Den Bosch met kinderen

Den Bosch met kinderen: 7 leuke activiteiten met het gezin op een rij!

Je kunt een stedentrip naar Den Bosch met kinderen prima in een dag doen en dan de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in de stad wel gezien hebben. Uiteraard kun je er ook een weekendje van maken als je het met je gezin op je gemak wil doen en alles wil zien. Den Bosch is de hoofdstad van Brabant en is één van de mooiste steden van de provincie. Het is daarom zeker geen straf om in het centrum rond te lopen met je kinderen. Wij hebben de stad verschillende keren bezocht en op basis van deze bezoekjes hebben we de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Den Bosch met kinderen op een rij gezet voor jullie!

Den Bosch met kinderen #1: Sint Janskathedraal toren beklimmen

Het centrum van Den Bosch is mooi en zeker ook gezellig. Je hebt De Markt wat het centrale plein in het centrum van de stad is en waar je genoeg gezellige terrassen hebt om te lunchen. Vanaf de Markt is het een kleine wandeling van een paar minuten naar de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad: de Sint- Janskathedraal van Den Bosch. 

Deze kathedraal kun je ook bezoeken en het is leuk om de toren van de kathedraal te beklimmen voor een mooi uitzicht over de stad Den Bosch. In totaal zijn het iets meer dan 200 treden die je omhoog moet via een smalle wenteltrap in de toren. Onderweg kom je met een gids op vier verdiepingen waar je ook de klokken, een kleine tentoonstelling en het uurwerk van de kathedraal kunt bewonderen. Kijk hier voor informatie over deze wandeling naar boven. 

Wat de meeste mensen doen als ze een bezoek brengen aan Den Bosch is de lokale lekkernij de Bossche Bol eten. De bekendste aanbieder van deze Bossche bollen is bakkerij Jan de Groot. Deze bakkerij kom je tegen als je van het centrale station het centrum in loopt en je herkent de bakkerij meestal aan de lange rij die voor de winkel staat. Uiteraard is dit niet de enige plek waar je de Bossche Bol kunt eten. De meeste restaurants bieden ze aan en de meeste Bossche bollen komen ook uit de bakkerij van Jan de Groot. 

Den Bosch met kinderen #2: Moerputten tocht

Vind je het leuk om tijdens een stedentrip naar Den Bosch met kinderen door de natuur te lopen dan is de Bruggenroute Moerputten een leuke optie. Kinderen kunnen tijdens deze tocht over de bielzen lopen en het uitzicht op de Moerputtenbrug is mooi. Je kunt twee verschillende routes lopen met je kinderen. Een route van 1,4 kilometer en eentje van 5 kilometer. Voor onze dochter van vijf jaar was de vijf kilometer route precies voldoende om te lopen. 

De route die je kunt lopen is afwisselend en  je loopt tijdens de route over bruggen, door weilanden en over vlonders. Let er wel op dat het bij minder weer wel drassig kan zijn en je schoenen en broek vies kunnen worden. Je auto kun je het beste parkeren in de buurt van de route. Je moet dan de Deuterseweg een stuk afrijden richting Cromvoirt. Overigens staat op de website van Staatsbosbeheer een adres van een parkeergarage, waar je nog bijna 25 minuten moet lopen naar het begin van de route, dus die is minder geschikt voor ouders met kinderen. 

Wandelen Noord-Brabant met kinderen
Den Bosch met kinderen

Den Bosch met kinderen #3: Sportiom

Is het tijdens je stedentrip naar Den Bosch een keer minder weer dan is het Sportiom de plek waar je je prima een dag kunt vermaken. Je kunt hier namelijk zwemmen, bowlen, schaatsen en midgetgolfen met het gezin! Zeker het zwemparadijs Aquafun is een aanrader en is één van de leukste zwembaden in Brabant. Het waterpark heeft vier verschillende glijbanen, waarbij er zelfs een glijbaan is, waar je een wedstrijd tegen elkaar kunt doen wie het snelste is. 

