Malediven budget reis met kinderen

Low budget malediven met kinderen: mini reisgids!

De Malediven staan wereldwijd bekend om de enorm mooie stranden en de mooie huisjes op palen, waar de rijken der aarde vakantie vieren. Toch hoeft een vakantie naar de Malediven met je kinderen helemaal niet duur te zijn. Sterker nog je kunt voor een paar tientjes per dag makkelijk van de mooiste stranden van de wereld genieten met je gezin. Hieronder een kleine mini gids van dit land, naar aanleiding van onze eigen reis met onze dochter van vier jaar.

Malediven met kinderen
Maafushi eiland met kinderen Malediven

low budget malediven met kinderen: de vlucht

Voor minder dan 600 euro kun je vanaf Amsterdam een ticket boeken naar de Malediven, maar dan moet je wel een tussenstop maken. De meeste gezinnen met kinderen combineren de Malediven met een reis naar Sri Lanka.

Wij hebben ook eerst een reis door Sri Lanka gemaakt en zijn daarna doorgevlogen naar de Malediven voor een week strandvakantie. Voor 200 euro heb je een retourvlucht vanaf Colombo naar de hoofdstad van de Malediven Malé. 

Kijk voor een overzicht van alle vliegtickets naar de Malediven even hier. 

low budget malediven met kinderen: Aankomst vliegveld Malé

Vanaf het vliegveld, zal je een ferry moeten nemen van het vliegveld (dat ligt op een apart eiland) naar het eiland Malé. Deze ferry vertrekt iedere 20 minuten en je kunt bij de uitgang van het vliegveld tickets kopen voor deze ferry.

Vanaf eiland Malé vertrekken de boten naar de andere eilanden. Het kan zijn dat je pas laat met je gezin aankomt op het vliegveld van Malé en dat je moet overnachten op dit eiland de eerste nacht. Op dit eiland is het wel lastig om een budgethotel te vinden, dus indien je rekening kunt houden met je vliegtijden, zorg dan dat je in de ochtend op de Malediven landt.

Wij hebben de eerste nacht overnacht in het Jen Malé hotel, waar we zelfs van het vliegveld als echte VIPS met een privé motorboot zijn opgehaald en waarbij alles tot in de puntjes was geregeld. De volgende dag hebben ze ons precies afgezet op het punt waar de motorboten vertrokken naar ons volgende eiland Maafushi, waar wel veel budgethotels waren. Voor meer informatie over deze motorboten klik dan hier

Malediven met kinderen
Malediven met kinderen

low budget malediven met kinderen: Vervoer naar het eiland Maafushi

Maafushi is het eiland waar de meeste budgetreizigers/ backpackers naar toe gaan, wanneer ze de Malediven bezoeken. Je hebt twee opties om dit eiland te bereiken. Je hebt twee verschillende opties:

  • Met de ferry. Dit is de goedkoopste optie. Je moet een taxi nemen in Malé naar de Villingili Ferry Terminal aan de andere kant van het eiland en vanuit daar vertrekt een ferry één tot twee keer per dag naar het eiland Maafushi. De prijs bedraagt ongeveer 2 euro per persoon. De ferry vertrekt 2x per dag op zondag, dinsdag en donderdag om 10.00 uur en 15.00 uur. Op maandag, woensdag en zaterdag gaat de ferry, maar 1x per dag om 15.00 uur. Op vrijdag gaan er geen ferries vanaf Malé.
  • Met de motorboot. De makkelijkste maar wel duurdere optie is met de motorboot. Wij zijn voor deze optie gegaan. De maatschappij die de overtocht verzorgd is iCom. Deze speedboot is bijna drie keer zo snel als de ferry en deze brengt je in ongeveer 40 minuten van de haven van Malé naar Maafushi. De kosten hiervan zijn ongeveer 20 euro per persoon, waarbij we voor onze dochter van 4 jaar niet hoefden te betalen. 

Malediven met kinderen
low budget malediven

low budget malediven met kinderen: waar overnachten op Maafushi?

Zorg dat je op Maafushi vooraf een hotel hebt geboekt met je gezin zodat de mensen bij de haven je op komen halen met een speciale kar voor je koffers, zodat je deze koffers niet over het hele eiland hoeft te slepen naar je accomodatie.

De prijzen van de hotels voor een gezin met een kind beginnen hier al vanaf 44 euro per nacht (hotel Siesta) en de gemiddelde prijs voor een hotelkamer is hier rond de 70 tot 80 euro per nacht. Het viersterren hotel Kaani Grand Seaview ligt aan Bikini Beach en daar betaal je voor een vierpersoonskamer met balkon en uitgebreid ontbijt 93 euro per nacht. Vind je het prettig om een hotel met zwembad te boeken dan is het Kaani Village & Spa een optie, waarbij je 84 euro betaald voor een overnachting inclusief ontbijt.

