Zoutelande met kinderen

Een bezoek aan Zoutelande met kinderen in de zomer is altijd leuk! Wij bezoeken deze badplaats met onze dochter een aantal keer per jaar en zeker als het zonnig weer is vermaken we ons hier altijd super! Zeker het strand in Zoutelande is erg fijn om te bezoeken en je hebt ook verschillende leuke campings in de omgeving van Zoutelande! In deze blog zetten we alle informatie op een rij die je nodig hebt voor een fijne vakantie in Zoutelande met kinderen.

Algemene informatie Zoutelande met kinderen

Zoutelande is een klein dorpje, dat ligt aan het strand. Het centrum van Zoutelande is niet heel groot en bestaat uit een aantal winkeltjes en wat restaurants met terrasjes. Als wij in Zoutelande zijn, dan vinden we het altijd wel leuk om even bij de winkeltjes te kijken en wat te drinken op het terras van één van de restaurants. Vanaf dit centrum loop je zo het strand van Zoutelande op, Je kan daarom prima vanaf het strand naar het centrum van Zoutelande lopen.

Je hebt rondom het centrum 8 verschillende parkeerplaatsen waar je de auto kan parkeren. De meeste van deze parkeerplaatsen betaal je per uur een bedrag, maar je kan ook een dagkaart kopen voor 13 euro. Alleen bij de parkeerplaats Branding (achterste gedeelte) is de parkeerplaats tussen 9-23 uur gratis. Uiteraard is het dan wel een klein stukje lopen naar het centrum van Zoutelande.

Zoutelande met het gezin

Het strand van Zoutelande

Wij vinden het strand van Zoutelande erg fijn! Het is een groot strand en het is over het algemeen niet zo heel erg druk. Het is daarom niet te vergelijken met andere drukke Nederlandse stranden zoals bijvoorbeeld de stranden in Scheveningen. Het strand is zowel erg lang als breed. Je hebt een gedeelte van het strand met wit zacht zand en als het eb is, dan is ook een groot gedeelte van het strand nat en modderig.

Wanneer het eb is dan heb je ook op verschillende plekken op het strand kleine plassen, waar kinderen lekker kunnen spelen. Wat ook veel kinderen doen is hier visjes vangen in deze kleine meertjes. Je kan uiteraard een schepnet van thuis meenemen, maar je kan deze ook aanschaffen in het centrum van Zoutelande of bij één van de strandtenten (bijvoorbeeld bij Strandpaviljoen Valkenisse).

Natuurlijk zijn er in de omgeving van Zoutelande genoeg andere kinderactiviteiten te doen. Zo ligt bijvoorbeeld de plaats Vlissingen om de hoek bij Zoutelande. Wij schreven al eens de blog Vlissingen met kinderen, waarin we alle kinderactiviteiten in deze stad op een rij hebben gezet.

Maar eigenlijk kun je in heel Zeeland super veel leuke dingen doen met kinderen. Lees daarom ook zeker onze blog Zeeland met kinderen, waarin we alle leuke kinderactiviteiten in de provincie op een rij hebben gezet.

Zoutelande met kinderen

Kindvriendelijke restaurant Zoutelande

Je kunt in Zoutelande met kinderen prima een hapje eten en drinken. Je hebt uiteraard verschillende strandtenten aan zee, waar je terecht kan voor een hapje en een drankje. Helaas hebben de meeste strandtenten niet echt een speeltuin voor kinderen. Wat wij wel een enorme aanrader vinden om te gaan eten met kinderen is bij Camping de Meerpaal.

Als je gaat eten bij de Brasserie van de camping, dan kun je de auto gratis parkeren op de parkeerplaats net buiten de camping. Het restaurant heeft zowel plek binnen als buiten en zeker buiten zit er een groot terras bij, waar je prima kan zitten met het gezin. Wij hebben hier nu al meerdere keren gegeten de afgelopen jaren en het eten is hier altijd erg goed. Voor kinderen is er ook een speciaal kindermenu.

Zoutelande met kinderen

Wat natuurlijk voor kinderen helemaal top is, is dat er bij het restaurant ook een grote speeltuin zit en ook een waterspeeltuin. Dit piratenschip heeft een glijbaan en om de zoveel tijd valt er een bak water in het piratenschip. Je kan bij de receptie van de camping voor een paar euro een apart ticket kopen voor de kinderen voor deze waterspeeltuin.

Verder is er nog een groot springkussen voor de kinderen en kunnen kinderen hier dansen op muziek. Alle keren dat we hier gegeten hebben, waren er in de speeltuin heel veel andere kinderen, waardoor kinderen zich hier goed zullen vermaken. Wij vinden het echt een aanrader om hier een hapje te gaan eten in Zoutelande met kinderen.

