In deze blog familiehotel Alkmaar gaan we de verschillende opties laten zien die je als ouders met kinderen hebt om in de stad Alkmaar te overnachten. Je hebt niet zoveel kindvriendelijk hotels in Alkmaar, waar je met een gezin van vier personen kunt overnachten. Er zijn maar weinig hotels met een familiekamer in Alkmaar. Toch zijn er wel een aantal opties en deze opties hebben we in deze blog op een rij gezet. Ook hebben we nog wat hotels met zwembad in de omgeving van Alkmaar op een rij gezet. 

1. Hotel Alkmaar

Het eerste hotel in onze lijst van familiehotels in Alkmaar is Hotel Alkmaar. Hotel Alkmaar ligt iets buiten het centrum van de stad en vanaf het hotel loop je in ongeveer een half uurtje naar het centrum van de stad. Je kan de auto bij dit kindvriendelijke hotel in Alkmaar gratis voor de deur parkeren en het hotel biedt een mooie familiekamer voor gezinnen aan. 

Deze familiekamer in Alkmaar is ongeveer 35m2 groot en heeft twee eenpersoonsbedden voor de ouders en een slaapbank voor de kinderen. Deze familiekamer heeft een moderne uitstraling en is van alle gemakken voorzien. Daarnaast heeft deze familiekamer een badkamer met bad. Dit vinden wijzelf altijd wel een groot pluspunt van een kamer als er een bad in zit. Onze dochter is namelijk dol op badderen en dat geeft wel altijd een gevoel dat je echt kunt relaxen op de kamer. 

Het hotel heeft ook een Japanse sushi- en grillrestaurant Kokusai genaamd. Hier kan je in de avond dineren. Ook is het mogelijk om bij het hotel een sauna en jacuzzi te reserveren, dus dat kan na een hele dag in Alkmaar geweest te zijn natuurlijk wel erg fijn zijn. Daarnaast biedt het hotel aan zijn gasten in de ochtend een ontbijtbuffet aan. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Alkmaar even hier

Hotel Alkmaar review

Het hotel krijgt als algemene score een 7,8 uit meer dan 1.600 beoordelingen van gasten die in het hotel hebben overnacht. In totaal hebben er meer dan 230 gezinnen met kinderen dit kindvriendelijke hotel in Alkmaar beoordeeld en we hebben alle beoordelingen van deze gezinnen met kinderen gelezen en op basis daarvan een aantal positieve en negatieve punten opgeschreven van dit hotel. 

Positieve punten Hotel Alkmaar: de meeste gezinnen geven aan dat het personeel erg vriendelijk was en erg goed meedacht met de wensen van deze gezinnen. Ook de ruime familiekamers met goede bedden worden door de meeste gezinnen met kinderen gewaardeerd. Ook het ontbijt viel bij veel gezinnen in de smaak. 

Negatieve punten Hotel Alkmaar: een aantal gezinnen geeft aan dat ze de familiekamers wat gedateerd vonden en dat de kamers in de zomermaanden wel behoorlijk warm waren. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Alkmaar even hier.

2. College Hotel Alkmaar

Het tweede hotel in onze lijst van kindvriendelijke hotels in Alkmaar is het College Hotel en dit hotel ligt midden in het centrum van Alkmaar. Dit familiehotel in Alkmaar is gevestigd in een oude school en biedt voor gezinnen van vier personen kamers aan. Je kan bij het hotel de auto parkeren voor de deur van het hotel. 

De familiekamers van dit hotel zijn grote tweepersoonskamers die 25m2 groot zijn en deze kamer heeft vier eenpersoonsbedden voor alle gezinsleden. De twee bedden voor de kinderen kunnen op verzoek op de kamer worden bij geplaatst. Ook zit er op deze familiekamer in Alkmaar een badkamer in de kamer. 

Het hotel heeft een bar en een terras, waar je terecht kunt voor een drankje en in de ochtend serveert het hotel een ontbijtbuffet aan zijn gasten. Vlakbij het hotel is het ook mogelijk om een bootje te huren en de stad Alkmaar vanaf het water te bekijken. Daarnaast kun je bij het hotel gratis koffie en thee pakken. 

Kijk voor meer informatie over het College Hotel Alkmaar even hier

College Hotel Alkmaar review

Dit familiehotel in Alkmaar krijgt een 8,1 als algemene score uit meer dan 1380 beoordelingen. Gezinnen met kinderen beoordelen het hotel nog iets hoger met een 9,2 als algemene score. In totaal hebben meer dan 370 gezinnen met kinderen het hotel beoordeeld. 

Positieve punten College Hotel Alkmaar: bijna alle gezinnen met kinderen noemen als positief punt van dit hotel de ligging van het hotel. Ook de familiekamers worden vaak benoemd dat deze ruim en schoon waren. Ook het vriendelijke personeel wordt verschillende keren genoemd. 

Negatieve punten College Hotel Alkmaar: een aantal gezinnen geeft aan dat er alleen ventilatoren op de kamers zijn en geen airco. Zeker in de zomermaanden kan het hierdoor op de kamer warm worden. 

