Bryce Canyon met kinderen

Wat te doen in Bryce Canyon met kinderen? Klaar om op avontuur te gaan samen met je kinderen in Bryce Canyon National Park? In Bryce Canyon National Park staan hoodoos en je kunt op een makkelijke en leuke manier dit park ontdekken binnen één dag. Er zijn diverse wandelingen die je in het park kan maken, voor zowel jongere als oudere kinderen. Genoeg gewandeld of geen zin in wandelingen? Dit park biedt een goede shuttle service naar diverse toffe uitkijkpunten. In deze blog geven we alle informatie die je nodig hebt voor een top bezoek aan Bryce Canyon met kinderen!

Hoodoos Bryce Canyon

Maar eerst nog even dit, wat zijn hoodoos eigenlijk? Hoodoos zijn magische rotsformaties die eruitzien als torens of pilaren die uit de grond omhoog schieten. Ze zijn gemaakt van steen en zien er uit als iets recht uit een sprookje! Ze hebben grappige namen zoals ‘the submarine’. Ga je mee op verkenning? Zorg voor goede schoenen en voldoende water!

Bryce Canyon met kinderen

Beste reistijd Bryce Canyon

Je kan het nationale park Bryce Canyon met kinderen het gehele jaar bezoeken. In de winter kun je sneeuwschoenen huren om sommige wandelroutes te lopen. De beste tijd is echter tussen maart en juni en augustus en oktober. In de zomer kan het bloedheet worden en wandelen of paardrijden is dan al snel niet heel leuk meer. Ook is het in juli en augustus hoogseizoen in Bryce Canyon en dan kunnen de prijzen van hotels een stuk hoger liggen.

Vervoer naar en in Bryce Canyon

Als je met een gewone auto het park binnenkomt mag je overal met de auto heen rijden. Kom je met een camper, houdt er dan rekening mee dat vanaf 21 feet (ongeveer 6,5 meter) je niet mag parkeren bij het Visitors Centre van Bryce Canyon en bij sommige uitkijkpunten tussen april en oktober. Voor campers is een aparte parkeerplaats in het park waarvandaan je makkelijk een shuttle kunt nemen naar de andere plekken in het nationale park.

Wil je een auto huren in het westen van de Verenigde Staten kun je dit heel gemakkelijk doen op de vliegvelden van de grote steden. Zo kun je bijvoorbeeld op het vliegveld van Los Angeles een auto huren via de verhuurorganisatie Sunny Cars. Bij de prijs van een huurauto van Sunny Cars zitten vaak alle verzekeringen en het eigen risico inbegrepen. Kijk voor meer informatie over de auto’s van Sunny Cars even hier.

De toegang voor dit park is 35 dollar per auto. Maar als je een ‘America the Beautiful Pass’ koopt van 80 dollar mag je gratis naar binnen bij alle nationale parken in Amerika. Deze pas is een jaar lang geldig voor alle personen in jouw auto of camper. Dat haal je er dus makkelijk uit als je meer dan 2 parken bezoekt. Kijk voor meer informatie over deze nationale pas even hier.

Kinderactiviteiten Bryce Canyon

Kinderactiviteiten Bryce Canyon

#1 Bezoek het Visitors Centrum

Bij het Visitors Centrum van Bryce Canyon kun je veel informatie verkrijgen over het park. Haal hier je kaarten, informatie en souvenirs. Het winkeltje van het bezoekerscentrum verkoopt mokken, shirts, boeken, petjes en nog veel meer souvenirs. Maar nog veel leuker, elk nationaal park heeft een junior ranger program. Vraag hier om bij de balie!

Je kind krijgt dan een boekje met puzzeltjes en opdrachten over het nationale park. Per leeftijd wordt gevraagd om een bepaald aantal bladzijden te maken. Heb je dit gedaan en lever je je boekje in? Dan verdien je een badge. Dit is een leuk souvenir voor thuis en wellicht wil jouw kind ook wel zoveel mogelijk badges verzamelen van nationale parken.