Malediven met kinderen
Malediven met kinderen

low budget malediven met kinderen: eiland maafushi

Het eiland Maafushi is 1,2 kilometer lang en 250 meter breed, waardoor je het eiland in een uurtje rondloopt (houdt er wel rekening mee dat sommige stukken niet goed onderhouden zijn en dat er op deze plekken enorm veel afval ligt). Op het eiland heb je genoeg restaurantjes en bureautjes waarbij je tours kunt boeken naar andere bounty eilanden, waardoor dit eiland een prima uitvalsbasis is om de rest van de Malediven te verkennen.

Houdt er wel rekening mee dat de Malediven een Islamitisch land is en dat alcohol er dus niet geschonken wordt op dit eiland (wanneer je op excursie gaat, kun je wel alcoholische drankjes krijgen).

 Tip: je kunt pinnen op Maafushi bij een bank, maar zorg ervoor dat je vooraf al wat geld pint op het eiland Malé, zodat je niet afhankelijk bent van die ene bank die er op Maafushi aanwezig is. We hebben verschillende mensen gezien die hier toch niet konden pinnen met de bankpas die ze bij zich hadden.

low budget malediven met kinderen

low budget malediven met kinderen: Het strand van Maafushi

Er zijn twee kleine strandjes (Bikini beach genaamd) met superwit zand en helder water, waar je tientallen meters de zee in kunt lopen en nog steeds maar tot je knieën in het water staat. Daarbij is het water ook nog eens heerlijk van temperatuur (wij waren er in april), waardoor het strand voor kinderen ideaal is.

Er zijn nagenoeg geen golven, waardoor je uren met je kinderen in het water kunt badderen. Daarnaast zwemmen er verschillende vissen rond en kun je met je kinderen dus ook snorkelen in de zee. Ook is er een schommel aan een boom op het strand bij de zee, waar de kinderen (maar ook volwassenen) het enorm leuk vinden om op te schommelen en het geeft mooie foto’s van je kinderen met de blauwe, heldere zee op de achtergrond.

Schommel Maafushi Malediven met gezin
Malediven met kinderen

low budget malediven met kinderen: Waar eten op Maafushi

Verder zijn er genoeg winkeltjes waar je fruit, eten en snoepjes kunt kopen op het eiland, waardoor je redelijk low budget op het strand kunt lunchen met het gezin. Voor het avondeten heb je een aantal prima restaurantjes aan de kant waar ook de boot vanuit Malé aankomt op het strand.

Het restaurant (we zijn de naam vergeten, als ze die al hadden) dicht in de buurt van het iCom kantoor, waar een aantal papegaaien op het terras op een stok zitten (je kunt het restaurant niet missen), is een restaurant waar je voor niet al teveel geld kunt eten. Zo betaalden wij voor een pizza 5 euro en voor een club sandwich 4 euro. Zo konden wij s’ avonds lekker buiten eten met uitzicht over de zee en vond onze dochter het heel interessant om na haar eten te kijken naar de papegaaien die op het terras aanwezig waren. 

Malediven met kinderen
Malediven met kinderen

low budget malediven met kinderen: Excursies op het eiland

Vanaf Maafushi kun je verschillende excursies boeken naar andere delen van de Malediven. Als je wil kun je iedere dag een ander bounty eiland bezoeken van de Malediven en dat zorgt ervoor dat je meerdere eilanden van de Malediven ziet in plaats van dat je een week lang op dezelfde locatie verblijft. Ook hebben ze de mooiste onderwaterwereld van heel Azië, dus verken zeker de tropische vissen en mooie koraal met een tour.

Al met al kun je dus echt een bounty eiland ervaring hebben, zonder de hoofdprijs te betalen. Wij waren uiteindelijk niet veel meer kwijt dan de rest van onze reis door Sri Lanka. Dus wil je een keer naar een super wit tropisch strand met je kinderen, dan kunnen wij de Malediven zeker aanraden.  

low budget malediven met kinderen: Toch overnachten in luxe?

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om alles uit handen te laten nemen en wel naar een resort op de Malediven te gaan in plaats van op eigen gelegenheid naar het eiland Maafushi, maar dan zullen de kosten wel een stuk hoger zijn. 

Bij de meeste van deze resorts, brengt een watervliegtuig je rechtstreeks vanaf het vliegveld naar je privé eiland. Relatief goedkope opties op privé eilanden kunnen dan zijn het Fun Island Resort & Spa, waar je vanaf 128 euro een kamer hebt met je gezin inclusief het ontbijt en diner.

Het vijfsterren hotel Furaveri Island Resort & Spa begint vanaf 160 euro per nacht voor een tuinvilla inclusief ontbijt en hier kun je ook de bekende villa’s op palen in het water boeken. 

En wil je echt als een VIP met je gezin op de Malediven doorbrengen kun je eens kijken naar de watervilla’s van Emerald Maldives Resort & Spa, waar je een watervilla voor 1160 euro per nacht kunt boeken met je gezin, waarbij eten en drinken in de prijs verwerkt is.

Kortom voor ieder budget zijn er voldoende opties om een onvergetelijke vakantie te beleven met je gezin.

Malediven met kinderen
Malediven met kinderen gezin op reis relaxen

Scroll naar boven