dino’s, edelstenen en ook allerlei zaken uit het oude Egypte.

Het museum zit in een prachtig gebouw en zeker op een warme dag is het ook lekker om even in het gebouw af te koelen. Het museum heeft ook een vlindertuin en daar betaal je wel een bedrag voor. 

#3 Nationale Air & Space museum: tegenover het National Museum of National History ligt dit museum, dus deze twee musea zijn prima te combineren met elkaar. In het museum staat de geschiedenis van de luchtvaart en ruimtevaart centraal en ook hier is de toegang gratis. Je betaalt wel extra voor de film of als je bijvoorbeeld in een simulator wil.

Het museum is erg interactief voor kinderen en het museum heeft ook een planetarium. In het museum vindt je ook echte raketten en vliegtuigen die je kunt bekijken. Net als bij het National Museum is het weinig risico (doordat het gratis te bezoeken is) om even binnen te lopen met je kinderen. 

#4 National Children Museum: ook dit museum ligt erg dichtbij de andere twee musea en je loopt in iets meer dan vijf minuten naar dit museum. Dit museum is voor jonge kinderen bedoeld en hier staat vooral het spelen en het ontdekken centraal. Het ziet er dus ook heel anders uit dan de reguliere musea en je hebt hier ook gewoon klimtoestellen, waar de kinderen kunnen klimmen en klauteren. 

Washington met kinderen
Washington met kinderen

Washington met kinderen: kindvriendelijke parken

Je kunt in Washington met kinderen ook naar een aantal kindvriendelijke parken in de stad. We zetten de leukste parken hieronder op een rij. 

#5 United States Botanic Garden: ook deze botanische tuinen liggen in het gebied van de verschillende musea en het Capitool en zo heb je dus in een klein gebied heel veel bezienswaardigheden bij elkaar liggen. Ook deze tuin is gratis te bezoeken en je hebt hier zowel een binnen- als buitentuin. Daarnaast heb je hier ook een vlindertuin die je kunt bezoeken. 

#6 The Yards Park: bezoek je de stad Washington op een warme dag met je kinderen dan is dit park ideaal om even af te koelen. Vanaf het Capitool loop je naar dit park in ongeveer een half uurtje en in het park heb je een grote fontein waar kinderen in de zomermaanden verkoeling zoeken. Je hebt er prachtig uitzicht over de rivier en er zijn in en rondom het park verschillende mogelijkheden om een hapje te eten en een drankje te doen. Ook is er in de buurt van het park een supermarkt, waardoor je ook makkelijk kunt picknicken in het park met het gezin. 

#7 Georgetown Waterfront Park: dit park is een andere plek waar ze een fontein met sproeiers hebben en waar kinderen op een warme dag verkoeling kunnen zoeken. Ook dit park ligt aan de rivier, alleen ligt deze iets verder van het centrum dan The Yards Park. Met het openbaar vervoer ben je er in iets meer dan een half uur. Net als bij het The Yards Park is het slim om zwemkleding voor de kinderen mee te nemen als je dit park bezoekt. 

Washington met kinderen: de stad ontdekken

Het openbaar vervoerstelsel in Washington is één van de beste van de wereld en je kan je erg makkelijk verplaatsen door de stad met de metro en de tram. Toch zijn er ook andere vervoersmiddelen waarmee je de stad Washington met kinderen kunt verkennen. We benoemen er hieronder twee. 

#8 Hop on Hop off bussen: je kunt de stad Washington met het gezin bekijken met deze bekende dubbeldekker bussen met open dak. In totaal rijden de bussen twee verschillende routes: een blauwe route en een rode route. De blauwe route (American Heroes Shuttle) rijdt een rondje van een half uur en stopt op twee verschillende plekken en op de rode route stoppen de bussen op tien verschillende punten. Over deze rode route rijden de bussen anderhalf uur. Je kan tijdens de bustocht zo vaak in- en uitstappen als je zelf wil en het is een manier om snel veel te zien van de stad. 

#9 Baja Bikes: het is ook mogelijk om de stad Washington met kinderen met de fiets te bekijken. De Nederlandse maatschappij Baja Bikes organiseert fietstochten van drie uur onder leiding van een Engelstalige gids langs verschillende bezienswaardigheden in de stad. Je kunt voor deze georganiseerde tour ook kinderfietsen huren en karretjes achter de fiets, zodat ook kleine kinderen met deze tour mee kunnen. 

Washington met kinderen
Washington met kinderen

Washington met kinderen: overige activiteiten

Naast de hierboven beschreven activiteiten, zijn er nog een aantal activiteiten die je in Washington met kinderen kunt doen. We noemen ze hieronder kort. 

#10 Washington Dierentuin: je kunt in Washington met het gezin ook naar de dierentuin toe. Het is niet een super grote dierentuin, maar ze hebben wel een aantal grote dieren die je kunt bewonderen zoals de leeuw, de olifant, de tijger en verschillende apen, maar het hoogtepunt van deze dierentuin zijn toch wel de pandaberen die je hier kunt bewonderen. Groot pluspunt van deze dierentuin is dat je de dierentuin gratis kunt bezoeken. Dat is dus echt een prima budgetactiviteit met het gezin!

#11 Old Post Office Tower: wil je een mooi uitzicht hebben over de stad Washington dan is een bezoek aan deze toren wel een must. Ook een bezoek aan deze toren is gratis en je hebt bovenin de toren een 360 graden uitzicht over de stad. 

#12 Beauvois Outdoor Playground: dit is een behoorlijke speeltuin in de stad, waar kinderen zich lekker kunnen uitleven. Met de auto ben je vanaf het centrum in iets meer dan tien minuten bij deze speeltuin en met het openbaar vervoer doe je er ongeveer een half uur over. 

Washington met kinderen
Washington met kinderen

Waar overnachten in Washington met kinderen?

Je kunt in Washington met kinderen prima overnachten. Je hebt genoeg kindvriendelijke accommodaties waar je met kinderen kunt overnachten. Washington is een grote stad en je wil uiteraard midden in het centrum van de stad zitten met je hotel. Daarom hebben we de beste kindvriendelijke hotels die midden in de stad zitten op een rij gezet in de verschillende prijsklassen. Klik op de blauwe link voor meer informatie over het betreffende hotel.

Budget hotel: Cambria Hotel Washington, D.C. Convention Center

Middenklasse hotel: Washington Plaza Hotel

Luxe hotel: Hotel Madera

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Chicago even hier

Scroll naar boven