Zürich met kinderen: 5x activiteiten

Je kunt prima een stedentrip naar Zürich met kinderen maken. Er zijn genoeg activiteiten in de stad te ondernemen om je een dag of twee tot drie te vermaken. Uiteraard is de stad ook een prima tussenstop voor een vakantie naar bijvoorbeeld Italië. Wij bezochten de stad toen we op weg waren naar onze vakantie aan het Gardameer met onze dochter. Wij vonden het echt een hele leuke stad en zetten de leukste activiteiten in Zürich met kinderen op een rij. 

Zürich met kinderen
Zürich met kinderen

Zürich met kinderen #1: Dierentuin Zürich

Je kunt in Zürich met kinderen naar de dierentuin toe. Deze dierentuin ligt in het noordoosten van de stad en met het openbaar vervoer ben je in twintig minuten bij de dierentuin. De dierentuin is zeer ruim opgezet en de dieren hebben de ruimte. Je vindt in deze dierentuin veel van de grote Afrikaanse dieren zoals de olifant, de neushoorn, de giraf, de leeuw en verschillende soorten apen. In de dierentuin hebben ze verschillende gebieden zoals een Zuid-Amerikaanse grasvlakte en een regenwoud in een grote hal. 

Naast de dieren heeft de dierentuin ook op vier verschillende plekken in de dierentuin een speeltuin. Ook qua restaurants is er voldoende keuze, maar de prijzen van eten en drinken zijn niet goedkoop. Een andere optie is om vooraf in de supermarkt je lunch te kopen en te lunchen in de dierentuin bij één van de picknickplekken in het park. 

De dierentuin heeft ook een app die je vooraf kunt downloaden en waarmee je alle informatie in de dierentuin bij de hand hebt. Je kunt je hier makkelijk een halve tot hele dag vermaken met je kinderen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende dieren even op de website van de dierentuin

Zijn jullie helemaal gek van dieren dan kun je in de omgeving van Zürich met kinderen nog naar twee dierenparken toe. Knies Kinderzoo ligt op veertig minuten rijden van Zürich en hier staat het dierenpark helemaal in het teken van kinderen. Kinderen kunnen een ritje maken op een pony, olifant of een kameel en ook in dit dierenpark zijn genoeg dieren die je kunt bekijken. Een andere park in de buurt van Zürich is het Langenberg Wildlife Park en dit is meer een grote kinderboerderij met ook een aantal grote dieren zoals de bruine beer. 

Zürich met kinderen #2: Zürichsee

De stad Zürich ligt aan het water van een groot meer de Zürichsee. Zeker in de zomermaanden is het hier goed vertoeven. Toen wij de stad bezochten in de zomer was het behoorlijk warm weer en hebben we aan het meer verkoeling kunnen vinden. Je hebt hier namelijk op verschillende plekken in de stad veldjes en zwembaden waar je aan het meer kunt liggen zonnen en kunt zwemmen.

Wij kwamen eigenlijk toevallig langs het park Zürichhorn en hebben ons de rest van de middag aan het water vermaakt. Sophie heeft zich een hele tijd vermaakt met het water en wij hebben daar ook nog een heerlijk drankje gedaan en een ijsje gegeten aan het water. Wat dat betreft heb je genoeg leuke parkjes rondom het meer liggen, waardoor je vanuit de stad al snel een prima plekje kunt vinden om te zonnen, zwemmen en wat te eten en te drinken.

Naast dat je aan het water van het meer kunt liggen, kun je het meer ook bevaren met een boot. Je kunt hier verschillende tochten varen van lange tochten van een paar uur tot korte tochten die maar een uur duren. Er wordt naar verschillende plekken aan het meer gevaren. Wil je een boottripje maken over het meer met je gezin, kijk dan even op de website van de bootmaatschappij welke cruise opties er allemaal zijn. 

Zürich met kinderen
Zürich met kinderen

Zürich met kinderen: kindvriendelijke musea

Je kunt in Zürich met kinderen naar verschillende musea die geschikt zijn voor kinderen. We zetten de leukste hieronder op een rij. 

#3 FocusTerra: zoek je in Zürich gratis vermaak met je kinderen, dan kan dit een leuke optie. Dit museum staat in het teken van de ruimte en ligt midden in het centrum van de stad. Ze hebben redelijk wat interactieve schermen. Dit museum is wel meer geschikt voor wat oudere kinderen dan voor hele jonge kinderen. Het voordeel is dat het gratis is, dus je kunt er zo naar binnen lopen en als het niets is ben je ook weer zo buiten. 

