Kindvriendelijk hotel Nijmegen

In deze blog kindvriendelijk hotel Nijmegen gaan we de verschillende opties laten zien die je als ouders met kinderen hebt om in de stad Nijmegen te overnachten. In Nijmegen heb je verschillende leuke familiehotels die je kan boeken met een gezin van vier personen. 

Wij kijken als we een hotel met familiekamer in Nijmegen gaan uitzoeken, naar de locatie van het hotel, de faciliteiten op de familiekamers en de beoordelingen van gezinnen met kinderen. Aan de hand daarvan zetten we de leukste familiehotels in Nijmegen op een rij. Daarnaast hebben we ook nog verschillende hotels met zwembad in de omgeving van Nijmegen op een rij gezet.

1. Van der Valk hotel Nijmegen – Lent

Het eerste hotel in onze lijst van kindvriendelijke hotels in Nijmegen is het van der Valk Nijmegen-Lent. Wij zijn fan van de hotels van van der Valk en hebben in heel veel steden al geslapen in een hotel van van der Valk. De hotels liggen vaak net iets buiten het centrum, maar je kunt er gratis parkeren, de hotels hebben heel veel faciliteiten, mooie familiekamers en de ontbijtbuffetten die ze aanbieden aan gasten zijn altijd super lekker en super uitgebreid. 

Ook het van der Valk hotel Nijmegen-Lent ligt iets buiten het centrum van Nijmegen op ongeveer tien minuten rijden van het centrum van Nijmegen. Je kan de auto gratis parkeren voor het hotel en het hotel heeft mooie familiekamers voor gezinnen tot en met vijf personen. Op deze familiekamer heb je een tweepersoonsbed voor de ouders en een stapelbed en nog een los bed voor de kinderen. 

De kamer is ongeveer 30m2 groot. Het hotel ligt daarnaast in de buurt van treinstation Lent, waardoor het ook prima mogelijk is om met de trein Nijmegen te bezoeken en in dit hotel te overnachten. 

Het hotel heeft een restaurant en een bar voor een hapje en een drankje en ook een soort van spa met een sauna. In de ochtend kun je gebruik maken van het uitgebreide ontbijtbuffet bij dit kindvriendelijke hotel in Nijmegen. Ook is er een ruimte om te fitnessen voor ouders die ook nog tijdens een stedentrip naar Nijmegen zich in het zweet willen werken. 

Kijk voor meer informatie over het van der Valk Hotel Nijmegen- Lent even hier.

Van der Valk Nijmegen-Lent review

Uit meer dan 770 beoordelingen krijgt dit familiehotel in Nijmegen een 8,7 als algemene score. Gezinnen met kinderen beoordelen het hotel nog net iets hoger met een 8,8. In totaal hebben meer dan 90 gezinnen met kinderen het hotel beoordeeld. Wij hebben van deze gezinnen alle reviews doorgelezen en zetten op basis van deze reviews de positieve en negatieve punten van dit hotel op een rij. 

Positieve punten van der Valk Hotel Nijmegen- Lent: de meeste positieve punten die hier genoemd worden door de gezinnen met kinderen liggen ook in de lijn met hoe wijzelf de hotels van van der Valk kennen. Hele mooie en ruime familiekamers met fijne bedden, een super goed ontbijt en vriendelijk personeel. 

Negatieve punten van der Valk Hotel Nijmegen-Lent: er zijn weinig negatieve punten die door meerdere gezinnen genoemd worden. Wel misten een aantal gezinnen met kinderen een zwembad, maar dat weet je uiteraard vooraf als je het hotel boekt. Overigens hebben we onderaan in deze blog nog een aantal hotels opgenomen waar wel een zwembad aanwezig is. 

Kijk voor meer informatie over het van der Valk Hotel Nijmegen- Lent even hier.

