Malediven met kinderen: wat kun je er allemaal doen?

Low budget Malediven met kinderen: wat kun je allemaal doen op het eiland?

Dat de Malediven met kinderen helemaal niet duur hoeven zijn hebben wij al in deze blog beschreven. Het ligt er helemaal aan hoeveel excursies je op de Malediven met kinderen boekt. Wij hebben zelf twee verschillende excursies geboekt, die we hieronder ook zullen beschrijven en verder gaan we in op wat je nog meer op de Malediven met kinderen kunt doen.

Reizen met kind reis met kind
Malediven met kinderen

Malediven met kinderen #1 Relaxen op Bikinibeach.

Dit is het strand dat op het budgeteiland Maafushi ligt en waar de omstandigheden van de zee en het strand ideaal voor kinderen zijn. Het zand is wit en het water is erg rustig en helder. Je loopt de eerste 100 meter de zee in en dan sta je nog maar tot je knieën in het water.

Ook is er een schommel op het strand, waar de kinderen kunnen schommelen. Bij de rotsen zitten veel krabjes, wat ook een prima activiteit is om deze te spotten vanuit de zee en de rotsen. Daarnaast is de zee heerlijk warm, waardoor je hier prima een paar dagen kunt relaxen met je gezin. 

In de buurt van Bikinibeach zijn ook een aantal hutjes, van waaruit je verschillende watersport activiteiten kunt boeken, zoals jetskiën, surfen, Sup’en, waterskiën en de bekende boot met banaan.

Malediven met kinderen
Dolfijnen Malediven met kinderen

Malediven met kinderen #2 Ga een dagje snorkelen of duiken

Er worden erg veel snorkeltrips aangeboden op de Malediven met kinderen, maar één van de goedkoopste en ook populairste is de snorkeltrip naar Turtle reef. Voor deze tour van een halve dag, betaalden wij 30 dollar en onze dochter van 4 jaar 15 dollar.

De trip ging naar twee verschillende snorkelplekken, we gingen naar een gedeelte van de zee waar veel dolfijnen zwommen en we gingen naar een onbewoond eiland, waar we een lunch aten en waar we ook konden snorkelen en relaxen op het strand. De lunch, snorkelspullen, handdoek, water en sapjes, een parasol en een cd met foto’s en filmpjes, zaten bij de prijs inbegrepen. 

Wij vonden deze tour heel erg leuk. Onze dochter heeft mee kunnen snorkelen, doordat we haar zwemvestje mee hadden genomen en eigen duikbril en we hebben heel veel verschillende vissen (waaronder de Nemo vis) plus schildpad gezien.

Op het onbewoonde eiland kun je mooie foto’s maken met het gezin van de witte stranden en het heldere water. De duur van de trip was ideaal voor onze dochter, aangezien het maar een halve dag was.

Naast snorkelen bij Turtle Reef worden er ook snorkeltochten aangeboden naar Banana Reef, Shark Point, Maavelaathu, Biyadhoo Reef en Coral Garden. Ook is er een mogelijkheid om te snorkelen met dolfijnen. De prijzen zijn wederom afhankelijk van met hoeveel personen je op de boot gaat, maar indien er meer dan 7 personen zijn die de trip ook boeken zullen de kosten tussen de 20 en 35 dollar liggen.

Daarnaast is het ook mogelijk om ’s nachts te gaan snorkelen met een kleine groep van maximaal 4 personen en dat kost ongeveer 50 dollar per persoon.

Ook is er nog een mogelijkheid om te gaan snorkelen op de Malediven met kinderen in de buurt van de Walvishaai, maar reken dan op 100 dollar per persoon en een minimum van 10 personen. Zeker als je gaat snorkelen op de Malediven met kinderen, kunnen de kosten dan snel oplopen.

Ook bieden de verschillende organisaties een picknick aan op verschillende afgelegen eilandjes, maar wij vonden juist de combinatie die wij kregen met onze trip naar Turtle reef ideaal. We gingen snorkelen, picknicken en naar de dolfijnen toe en dat allemaal in een halve dag.

Voor gezinnen met oudere kinderen is duiken eveneens een optie om te doen op Maafushi. De prijzen hiervan zijn wel een stuk hoger en je kunt kiezen uit verschillende opties en hoe vaak je wil duiken. Voor een gehele dag inclusief apparatuur betaal je al snel 150 dollar. Er zijn ook pakketten te boeken, waarbij je meerdere dagen gaat duiken en het is zelfs mogelijk om je Padi te behalen. Houdt er wel rekening mee dat je hier dan wel meerdere dagen voor moet uittrekken.   

Maafushi eiland Malediven met kinderen
Snorkelen met kinderen Malediven

Malediven met kinderen #3 Ga een dagje naar een resort

Bij ieder hotel en ook bij verschillende bureaus op het eiland Maafushi kun je een trip boeken met je gezin naar één van de resort eilanden. Bijna al deze bureaus en hotels hebben dezelfde resorts waar ze een trip naar toe boeken.

