Barcelona met kinderen: top 29 bezienswaardigheden!

Is het leuk om naar Barcelona met kinderen te gaan? Ja dat is het zeker! In Barcelona is genoeg te doen om er een minstens een paar dagen te verblijven. Zeker doordat de stad aan het strand ligt, is het absoluut geen straf om hier een week naar toe te gaan en op die manier een weekje strand met bezienswaardigheden en activiteiten te koppelen. Wij zetten hier de leukste bezienswaardigheden en activiteiten in Barcelona met kinderen voor jullie op een rij!

Barcelona met kinderen
Barcelona met kinderen
Barcelona met kinderen

Niet te missen bezienswaardigheden in Barcelona met kinderen

#1 Sagrada Familia: dit is de bekendste bezienswaardigheid van Barcelona en mag daarom zeker niet op je lijstje ontbreken uiteraard. Deze basiliek die deels gebouwd is door kunstenaar Gaudi is nog steeds niet helemaal af en ze hopen dat de basiliek in 2026 helemaal afgebouwd is. Als je voor de basiliek staat dan zie je gelijk dat het echt een enorm bijzonder bouwwerk is met enorm veel details. Ook de binnenkant van de basiliek is prachtig ontworpen en ook het glas en lood aan de binnenkant is erg mooi om te zien.

Je kunt in de basiliek één van de torens beklimmen en hebt dan ook nog eens een mooi uitzicht over Barcelona vanuit de basiliek. Kinderen tot en met 10 jaar kunnen gratis naar binnen bij de basiliek. 

#2 Ramblas: de bekendste straat van Barcelona is de Ramblas en het is zeker leuk om hier even een rondje te doen met je kinderen. De straat is autovrij en over de hele straat staan artiesten die het publiek proberen te vermaken als levend standbeeld, acrobaat of clown. 

Wat wijzelf een erg leuk plein vinden dat aan de Ramblas grenst is Placa Reial. Dit is een plein met enorm veel gezellige terrassen en leuke restaurantjes. Ook een leuke markt aan de Ramblas is de Boqueria Market. Een binnenmarkt, waar ze allerlei producten verkopen. De markt is niet supergroot, maar als je op de Ramblas bent is het leuk om er even binnen te kijken met je kinderen.    

Een leuke wijk die aan de Ramblas grenst is Barri Gotic, de oude historische binnenstad, waar je veel smalle middeleeuwse gangetjes hebt, waar tegenwoordig hippe bars, restaurants en clubs in gevestigd zijn. 

Ben je een liefhebber van oude kerken dan kun je in de buurt van deze wijk ook gratis de oude kathedraal van Barcelona met kinderen bezoeken. 

#3 Parc Güell: dit is het bekendste park van Barcelona en ook een niet te missen bezienswaardigheid van Barcelona met kinderen. Dit grote stadpark is aangelegd door architect Gaudi en dat zie je ook gelijk terug in het park. Je hebt er overal schitterend mozaïek en bijzondere gevormde trappen en het uitzicht in het park over de stad Barcelona is mooi. Wij moeten zeggen dat we altijd heel vrolijk worden als we het park bezoeken als we in Barcelona zijn. Overigens is het park groter dan alleen het betaalde gedeelte, dus er is ook een mogelijkheid om een deel van het park gratis te bezoeken. Ook staan er in het park op verschillende plekken speeltoestellen voor kinderen om te spelen.

Houdt er wel rekening mee dat je entree betaalt voor het park en dat het dus geen openbaar park is. Kinderen tot en met 6 jaar kunnen overigens het park wel gratis bezoeken. 

Zoals je ziet speelt de architect Antoni Gaudi een grote rol in de stad Barcelona. Meerdere gebouwen heeft hij in de stad ontworpen zoals ook Casa Battlo en Casa Mila. Voor kinderen niet interessant om te bezoeken, maar van de buitenkant zien deze gebouwen er wel leuk uit. 

