Zwolle met kinderen

Zwolle met kinderen: 7 leuke activiteiten op een rij!

Een weekendje naar Zwolle met kinderen is een prima idee! Er is genoeg te doen om je minimaal twee dagen met het gezin te vermaken in deze stad in het oosten van het land. Het centrum van Zwolle is compact en is omgeven door een gracht. Naar aanleiding van de verschillende keren dat we de stad bezocht hebben, zetten we de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Zwolle met kinderen op een rij voor jullie. 

#1: Dinoland zwolle

Dit park staat helemaal in het teken van dino’s. Binnen zijn er in Dinoland Zwolle allerlei activiteiten voor kinderen van allerlei leeftijden. Zo kunnen kinderen knutselen, botjes opgraven, met een VR bril een opgraving bijwonen en allerlei interactieve spellen doen met betrekking tot deze dino’s. Wij vonden het echt een heel erg leuk park om te bezoeken met onze dochter. 

In het buitengedeelte van het park heb je verschillende grote dino’s, maar ook een midgetgolf baan, een verkeersplein, een grote speeltuin, grote trampolines  en verschillende klimparcours. Eigenlijk is Dinoland één grote speeltuin voor kinderen en kunnen ze er ook nog het een en ander leren over dino’s.

Dinoland Zwolle met kinderen
Dinoland Zwolle met kinderen

Dinoland is ook goed te bezoeken als het minder weer is, aangezien er een binnenspeeltuin is en een ruimte binnen waar je kunt lasergamen. Dat lasergamen vonden wij erg leuk om te doen en duurt ongeveer een kwartier. Daarnaast is er ook nog een show die uiteraard in het teken staat van dino’s.

Ook kun je bij de kassa een speurtocht voor kinderen verkrijgen door het park. Wij waren er uiteindelijk de hele middag, maar dat vonden wij eigenlijk te kort. De volgende keer als we dit park bezoeken dan komen we gelijk in de vroege ochtend, zodat we wat meer tijd hebben. Lees voor meer informatie over dit park onze blog Dinoland Zwolle met kinderen

Overijssel met kinderen
Dinoland Zwolle met kinderen

#2: Ontdekhoek

De Ontdekhoek is een grote werkplaats voor kinderen van vier tot en met 14 jaar, waar kinderen aan de hand van proefjes allerlei dingen kunnen ontdekken. Er zijn bij Ontdekhoek Zwolle meer dan 30 proefjes die kinderen kunnen uitvoeren en je moet hierbij denken aan het maken van chips van een aardappel, een dam van keien om water tegen te houden en het maken van zeep. 

Je hebt van de Ontdekhoek meerdere vestigingen in Nederland en wij zijn in Rotterdam met onze dochter naar de Ontdekhoek geweest. Wij zijn hier een hele ochtend geweest en voor kinderen is het leuk om allerlei dingen te ontdekken. De Ontdekhoek Zwolle ligt niet geheel in het centrum, maar met de auto ben je er in iets meer dan vijf minuten.

Rotterdam met kinderen
Rotterdam met kinderen

#3: Peperbus toren beklimmen

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Zwolle is de 75 meter hoge Onze Lieve Vrouwentoren of onder het publiek beter bekende als de Peperbustoren. Je kunt deze toren namelijk beklimmen en bovenop de toren heb je een mooi uitzicht over de stad Zwolle en omgeving.

De beklimming van de meer dan 300 treden is voor jonge kinderen misschien pittig, maar met voldoende pauzes tussendoor, moet het ook deze kinderen wel lukken om bovenop de toren te komen. 

De entree van de toren is een paar euro en loop je door het centrum dan is de toren niet te missen. Op vele plekken in de stad zie je de toren boven de huizen uitsteken. Voor meer informatie over de openingstijden van de toren, kijk even op de website van de toren

#4: Speelbos de Lemelerberg

Wil je in Zwolle met kinderen de natuur in dan is natuurgebied de Lemelerberg een goede optie. Dit natuurgebied inclusief speelbos ligt op iets minder dan een half uur rijden van Zwolle af. Wij parkeren de auto bij theehuis de Lemelerberg en zien op de informatieborden bij de parkeerplaats bij het theehuis dat je verschillende routes kunt lopen.

Zo heb je ook een kinderroute genaamd ‘het spoor van de leeuw’. Deze route is ongeveer 4 kilometer lang en loopt door het bos en de heidevelden. Je volgt hierbij de rode stippen en pijltjes die overal duidelijk aangegeven staan op de route. Wij lopen een deel van de route tot uitzichtpunt de dikke steen. 

Zwolle met kinderen
Zwolle met kinderen

Boven op de Lemelerberg, heb je speelbos ‘In het hol van de leeuw’. Hier kunnen kinderen klimmen en klauteren. Het is niet een heel groot speelbos, maar er is genoeg vertier om je een uurtje te vermaken met de kinderen. Je hebt hier verschillende natuurlijke parcours, boomhutten en rioolbuizen in het bos liggen. Ook heb je hier in het bos verschillende hangmatten waar je lekker in kunt liggen. Het speelbos is geschikt voor kinderen tot een jaar of tien. 

Zwolle met kinderen
Zwolle met kinderen

#5: Doepark Nooterhof

Een prima plek om in de zomer in Zwolle met kinderen te gaan spelen is Doepark Nooterhof. Dit park dat buiten de stad ligt op ongeveer tien minuten rijden met de auto, heeft in het park een grote waterspeelplek voor kinderen. Het is een prima plek om in de zomer aan het einde van de dag nog even af te koelen na een dagje Zwolle. 