De prijzen verschillen licht per bureau, dus check even bij verschillende bureaus de prijzen.  Bij sommige bureaus zijn kinderen bijvoorbeeld gratis en bij andere bureaus betaal je voor kinderen de helft van het geld.

Je moet met een aantal personen het vervoer naar het eiland delen en het spreekt voor zich dat hoe meer mensen er mee gaan op een toer, de kosten van het vervoer lager zijn. Uiteindelijk werken de meeste bureaus en hotels samen en komen alle toeristen van de verschillende hotels en bureaus toch bij elkaar op de boot.

Ga van ongeveer 30 dollar uit wat het vervoer zal kosten per persoon om je te brengen en op te halen vanuit Maafushi naar het eiland van het resort. Daarnaast zit er verschil in wat je krijgt bij de verschillende resorts. Bij het ene resort is alles inclusief (eten en drinken) en bij andere resorts komt dit er nog bij.

Een overzicht van de entreeprijzen van de resorts toen wij er in 2019 waren:

  • Anantara Resort à 488 dollar
  • Adaaran Club Rannalhi à 70 dollar (all inclusive)
  • Biyadhoo Island Resort à 85 dollar (all inclusive)
  • Fihalhohi Island Resort à 74 dollar (all inclusive)
  • Fun Island Resortt à 61 dollar (lunch inclusief drankjes bij de lunch)
  • Olhuveli Beach Resort à123 dollar (all inclusive)
  • Holiday Inn Kandooma à 150 dollar
  • Rihiveli Beach Resort à 56 dollar (lunch inclusief drankjes bij de lunch)
  • Adaaran Prestige Vaadhoo à 75 dollar (all inclusive)

Wijzelf hebben voor het kiezen van een dagtrip naar een resort naar twee zaken gekeken: de prijs en de plaatjes die er aanwezig waren van de verschillende resorts. Wij wilden heel graag naar een resort met de welbekende huisjes op palen en hebben daarom gekozen voor het Fihalhohi Island Resort.

Dit resort was ongeveer een half uurtje varen en nadat we de bandjes gekregen hadden om drinken te bestellen en een bon voor de lunch, hebben we hier een hele toffe dag gehad. Onze dochter vond het fantastisch om krabjes te vangen op de mooie stranden en wij hebben de hele dag genoten van het mooie uitzicht op het strand onder het genot van een heerlijk drankje.

Malediven met kinderen gezin op reis
Malediven met kinderen gezin op reis relaxen

Malediven met kinderen #4 Geniet van de zonsondergang vanaf het eiland Maafushi

Voor ongeveer 25 dollar kun je een cruise boeken, waarbij je de ondergaande zon vanaf het water kunt bewonderen. Een hoop geld, aangezien je vanaf de haven op het eiland Maafushi de zon prachtig ziet ondergaan en dat kost helemaal niets. Het is zeker een prachtig gezicht om de zon onder te zien gaan en zorg dus dat je met je camera gereed staat tegen het begin van de avond om mooie foto’s te maken van je kinderen met op de achtergrond een ondergaande zon.

Maafushi Malediven met kinderen
Malediven met kinderen gezin op reis zonsondergang

Malediven met kinderen #5 Ga een dagje vissen met een snelle boot

Deze trip is vooral geschikt voor gezinnen met oudere kinderen die het leuk vinden om te vissen. Op Maafushi kun je verschillende vistours boeken. Zo kun je ’s nachts gaan vissen en bieden ze tours aan die Big Game Fishing worden genoemd en waarbij je echt op hele grote vissen gaat jagen. Hierbij worden vissen gevangen van meer dan 50 kilogram, waarbij het soms wel een uur duurt voordat de vis aan boord is van de boot.

Het nachtvissen inclusief barbecue is ongeveer 30 dollar als je met meer dan 7 personen op een boot bent en de Big Game Fishing is een stuk prijziger en daar betaal je rond de 70 dollar per persoon als je met meer dan 7 personen bent.  

Malediven met kinderen
Zonsondergang Malediven met kinderen

Malediven met kinderen #6 Dineer op het strand bij kaarslicht

De laatste activiteit die aangeboden wordt op Maafushi zijn diners op het strand, waarbij ze je aan een tafel zetten met veel kaarsen. Het is afhankelijk van wat voor menu je neemt wat de kosten zijn, maar reken tussen de 30 en 55 dollar per persoon voor het diner. Uiteraard is dit een activiteit die meer geschikt is voor gezinnen met oudere kinderen, dan met jonge kinderen.

Zoals je ziet hoef je je niet te vervelen op de Malediven met kinderen. Wil je onze mini reisgids over de Malediven lezen klik dan hier

Strand Maafushi met gezin Malediven
Malediven met kinderen

Scroll naar boven