Zoutelande met kinderen

Camping de Meerpaal

Je hebt verschillende campings waar je in Zoutelande en de omgeving van Zoutelande kunt overnachten. Wij verblijven altijd op Camping de Meerpaal, omdat onze ouders hier altijd een plek hebben en dat vinden wij een leuke camping. Je hebt hier het restaurant met de speeltuin en waterspeeltuin en ook is er nog op de camping een ander gedeelte dat speciaal voor kinderen is ingericht.

Hier heb je onder andere een voetbalveldje, een crossbaantje voor steps en nog wat andere klimtoestellen voor kinderen. De camping zelf is niet super groot en heeft een aantal campingplekken, wat safaritenten en wat huisjes. Helaas zijn de huisjes op deze camping maar voor 2 personen en kun je hier niet met een groot gezin in.

Wel hebben wij in deze huisjes weleens met onze dochter overnacht en een luchtbedje meegenomen. Kijk voor deze huisjes op de camping de Meerpaal even hier. Overigens ligt de camping bij het strand. Wel moet je een behoorlijke trap omhoog en omlaag om bij het strand te komen. Dit kan met jonge kinderen of met oudere mensen wel vermoeiend zijn. Gelukkig staan er tussendoor wel bankjes waar je kan uitrusten.

Wat te doen in Zoutelande met het gezin

Strandcamping Valkenisse

Een andere leuke camping in Zoutelande is Strandcamping Valkenisse. Deze camping ligt praktisch naast camping de Meerpaal en ook deze camping ligt dus aan het strand. Deze camping is iets groter dan camping de Meerpaal en ook op deze camping is super veel te doen voor gezinnen met kinderen.

Zoals ze zelf aangeven op de website is eigenlijk de gehele camping een grote speeltuin voor kinderen. Doordat de camping omheind is kunnen kinderen hier ook veilig hun gang gaan. Je hebt op meerdere locaties op de camping meerdere speeltoestellen staan. Ook bij de overnachtingsplekken staan speeltoestellen, waardoor ouders vanaf hun plek toezicht kunnen houden op de kinderen.

Ook is er een grote speeltuin die centraal ligt op strandcamping Valkenisse. Deze speeltuin ligt in de buurt van het terras van Take Away en ouders hebben vanaf het terras toezicht op de kinderen die aan het spelen zijn. Achteraan de camping hebben ze ook nog verschillende dieren die je kan bekijken. Zo hebben ze hier verschillende boerderijdieren zoals alpaca’s, geiten, schapen, konijnen, varkens en hertjes! In de ochtend (tussen 9.30 en 10 uur) worden de dieren gevoerd en daar mogen de kinderen bij zijn.

Wat te doen in Zoutelande met het gezin

Is het minder weer dan kun je op Strandcamping Valkenisse ook goed uit de voeten. Ze hebben namelijk een hele binnenspeeltuin op de camping. Dit gedeelte binnen bestaat uit speeltoestellen, maar ook uit een tafelvoetbaltafel, een airhockeytafel, een dansvloer, een ruimte waar kinderen kunnen spelen op de x box en een poolbiljart. Super fijn natuurlijk, want hierdoor kun je ook met minder weer hier terecht.

Naast het restaurant heeft deze strandcamping ook nog best een grote supermarkt op de camping. Ideaal als je bijvoorbeeld voor het ontbijt eten wil halen. Zo serveren ze hier warme broodjes en andere lekkere dingen voor het ontbijt. Zoals je ziet heeft deze camping iets meer faciliteiten dan camping de Meerpaal.

Het enige wat camping de Meerpaal wel heeft is een watergedeelte, maar je kan natuurlijk zo vanaf de stadscamping Valkenisse naar camping de Meerpaal lopen en hier op het terras wat drinken en dan apart voor de kinderen voor het watergedeelte betalen. Zo heb je alle faciliteiten van 2 campings bij elkaar.

Kijk voor meer informatie over overnachten op Strandcamping Valkenisse even hier.

Wat te doen in Zoutelande met het gezin

Camping Dishoek

Een andere camping in de buurt van Zoutelande is Camping Dishoek. Camping Dishoek ligt op ongeveer 10 minuten rijden van Zoutelande en ook deze camping ligt aan het strand. Het is een wat rustigere familiecamping in de natuur. Ook op deze camping heb je verschillende speeltuintjes voor kinderen en ook op deze camping heb je een supermarkt.

De camping heeft een samenwerkingsverband met zwembad de Parel in Domburg en gasten van de camping mogen zwemmen bij dit binnen- en buitenzwembad. Je hebt hier een glijbaan, een stroomversnelling en een kinderbad voor de kleine kinderen. Zeker als het minder weer is, is dit natuurlijk wel ideaal. Ook heb je een buitenzwembad met een ligweide. Wel ligt dit zwembad dus niet bij de camping maar in de plaats Domburg.

In de maanden juli en augustus hebben ze hier ook een kidsclub voor de kinderen. Je hebt hier vakantiehuisjes voor gezinnen van 6 personen. Kijk voor meer informatie over Camping Dishoek even op de website van Camping Dishoek.

Zoutelande met het gezin
Scroll naar boven