Turijn met kinderen

Turijn met kinderen: 11 activiteiten met het gezin!

Is een stedentrip naar Turijn met kinderen leuk? Voor een dagje is er genoeg in Turijn te doen om je te vermaken met je gezin, maar je hoeft hier niet een paar dagen te verblijven. Daarvoor is er toch echt te weinig te doen in deze Italiaanse stad. Maar ben je op vakantie in de regio Piëmont met je kinderen, dan is het zeker leuk om de stad een dagje aan te doen. We zetten hieronder de leukste activiteiten in Turijn met kinderen op een rij. 

Turijn met kinderen
Turijn met kinderen

Turijn met kinderen #1: Mole Antonelliana

Mole Antonelliana is het symbool van de stad Turijn. Je ziet bijna vanuit de hele stad de toren hoog boven de stad uitsteken. Het is ook één van de hoogste gebouwen van Europa met een hoogte van 167 meter. In het gebouw zit het film museum van de stad, maar dit is misschien niet gelijk het meest interessante deel voor kinderen. Dat is de lift naar de top wel!

Je kan namelijk op de website van het filmmuseum ook tickets kopen voor de lift naar boven in het gebouw. Je gaat in een glazen lift helemaal omhoog in de koepel waar je uitkomt op een panorama terras. Op dit terras heb je een prachtig uitzicht over de stad en de Alpen bergen. Het kan behoorlijk druk zijn bij het kopen van de kaartjes voor de lift, dus het is aan te raden om deze vooraf online te kopen en gelijk een tijdslot te reserveren. 

Turijn met kinderen
Turijn met kinderen

Turijn met kinderen #2: Waterparken Turijn

Zeker in de zomermaanden kan het warm zijn in Turijn en dan is het wel fijn als je met kinderen een duik in een zwembad kunt nemen. Nog leuker is om een waterpark te bezoeken met je gezin. In de omgeving van Turijn zijn twee leuke waterparken die je kunt bezoeken. Dit zijn Acquajoy en Blu Paradise. 

Het waterpark Acquajoy ligt op iets meer dan een half uur rijden met de auto van Turijn. Je hebt hier een aantal spectaculaire glijbanen, waar je met en zonder band vanaf gaat. Met name voor kleine kinderen hebben ze genoeg leuke kinderglijbanen om vanaf te gaan. Rondom de zwembaden staan genoeg bedjes om lekker een dagje te relaxen met het gezin! Houdt er wel rekening mee dat als je in het zwembad gaat dat je een badmuts op moet doen. 

Het andere waterpark is Blu Paradise en ligt ook op een half uurtje rijden van het centrum van Turijn. Ook hier heb je genoeg leuke glijbanen voor jonge kinderen, maar voor oudere kinderen zijn het er in dit waterpark een stuk minder. Ook hier kun je met kinderen een prima dagje relaxen als je een stedentrip naar Turijn maakt met het gezin. 

Turijn met kinderen #3: Juventus stadiontour

Turijn is de thuisbasis van één van de grootste clubs van Italië en de wereld: Juventus. Zijn je kinderen helemaal voetbalgek dan is het leuk om een rondleiding te boeken door het stadion van deze grote club. Het stadion ligt iets buiten het centrum van de stad, maar met het openbaar vervoer ben je er binnen een half uur. 

De stadiontour wordt een aantal keer per dag aangeboden en je kunt op de website van de club een tour boeken. Houdt er rekening mee dat de kaartjes voor een tour best prijzig zijn. Zeker als je met een heel gezin de tour boekt. Bij de rondleiding door het stadion kom je op de bekende plekken van het stadion zoals het veld, de kleedkamers en de mediaruimten. 

Ook kun je een bezoek aan het museum van de club brengen, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de club en de prijzen kunt bewonderen die er in het verleden door de club behaald zijn.  

Turijn met kinderen: overige activiteiten

Naast de hierboven beschreven activiteiten, zijn er nog meer dingen te doen in Turijn met kinderen. We zetten ze hieronder kort op een rij. 

