Zeist met kinderen

Wat te doen in Zeist? Zeist is een stad die in de provincie Utrecht ligt en waar genoeg te doen is voor kinderen in de omgeving. Je kan hier prima de natuur in, maar je kan ook prima een dagje naar bijvoorbeeld de stad Utrecht toe. Daarnaast heb je een aantal kindvriendelijke restaurants in Zeist, waar het heel leuk is om te gaan lunchen, borrelen of dineren. Je kan je daarom prima een weekend vermaken in Zeist met het gezin. In deze blog zetten we de leukste kinderactiviteiten in Zeist op een rij.

#1 Pyramide van Austerlitz

Op 15 minuten rijden van het centrum van Zeist ligt de Pyramide van Austerlitz. Je kunt hier met kinderen verschillende activiteiten ondernemen. Je kan uiteraard een wandeling maken naar de pyramide toe en je kan ook naar boven lopen naar de obelisk die op de pyramide staat. Hier betaal je wel een paar euro entree voor het gehele gezin voor.

Boven op de pyramide heb je een mooi uitzicht over de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Na afloop kunnen kinderen een diploma krijgen dat ze de pyramide hebben beklommen.

Je hebt verschillende wandelingen die je kan maken in de omgeving van de pyramide. De Pyramide van Austerlitz ligt namelijk in natuurgebied de Utrechtse Heuvelrug en je kan natuurlijk met kinderen prima gaan wandelen in dit gebied met kinderen. Zo heb je wandelingen van een paar uur, maar vanaf de Pyramide kun je ook een kortere wandeling maken van bijvoorbeeld een uurtje door het natuurgebied.

Wij maken hier met onze dochter een wandeling van een klein uurtje. De pyramide staat vanaf de parkeerplaats eigenlijk bij het startpunt, waardoor je niet heel ver hoeft te lopen om bij de pyramide te komen. Bij het bezoekerscentrum van de Pyramide van Austerlirz is het mogelijk om een (betaalde) speurtocht (voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar) te halen voor kinderen. Je kan hier overigens ook een film kijken over het onstaan van de pyramide.

Provincie Utrecht met kinderen

Vanaf de parkeerplaats zie je ook al de grote speeltuin liggen, dus we moesten onze dochter nog wel een beetje overtuigen om eerst nog even een wandeling te gaan maken in de omgeving. Bij de Pyramide van Austerlitz ligt een lunapark en een speeltuin. Toen wij er waren was alleen de speeltuin open en hebben wij de speeltuin bezocht.

Deze speeltuin is best groot, waardoor onze dochter hier prima een uurtje (of 2) zich kon vermaken. Ondertussen konden wij lekker op het terras zitten van de speeltuin en hebben we hier ook geluncht. Dit is op warme zomerdagen zeker een aanrader om met het gezin te doen. Ook kun je bij de Pyramide van Austerlitz naar een lunapark toe en dit park heeft verschillende attracties die je met kinderen kan bezoeken.

Bij de attracties van het lunapark moet je denken aan wat kleinere attracties die voornamelijk bedoeld zijn voor wat jongere kinderen. Je hebt hier onder andere een zweefmolen, een treintje en botsauto’s. Je betaalt hier per ritje met muntjes en ieder muntje kost een euro. Je kunt je bij de Pyramide in de omgeving van Zeist met kinderen prima een paar uurtjes vermaken. Zeker ook als je nog gaat lunchen op het terras van de speeltuin.

Amersfoort met kinderen

#2 Klimbos Zeist

Je kan in Zeist met kinderen ook lekker actief gaan klimmen in de bossen. Bij Klimbos Zeist kunnen kinderen die groter zijn 1,30 meter gaan klimmen. Je hebt hier namelijk 2 klimparcours in de bossen die je samen met de kinderen kan doen. Het hoogste klimparcours is op 8 meter hoogte. Je krijgt in totaal 1,5 uur de tijd (inclusief instructie van de gids) voor deze 2 klimparcours.

Het klimbos is open op woensdag, zaterdag en zondag en gedurende de zomer zijn ze alle dagen open. Controleer uiteraard vooraf even via de website van Klimbos Zeist of het klimbos daadwerkelijk open is. Bij het klimbos in Zeist ligt ook Zwembad Dijnselburg op hetzelfde terrein. Je kan daarom met kinderen deze 2 kinderactiviteiten in Zeist combineren. Je hebt hier zowel een binnenbad als een buitenbad.

Bij het klimbos en het zwembad zit ook een restaurant waar je een broodje of een snack kan halen. Je kunt hier zowel binnen zitten als buiten op het terras. Ook staat er bij het klimbos een foodtruck waar je wat eten en drinkenkan halen. Je kan dus je prima in dit gebied een gehele dag vermaken met kinderen als je tussen deze 2 activiteiten door ook nog gaat lunchen in het restaurant.