Het park wordt onderhouden door vrijwilligers en bij de waterspeeltuin zit ook tentje (earthship) dat voor hele schappelijke prijzen wat te drinken en een ijsje verkoopt. Bij het tentje zit ook een prima terras met uitzicht op de waterspeeltuin. De opbrengst van het tentje gaat weer geheel naar het onderhoud van het park. 

Daarnaast is er in het park een Blote voetenpad en kun je bij het park verschillende speurtochten doen. Het park is op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag in de middag open. 

Overige kinderactiviteiten Zwolle

Je hebt nog meer kinderactiviteiten in Zwolle. We noemen nog een aantal kinderactiviteiten in Zwolle kort op.

#6 Pannenkoekenschip: een leuke manier om je dag in Zwolle af te sluiten is om een pannenkoek te gaan eten bij het pannenkoekenschip. Vanaf het centrum loop je in ongeveer een kwartier naar dit schip toe. Hierbij is het mogelijk om zowel in het schip als buiten het schip aan het water te eten. 

#7: Park de Wezenlanden: één van de grootste stadsparken van Zwolle ligt op ongeveer tien minuten lopen van het centrum. Het ligt tegenover Doepark Nooterhof, dus deze twee parken zijn prima te combineren met elkaar. In het park liggen twee speeltuinen en een grote kinderboerderij. Samen met een bezoek aan Doepark Nooterhof kun je je hier prima een halve dag vermaken met het gezin. 

#8 Kindertheater: in dit theater iets buiten het centrum van Zwolle kun je met je kinderen naar voorstellingen van molletje gaan. Je kunt verschillende voorstellingen bijwonen van deze poppen. 

Zwolle met kinderen
Zwolle met kinderen

Kindvriendelijk restaurant Zwolle

Je hebt een aantal kindvriendelijke restaurants in Zwolle. Wij hebben in ons lijstje met kinderactiviteiten in Zwolle al de pannenkoekenboot genoemd, maar er zijn nog een aantal andere leuke kindvriendelijke restaurants in Zwolle die je kan bezoeken met het gezin.

Wij hebben in de blog kindvriendelijk restaurant Zwolle een aantal leuke restaurants op een rij gezet, waar je prima met kinderen naar toe kunt gaan om te lunchen of dineren. Ook vind je in deze blog opties voor een restaurant met speeltuin in Zwolle.

Waar slapen in zwolle met kinderen?

Hotel de Zon in Ommen

Zoek je tijdens je stedentrip naar Zwolle met kinderen een tof hotel dan is Hotel de Zon in Ommen echt een aanrader. Het hotel ligt op ongeveer twintig minuten rijden van Zwolle in het prachtige Ommen en heeft fantastische kamers waar je kunt overnachten. Daarnaast kun je hier ook heerlijk aan het water eten en borrelen. Wij overnachtten in dit hotel toen we in de buurt van Zwolle de pretparken Slagharen en Hellendoorn bezochten en vonden het een erg fijn hotel om te slapen. We schreven over dit hotel de blog Hotel de Zon met kinderen

Hotel de Zon met kinderen
Hotel de Zon met kinderen

Van der Valk Zwolle

Dit hotel ligt iets buiten het centrum van Zwolle en je kunt de auto er gratis parkeren voor de deur van het hotel. Het hotel is erg sfeervol en luxe ingericht en het hotel heeft erg ruime kamers. Wij hadden een driepersoonskamer die erg luxe en ruim was. Ook hadden we een luxe badkamer in de kamer met een heel groot bad. Daarnaast biedt het hotel een zeer uitgebreid ontbijt aan in het sfeervolle restaurant . Wij waren erg onder de indruk van het hotel en schreven er de blog hotel Van der Valk Zwolle met kinderen over. 

Kindvriendelijk hotel Zwolle
Van der Valk Hotel Zwolle met kinderen

B&B De Langenlee

Dit B&B in Zwolle ligt iets buiten het centrum en biedt een ruim appartement voor gezinnen. Wij hadden een appartement met twee slaapkamers en een keuken tot onze beschikking. We werden enorm gastvrij ontvangen en we sliepen er heerlijk. De B&B ligt in een weidse groene omgeving en buiten in de tuin staan er ook verschillende speeltoestellen. Ondanks dat het dicht bij de binnenstad van Zwolle ligt heb je dat als je er bent totaal niet het idee. In de ochtend kregen we in een ruimte beneden het appartement ook nog een heerlijk ontbijt. We schreven over onze overnachting in dit B&B een uitgebreide review, die je hier kunt lezen

De Langenlee met kinderen
De Langenlee met kinderen

Pelsertoren zwolle

Wil je op een unieke plaats in Zwolle met kinderen slapen dan is de Pelsertoren van Zwolle in het centrum een toffe keuze. De binnenkant van de verschillende kamers (zie de foto) ziet er heel tof uit. Je kunt voor weinig geld parkeren in de parkeergarage tegenover de toren en je kunt in de ochtend lekker gaan ontbijten bij een tentje midden in het centrum. Wij schreven over onze overnachting in deze toren een uitgebreide review, die je hier kunt lezen

Kindvriendelijk hotel Zwolle
De Pelsertoren Zwolle met kinderen

B&B Nieuwleusen

Bed and Breakfast Nieuwleusen ligt niet in Zwolle zelf maar op 15 minuten rijden van Zwolle, maar wel te midden van andere activiteiten met het gezin zoals de pretparken Slagharen, Hellendoorn en Wildlands Emmen. In dit ruime appartement vonden wij het heerlijk om te overnachten en je hebt zelfs een privé kroeg tot je beschikking bij het appartement. Ook hier hebben wij een uitgebreide review over geschreven. 

Bed and Breakfast Nieuwleusen met kinderen
Bed and Breakfast Nieuwleusen met kinderen

Scroll naar boven