#4 Zoölogisch Museum: ook dit museum is gratis te bezoeken en heeft een link met de Universiteit van Zürich. Je vindt hier veel opgezette dieren. Indrukwekkend is het skelet van een grote mammoet. Het museum ligt overigens op een heuvel, dus je kunt of naar boven wandelen of met het treintje naar boven. 

#5 Fifa World Football museum: zijn je kinderen gek van voetbal dan is dit museum een leuke optie! Je vindt hier veel dingen terug van de wk’s die door landen gespeeld zijn de afgelopen honderd jaar. Ook zijn er in het museum vrij veel interactieve schermen, waar kinderen bijvoorbeeld verslaggever kunnen zijn bij een voetbalwedstrijd. Het museum heeft twee verdiepingen en op de tweede verdieping kunnen kinderen ook meer actief dingen doen. Zo kunnen kinderen op deze verdieping ook echt aan de slag met een bal en hun voetbalvaardigheden verbeteren. 

#6 Kulturama Museum: dit museum ligt op een kwartier lopen van het centrum en staat in het teken van het menselijke lichaam. Het museum is redelijk interactief en kinderen leren hier van alles over het menselijke lichaam. Houdt er wel rekening mee dat alles in het Duits staat, dus als je Duits niet heel goed is, kan het wel lastig zijn om de  informatie te lezen in het museum. 

Zürich met kinderen #7: Uitzicht over de stad

Wil je de stad Zürich met kinderen vanaf grote hoogte bekijken dan zijn er een aantal opties die je hebt in de stad. De eerste plek waar je een mooi uitzicht over Zürich hebt, is op de Üetliberg. Dit is de hoogste berg van de stad en je kunt hier met een speciale trein vanuit Zürich komen. Deze treinbaan is één van de steilste van Europa.

De trein doet er ongeveer twintig minuten over en dan is het nog een minuutje of tien lopen naar de top toe. Boven op de berg heb je dan nog een hoge uitkijktoren die je gratis kunt beklimmen. Ook vind je hier een restaurant voor een hapje en een drankje. Vanuit het uitzichtpunt kun je dan in de omgeving wandelen. 

Ook in het centrum heb je kleine treintjes die de berg oprijden en van waaruit je een mooi uitzicht hebt over de stad. Zo heb je het gondeltje Seilbahn Rigiblick waar je naar een hoogte gaat van 94 meter. 

Zürich met kinderen
Zürich met kinderen

Zürich met kinderen#8: Natuur opzoeken

Er zijn in Zürich genoeg plekken waar je de natuur op kunt zoeken. Zeker met kinderen is het altijd wel fijn om even de drukte van de stad te ontvluchten. Je hebt hier in Zürich verschillende opties voor.

Zo loop je vanaf Zürichhorn in een kwartiertje naar de botanische tuinen van de stad. Deze tuinen zijn gratis te bezoeken en naast het bekijken van de mooie bloemen en planten is er ook genoeg grasveld om lekker in de zon te gaan liggen. Overigens heb je in het ruime park Zürichhorn zelf ook nog de China Garten liggen. Dit is een Chinese tuin, die je voor een paar euro met het gezin kunt bekijken. 

Ook is het mogelijk om in de buurt van Zürich de Rheinfall te bekijken. Dit is de grootste waterval van Europa en deze waterval ligt ten noorden van Zürich op drie kwartier rijden met de auto van het centrum. Deze waterval is 150 meter breed en 23 meter hoog. Het is mogelijk om bij deze waterval met een boot naar het midden van de waterval te varen, waar een rots is waar je met een trap naar boven kunt klimmen en de waterval van heel dichtbij kunt bekijken. 

Zürich met kinderen
Zürich met kinderen

Zürich met kinderen: Zürichcard

Net als in veel steden in Europa heb je in Zürich ook een kaart, waarmee je toegang hebt tot verschillende bezienswaardigheden in de stad en kun je met deze kaart met het openbaar vervoer ‘gratis’ reizen. Hierbij zit ook een tochtje met de boot over het meer bij. Deze Zürichcard kan een voordeel bieden als je heel veel musea wil bezoeken in Zürich met kinderen. Kijk vooraf even waar je allemaal naar toe wil en kijk dan of de kaart voor jullie gezin een voordeel oplevert. Wie weet ben je dan net iets goedkoper uit in deze toch vrij dure stad. 

Waar overnachten in Zürich met kinderen?

Je kunt in Zürich met kinderen prima accommodaties vinden. Er zijn genoeg hotels die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. We zetten in verschillende prijsklassen de beste hotels op een rij. 

Budget hotel: Pension fürDich 

Middenklasse hotel: MEININGER Hotel Zürich Greencity

Luxe hotel: Townhouse Boutique Hotel

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Zürich even hier

Scroll naar boven