Klimpark Fun Forest Amsterdam met kinderen

#3 Nationaal Militair Museum

Dit super leuke museum ligt in Soest op iets minder dan een kwartier rijden van het centrum van Zeist. Ook bij dit museum kan je van alles doen met kinderen. Wij vroegen ons vooraf wel een beetje af wat we bij het museum moesten verwachten, omdat wij niet zoveel als gezin hebben met het leger, oorlog en dat soort zaken, maar wij vonden het verrassend leuk.

Je hebt zowel een gedeelte binnen als een gedeelte buiten, dus zorg ervoor dat je ook iets van een jas meeneemt als het weer niet super goed is. Binnen kunnen kinderen allerlei legervoertuigen bekijken, maar kun je ook van allerlei spelletje doen. Het museum is ook echt op kinderen gericht, waardoor het ook voor hen interessant is.

Ook buiten kunnen kinderen zich helemaal uitleven op bijvoorbeeld de stormbaan van het museum. Ook heb je hier elektrische legervoertuigen waar kinderen een rondje in kunnen maken. Ook hier staan verschillende legervoertuigen waar kinderen op kunnen spelen. Je kunt je hier prima een halve dag vermaken met het gezin. Bij het museum is het ook mogelijk om wat te eten en te drinken. Kijk voor meer informatie over dit museum, even op de website van het Nationaal Militair Museum.

Amersfoort met kinderen

#4 Dagje Utrecht

De stad Zeist ligt natuurlijk enorm dichtbij de stad Utrecht en vanaf het centrum van Zeist ben je in ongeveer 20 minuten met de auto in Utrecht. Met de trein doe je er zelfs nog iets korter over om vanuit Zeist in het centrum van Utrecht te komen. Utrecht is een super leuke stad en wij bezochten de stad al verschillende keren met onze dochter.

Heb je jonge kinderen dan is het uiteraard leuk om het Nijntjesmuseum en het Speelklokmuseum in Utrecht te bezoeken. Met jonge en oudere kinderen kun je ook prima naar het Spoorwegmuseum gaan, wat wij één van de leukste musea van Nederland vinden. Daarnaast kun je in Utrecht met kinderen ook gaan indoor skydiven. Onze dochter van 9 jaar vond dit enorm tof om te doen en dit is dan juist weer een hele spectaculaire activiteit om te doen in Utrecht.

Natuurlijk moet je de binnenstad van Utrecht ook even bezoeken en dan is het uiteraard leuk om met het gezin de Domtoren van Utrecht te beklimmen. Je kunt je daarom makkelijk een paar dagen in Utrecht vermaken. Wil je meer weten wat je allemaal in de stad Utrecht met kinderen kan doen, lees dan onze blog Utrecht met kinderen voor meer informatie. Hier zetten we meer dan 20 kinderactiviteiten in deze stad op een rij.

Utrecht met kinderen

#5 Ouwehands Dierenpark

Je kan in de omgeving van Zeist met kinderen ook naar verschillende dierentuinen toe. Ouwenhands Dierenpark ligt op een half uurtje rijden van het centrum van Zeist. Deze dierentuin is vrij groot en je hebt hier al snel een hele dag nodig om alles goed te zien. Ouwehands Dierenpark heeft ook veel van de grote dieren zoals bijvoorbeeld de leeuw en de olifant.

Dit dierenpark is enorm populair onder gezinnen met kinderen en dat komt onder andere door de pandabeer die je hier kan bekijken. Ouwehands Dierenpark is de enige dierentuin in Nederland waar je dit prachtige beest kan bekijken. Wat dit dierenpark ook erg leuk maakt voor kinderen is dat ze zowel een grote binnenspeeltuin hebben als een grote speeltuin buiten.

Hierdoor kun je onder alle weersomstandigheden deze dierentuin bekijken. Wij vonden het een erg leuke dierentuin om te bezoeken met onze dochter. Wil je meer informatie over deze dierenpark, lees dan onze blog Ouwehands Dierenpark met kinderen.

Zeist met kinderen

De tweede dierentuin die je in omgeving van Zeist met kinderen kan bekijken is Dierenpark Amersfoort. Dit dierenpark ligt op iets meer dan een kwartier rijden van het centrum van Zeist. Wij vinden dierenpark Amersfoort misschien wel de leukste dierentuin van Nederland, omdat er zoveel te doen is voor kinderen.

Uiteraard heeft dit dierenpark ook behoorlijk wat dieren die je kan bekijken, maar wij vonden met name hoe erg het dierenpark op kinderen is gericht het leukste van de dierentuin. Zo heb je tussen de verschillende verblijven van de dieren overal speeltoestellen voor kinderen staan. Meestal is het speeltoestel ook echt gecombineerd met een verblijf van een dier. Zodat kinderen bijvoorbeeld kunnen klimmen boven het verblijf van de beren.

Daarnaast heeft de dierentuin ook allerlei kleine kinderattracties voor kinderen. Zo rijdt er bijvoorbeeld een treintje voor de kinderen en is er een hele grote speeltuin in de dierentuin. Ook is er een gedeelte dat in het teken staat van dino’s. Wij hebben ons hier de gehele dag prima vermaakt en vonden de dierentuin echt een aanrader. Zeker een leuke kinderactiviteit die je in Zeist met het gezin kan ondernemen.

