Volendam met kinderen

Volendam met kinderen: alle informatie voor het gezin!

Het is altijd leuk om Volendam met kinderen een dagje te bezoeken. Je kunt er prima wat eten en drinken aan het water en uiteraard is het ook leuk om een foto in traditionele klederdracht te laten maken met het gezin. Toch is er nog wel meer te doen in dit leuke dorp. Wij bezochten Volendam met ons gezin, toen we een stedentrip naar Amsterdam met het gezin maakten tijdens de vakantie. We waren er al een paar weken eerder geweest, maar toen was het weer enorm slecht, waardoor we nogmaals naar Volendam afreisden om een beter beeld van het dorp te krijgen. Wij zetten de leukste activiteiten in Volendam met kinderen op een rij voor jullie in dit blog. 

Volendam met kinderen
Volendam met kinderen

Volendam met kinderen: Experience Volendam

Een foto maken in traditionele klederdracht is toch wel de nummer 1 activiteit in Volendam en wij hebben met vrienden ons al meerdere keren laten vastleggen als we in Volendam waren. Met onze dochter hadden we dit nog nooit gedaan, dus kon de foto in klederdracht uiteraard niet ontbreken. Je hebt uiteraard verschillende bedrijven in Volendam, waar je een foto kunt laten maken van je gezin, maar toen we online gingen kijken welke bedrijven dit allemaal aanboden sprong er voor ons één bedrijf boven uit: Experience Volendam.

Bij dit bedrijf kun je niet alleen de traditionele foto laten maken, maar kun je ook een rondleiding krijgen van een gids die vertelt over het Volendam van vroeger. Aan het einde van deze rondleiding krijgt iedereen een VR bril op en kom je in een wereld terecht van het Volendam van vroeger en toen de dijken overstroomt waren. 

Wij hadden nog nooit echt een VR bril op gehad, maar vonden dit wel een hele toffe ervaring. Je kunt met de bril 360 graden rondkijken en je hebt echt het idee of je in de boot bij de hoofdrolspeler zit. Onze dochter vond dit ook erg leuk. Wij hebben eerst de rondleiding gedaan en daarna hebben we de foto laten maken hier. 

Volendam met kinderen
Volendam met kinderen

Ze hebben eerst zelf foto’s gemaakt met hun eigen professionele camera en daarna hebben ze nog met ons eigen toestel wat foto’s gemaakt. Hierdoor hadden we na afloop ook meerdere foto’s digitaal. Sophie vond het ook helemaal geweldig om zich te verkleden en papa en mama in die rare kleding te zien. Wij hebben naast de digitale foto’s ook tweemaal de foto (die we het beste vonden) in de winkel laten uitprinten en deze foto’s staan nu op Sophie haar slaapkamer en onze woonkamer. Een mooie herinnering aan een leuke dag in Volendam.

Uiteindelijk zijn we ruim een uur in deze zaak geweest dat op de hoofdstraat (de Dijk) ligt van het dorp. Wij vonden het een erg leuke ervaring! Wat ons betreft een aanrader als je een dagtrip naar Volendam met kinderen maakt. Overigens kun je bij  Experience Volendam ook een kinderspeurtocht boeken door het dorp Volendam heen en is er een mogelijkheid om de omgeving van Volendam te ontdekken op een e-scooter met het gezin. 

Volendam met kinderen
Volendam met kinderen

Volendam met kinderen: met de boot naar marken

Wat de meeste toeristen ook in Volendam doen is de boot (de Marken Express) nemen van Volendam naar het dorpje Marken. Op de boot de ‘Jan Smit’ vaar je in ongeveer 30 minuten naar Marken toe. Uiteraard kun je tijdens het boottochtje zowel binnen als buiten zitten. Toen wij er waren was het slecht weer en dan ziet alles er snel grijs en mistroostig uit. 

Volendam met kinderen
Kindvriendelijk hotel Volendam

Het dorpje Marken is leuk om een rondje te lopen, maar heel veel bijzonders vonden wij het eerlijk gezegd ook niet. Toch denken we dat het al heel veel scheelt als je het dorpje bezoekt op een zonnige dag. Je kunt dan een wat grotere route lopen over het eiland en bijvoorbeeld naar de vuurtoren lopen. Ook kun je het Marker Museum bezoeken in dit dorp, waar de geschiedenis van het dorp wordt verteld en de visserij centraal staat. 

