Carlton square haarlem met kinderen

Haarlem is een prachtige stad en we zijn er nu al een aantal keer geweest. Zo zijn we de afgelopen kerstvakantie ook een weekendje in Haarlem geweest en hebben we in het Carlton Square Haarlem geslapen met onze dochter. Naar aanleiding van deze overnachting schrijven we hier een uitgebreid review over het hotel. 

Carlton Square Haarlem met kinderen
Carlton Square Haarlem met kinderen

Het hotel

Het hotel ligt in de buurt van het Frederikspark in Haarlem en ligt op tien minuten lopen van het winkelgebied van Haarlem. Dit is absoluut geen straf, aangezien je tijdens deze wandeling door allerlei leuke straatjes komt en ook de bekende hofjes van Haarlem tijdens deze wandeling tegenkomt. Hierdoor zie je gelijk een deel van deze mooie stad tijdens deze wandeling!

Bij het hotel is het heel makkelijk parkeren. Je kunt onder het hotel parkeren en ook in het Frederikspark heb je parkeergarage de Dreef, waar je voor iets meer dan 10 euro 24 uur kunt parkeren. Wij hebben de auto hier geparkeerd en dan is het een paar minuten lopen naar het hotel toe. Wat dat betreft was deze optie niet al te duur en heel erg goed te belopen met onze koffer.

Bij binnenkomst van het hotel kom je gelijk in de sfeervolle lobby en ook het restaurant Bar en Kitchen Zocher zit in dit gebouw. Hierdoor zijn er genoeg mogelijkheden op de begane grond van het hotel om met je kinderen te borrelen, een spelletje te spelen of een hapje te eten. 

Carlton Square Haarlem met kinderen
Carlton Square Haarlem met kinderen

De kamer

Wij hadden de familiekamer (The Family One) geboekt in dit hotel en deze kamer is voor een gezin van maximaal 4 personen en is 29m2 groot. Dit is ook één van de grootste kamers van het hotel. 

De kamer is van alle gemakken voorzien en bevat ook alle zaken die wij belangrijk vinden voor een hotelkamer. De kamer was schoon, het had een heel fijn en groot bed (luxe boxspring), een hele fijne regendouche (er zijn ook kamers met een bad), koelkastje, tv en de kamer was ruim genoeg voor ons drieën. Meer hebben wij op een kamer in principe niet nodig.

Bijkomend voordeel van de kamer was dat de minibar inclusief was en dat er badjassen en slippers aanwezig waren voor alle gezinsleden. Dat is toch een heerlijk luxe gevoel vinden wij altijd. 

Leuk detail op de kamer is dat er een monopolie bordspel aanwezig was, wat we uiteraard even hebben gespeeld. Zelf hebben we een variant voor hele jonge kinderen, maar het principe blijft uiteraard hetzelfde. Wijzelf en onze dochter vinden het allemaal heel leuk om te spelen en zijn ook allemaal vrij fanatiek ;). 

Carlton Square Haarlem met kinderen
Carlton Square Haarlem met kinderen

fietsen huren

Wat zeker een groot pluspunt is van het hotel is dat je fietsen kunt huren. Je kunt namelijk in de omgeving een hele leuke route fietsen door het nationaal park Zuid-Kennemerland. Zoals je op de foto hieronder ziet staan er genoeg fietsen voor het hotel en zijn de fietsen in goede conditie.

Wij hebben de fietsen een hele dag gehuurd en hebben meer dan 30 kilometer gefietst door dit natuurpark en door het centrum van Haarlem. Voor ons altijd een hele leuke en actieve manier om met onze dochter onderweg te zijn. Ze hebben zoals je ziet ook een fietsstoeltje voor op de fiets.

Wij raden wel aan om vooraf even contact op te nemen met het hotel dat je fietsen wil huren met je kinderen, zodat je zeker weet dat alles aanwezig is als je het hotel bezoekt. Wij hadden ook de dag van te voren de fietsen (inclusief fietsstoel) al gereserveerd. 

Kindvriendelijk hotel Haarlem
Carlton Square Haarlem met kinderen

Eten en drinken in hotel

Bij het hotel zit het restaurant Bar en Kitchen Zocher, waardoor je in principe niet de deur meer uit hoeft om te eten. Het restaurant ziet er ook echt super sfeervol uit. Voor kinderen is het mogelijk om bijvoorbeeld een hamburger met friet te bestellen. De hele menulijst is hier te vinden.  

Uiteraard zijn er in de omgeving ook voldoende mogelijkheden om te eten. Zoals we al aangaven is het centrum op tien minuten lopen, dus zijn er voldoende restaurants en eetgelegenheden in de buurt van het hotel. 

Kindvriendelijk hotel Haarlem
Carlton Square Haarlem met kinderen

Conclusie

Wij zijn nu in drie verschillende hotels van het Carlton geweest en we vonden ze alle drie echt helemaal top. De hotels zijn luxe, je kunt er overal heerlijk en gezellig eten en bij alle drie de hotels hebben we heerlijk kunnen ontspannen met het gezin. Ook dit hotel in Haarlem is zeker een aanrader! Het klinkt misschien heel overdreven, maar we kunnen weinig nadelen van het hotel opnoemen. Wij komen zeker als we in de buurt van Haarlem zijn zeker nog eens terug bij dit hotel!

Voor meer informatie over de kamers en het boeken van een kamer, kijk even op de website van het hotel zelf

SOCIAL CHECK-IN


Facebook


Instagram

Scroll naar boven