#4 Strand: als je in Barcelona met kinderen in de zomermaanden bent, dan moet je ook even naar het strand gaan! Bij Playa de Barceloneta vindt je ook speeltoestellen als een grote klimpiramiden en glijbanen. 

Bij dit strand ligt ook Parc de la Barceloneta, waar ook een prima speeltuin in het park ligt. Wij vinden het altijd heerlijk als we een dag allerlei dingen bezocht hebben in een stad om tegen het einde van de middag nog even een duik te nemen in de zee en lekker op het strand te liggen. Aan het strand ligt ook een gezellige boulevard, waar je een hapje en drankje kunt doen en waar het gezellig is om over heen te lopen. 

#5 Fontijnenshow: deze show die vooral in de avond plaatsvindt is ook een van de bekendste bezienswaardigheden van Barcelona met kinderen. De show is niet iedere dag dus kijk vooraf op de website wanneer de show plaatsvindt en ook de tijden zijn vaak vrij laat (9 uur in de avond), maar hebben je kinderen de leeftijd dat ze zo lang kunnen opblijven is het een leuke gratis activiteit die je kunt ondernemen met je kinderen. 

Barcelona met kinderen
Barcelona met kinderen

Leuke parken in Barcelona met kinderen

De stad Barcelona heeft verschillende leuke parken die het bezoeken waard zijn met kinderen. We zetten de leukste parken in Barcelona met kinderen voor jullie hieronder op een rij. 

#6 Parc de la Ciutadella: dit park ligt midden in de stad en dicht bij het strand en is zeker een bezoek waard. In het park liggen prachtige vijvers met mooie beelden en het leuke is dat je op het grote meer midden in het park met een bootje kunt varen met je kinderen. In dit park zijn tevens twee speeltuinen te vinden. Ook vindt je in het park een gigantische mammoet. 

#7 Parc de la Creueta del Coll: dit is een leuk park waar je makkelijk met kinderen een paar uur kunt vermaken. Het park heeft uiteraard een speeltuin, maar ook een leuk zwembad, waar je al voor iets meer dan 2 euro naar toe kunt gaan. Echt een heel erg leuk zwembad en ook ideaal voor kleine kinderen, omdat het zwembad zo ondiep is. Daarnaast is er genoeg gras in het park te vinden om bijvoorbeeld te picknicken met het gezin. 

#8 Parc del Laberint d’Horta: dit is een heel groot park met een leuk doolhof van struiken in het midden van het park. Het is ook leuk om een wandeling te maken door het park langs de verschillende prieeltjes en vijvertjes. Uiteraard zit er in dit park ook een leuke speeltuin voor de kinderen. Op woensdag en zondag is het park gratis te bezoeken en op de andere dagen betaal je iets meer dan 2 euro entree.   

#9 Parc del Castell de L’Oreneta: ook dit is een super kindvriendelijke park waar genoeg voor kinderen te doen is. Er rijdt een klein treintje door het park en kinderen kunnen hier ook pony rijden. Ook hier is uiteraard een speeltuin te vinden in het park.

Barcelona met kinderen
Barcelona met kinderen

Kindvriendelijke musea in Barcelona met kinderen

Als je Barcelona met kinderen bezoekt, dan wil je misschien ook graag een museum bezoeken. Er zijn een aantal kindvriendelijke musea in Barcelona en hieronder hebben we de leukste op een rij gezet voor jullie!

#10 Museum CosmoCaixa: dit is het natuurhistorisch en wetenschappelijk museum waar kinderen allerlei proefjes kunnen doen. In het museum heb je op de begane grond een heel groot aquarium met allerlei vissen en kun je beneden door een tropische tuin lopen. Het museum heeft verschillende afdelingen met thema’s als de mens, de evolutie en geologie. Ze hebben ook een soort van laboratorium gedeelte waar kinderen proefjes kunnen doen. De entree voor kinderen tot 16 jaar is gratis en ouders betalen maar een paar euro, dus voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. Het museum heeft tevens een restaurant in het museum. 

