Hotel Lion d’Or Haarlem met kinderen

Haarlem is een prachtige stad en in de kerstperiode zijn we er zelfs tweemaal een weekendje geweest. In het tweede weekendje van deze kerstvakantie hebben we in Hotel Lion D’Or geslapen met onze dochter. Naar aanleiding van deze overnachting schrijven we hier een uitgebreid review over het hotel. 

Hotel Lion D'Or Haarlem met kinderen
Kindvriendelijk hotel Haarlem

Het hotel

Een van de belangrijkste redenen waarom we voor dit hotel gekozen hebben is de centrale ligging van het hotel. Het oudste stadshotel van Haarlem ligt namelijk tegenover het centraal station en je loopt eigenlijk vanuit de ingang van het hotel zo het centrum in. 

We hadden vooraf een reservering gemaakt in de parkeergarage van het centrale station (Interparking Station), waardoor we in een paar minuten lopen van de parkeergarage bij het hotel waren. Uiteraard is de ligging van het hotel ook ideaal voor mensen die met de trein komen. 

We waren er met kerst en de hele lobby was uiterst sfeervol ingericht met verschillende kerstversieringen. In deze lobby is genoeg ruimte om met je kinderen een spelletje te spelen of een drankje te drinken. Daarnaast is er in het hotel een computer en printer beschikbaar voor gasten om eventueel tickets uit te printen. Wij hoefden hier geen gebruik van te maken, maar voor buitenlandse gasten is dit wel ideaal!

Hotel Lion D'Or Haarlem met kinderen
Hotel Lion D'Or Haarlem met kinderen

De kamer

In het hotel hebben ze vier verschillende kamers en wij hadden de familiekamer geboekt. Deze familiekamer is geschikt voor gezinnen met vier personen. Er staan zoals je op de foto’s hieronder kunt zien vier eenpersoonsbedden in de kamer. De kamer was ongeveer 30m2 groot. 

Verdere pluspunten van de kamer zijn het koelkastje om drankjes in te zetten, het Nespresso Apparaat voor koffie en thee, de comfortabele bedden en een kluisje voor je kostbaarheden. Daarnaast is het altijd fijn als de WIFI goed werkt en je aan het einde van de dag nog even  tv kan kijken met het gezin. 

Kindvriendelijk hotel Haarlem
Hotel Lion D'Or Haarlem met kinderen

Eten en drinken in hotel

Naast de lobby is een Café lounge op de begane grond waar je kunt borrelen en eten met het gezin. Het ontbijt wordt hier ook geserveerd. Deze is vanaf 7.00 uur te nuttigen in het café. Broodjes, Crossaints, verschillende soorten beleg, donuts, fruit, yoghurt en een eitje zijn allemaal aanwezig, dus wat dat betreft gingen we met een goed gevulde buik de deur uit. 

Ook hoef je ’s middags en ’s avonds in principe niet de deur uit om te eten, aangezien je hier ook borrelhapjes, een tosti, een pizza of een bord Spaghetti kunt bestellen. Door de ligging van het hotel zijn er buiten het hotel natuurlijk ook voldoende opties om te eten. 

Hotel Lion D'Or Haarlem met kinderen
Hotel Lion D'Or Haarlem met kinderen

Conclusie

Wederom een heerlijke overnachting in een leuk hotel in Haarlem. Midden in het centrum, fijne kamer met alles er op en aan en ook een prima ontbijt, waardoor we de dag goed begonnen. Wat dat betreft een hele goede optie als je met je gezin een weekendje naar Haarlem gaat!

Voor meer informatie over de kamers en het hotel kijk even hier op de website van het hotel zelf!

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Hotel Lion D'Or Haarlem met kinderen
Kindvriendelijk hotel Haarlem
Scroll naar boven