Kijk voor meer informatie over het College Hotel Alkmaar even hier

Familiehotel Alkmaar
Familiehotel Alkmaar

3. Familie hotel Alkmaar

Het derde hotel in deze lijst van familiehotels in Alkmaar heet ook het Familie Hotel. Dit hotel wordt beheerd door een familie (vandaar de naam) en deze familie die verhuurt verschillende appartementen die geschikt zijn voor gezinnen tot en met zes personen. Deze appartementen liggen in het centrum van Alkmaar. 

Deze appartementen zijn erg ruim en tussen de 60m2 en 110m2 groot. Sommige appartementen hebben ook een aparte slaapkamer voor de ouders en voor de kinderen. Wat dat betreft heb je in deze appartementen echt de ruimte. Het grootste appartement is ook geschikt voor een gezin van zes personen. Ook zit er naast een badkamer ook een keuken in de appartementen, waardoor het mogelijk is om zelf te koken met het gezin. 

Deze appartementen hebben geen restaurant of bar, maar het is wel mogelijk dat er ontbijt op de kamer wordt afgeleverd. Uiteraard zit je door de ligging van de appartementen midden in het centrum en heb je op loopafstand natuurlijk genoeg horeca liggen voor een hapje en een drankje. Ook een supermarkt is in de buurt, waardoor je in de ochtend ook zelf even ontbijt kan halen. 

Kijk voor meer informatie over het Familie Hotel Alkmaar even hier. 

Familie Hotel Alkmaar review

Dit familiehotel in Alkmaar wordt met een 8,5 als algemene score beoordeeld uit meer dan 450 beoordelingen. Gezinnen met kinderen geven een 9,2 als algemene score voor dit kindvriendelijke hotel in Alkmaar. In totaal hebben meer dan 160 gezinnen met kinderen dit hotel beoordeeld. 

Positieve punten Familie hotel Alkmaar: de gastvrijheid van de eigenaren wordt door veel gezinnen met kinderen aangehaald als positief punt. Zoals een ouder het mooi omschrijft dat er voor de eigenaren van de appartementen niets te gek is. Ook worden de ruime appartementen erg gewaardeerd en uiteraard de centrale locatie van de appartementen in de binnenstad van Alkmaar. 

Negatieve punten Familie hotel Alkmaar: ook bij dit hotel geven een aantal gezinnen met kinderen aan dat het fijn zou zijn als de appartementen van een airco waren voorzien in de warme zomermaanden in Nederland. 

Kijk voor meer informatie over het Familie Hotel Alkmaar even hier. 

4. Urban Home Stay Appartement

Doordat er niet super veel hotels in Alkmaar zijn die familiekamers aanbieden voor gezinnen van vier personen, is de vierde accommodatie in deze lijst van familiehotels in Alkmaar een appartement dat aangeboden wordt door de organisatie Urban Home Stay. Dit appartement ligt in de buurt van het kaasmuseum in het centrum van de stad. 

Het appartement is 75m2 groot en heeft een eigen gratis parkeerplaats voor gezinnen met kinderen die met de auto komen. Het appartement is geschikt voor gezinnen met vijf personen en heeft twee slaapkamers, een badkamer en een eigen keuken. Wat dat betreft heb je hier een hele huiselijke sfeer als je dit appartement boekt met het gezin.

Voor eten en drinken dien je de stad in te gaan, maar dat is natuurlijk om de hoek. Daarnaast heb je hier door de eigen keuken dus de natuurlijk ook de mogelijkheid om zelf te koken.

Kijk voor meer informatie over het Urban Home Stay Appartement even hier. 

Urban Home Stay Appartement review

Het appartement is nog niet door heel veel mensen beoordeeld. In totaal hebben 189 gasten het hotel beoordeeld en zij geven als algemene score een 8,9. De meer dan 70 gezinnen met kinderen die het appartement hebben beoordeeld doen dit met een 9,4 als algemene score. 

Positieve punten Urban Home Stay Appartement: eigenlijk worden de meeste positieve punten wel verwoord in deze review van een ouder over dit appartement: “Leuk en modern appartement dat midden in het centrum van de stad ligt. Het appartement is van alle gemakken voorzien en er was niks dat voor ons ontbrak. De bedden van het appartement lagen goed en de dubbele douche was heerlijk. Het mooie uitzicht vanaf het appartement over de stad is een leuke bijkomstigheid.”

Negatieve punten Urban Home Stay Appartement: een aantal gezinnen geeft als negatief punt het aantal trappen dat je moet lopen, voordat je bij het appartement bent. Het appartement ligt op de derde verdieping en er is geen lift. Ook de kerkklokken hoor je in het appartement goed. 

Kijk voor meer informatie over het Urban Home Stay Appartement even hier. 