Volendam met kinderen
Volendam met kinderen

Volendam met kinderen: overige activiteiten

Er zijn nog wel meer dingen in Volendam met kinderen te doen dan de dingen die we hiervoor beschreven hebben. Wij hebben deze activiteiten zelf alleen nog niet ondernomen. We benoemen ze hieronder even kort.

Fietstocht met een gids: het is ook mogelijk om Volendam met kinderen op de fiets te ontdekken. De organisatie Baja Bikes organiseert fietstochten van ongeveer drie uur en daarbij bezoek je de dorpen Volendam, Monnickendam en Marken. Je gaat tijdens deze fietstocht ook een deel met de boot mee. Voor kinderen vanaf vijf jaar zijn er kinderfietsen beschikbaar, maar ze hebben ook kinderzitjes voor achterop die je kunt boeken.

Speeltuin de Speelderij: wil je in Volendam met kinderen naar een grote speeltuin dan is dit een goede optie. De entree is maar een paar euro en vanaf de Dijk is het iets meer dan een kwartier lopen naar deze speeltuin toe. Houdt er wel rekening mee dat in het weekend de speeltuin alleen in de middag open is. 

Eten en drinken in Volendam met kinderen

In Volendam heb je aan de Dijk genoeg leuke restaurants waar je met je kinderen kunt eten. Zeker als je met goed weer op het terras kunt zitten is het er erg gezellig met toeristen. Wij hebben geluncht bij café De Boer naast het vertrekpunt van de Marken Express. Hier hadden ze een beetje de standaard lunchgerechten die je bij de meeste restaurants op de Dijk kunt krijgen zoals pannenkoeken, frietjes met een hamburger, kroketten met brood en een omeletje. Uiteraard kun je overal ook verse vis bestellen.

Wil je voor een goedkopere optie gaan, dan kun je een frietje halen op de dijk of iets lekkers bij de visboer. De Dijk is natuurlijk de straat waar alle toeristen langskomen en je ziet dan ook dat hierdoor er genoeg qua eten, drinken en snoep te krijgen is in deze straat. 

Volendam met kinderen
Kindvriendelijk hotel Volendam

Overnachten in Volendam met kinderen

Je kunt in Volendam met kinderen in weinig hotels overnachten. De enige optie die je in de buurt van Volendam hebt is het van der Valk Hotel Volendam. Nu kun je Volendam makkelijk bezoeken vanuit Amsterdam, aangezien het iets meer dan twintig minuten rijden is naar Volendam met de auto vanuit Amsterdam. In Volendam heb je hoogstens vermaak voor een dag, waardoor je het makkelijk in een dagtrip vanuit Amsterdam kunt doen.

In Amsterdam is genoeg voor kinderen te doen om je minimaal een week te vermaken. We schreven er al een blog over (Amsterdam met kinderen) en gaven hier tientallen tips wat je allemaal kunt doen in Amsterdam met het gezin. In Amsterdam hebben wij ook meerdere keren overnacht in verschillende hotels en op basis daarvan kunnen we wel een aantal goede suggesties geven. 

Volkshotel Amsterdam met kinderen
Banks Mansion Boutique hotel
Olympic Hotel Amsterdam met kinderen
Olympic Hotel Amsterdam met kinderen

Volkshotel Amsterdam: in dit hotel vonden we de sfeer heel relaxt. Beneden heb je genoeg ruimte om met je kinderen een spelletje te doen in bijvoorbeeld de speelkamer of het ongedwongen café/ restaurant. Wat heel tof aan dit hotel is dat ze een aantal hottubs op het dak van het hotel hebben, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Je kunt hier ’s avonds ook op de bovenste verdieping heerlijk dineren met een mooi uitzicht over de stad. 

Banks Mansion Amsterdam: wat we van dit hotel midden in het centrum vooral zo tof vonden was het all inclusive principe wat het hotel hanteert. Je kunt hier met je kinderen na een dag in de stad geweest te zijn nog lekker naborrelen. Ook de kamers zijn luxe en de locatie is super!

Olympic Hotel Amsterdam: dit hotel ligt naast het Olympisch stadion en je loopt in iets meer dan tien minuten naar het Vondelpark. Ook dit hotel heeft mooie kamers met een prachtig uitzicht over de omgeving. En ook in dit hotel hebben ze hottubs met uitzicht over de stad. Ook in dit hotel hebben we echt genoten van het uitzicht en het badderen in de hottubs met onze dochter. 

Volendam met kinderen
Volendam met kinderen

Scroll naar boven