The Unbound Amsterdam met kinderen

The Unbound Amsterdam met kinderen: huisje met hottub!

Afgelopen week bezochten we weer eens één van onze favoriete steden: Amsterdam. We zijn al talloze keren in Amsterdam geweest en iedere keer weten we onze blog Amsterdam met kinderen weer uit te breiden met nieuwe activiteiten. Inmiddels hebben we al zoveel activiteiten in de stad ondernomen met onze dochter, dat je meer dan een week de tijd nodig hebt om alles te doen. Tijdens onze stedentrip naar de hoofdstad sliepen we in één van de huisjes van het Boutique Hotel The Unbound Amsterdam. Naar aanleiding van deze overnachting schrijven we deze uitgebreide review over dit hotel. 

Downloadt onze gratis reisgids voor gezinnen over Amsterdam hier.

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct toegang, dan blijf je ook in de toekomst op de hoogte van toekomstige reisverslagen.


The Unbound Amsterdam met kinderen
The Unbound Amsterdam met kinderen

Het hotel

Dit hotel wilden wij al een lange tijd bezoeken, omdat de foto’s van de huisjes en uiteraard de hottub ons erg aanspraken. In de vakantie was het dan eindelijk zover en hebben we hier een overnachting geboekt. We rijden daarom na een dagje Amsterdam in de namiddag richting het hotel dat in het noordoosten van de stad ligt op iets meer dan een kwartier rijden van het centrum van Amsterdam.

We parkeren de auto gratis voor de deur en het valt ons gelijk op dat het een behoorlijk terrein is met veel groen. Het straalt een enorme rust uit en het lijkt wel een beetje een soort van spa complex. Na het inchecken lopen we snel naar ons huisje met hottub en onze verwachtingen worden helemaal waar gemaakt. Heerlijk huisje met een heerlijke hottub. Hier kunnen we wel een avondje doorbrengen!

The Unbound Amsterdam met kinderen
The Unbound Amsterdam met kinderen

Het hotel heeft verschillende huisjes en kamers en een aantal hiervan hebben een hottub. Kijk even op de website van The Unbound Amsterdam voor een overzicht van de verschillende huisjes. Op het complex van het hotel ervaar je de ruimte en het groen en midden op het complex heb je ook een strandje met ligstoelen en een waterfiets in de vorm van een zwaan.

Daarnaast is er in het midden van het complex een sauna die je kunt afhuren. Wij hebben dit in de ochtend gedaan en dat was een heerlijk begin van de dag!

The Unbound Amsterdam met kinderen
The Unbound Amsterdam met kinderen

Het huisje

Wij hadden The Wikkel with wood fired hottub geboekt. Dit is een huisje voor gezinnen van vier personen. Dit huisje heeft een aparte kamer voor de kinderen met een stapelbed, die je volledig kunt afsluiten. Dat is zeker voor wanneer de kinderen moeten gaan slapen wel erg fijn. Daarnaast heeft het een apart gedeelte met een slaapkamer voor de ouders, die gelijk met openslaande deuren met buiten is verbonden. 

Daarnaast heeft het huisje een woonkamer met een keukentje. Het is dus mogelijk om zelf eten te koken indien je dit graag wil. Daarnaast zit er in die keuken een grote koelkast, waardoor je prima van thuis drankjes mee kan nemen. Daarnaast is er een goedwerkende WIFI verbinding in het huisje aanwezig. 

The Unbound Amsterdam met kinderen
The Unbound Amsterdam met kinderen

Het huisje staat helemaal vrij en je hebt vrij zicht over de groene omgeving. Aan de zijkant van het huisje bevond zich de hottub. De medewerkers van het hotel waren al zo aardig geweest om deze helemaal te vullen met nieuw water en toen we in het huisje zaten, kwam er een medewerker langs met twee zakken hout, die nodig zijn om de kachel aan te maken. Deze zakken hout zitten inbegrepen bij het huisje. 

Je kunt ervoor kiezen om de medewerkers het vuur van de hottub te laten opstoken, maar wij vonden dat zelf veel te leuk om te doen. Zeker onze dochter vond het leuk om er steeds weer een nieuw houtje op te gooien en te roeren in de hottub, waardoor het water steeds warmer werd. Na anderhalf uur was het water warm genoeg om er lekker in te genieten! We hebben er de hele avond in gezeten en tot onze verrassing was hij in de ochtend ook nog vrij warm, waardoor we er wederom in hebben gezeten. 

Daarnaast heeft het huisje een vuurkorf, waar je een fijn vuurtje in kan maken. Wij vonden het heerlijk om met een drankje achter ons huisje te zitten met op de voorgrond een knetterend vuurtje. Wat dat betreft is de grote stad Amsterdam erg ver weg als je in het huisje zelf zit. 

The Unbound Amsterdam met kinderen
The Unbound Amsterdam met kinderen

Eten en drinken in hotel

Bij het hotel zit ook een goed restaurant waar je kunt eten. Hier kun je drie keer per dag lekker eten met het gezin. Het is ook mogelijk dat je in de ochtend een ontbijtbox bestelt en deze laat afleveren bij je huisje. Ook is het mogelijk om in het winkeltje van het hotel brood te kopen. Houdt er wel rekening mee dat dit er pas rond half negen is. Wijzelf waren al vroeg wakker en zijn even naar de Albert Heyn gereden die op iets meer dan vijf minuten rijden van het complex ligt. Deze is al vanaf zeven uur in de ochtend open. Wat dat betreft zijn er dus keuzes genoeg qua eten en drinken bij het hotel!

The Unbound Amsterdam met kinderen
The Unbound Amsterdam met kinderen

Conclusie

Wij hebben echt genoten van onze overnachting in hotel The Unbound in Amsterdam! We hadden een fantastisch huisje midden in de natuur en toch dicht in de buurt van de stad! Wij vonden de hottub en de vuurkorf echt een meerwaarde voor een hele fijne en ontspannende avond. Ook in de ochtend was het erg fijn dat we nog even in de hottub konden en dat we gebruik konden maken van de sauna. Wat dat betreft heeft het wel iets weg van een groot spa complex, waar je lekker met je kinderen kunt relaxen. Kijk voor meer informatie over het hotel, de kamers en de prijzen van de kamers even hier. 

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

The Unbound Amsterdam met kinderen
The Unbound Amsterdam met kinderen
Scroll naar boven