#11 Chocolademuseum: dit museum ligt aan de rand van het Parc de la Ciutadella en staat uiteraard in het teken van chocolade. Leuk voor kinderen is dat je in vitrines verschillende figuren zoals voetballers, legopoppetjes en stripfiguren als Asterix en Obelix kunt bewonderen, die helemaal van chocolade gemaakt zijn. Het museum stelt niet zo heel erg voor, maar met kinderen is chocolade proeven natuurlijk altijd een goed idee. 

#12 Museu de Ciencies Naturals de Barcelona: dit is het natuurhistorische museum van de stad en voor de ingang van het museum staat een hele grote dinosaurus. Loop je de trap op het museum in dan loop je onder een enorm skelet van een vis door. De ruimte met de skeletten van dino’s zijn indrukwekkend en je hebt zeker wel een aantal interactieve displays door het museum, maar het is ook vooral veel kijken. Kinderen mogen ook in dit museum gratis naar binnen. 

#13 Museo de la cero: dit museum is het best te vergelijken met Madame Tussauds. Er staan veel internationale sterren die je kinderen misschien niet kennen, maar ook een speler als Messi en de hoofdrolspelers van de Netflixserie La casa de Papel. 

#14 Big fun museum: dit is een leuk museum voor kleine kinderen en het heeft wel iets weg vinden wij van de bekende Instagram musea in Nederland. Je hebt in dit museum allerlei voorwerpen die enorm groot zijn, waar je leuke foto’s met kinderen kunt maken. Zo kun je in megaschoenen staan, in een reuzewasbak, een grote onderbroek en nog veel meer. Ook is er een ruimte waar alles op zijn kop staat (een beetje zoals Upside Down in Amsterdam), is er een grote ballenbak met vele gekleurde ballen en een ruimte met heel veel megasnoep. Wij vinden dit soort musea altijd heel erg leuk, maar educatief is het uiteraard een stuk minder. 

#15 Barcelona Olympic and Sports Museum: in 1992 waren de Olympische spelen in Barcelona en daar zie je in de stad nog steeds elementen van terug zoals ook het Olympische stadion en de ringen en er is ook nog steeds een museum over deze Olympische spelen. Het museum ziet er van binnen mooi uit met heel veel grote tv schermen met allerlei sporten op de tv’s. Er zijn voor kinderen bepaalde spellen die ze kunnen doen en ook activiteiten als bijvoorbeeld verspringen. De prijs van dit museum is ook weer schappelijk. Kinderen betalen geen entree en volwassenen een paar euro. 

Barcelona met kinderen
Barcelona met kinderen

je verplaatsen in Barcelona met kinderen

Je kunt de stad Barcelona met kinderen op meerdere manieren verkennen. We zetten de leukste manieren op een rijtje voor je.

#16 Hop on Hop off bussen: wil je in Barcelona met kinderen in een korte tijd veel bezienswaardigheden zien, dan zijn deze bussen ideaal. Toen wij de eerste keer Barcelona bezochten hebben we een dag gebruik gemaakt van deze bussen en wij vinden het altijd heerlijk om lekker in het zonnetje te zitten bovenin de bus met open dak en de stad om je heen te bekijken. Je hebt twee verschillende maatschappijen (Barcelona Bus Turistic en Barcelona City Tour) die deze busritten aanbieden door de stad. Er zijn verschillende routes die de verschillende bussen rijden en kijk even vooraf wat je allemaal wil bezoeken en welke route dan het meeste bij jullie past. 