Misschien moet je je kinderen helpen met vertalen van het boekje, maar onze kinderen vinden dit programma fantastisch en vullen elke keer weer met enthousiasme het boekje in. Hierdoor leren ze veel van de omgeving, het park en de natuur. Het visitors centre heeft ook een film. Heb je haast? Sla de film over en ga snel naar één van de andere kinderactiviteiten in dit bezoekerscentrum.

Er liggen namelijk leukere dingen in het verschiet. Voor ons is de film altijd even een rustpuntje waarbij de kinderen vaak ook de boekjes alvast invullen en ze vinden het heerlijk om de film te bekijken, maar dit verschilt natuurlijk per kind. Schat dus zelf in wat jullie leuk vinden om te doen. Pluspunt, hun Engels gaat enorm vooruit door dit soort activiteiten.

Het visitors centre heeft een goed WIFI verbinding en je zult je afvragen waarom ik dit benoem. Je hebt in de hele vallei geen enkele ontvangst met je mobiel. Verder heeft dit visitors centre een wat grotere expositie over de aanwezige dieren en hoe de hoodoos en canyons zijn ontstaan door de loop van de tijd. De kinderen kunnen hier zelf onder de grond kruipen. Er is ook een sterrenkamer waar je kunt ervaren hoe het er in de nacht uitziet.

Bryce Canyon met kinderen

#2 Navajo Loop

Wij hebben de Navajo loop in combinatie met de Queens garden gelopen met onze kinderen van 4 jaar, 7 jaar en 10 jaar. Dit is van Sunrise Point tot Sunset Point. Niet te verwarren met de Rimtrail, de geheel geplaveide weg van Sunrise tot Sunset Point die bovenlangs loopt (handig met kinderwagen!).

Aangeraden wordt om je wandeling bij Sunrise te beginnen. Wij hebben deze andersom gelopen zodat we niet achter anderen aan liepen, maar voornamelijk omdat de klim naar boven minder zwaar is aan het einde. De wandeling is goed te doen, ook met kleinere kinderen. Zijn je kinderen heel klein dan kan je altijd ze in een drager meenemen.

In de zomer kan het erg warm worden in het nationale park en in de winter kan de route door de sneeuw glad worden. Deze wandeling is ruim 4,6 km en heeft een hoogteverschil van bijna 200 meter. Doordat je door het landschap met de hoodoos loopt waan je je echt in sprookjesland. Onderweg zagen we grondeekhoorntjes (hele kleine eekhoorntjes), hagedisjes en diverse vogels.

Uitleggen hoe het eruit ziet kunnen we niet, het is magisch! Heb je zin in nog een wandeling? Dan raden we de Mossy Cave trail aan vanwege het schilderachtige landschap met stromende beekjes en mossige stenen. Deze is maar 1,4 kilometer en erg makkelijk te lopen met kleine kinderen. In de winter kun je tijdens deze wandeling genieten van een natuurlijke grot van mos en ijs.

Wat te doen in Bryce Canyon met het gezin

#3 De shuttle Bus

Geen zin om ver te wandelen of is het in het nationale park te koud en of te nat? Pak de shuttlebus. Onze kinderen vinden de bus altijd fantastisch. Je hebt diverse mooie uitzichtpunten waar je even uit de bus kunt hoppen en een korte wandeling kunt maken naar en rondom het uitzichtpunt. Bryce point en Inspiration point zijn de mooiste uitzichtpunten!

Hoeveel hoodoos kun jij spotten met de kinderen? En welke namen hebben ze of zou jij ze geven? De shuttlebus is gratis en rijdt elke 10 minuten in het park. De bus rijdt ook tot buiten Bryce Canyon naar enkele hotels, zoals het Best Western Grand en Ruby’s inn. Ook de camping en het visitors centre zijn een stopplaats van deze bus.

De shuttle bus rijdt van maart tot en met oktober. Na deze periode mag je weer met je camper door het park rijden.

Bryce Canyon met kinderen

#4 Kamperen en avondprogramma’s

Misschien wel het meest betoverende aspect van Bryce Canyon National Park is de nacht. Omdat er weinig lichtvervuiling is kun je de melkweg zien bij gunstige weersomstandigheden. Daarnaast is kamperen in een natuurpark sowieso een avontuur en heb je meer kans om wild te zien en een prachtige zonsopkomst over dit gebied.