Het mooie is dat kinderen (onder begeleiding) van alle glijbanen af mogen. Toen wij er waren was het wel behoorlijk druk en moesten we regelmatig een tijdje wachten bij de verschillende glijbanen. Naast de glijbanen, is er nog een grote stroomversnelling in het zwembad, gaat een gedeelte van het zwembad om de zoveel tijd golven en is er ook nog een groot zwembad met een duikplank. 

Daarnaast hebben ze ook nog twee jacuzzi’s, maar die zaten steeds wel erg vol. Voor de kleinste kinderen is er ook nog een apart kikkerbad met allerlei speeltoestellen. Wij waren er rond de klok van 12 en verlieten rond vijf uur het zwembad. Het zwembad is een prima ochtend of middag besteding als je een stedentrip naar Den Bosch met kinderen maakt. 

Den Bosch met kinderen
Den Bosch met kinderen

Ook kun je bij Sportiom bowlen met kinderen. In totaal zijn er acht banen op het complex waar je kunt bowlen met het gezin. Ook heeft Sportiom een midgetgolfbaan binnen met maar liefst 18 verschillende holes. Deze baan is glow in the dark en ziet er dus spectaculair uit. Voor de schaatsliefhebbers is het ook nog mogelijk om te schaatsen bij Sportiom. 

Als je verschillende activiteiten combineert kun je je bij Sportiom prima een dag vermaken. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende activiteiten even op de website van Sportiom

Den Bosch met kinderen
Den Bosch met kinderen

Den Bosch met kinderen #4: kasteel Heeswijk

Op iets meer dan een kwartier rijden van het centrum van de stad ligt een kasteel dat je kunt bezoeken met je kinderen. Om het kasteel ligt een gracht en het heeft wel iets weg van het Muiderslot. Kinderen kunnen bij het kasteel een speurtocht doen met de zwanen Otello en Donate.

Je kunt de auto bij het kasteel gratis parkeren. Houdt er rekening mee dat je binnen in het kasteel geen foto’s mag maken en dat dit alleen buiten mag. Je kunt bij het kasteel ook lunchen bij de Barones in het Koetshuis. Kijk voor meer informatie over de entreeprijzen, openingstijden en het kasteel even op de website van het kasteel. 

Den Bosch met kinderen: overige activiteiten

Naast de vier bovengenoemde activiteiten, zijn er nog meer activiteiten in Den Bosch met kinderen. We benoemen ze hieronder kort. 

#5 Pannenkoekenboot: tijdens een vaartocht door den Bosch kunnen ouders en kinderen onbeperkt pannenkoeken eten. Tijdens het varen op de Ertveldplas kunnen de kinderen samen met de Kapitein een stukje varen. 

#6 Kinderboerderij Oosterhoeve: houden je kinderen van dieren dan is deze kinderboerderij een leuke optie. De kinderboerderij ligt in natuurgebied de Oosterplas in Den Bosch en heeft de bekende boerderijdieren zoals varkens, koeien en geiten, maar ook bijvoorbeeld een alpaca. Bij de kinderboerderij zit ook een speeltuin met een aantal speeltoestellen en het is ook mogelijk om wat te eten en drinken bij de boerderij. Een prima optie bijvoorbeeld om hier te lunchen. 

#7 Varen op de Binnendieze: je kunt Den Bosch ook vanaf het water bekijken. De binnenstad van Den Bosch is in vroegere tijden volledig ommuurd en de riviertjes binnen deze muren werden de Binnendieze genoemd. Een vaartocht duurt ongeveer 50 minuten en is dus precies lang genoeg voor kinderen. Wij hebben de vaartocht weleens gedaan zonder onze dochter en zouden zeker onze dochter de volgende keer meenemen. 

Den Bosch met kinderen
Den Bosch met kinderen

Waar overnachten in Den Bosch met kinderen?

In Den Bosch heb je verschillende opties qua hotels met familiekamers, maar de opties zijn niet heel goedkoop. Wij hebben de leukste hotels in deze stad op een rij gezet voor jullie!

Uylenhof Hotel

Hotel Haverkist

Hotel ’t Keershuys

Klik voor een lijst met alle hotels in Den Bosch met kinderen hier. 

Links die interessant kunnen zijn.

SOCIAL CHECK-IN