#4 Museo Pietro Micca: dit is een klein museum dat het verhaal vertelt van de held van Turijn: Pietro Micca. Het museum vertelt wat over de geschiedenis van de stad en je kunt een wandeling maken in een ondergronds stelsel van gangen onder de stad. Het museum kost maar een paar euro per persoon entree. 

#5 Superga Basiliek: het leukste aan het bezoeken van deze basiliek is de route er naar toe. De basiliek ligt op de berg en je kunt hier in een rood treintje uit 1934 over een tandradbaan naar toe. Boven heb je een mooi uitzicht over de stad en de omgeving. De basiliek is mooi (zeker van binnen). maar ook weer niet heel spectaculair. 

#6 Mercato di Porta Palasso: dit is een leuke plek om in Turijn met kinderen te lunchen. Het is de grootste openluchtmarkt van Europa met meer dan 1000 standjes en deze markt ligt in het centrum van de stad. Ook als je niet hoeft te eten is het leuk om even over deze grote markt te lopen met het gezin. 

#7 Fietstour door stad: je kunt de stad Turijn met kinderen ook per fiets verkennen. De Nederlandse maatschappij BajaBikes organiseert fietstochten van 3,5 uur door de stad met een Nederlandse gids. Wel is de minimale leeftijd voor kinderen voor deze fietstocht 12 jaar en heeft de maatschappij in Turijn geen kinderzitjes of kinderfietsen beschikbaar. Hierdoor is dit dus echt een activiteit die je alleen in de stad kunt ondernemen met oudere kinderen. 

#8 Hop on Hop off bus: je kunt de stad ook op een snelle manier verkennen met deze bussen. Er rijden maar liefst drie verschillende lijnen van deze bussen in de stad en je kunt kaartjes kopen voor 24 en 48 uur. De bussen stoppen bij de verschillende bezienswaardigheden in de stad en je kunt zo vaak in die tijdsperiode in – en uitstappen als je zelf wil. 

#9 Palazzo Reale: je kunt een bezoek brengen aan het koninklijke paleis van de stad. De ruimtes binnen zijn prachtig en het kasteel heeft een zeer groot wapenarsenaal. Je vindt hier binnen veel bladgoud, schilderijen en wandkleden aan de muren. Je kunt met een ticket verschillende ruimten in het paleis bezoeken en ook de tuin. Deze laatste is overigens ook gratis te bezoeken. Reken er op dat je hier een uurtje (of twee) mee kwijt bent met deze activiteit. 

#10 Parco del Valentino: dit is een stadpark dat redelijk dicht in het centrum ligt aan de oevers van de rivier. In het park heb je genoeg grasvelden om even de kinderen te laten uitrazen en in het midden van het park is ook een Baby Luna park met mini botsauto’s en een klein achtbaantje. 

#11 Zoom Torino: je kunt in de buurt van Turijn met kinderen ook naar de dierentuin. Op een kleine veertig minuten rijden van het centrum van Turijn ligt Zoom Torino. Het is een combinatie van een dierentuin en een zwembad, dus ook in de zomermaanden is deze dierentuin een aanrader. Je vindt in de dierentuin verschillende grote Afrikaanse dieren zoals de giraf, de neushoorn, de tijger en de zebra. Houdt er wel rekening mee dat veel van de informatieborden in het Italiaans zijn, maar voor kinderen zal dat niet zo’n probleem zijn. 

Waar overnachten in Turijn met kinderen?

Er zijn genoeg mogelijkheden om in Turijn met kinderen te overnachten. De keuze uit hotels met een familiekamer is ruim en we hebben een aantal goede opties in iedere prijsklasse op een rij gezet op basis van beoordelingen die de hotels gekregen hebben. Al de onderstaande hotels scoren een ruime acht of negen uit honderden beoordelingen. 

Budget hotel: Hotel Plaza

Middenklasse hotel: Adalesia Hotel & Coffee

Luxe hotel: Starhotels Majestic

Kijk voor de hele lijst aan accommodaties in Turijn even hier. 

Scroll naar boven