Familiehotel Alkmaar
Familiehotel Alkmaar

5. Hotel Luttik

Het laatste hotel in deze lijst van familiehotels in Alkmaar is Hotel Luttik en dit hotel biedt familiekamers aan voor gezinnen van drie personen. Je kan hier dus niet met een gezin van vier personen slapen. De familiekamers die dit hotel aanbiedt zien er echt prachtig uit. Je kunt uit verschillende familiekamers bij dit hotel kiezen met het gezin. 

Deze familiekamers in Alkmaar zijn ongeveer 30m2 groot en bevatten alle voorzieningen die je nodig hebt op een kamer. Ook heeft de kamer een badkamer met bad, wat wijzelf altijd wel een enorme pré vinden. Het is in de ochtend mogelijk om gebruik te maken van een a la carte ontbijt. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Luttik even hier

Hotel Luttik Review

Meer dan 300 gasten van dit familiehotel in Alkmaar hebben het hotel beoordeeld en doen dit met een 9 als algemene score. Gezinnen met kinderen beoordelen het hotel zelfs met een 9,7. Uiteraard is dit een zeer hoge score. Wel moet erbij gezegd worden dat maar iets meer dan 90 gezinnen met kinderen het hotel beoordeeld hebben, maar dan blijft deze score uiteraard nog super hoog. 

Positieve punten Hotel Luttik: deze review van een ouder omschrijft eigenlijk alle positieve punten van dit hotel: “de familiekamer was prachtig, stijlvol en erg hip ingericht. Ook rook de familiekamer heerlijk. Het bad op de badkamer was erg fijn en we hadden als gezin een prachtig uitzicht vanaf de kamer. De locatie van het hotel is echt perfect. Je bent overal super snel! Ook de winkel wat bij het hotel hoort is heel leuk. Het hele concept van het hotel is erg tof. Wij hebben een heel ontspannen weekendje weg gehad en ik zal het iedereen aanraden!”

Negatieve punten Hotel Luttik: er worden maar weinig negatieve punten gegeven over het hotel. Dat kan ook bijna niet met dit hoge cijfer. Een enkel gezin geeft aan dat ze de kamer gehorig vonden. 

Kijk voor meer informatie over Hotel Luttik even hier

Hotel Alkmaar met zwembad

Het is uiteraard wel erg fijn als je tijdens een stedentrip naar Alkmaar met kinderen ook een hotel in Alkmaar met zwembad hebt. Helaas is er geen hotel in Alkmaar met zwembad, die ook familiekamers voor gezinnen aanbiedt. Wel zijn er twee hotels in de omgeving van Alkmaar die een zwembad hebben en een familiekamer aanbieden. Deze twee accommodaties liggen op minder dan tien kilometer van het centrum van Alkmaar. We bespreken deze accommodaties met zwembad hieronder kort. 
 
Fletcher Hotel Jan van Scorel: dit hotel met zwembad ligt op minder dan tien kilometer rijden van het centrum van Alkmaar en heeft een klein binnenzwembad met een aantal bedjes rondom het zwembad, waar kinderen het gehele jaar zich kunnen vermaken in het zwembad. Dit familiehotel heeft verschillende familiekamers tot zijn beschikking die ongeveer 35m2 groot zijn. Het hotel krijgt een algemene score van een 7 uit meer dan 1400 beoordelingen van gasten. Kijk voor meer informatie over het Fletcher Hotel Jan van Scorel even hier.  
EuroParcs de Woudhoeve: dit is geen hotel maar een vakantiepark en dit vakantiepark heeft zowel een zwembad binnen als een zwembad buiten. Je kan hier een chalet op het vakantiepark boeken met vier personen. Deze chalets worden beoordeeld met een 7,2 als algemene score uit meer dan 300 beoordelingen. Kijk voor meer informatie over EuroParcs de Woudhoeve even hier. 
 

Hotel met familiekamer Alkmaar

Hierboven hebben we de vijf hotels met familiekamer in Alkmaar op een rij gezet en ook hebben we twee hotels met zwembad in de omgeving van Alkmaar op een rij gezet. In Alkmaar zijn niet superveel accommodaties, waar een gezin van vier personen kan overnachten. Toch zijn er nog enkele appartementen die door particulieren worden aangeboden en zijn er ook een aantal hotels met familiekamer in Alkmaar voor gezinnen van drie personen. Kijk voor de volledige lijst van hotels met familiekamer in Alkmaar even hier

Kindvriendelijk hotel Alkmaar

Zoek je een kindvriendelijk hotel in Alkmaar, dan hebben we hierboven vijf goede opties gegeven die je kan boeken in Alkmaar. We zetten alle kindvriendelijke hotels in Alkmaar hieronder nog eens kort op een rij. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

Kindvriendelijk hotel Alkmaar:

  1. Hotel Alkmaar
  2. College Hotel Alkmaar
  3. Familie Hotel Alkmaar
  4. Urban Home Stay Appartement
  5. Hotel Luttik

Hotel met zwembad Alkmaar
1. Fletcher Hotel Jan van Scorel2. EuroParcs de Woudhoeve Kijk voor een overzicht van alle kindvriendelijke hotels in Alkmaar even hier

Scroll naar boven