2. Hotel Nimma

Het tweede hotel in onze lijst van kindvriendelijke hotels in Nijmegen ligt al iets dichter in het centrum en vanaf het hotel loop je in iets meer dan twintig minuten naar het centrum van de stad. Je kan de auto gratis voor de deur van het hotel parkeren. Dit familiehotel in Nijmegen heeft verschillende familiekamers voor gezinnen tot en met zes personen.

De grootste familiekamer van dit hotel is 35m2 groot en heeft een tweepersoonsbed voor de ouders en of twee slaapbanken voor de kinderen of twee stapelbedden. De kamer is van alle gemakken voorzien en heeft ook een badkamer op de kamer zelf. Je hebt vanaf de kamer uitzicht op de stad. 

Het hotel heeft ook een eigen restaurant waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje en in de ochtend serveert het hotel een ontbijt aan zijn gasten. Het hotel heeft ook een eigen terras met een speeltuin en een grote trampoline, waar de kinderen lekker kunnen spelen als jij een drankje doet als ouder. Ook binnen is er in het hotel een speelhoek voor kinderen. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Nimma even hier

Hotel Nimma review

Uit meer dan 1700 beoordelingen krijgt het hotel een 7,8 als algemene score. 

Positieve punten Hotel Nimma: de ruime familiekamers worden door veel gezinnen met kinderen benoemd als positief punt. Ook het gratis parkeren, de prijs kwaliteit verhouding en het vriendelijke personeel wordt door veel gezinnen met kinderen geroemd. Ook dat er een scheiding is tussen de slaapkamer en de woonkamer vinden veel gezinnen fijn. 

Negatieve punten Hotel Nimma: een aantal gezinnen vond de bedden te zacht. Dat is uiteraard wel een persoonlijke keuze. Ook is de buitenkant van het hotel niet super mooi. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Nimma even hier

Nijmegen met kinderen
Nijmegen met kinderen

3. Hotel Oranjestaete

Het derde hotel in deze lijst van kindvriendelijke hotels in Nijmegen ligt wel midden in het centrum. Je loopt vanaf het hotel in een paar minuten in het centrum. Bij Hotel Oranjestaete hebben we zelf in het verleden nog weleens geslapen, voordat onze dochter geboren was en dat was ons toen heel goed bevallen. Hotel Oranjestaete heeft ook genoeg leuke appartementen voor gezinnen van drie of vier personen. 

Het hotel noemt deze kamers overigens geen familiekamers, maar appartementen of studio’s. Deze appartementen zijn geschikt voor gezinnen van vier personen en zijn met 48m2 erg ruim. In dit appartement slapen de ouders in een slaapkamer en de kinderen slapen op een slaapbank in de woonkamer. In het appartement zit ook een keuken, waardoor het mogelijk is om ook zelf te koken. Uiteraard hebben de appartementen ook een badkamer. 

In de ochtend serveert dit familiehotel in Nijmegen ontbijt aan zijn gasten en het is mogelijk om de auto te parkeren bij het hotel. Deze kan je parkeren op een terrein achter het hotel. Je kan bij het hotel gratis fietsen lenen van het hotel. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Oranjestaete even hier. 

Hotel Oranjestaete review

Dit kindvriendelijke hotel in Nijmegen wordt door zijn gasten erg goed beoordeeld. Uit meer dan 1100 beoordelingen krijgt het hotel een algemene score van een 9,1. Gezinnen met kinderen beoordelen dit familiehotel in Nijmegen nog een stuk hoger met een 9,7 als algemene score. In totaal hebben meer dan 250 gezinnen met kinderen het hotel beoordeeld. 

Positieve punten Hotel Oranjestaete: bijna alle gezinnen met kinderen benoemen de vriendelijke ontvangst van het personeel. We zien heel vaak dat als het personeel de gasten heel hartelijk ontvangt, dat het hotel ook veel hogere cijfers krijgt door de gasten, omdat ze zich welkom voelen. Uiteraard benoemen ook veel gezinnen de appartementen die veel faciliteiten hebben en de locatie midden in het centrum van het hotel. 