Reserveren voor de camping in Bryce Canyon is aan te raden omdat het een erg populaire camping is, zeker in het hoogseizoen! De camping zelf is voor Amerikaanse begrippen niet duur (30 dollar). Er zijn echter weinig tot geen voorzieningen aanwezig. Kamperen doe je hier echt voor het avontuur en de beleving en niet voor de luxe. Maar zo’n mooie sterrenhemel krijg je alleen ín het park te zien. Een ware belevenis met je kinderen!

Er zijn diverse avondprogramma’s in het park en je kunt in Bryce Canyon met kinderen een full moon hike doen (leeftijd 8+). Ook zijn er astronomie programma’s omdat Bryce Canyon Natonal Park één van de donkerste plekken is in de Verenigde Staten.

#5 Paardrijden in Bryce Canyon

Je kunt in Bryce Canyon met kinderen ook gaan paardrijden. Je kunt je inschrijven bij The Lodge, Bryce Canyon. Je kunt kiezen voor een rit van 2 uur of 4 uur. Afhankelijk van je ervaring kun je gaan paardrijden of ezelrijden. Een andere optie is hier online te reserveren. Omdat onze kinderen nog te jong waren om deze activiteit te doen (je kinderen moeten minimaal 7+ zijn en voor een dagrit 10+) hebben we dit niet gedaan.

Wel zijn we mensen op paarden tegen gekomen en dat zag er relaxed en leuk uit!

Wat te doen in Bryce Canyon met het gezin

Overige kinderactiviteiten Bryce Canyon

Er zijn naast bovenstaande opties ook rangers programma’s voor kinderen om te volgen. Dit zijn programma’s voor kinderen waarbij een ranger meer uitlegt over het park. Dat kan gaan over het sterrenstelsel, de totstandkoming van de hoodoos, geologie of welke dieren er leven met een leuke spoorzoeker. De programma’s zijn wel in het Engels waardoor je wellicht moet vertalen voor je kind.

Als het minder lekker weer is kun je ook kiezen voor de scenic drive. Deze is 18 mijl door het park en je krijgt prachtige vergezichten. Je komt dan onder andere langs Rainbow en Yovimpa Points. Maar ook langs de natural bridge (deze ligt iets eerder op 12,5 mijl = rond de 20 kilometer). Omdat het lekker weer was hebben wij de voorkeur gegeven aan wandelen.

Deze scenic drive met de auto duurt ongeveer 35 minuten en is niet te maken met de shuttlebus. De shuttlebus gaat niet verder dan Sunrise Point. Je mag met je camper wel door het park rijden en parkeren na de punten die de shuttlebus aandoet. Een andere tip is om te gaan picknicken met de kinderen beneden in de Queens trail. Niets is magischer dan tussen deze rotsformaties je kleedje uit te leggen en heerlijk te picknicken met het gezin.

Wat te doen in Bryce Canyon met het gezin

Kindvriendelijk restaurant Bryce Canyon

In Bryce Canyon National Park zelf zijn geen restaurants aanwezig. .Je hebt net buiten het park wel kindvriendelijke restaurants. Omdat wij zelf met een camper reizen en vaak zelf koken zijn we niet bij deze restaurants geweest. Maar deze zagen er goed uit en zouden wij aanraden;

Cowboy buffet &steak house: vanwege de authentieke ervaring bij dit restaurant. Ze bieden een uitgebreid buffet met verschillende gerechten. Er is ook een kindermenu, waardoor het een geschikte optie is voor gezinnen met kinderen

Ruby’s Inn restaurant: dit restaurant zit het dichtste bij Bryce Canyon National Park. Dit kindvriendelijke restaurant heeft een uitgebreid menu met Amerikaanse gerechten, waaronder pizza, hamburgers en kindermenu’s met kipnuggets, macaroni cheese en nog veel meer. Er is een speelhoek voor kinderen en een souvenirwinkeltje waar je even kunt kijken

Foster Family Steakhouse: de nadruk ligt bij dit restaurant (zoals de naam al doet vermoeden) op steaks en gegrilde gerechten. Voor kinderen is er echter ook een menu met pasta of hamburgers.

