Hotel de Blauwe Pauw in Den Bosch met kinderen: een review

Een stedentrip naar Den Bosch is super leuk en wij hebben al diversen malen deze kindvriendelijke stad bezocht. We hebben over de stad Den Bosch ook de blog Den Bosch met kinderen geschreven, waarin we alle leuke activiteiten van de stad op een rij hebben gezet. Tijdens één van onze stedentrips naar deze stad, overnachten we ook in Boutique hotel de Blauwe Pauw in Den Bosch. Naar aanleiding van deze overnachting, schrijven wij deze uitgebreide review over dit hotel. 

Hotel de Blauwe Pauw met kinderen
Hotel de Blauwe Pauw met kinderen

Het hotel

Hotel de Blauwe Pauw ligt aan de rand van het centrum van Den Bosch en je loopt vanaf het hotel in iets meer dan vijf minuten naar het centrum van Den Bosch! Het hotel heeft geen eigen parkeerplaatsen, maar is wel goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Kom je met de trein naar Den Bosch, dan is het ongeveer vijftien minuten lopen naar het hotel toe.

Kom je met de auto dan is de parkeergarage Sint Jan de dichtstbijzijnde parkeergarage. Hier hebben wijzelf ook de auto geparkeerd. Vanaf deze parkeerplaats is het ongeveer zes minuten lopen als je de voetgangersuitgang Hekellaan neemt. Een goedkopere parkeeroptie is als je de auto bij P&R De Vliert parkeert. Dan betaal je maar een paar euro per dag en zit de bus bij deze prijs inbegrepen voor vier personen. 

Wij parkeerden de auto dus in parkeergarage Sint Jan en stonden dus in een paar minuten voor de deur van het hotel, waar we hartelijk verwelkomd werden door de vriendelijke eigenaar van het hotel. Het Boutique hotel beschikt op de benedenverdieping over een gemeenschappelijke ruimte en ook over een ruime tuin. Zeker met gezinnen met kinderen kun je hier prima een spelletje spelen met het gezin.

Hotel de Blauwe Pauw met kinderen
Hotel de Blauwe Pauw met kinderen

De kamer

Hotel de Blauwe Pauw is kleinschalig en in totaal heeft het hotel zes verschillende kamers, waaronder ook een kamer die geschikt is voor een gezin met twee kinderen. Wijzelf hadden een driepersoonskamer, genaamd ‘Het Pauwenoog’. Deze kamer lag op de tweede verdieping en deze kamer was erg ruim. De kamer had een oppervlakte van ongeveer 40m2. 

Wij hadden op deze kamer een tweepersoonsbed en voor Sophie was er een extra bed in de kamer. Deze kamer had een grote badkamer met ruime douche. Daarnaast was de kamer van alle gemakken voorzien zoals een groot bureau, een flatscreen tv, een waterkoker, een koffiezetapparaat en goedwerkende WIFI. 

Familiehotel Den Bosch
Hotel de Blauwe Pauw met kinderen

Eten en drinken in hotel

Het hotel verzorgt in de ochtend een ontbijt en dat was erg uitgebreid en lekker. Het hotel heeft een uitgebreid ontbijt met verschillende broodjes, beleg, soorten fruit, yoghurt en granen. Daarnaast was er koffie, thee en een sapje en ook kon je een eitje laten bakken. Wij hebben hier heerlijk ontbeten in de ochtend en dit was een goede start van onze dag. 

Voor de lunch en het diner liggen op loopafstand van het hotel tientallen verschillende restaurants, waar je wat kunt eten en drinken. Wij hebben ’s avonds heerlijk gedineerd bij het Italiaanse restaurant Brigantino (tip van de eigenaar) dat op een paar minuten lopen van het hotel ligt. 

Familiehotel Den Bosch
Hotel de Blauwe Pauw met kinderen

Conclusie

Wij hebben genoten van onze overnachting in hotel de Blauwe Pauw in Den Bosch. Het hotel heeft een centrale ligging, waardoor je in een paar minuten van het hotel in het centrum van de stad bent. Het hotel ligt in een prachtig monumentaal pand en heeft verschillende prachtige kamers. Onze kamer was voor drie personen geschikt en was erg ruim en van alle gemakken voorzien. Daarnaast hebben we in de ochtend genoten van een heerlijk ontbijt bij het hotel. Kijk voor meer informatie over het hotel even op de website van de Blauwe Pauw in Den Bosch. 

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Scroll naar boven