Negatieve punten Hotel Oranjestaete: er worden zeer weinig negatieve punten benoemd van dit hotel. Een aantal gezinnen geeft aan dat de slaapbank niet super ligt en dat ze af en toe geluid van de straatkant hoorde, maar dat zijn op heel veel beoordelingen maar een enkeling die dit benoemd. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Oranjestaete even hier. 

4. Hotel de Prince

Ook het vierde hotel in deze lijst van kindvriendelijke hotels in Nijmegen ligt midden in het centrum van de stad. Ook het station van Nijmegen is vanuit dit hotel makkelijk te bereiken, waardoor dit ook een prima hotel is om te boeken als je Nijmegen met de trein bezoekt. Je loopt in ongeveer tien minuten door het Kronenburgpark vanaf het station naar het hotel toe. 

De familiekamer die je hier kan boeken zijn twee onderling verbonden kamers en deze familiekamer in Nijmegen is 30m2 groot. Doordat het twee onderling verbonden kamers zijn heb je ook twee badkamers op de kamer wat natuurlijk erg handig kan zijn. Op de ene badkamer heb je een bad en op de andere badkamer een douche. 

Je kan bij het hotel fietsen huren en in de ochtend is het mogelijk om te ontbijten bij het hotel. 

Kijk voor meer informatie over hotel de Prince even hier. 

Hotel de Prince review

Het hotel krijgt als algemene beoordeling een 7,9 uit meer dan 2500 beoordelingen. Gezinnen met kinderen beoordelen dit hotel met familiekamers in Nijmegen nog een stuk hoger met een 9,4. In totaal hebben meer dan 300 gezinnen met kinderen het hotel beoordeeld. 

Positieve punten Hotel De Prince: bijna alle gezinnen noemen de locatie van het hotel midden in het centrum als positief punt. Daarnaast benoemen veel gezinnen de fijne familiekamers, het uitgebreide ontbijt en het vriendelijke personeel als positieve punten. 

Negatieve punten Hotel De Prince: een aantal kamers aan de straatkant hebben geen airco en daarom kunnen de kamers in de zomermaanden warm worden. Daarnaast vonden een aantal gezinnen met kinderen de kamers wat aan de donkere kant. Er zou iets meer verlichting in de kamer mogen zijn. 

Kijk voor meer informatie over hotel de Prince even hier. 

Kindvriendelijk hotel Nijmegen
Kindvriendelijk hotel Nijmegen

5. Hotel Pauw

Ook het laatste hotel in deze lijst van kindvriendelijke hotels in Nijmegen ligt midden in het centrum. Centraler dan dit hotel kun je eigenlijk niet zitten. Het hotel ligt aan het plein van de Grote Markt in het centrum van de stad en je loopt dus vanuit het hotel gelijk de stad in. De terrassen van de stad liggen voor de deur van het hotel. 

Ook dit familiehotel in Nijmegen biedt een familiekamer aan voor gezinnen met vier personen. Deze familiekamer is ongeveer 25m2 groot en heeft een tweepersoonsbed voor de ouders en twee losse bedden voor de kinderen. Ook is er een badkamer aanwezig op de kamer. 

Het hotel heeft ook een restaurant, waar je drie keer per dag terecht kunt om te eten. En ook heeft het hotel een bar, waar je een drankje kan doen. Je kan de auto om de hoek van het hotel parkeren. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Pauw even hier. 

Hotel Pauw review

Het hotel heeft nog niet super veel beoordelingen. In totaal hebben meer dan 250 gasten het hotel beoordeeld en de algemene score voor het hotel is een 7,5. Gezinnen met kinderen beoordelen dit familiehotel in Nijmegen wel een stuk hoger met een 9,4, maar er zijn maar iets meer dan 50 gezinnen met kinderen die het hotel beoordeeld hebben. Je hebt uiteraard liever dat de score tot stand is gekomen uit honderden reviews van gezinnen. 

Positieve punten Hotel Pauw: uiteraard wordt de locatie genoemd als positief punt. Veel gezinnen vinden de inrichting van het hotel warm en gezellig en ook het ontbijt bevalt de meeste gezinnen met kinderen wel. 

