Zoo Antwerpen met kinderen

Zoo Antwerpen met kinderen: alle informatie over de dierentuin!

Afgelopen weekend maakten we weer een stedentrip naar de leuke stad Antwerpen en bezochten we ook de dierentuin van de stad: Antwerpen Zoo. Wij hebben ons een hele dag uitstekend vermaakt en we hebben deze activiteit ook opgenomen in onze blog Antwerpen met kinderen. Naar aanleiding van ons bezoek aan de dierentuin geven we alle informatie die nodig is voor een leuk dagje uit in deze dierentuin. 

Zoo Antwerpen met kinderen
Zoo Antwerpen met kinderen

Zoo Antwerpen met kinderen: algemene informatie!

Op zaterdagochtend rijden we vanuit onze woonplaats naar Antwerpen, waar we als eerste de auto parkeren in de parkeergarage van ons hotel. Vanuit daar lopen we naar de dierentuin, die praktisch naast het station ligt. Hierdoor is de dierentuin ook erg makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. 

Je kunt kaartjes voor de dierentuin zowel aan de kassa als online kopen en wij hadden dit vooraf al geregeld. Hierdoor weet je zeker dat je verzekerd bent van een kaartje en hoef je ook niet meer in de rij te staan. De dierentuin is 365 dagen per jaar open, waardoor je iedere dag naar deze dierentuin toe kunt gaan.

Zoo Antwerpen met kinderen
Zoo Antwerpen met kinderen

Bezoek je de dierentuin van Antwerpen met kinderen die nog jong zijn dan kun je zelf een kinderwagen meenemen, maar ook huren bij de dierentuin. Ook zijn alle faciliteiten voor ouders met bijvoorbeeld een baby aanwezig zoals magnetrons om flesjes op te warmen en plekken in de toiletten om je kinderen te verschonen. Wat dat betreft is dit allemaal heel goed geregeld in de dierentuin.

Bij de kassa van de dierentuin liggen plattegrondjes in verschillende talen, waaronder de Nederlandse taal. Wij vonden dat erg fijn, aangezien we hierdoor een goed overzicht hadden welke dieren we al bezochten hadden en welke niet. Voor onze dochter is het ook een leuke activiteit om ons te navigeren door de dierentuin en af te kruisen welke dieren ze allemaal al gezien heeft. 

Zoo Antwerpen met kinderen
Zoo Antwerpen met kinderen

Zoo Antwerpen met kinderen: de dierentuin

De dierentuin heeft maar liefst 5000 dieren in de dierentuin en maar liefst 425 verschillende diersoorten. Dit zijn dieren van groot naar klein. Je kunt een route door de dierentuin lopen (deze is aangegeven op de plattegrond), waarbij je langs alle dieren komt. Wat ons gelijk opvalt is dat de verblijven er heel goed bijliggen. Zeker voor een stadsdierentuin, waar de ruimte een probleem kan zijn, zitten de dieren in mooie moderne verblijven. 

Zoo Antwerpen met kinderen
Zoo Antwerpen met kinderen

Uiteraard kun je de meeste grote Afrikaanse dieren in de dierentuin bewonderen. Zo kun je in de dierentuin de olifant, de leeuw, de zebra, de neushoorn, het nijlpaard, de giraf en de waterbuffel bewonderen. Maar we kwamen ook dieren tegen die we minder vaak gezien hebben in een dierentuin zoals  de rode panda, de koala en vleermuizen (deze kun je in een grot van heel dichtbij bekijken). 

Zoo Antwerpen met kinderen
Zoo Antwerpen met kinderen

De dierentuin heeft ook een zeer mooi aquarium gedeelte, waar je de bekende zeedieren kunt spotten zoals de haai, het zeepaardje, de mantarog en de schattige NEMO vis. Deze aquaria zien er prachtig uit en zijn uiteraard binnen, zoals wel meerdere dieren zowel binnen als buiten te bewonderen zijn. Hierdoor kun je de dierentuin ook met wat minder weer prima bezoeken. 