Verder zijn er nog wat pizzarestaurants in de buurt. De keuze is niet heel groot omdat je best wel in een verlaten gebied zit. Als je bij een hotel overnacht heeft deze wellicht ook de optie om thuis te dineren. Bestellen en op je hotelkamer eten is ook volkomen normaal in Amerika. Wij vonden dat (niet hier, maar elders) heel handig voor als de kinderen heel moe zijn.   

Ga je niet uit eten, maar kook je zelf? In de wijde omgeving is geen enkele grote supermarkt te bekennen. Wij hebben uiteindelijk voor veel geld in Boulder (Utah) wat boodschapjes gehaald, omdat we ons niet gerealiseerd hadden dat er echt geen supermarkten zijn in de wijde omgeving. Bedenk dus goed dat als je dit gebied inrijdt, je in een omgeving van ruim 200 kilometer geen grote supermarkt tegen gaat komen.

De prijzen zijn hier bij de kleine winkeltjes vrij hoog. Je zult niet verhongeren, maar budget wise kun je beter boodschappen doen in de steden Moab, Cedar City of Beaver. Aan de andere kant biedt deze omgeving heel veel mogelijkheden om wild te kamperen. Dit kan ook prima met een huurcamper. Zolang je ontvangst hebt kun je zoeken op BLM camp of designated camping.

Op deze plekken zijn geen voorzieningen, maar mag je vaak gratis wildkamperen. Een waar avontuur met kinderen waarover ze nog lang na zullen praten! Vergeet de marshmallows en de lighter fluid niet om een gezellig kampvuurtje te bouwen zolang de droogte dit verstandig toelaat!

Kinderactiviteiten Bryce Canyon

Kindvriendelijk hotel Bryce Canyon

Je kan in de buurt van het nationale park Bryce Canyon met kinderen prima overnachten. Je hebt verschillende kindvriendelijke accommodaties die je kan boeken. Wij zetten een aantal goed beoordeelde accommodaties hieronder op een rij in de verschillende prijsklassen.

Budget accommodatie: Brian Head Lodge

Middenklasse accommodatie: Red Canyon Cabins

Luxe accommodatie: Hampton Inn & Suites Springdale/Zion National Park

Kijk voor de gehele lijst van kindvriendelijke accommodatie in de omgeving van Bryce Canyon even hier.

Bryce Canyon met kinderen

Algemene feitjes voor kinderen in Bryce Canyon

Wist je dat:

  • Bryce Canyon geen echte Canyon is? Kun jij in het park ontdekken waarom dit zo is?
  • Hoodoos ontstaan door druk van hard gesteente op zacht gesteente. Daarna komt er winderosie, watererosie en ijserosie overheen
  • Wist je dat er meer plaatsen op aarde zijn met Hoodoos, maar Bryce Canyon National Park de meeste heeft?
  • Er heel veel kleuren te ontdekken zijn in Bryce Canyon National Park? Kun jij ontdekken welke kleuren het landschap en de Hoodoos allemaal hebben?
  • Een groep Hoodoos ook wel een amfitheater wordt genoemd?
  • De rand van Bryce Canyon National Park 8000 meter boven zeeniveau ligt?
  • Het park zijn naam dankt aan de Mormoonse pionier Ebenezer Bryce, die van 1875 tot 1880 aan de voet van Bryce Canyon woonde?
  • Bryce Canyon National park sinds 1924 een nationaal park is. Op het moment van het schrijven van deze blog dus precies 100 jaar oud is!
  • Ruby’s Inn ook al sinds 1924 zorgt voor onderdak voor bezoekers van Bryce Canyon National Park?

Over de auteur: deze blog is geschreven voor Ilse Stelma op IG te volgen onder traveling_stelmafamily. Ilse is in 34 landen geweest en ze houdt er van om samen met haar gezin te reizen. Daarbij houden ze het meeste van natuur, (wild)kamperen, af en toe heerlijk wat luxe en plekjes waar nog niet veel toeristen komen.

Scroll naar boven