#17 Fietsen: wil je Barcelona met kinderen op de fiets verkennen dan kun je terecht bij de Nederlandse maatschappij Baja Bikes. Deze maatschappij organiseert verschillende soorten fietstochten door Barcelona, waaronder ook een fietstocht met kinderen. Ze hebben al kinderfietsen voor kinderen vanaf 4 jaar en het is ook mogelijk dat je kinderen achterop bij jouw fiets gaan op een kinderzitje. Deze fietstocht duurt ongeveer 3 uur. Kijk voor een overzicht van de verschillende georganiseerde fietstochten door Barcelona met kinderen even hier

#18 Bootttocht: je kunt in Barcelona met kinderen ook de skyline van de stad vanaf het water bekijken. Zo kun je een rondvaart boeken van een uur en dan vaar je langs het strand. Kinderen tot en met 14 jaar kunnen gratis met de boot mee.

Ook is het mogelijk om met je kinderen te gaan zeilen in Barcelona. Dit is wel een prijzige onderneming. De maatschappij biedt verschillende cruises aan. 

#19 Kabelbaan: je kunt Barcelona met kinderen ook vanuit de lucht bekijken. Reis met de kabelbaan boven de haven van Barcelona naar het Miramar uitzichtspunt op de berg Montjuïc. De tocht duurt ongeveer 10 minuten en gaat over een hoogte van 70 meter. Vanuit deze kabelbaan heb je een heel tof uitzicht over de haven en Barcelona!

Barcelona met kinderen
Barcelona met kinderen

Overige activiteiten in Barcelona met kinderen

Zoals je ziet kun je in Barcelona met kinderen enorm veel doen. Bij deze zetten we nog 10 leuke overige activiteiten in Barcelona met kinderen op een rij voor jullie!

#20 Pretpark Tibidabo: dit is een heel leuk pretpark voor jonge kinderen en het pretpark ligt op een berg. Hierdoor heb je vanuit het pretpark ook een schitterend uitzicht over de stad. Het pretpark heeft voornamelijk kermisattracties zoals een reuzenrad, botsauto’s en een draaimolen. De entreeprijs is wat aan de forse kant. maar je kunt je hier makkelijk een dag vermaken met je kinderen. 

#21 Torre de Collserola: wil je echt een uitzicht hebben over heel Barcelona en over de zee dan is deze tv toren een goede optie. De toren is gebouwd op 560 meter boven zee, dus staat al wat hoger dan de stad zelf en dan kun je in de toren nog met de lift naar de tiende verdieping op 115 meter hoogte de stad te bekijken. Bij goed weer kun je zelfs tot 70 kilometer ver kijken. Een bezoek aan de toren is goed te combineren met pretpark Tibidabo, omdat ze op hetzelfde terrein liggen. 

#22 Dierentuin van Barcelona: je kunt in Barcelona met kinderen ook naar de dierentuin. De dierentuin heeft alle bekende dieren zoals leeuwen, olifanten, neushoorns, apen en nijlpaarden. Het is best een flinke dierentuin, dus je bent hier met kinderen wel een paar uurtjes zoet. Ze hebben uiteraard in de dierentuin zelf voldoende eettentjes staan en voor kinderen is er ook een speeltuin in de dierentuin. 

#23 Binnenspeeltuin Happy Parc: zoek je nog een binnenspeeltuin waar je kinderen hun energie kwijt kunnen als het slecht weer is in Barcelona dan is dit een prima optie. De binnenspeeltuin ligt in het centrum op minder dan 10 minuten lopen van de Ramblas. 

#24 Waterpark Illa Fantasia: iets buiten de stad ligt een enorm waterpark. Dit waterpark is prima te bereiken met de bus en met de trein en heeft meer dan 22 glijbanen. Voor sommige glijbanen geldt een minimale lengte, dus kijk vooraf even goed op de website waar je kinderen allemaal vanaf mogen en waar niet. 

#25 Aquarium Barcelona: het aquarium is het grootste Mediterrane aquarium ter wereld en heeft 11.000 dieren en 450 verschillende soorten in de 21 grote aquaria rondzwemmen. 

#26 Zwembad Municipal de Montjvice: wil je in Barcelona met kinderen een dagje gaan zwemmen, dan is dit zwembad een hele leuke optie. Het zwembad ligt op een berg en daarom heb je vanaf het zwembad een enorm mooi uitzicht over de stad. Het zwembad is alleen in de zomermaanden open en de entree is een paar euro. 