Naast het aquarium (Vriesland genaamd) vind je het reptielengebouw met vele verschillende soorten reptielen. Zo heb je er kaaimannen, slangen, schildpadden, hagedissen, vogelspinnen en nog veel meer verschillende soorten reptielen. Zeker bij de schildpadden kun je zeer dichtbij komen en onze dochter vond het prachtig om zo dichtbij deze mooie beesten te zijn. 

Zoo Antwerpen met kinderen
Zoo Antwerpen met kinderen

Zoo Antwerpen met kinderen: spelen

Naast de vele dieren die je in de dierentuin kunt bewonderen is er ook genoeg speelplezier te ontdekken in de dierentuin. Zo heeft de dierentuin twee verschillende grote speeltuinen in de dierentuin. Daarnaast zijn er op verschillende andere plekken in de dierentuinen dingen te doen voor kinderen zoals in de grot, waar kinderen naar boven kunnen klimmen met een touw. 

Ook bij verschillende dieren wordt er ingespeeld op kinderen. Zo kunnen kinderen bij het aquarium door een soort verrekijker kijken naar verschillende afbeeldingen van dieren en bij de apen kunnen ze de verschillende emoties vergelijken tussen mensen en apen. Wat dat betreft is deze dierentuin ook gewoon leerzaam voor kinderen en kunnen ze veel te weten komen over de verschillende dieren. 

Zoo Antwerpen met kinderen
Zoo Antwerpen met kinderen

Zoo Antwerpen met kinderen: Eten en drinken

Je kunt in de dierentuin van Antwerpen ook prima lunchen met het gezin. Je hebt een Grand Café en een restaurant in de dierentuin, waar je wat kunt eten en drinken. Wijzelf hebben tussen de middag geluncht bij het Savanne Restaurant. Hier had je behoorlijk wat (gezonde) opties en in het restaurant heb je uitzicht op het gedeelte waar je verschillende vogels kunt spotten. Daarnaast ligt voor dit restaurant ook een grote speeltuin, waar de kinderen zich kunnen uitleven. 

Naast deze twee restaurants is er ook een wafelstand en een luxe restaurant net buiten de dierentuin, waar je echt een drie gangenmenu kunt bestellen. Het is ook mogelijk om je eigen meegebrachte lunch op te eten op één van de bankjes in de dierentuin of in het restaurant zelf indien je dan wel een drankje besteld. 

Voor ons was het een prima lunch met een broodje, een soepje en nog een lekker toetje na afloop (chocolademousse). 

Zoo Antwerpen met kinderen
Zoo Antwerpen met kinderen

Zoo Antwerpen met kinderen: overnachten

Je kunt je prima een hele dag vermaken in de dierentuin van Antwerpen en de stad heeft nog veel meer leuke activiteiten die je met het gezin kunt ondernemen. Het is daarom ook leuk om er een weekendje weg van te maken. Je kunt in de buurt van de dierentuin van Antwerpen prima overnachten met gezinnen met kinderen. We zetten een aantal suggesties op een rij. 

Budget hotel: Novotel Antwerpen

Middenklasse hotel: Hotel 1875

Luxe hotel: Hampton by Hilton Antwerp Central Station

Voor een overzicht van alle hotels in Antwerpen met kinderen klik dan hier voor meer informatie. 

Zoo Antwerpen met kinderen
Zoo Antwerpen met kinderen

Zoo Antwerpen met kinderen: conclusie

Wij hebben echt een hele leuke dag gehad in Zoo Antwerpen. Je kunt in deze dierentuin heel veel verschillende dieren spotten en onze dochter vond het ook super leuk. We merken nu ze steeds ouder wordt, dat ze steeds langer naar de verschillende dieren kan kijken en dat ze er ook steeds meer van leert. Daarnaast blijven de speeltuinen in de dierentuin leuk, zodat je een mooie afwisseling hebt van dieren spotten en spelen. Wij waren er toen de dierentuin open ging en verlieten de dierentuin pas laat in de middag. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de prijzen en de verschillende dieren even op de website van Zoo Antwerpen. 

Zoo Antwerpen met kinderen
Zoo Antwerpen met kinderen

Scroll naar boven