Amersfoort met kinderen

Kindvriendelijk restaurant Zeist

Je kunt in Zeist met kinderen prima gaan eten en drinken. Je hebt verschillende kindvriendelijke restaurants in Zeist waar je kan gaan zitten met het gezin. We zetten er een aantal hieronder op een rij.

Het Jagerhuys: je kunt in Zeist met kinderen lekker pannenkoeken gaan eten. Het Jagershuys heeft naast deze pannenkoeken ook andere gerechten voor de lunch zoals broodjes, tosti’s en salades. Kinderen kunnen zich bij dit kindvriendelijke restaurant in Zeist vermaken na het eten bij de speeltuin van het restaurant.

Zeist met kinderen

Deze speeltuin ligt een beetje achteraf in de tuin van het restaurant, waardoor je als ouders geen toezicht hebt vanaf het terras op de kinderen. Dat kan zeker met jonge kinderen wel een nadeel zijn van dit restaurant. De speeltuin bestaat uit een aantal natuurlijk speeltoestellen en ook een kabelbaan. Is het minder weer dan is het voor kinderen ook mogelijk om zich te vermaken in een binnenruimte.

Je hebt hier namelijk een soort van videokamer en voor die videokamer is er nog een kleine speelruimte met wat speelgoed. Erg veel stelt dit niet voor en onze dochter was hier wel vrij snel uitgekeken. Toen wij het Jagershuys bezochten vonden wij het iets te koud en hebben we in de sfeervolle serre van het restaurant gezeten.

Zeist met kinderen

Je kan de auto bij het restaurant gratis parkeren als je iets nuttigt bij het restaurant staat er op borden. Wij bezochten het restaurant op een zondagmiddag en toen stond de slagboom van de parkeerplaats gewoon open. We hebben geen idee of dat op andere dagen ook zo is.

Zeist met kinderen

Restaurant Soesterdale: je kan bij dit restaurant terecht voor het ontbijt, de lunch of het diner, maar je kunt hier ook gewoon met het gezin lekker komen borrelen. Je kan hier lekker buiten zitten op het terras en kinderen kunnen spelen in de speeltuin en het zand dat bij het restaurant ligt. Het restaurant heeft ook verschillende gerechten speciaal voor kinderen.

Blik & Burgers: ook bij dit restaurant ligt een behoorlijk speeltuin voor kinderen om zich te vermaken. Je hebt hier speeltoestellen en ook verschillende trampolines. Ook zit er een soort racebaan bij het restaurant, waar toen wij er waren veel volwassenen met afstand bestuurbare auto’s aan het racen waren.

Kindvriendelijk restaurant Zeist

Ook zit er in de buurt van dit restaurant een stepbaan/ skatebaan voor de kinderen. Wij waren er op een zonnige dag en toen waren er heel veel gezinnen met kinderen. Het was zelfs lastig om een plekje buiten op het terras te vinden, dus kom op een zomerse dag op tijd naar dit restaurant toe.

Je kan bij dit kindvriendelijke restaurant in Zeist terecht voor de lunch of het diner. Je kan hier als het een warme dag is heerlijk eten en drinken op het terras van het restaurant. De auto kun je op een ruime parkeerplaats parkeren op een paar minuten lopen van het restaurant af.

Kindvriendelijk restaurant Zeist

Venezia IJssalon: deze ijssalon in Zeist zit er al bijna 100 jaar en is een begrip in Zeist. Je kan hier met kinderen heerlijke ijsjes halen en deze ijssalon is alleen in de zomermaanden open (van april tot en met september).

Kindvriendelijk hotel Zeist

Je hebt in Zeist 3 kindvriendelijke accommodaties waar je kan verblijven, waarbij er eentje wat ons betreft afvalt omdat dit hotel een veel te laag cijfer krijgt als algemene score (Wellness Suite Zeist met een 6,8 als algemene score). Wij willen toch altijd wel dat een hotel minimaal een 8 scoort en minstens een paar honderd beoordelingen heeft.

Dan kom je in Zeist op 2 kindvriendelijke hotels uit die een ruime 8 scoren. We zetten ze hieronder op een rij. Klik op de blauwe link voor meer informatie over dit hotel.

Budgetaccommodatie: CoronaZeist-Utrecht NL

Luxe accommodatie: Fletcher Hotel-Restaurant Oud London

Uiteraard heb je in de stad Utrecht veel meer opties waar je eventueel kan schrijven. Wij hebben in Utrecht ook in meerdere accommodaties overnacht met onze dochter. We zetten hieronder de kindvriendelijke hotels die zeker een aanrader zijn in de stad Utrecht.

  1. Carlton President Hotel Utrecht
  2. Hilton Utrecht Central Station
  3. Park Plaza Utrecht
  4. Moxy Utrecht
  5. Eye Hotel

Overzicht van hotels in Utrecht met zwembad:

  1. Hotel Mitland
  2. Fletcher Hotel Nieuwegein- Utrecht
  3. Hotel Ernst Sillem Hoeve
Hilton Utrecht Centraal met kinderen
Scroll naar boven