#27 Pable Espanyol: tja hoe moet je dit nu omschrijven. Het is eigenlijk een soort afgesloten deel van een wijk, waar het land Spanje centraal staat. Waar je in Madurodam heel Nederland in het klein kunt zien, kun je hier in het groot verschillende delen van Spanje zien en de Spaanse cultuur. Ben je geïnteresseerd in de Spaanse cultuur is een uitstapje hier naar toe een optie. 

#28 Stadion Camp Nou: zijn je kinderen helemaal voetbalgek, dan is een bezoek aan het stadion van voetbalclub Barcelona een must. De rondleidingen door het stadion zijn erg populair bij toeristen en wij vonden het ook een hele leuke tour. Bij de rondleiding kom je in de kleedkamers, bij het veld in het stadion en in de ruimte waar alle bekers en prijzen van de club staan. 

Uiteraard is het ook heel gaaf om met je kinderen een wedstrijd van Barcelona te gaan kijken. Kijk wanneer je naar Barcelona met kinderen gaat naar het speelschema van Barcelona en of ze thuis moeten spelen. Over het algemeen is het vrij simpel om online of in de stad kaartjes te kopen voor de wedstrijd. Wij hebben ook bij een bezoek aan Barcelona een keer een wedstrijd bezocht en dat maakt wel indruk met zoveel toeschouwers in het stadion. 

#29 Port Aventura: ben je in het bezit van een auto in Barcelona en wil je met je kinderen naar een groot pretpark dan is dit pretpark een aanrader. Het hele gebied bestaat eigenlijk uit drie verschillende pretparken: het pretpark Port Aventura, een waterpark en Ferrariland. Het pretpark zelf heeft maar liefst 43 verschillende attracties voor jong en oud en je kunt uiteraard je hier makkelijk een dag vermaken.  

Barcelona met kinderen
Barcelona met kinderen

Barcelona met kinderen: auto huren

Ga je de hierboven beschreven activiteiten in Barcelona met kinderen doen dan is een auto wel erg handig. In principe is er openbaar vervoer in de stad, maar wij vinden een eigen auto toch wel heel erg fijn. Wij vinden de auto’s van Sunny Cars eigenlijk altijd top! 

Je hebt hier eigenlijk alle kosten in de prijs zitten en bent voor de meeste zaken verzekerd (inclusief je eigen risico). Wij hebben in het verleden bij andere verhuurbedrijven hier nog weleens problemen mee gehad dat er op de plek van bestemming nog allerlei kosten bij komen. Bij Sunny Cars weet je dat dat niet het geval is en dat geeft een fijn gevoel. Je kunt daarnaast de auto 1 uur voor je reservering kosteloos annuleren. Je kunt ook in Barcelona met kinderen een auto huren van Sunny Cars.

Kijk hier naar de verschillende huurauto’s. 

Waar slapen in Barcelona met kinderen

Je kunt in Barcelona met kinderen prima overnachten. We zetten een aantal leuke opties in de verschillende prijsklassen hieronder op een rij. 

Budget hotel: Hotel Ingles

Middenklasse hotel: Barcelo Raval

Luxe hotel: El Avenida Palace

Voor het zoeken naar andere hotels in Barcelona met kinderen klik dan hier de hele lijst. 

Barcelona met kinderen
Barcelona met kinderen

Verdere informatie Barcelona met kinderen

Barcelona kaart: net als bijna iedere grote stad heeft Barcelona ook een kaart voor toeristen, waarmee ze gratis toegang hebben tot bepaalde musea en het openbaar vervoer. Kijk vooraf waar je allemaal naar toe wil en wat je wil zien en kijk dan of een kaart rendabel voor jullie gezin is. 

Klimaatinformatie

Beste reistijd voor Barcelona met kinderen

Barcelona met kinderen
Barcelona met kinderen

SOCIAL CHECK-IN