Negatieve punten Hotel Pauw: doordat het hotel geen airco op de kamer heeft, kan het er in de zomermaanden behoorlijk warm worden op de kamers. Ook kan het zijn dat wanneer je een kamer aan de straatkant hebt dat je geluidsoverlast kan hebben. Je kan uiteraard wel bij verzoeken in jouw boeking aangeven dat je aan de achterkant van het hotel wil slapen met het gezin. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Pauw even hier.

Hotel Nijmegen met zwembad

Op de zoekterm Hotel Nijmegen met zwembad wordt door veel gezinnen met kinderen vaak gezocht en dat is uiteraard ook niet zo gek. Het is altijd fijn om na een hele dag in de stad rondgelopen te hebben, nog even te gaan zwemmen met de kinderen. Helaas heb je in Nijmegen geen familiehotels die een zwembad aanbieden. Wil je toch een hotel met zwembad, dan moet je een hotel iets buiten het centrum boeken. We zetten drie opties hiervoor op een rij. 

Fletcher Hotel-Restaurant Wolfheze: dit kindvriendelijke hotel met zwembad ligt op iets minder dan een half uurtje rijden van Nijmegen en heeft een ruim binnenzwembad met ligbedjes. Dit hotel heeft ook familiekamers en wordt beoordeeld met een 7,3 door meer dan 1100 gasten die in dit familiehotel geslapen hebben. Kijk voor meer informatie over het Fletcher Hotel-Restaurant Wolfheze even hier. 

Fletcher Hotel Restaurant Doorwerth – Arnhem: dit hotel ligt op ongeveer 25 minuten rijden van Nijmegen en je hebt hier zelfs twee zwembaden, waarvan je gebruik kan maken. Zo heeft dit hotel een buitenzwembad waar je in de zomer kunt zwemmen en een binnenzwembad, waar je in de wintermaanden gebruik van kan maken.  Het hotel heeft ruime familiekamers en wordt met een 7,1 beoordeeld als algemene score. Kijk voor meer informatie over het Fletcher Hotel Restaurant Doorweth-Arnhem even hier.  Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland: ook dit familiehotel ligt op ongeveer 25 minuten rijden van Nijmegen af. Ook dit hotel heeft een ruim binnenzwembad met rondom het zwembad verschillende stoelen. Hier kun je lekker een boekje lezen terwijl de kinderen zich in het zwembad vermaken. Kijk voor meer informatie over het Fletcher Hotel Restaurant Klein-Zwitserland even hier. 

Hotel met familiekamer nijmegen

Wij hebben hierboven vijf verschillende hotels met familiekamer in Nijmegen op een rij gezet en ook nog drie opties gegeven voor een hotel met familiekamer, waarbij je ook gebruik kan maken van een zwembad. Alhoewel dit de beste en meest geboekte opties zijn door gezinnen met kinderen, zijn er nog enkele accommodaties (vaak aangeboden door particulieren) die ook familiekamers in Nijmegen aanbieden voor gezinnen met kinderen.

Zit er bij bovenstaande hotels met familiekamer in Nijmegen geen geschikt hotel bij, kijk dan voor de volledige lijst van hotels met familiekamers in Nijmegen even hier

Familiehotel Nijmegen

Zoek je een familiehotel in Nijmegen, dan hebben we hierboven wel de beste opties op een rij gezet. We zetten alle besproken hotels in deze blog hieronder nogmaals op een rij. Klik op de blauwe link voor meer informatie. 

Familiehotel Nijmegen:

  1. Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent
  2. Hotel Nimma
  3. Hotel Oranjestaete
  4. Hotel De Prince
  5. Hotel Pauw

Hotel Nijmegen met zwembad

  1. Fletcher Hotel-Restaurant Wolfheze
  2. Fletcher Hotel Restaurant Doorweth-Arnhem
  3. Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland

Kijk voor een overzicht van alle familiehotels in Nijmegen even hier

Scroll naar boven