Zeeland met kinderen

Zeeland met kinderen: 19x doen met het gezin!

Eigenlijk kun je naar Zeeland met kinderen het gehele jaar door. Uiteraard is het wel een stuk fijner als je de stranden van Zeeland bezoekt dat de temperaturen een beetje aangenaam zijn, maar Zeeland is veel meer dan alleen stranden. Zo heeft het leuke steden, dorpjes en speeltuinen en kun je je er makkelijk een hele week vermaken met je gezin. Wij zijn al meerdere keren naar Zeeland op vakantie geweest en we zetten voor jullie de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Zeeland met kinderen op een rij!

Vlissingen met kinderen
Vlissingen met kinderen

Zeeland met kinderen: leuke steden

Je kunt in Zeeland met kinderen een aantal leuke steden bezoeken. We bespreken er hieronder een aantal.

#1 Middelburg: de hoofdstad van Zeeland is misschien wel de leukste stad van de provincie. Het centrum is heel tof om te bezoeken en ze hebben er veel leuke winkeltjes en gezellige terrassen. Verder kun je de Lange Jan toren beklimmen voor een mooi uitzicht over Middelburg en kun je de stad ook vanaf het water bekijken door middel van een rondvaart. Daarnaast heb je in Middelburg pretpark Mini Mundi liggen dat voor de allerjongste kinderen leuk is om te bezoeken. Lees voor uitgebreide informatie eens onze blog Middelburg met kinderen

#2 Goes: dit is ook een heel gezellige stad met een heel compact centrum. De omgeving van Goes is prachtig en we hebben de omgeving hier op e-scooters verkend. Daarnaast hebben we hier in één van de beste hotels geslapen van Zeeland: hotel Katoen Goes. Wij schreven over deze activiteit in Goes en het hotel een blog onder de naam Goes met kinderen

Goes met kinderen
Goes met kinderen

#3 Vlissingen: naar deze stad zijn we maar liefst twee keer geweest. Ook deze stad heeft een gezellig centrum met veel terrasjes in de buurt van het water. Je hebt hier een aantal activiteiten die je met kinderen in de stad kunt bezoeken zoals Arsenaal, Iguana Zoo en speeltuin Lammerenburg, maar de stad is ook zeker een goede uitvalbasis om de leuke omgeving van Vlissingen te bezoeken met zijn leuke speeltuinen en mooie stranden. Wij schreven over Vlissingen de blog Vlissingen met kinderen

#4 Renesse: deze stad staat bekend als vakantiebestemming waar veel jongeren in de zomer in Nederland naar toe gaan. Ook is er in dit gedeelte van Zeeland met kinderen genoeg te doen. In de buurt van Renesse kun je zeehondjes gaan kijken en ook heeft Renesse een heel leuk kabouterbos. Het kabouterbos is niet super groot, maar wel heel leuk om even door heen te lopen als je de stad bezoekt. Wij vonden het centrum van Renesse erg gezellig met heel veel terrassen, waar je uitstekend kunt lunchen tussen de middag. 

Zeeland met kinderen
Zeeland met kinderen

#5 Hulst: deze stad is misschien de meest onbekende stad in Zeeland in deze lijst, maar is zeker de moeite waard om een dag te bezoeken. Deze vestingstad heeft twee leuke speurtochten voor kinderen die je kunt lopen en waarbij je de stad op een leuke manier kunt ontdekken. Daarnaast zijn er een aantal leuke speeltuintjes voor kinderen en heb je in de omgeving ook genoeg leuke dingen om te bekijken. Wij hebben de blog Hulst met kinderen over deze stad geschreven. 

Hulst met kinderen
Hulst met kinderen

Zeeland met kinderen: leuke stranden

Je kunt in Zeeland met kinderen natuurlijk naar heel wat stranden. In totaal zijn er vele kilometers strand, waardoor je niet snel hutje op mutje zit. Wij zetten de leukste stranden in Zeeland op een rij.

#6: Zoutelande: dit vinden wij één van de fijnste stranden van Zeeland. Het strand is schoon, ruim en kinderen kunnen er heerlijk spelen. Wij zijn al vele malen naar Zoutelande geweest en eigenlijk is het er nooit echt super druk op het strand. Kinderen vinden het leuk om wanneer het eb wordt om krabjes en andere visjes te vangen in de buurt van de palen op het strand. 

Wij verbleven een aantal keer op camping de Meerpaal, waar je eigenlijk vanaf de camping zo het strand op loopt. Bij deze camping (waar je ook naar toe kunt gaan als je geen gast bent) heb je een leuke speeltuin, trampoline en waterspeeltuin. Ook kun je bij het restaurant heerlijk eten op het terras.

Vlissingen met kinderen
Zeeland met kinderen

#7 Dishoek: dit strand ligt naast het strand van Zoutelande en het grote voordeel van Dishoek is dat je er de auto gratis kunt parkeren op de grote parkeerplaats achter het strand. Dishoek heeft ook een leuk klein centrum met een aantal terrasjes. Overigens heb je bij ieder strand die we hier noemen verschillende strandtenten, dus je hoeft niet bang te zijn dat je geen eten of drinken kunt krijgen op het strand.

#8 Renesse: we noemden Renesse net al als stad, maar het strand van Renesse is ook leuk om te bezoeken. Wij kregen er een enorm vakantiegevoel van toen we het strand op liepen en al die gekleurde strandhuisjes zagen langs de zee. Ook zagen we hier tientallen zeehonden op drooggelegen stukken liggen (hiervoor heb je wel een fototoestel met zoom of een verrekijker nodig om ze te zien liggen). Ook dit strand is ruim en erg schoon. 

Zeeland met kinderen
Zeeland met kinderen

#9 Cadzand en Cadzand Bad: deze stranden zijn jeugdsentiment, aangezien we hier dertig jaar geleden al op vakantie gingen in de meivakantie. Het strand staat bekend om zijn haaientanden die je hier kunt vinden. Uiteraard hebben wij bij de plaatselijke speelgoedwinkel een zeef gekocht en zijn we aan de slag gegaan.

Je ziet bijna iedereen op het strand naar de grond kijken op zoek naar een haaientand. Uiteindelijk hebben we heel veel glimmende zwarte stenen gevonden en een steen/ tand? die er wel een beetje op leek. Ach ja we hebben ons goed vermaakt op het strand met onze dochter en dat is het belangrijkste!

Zeeland met kinderen
Zeeland met kinderen

Zeeland met kinderen: leuke speeltuinen

Je kunt in Zeeland met kinderen naar verschillende leuke speeltuinen toe. We zetten de leukste speeltuin op een rij die we bezocht hebben. 

#10: Hof van Poppendamme: in de buurt van Vlissingen ligt deze speeltuin. De setting hier is heel relaxt. In een grote tuin staan overal banken en tafels, waar ouders lekker zitten te borrelen terwijl de kinderen in de tuin lekker aan het spelen zijn. De speeltuin is niet supergroot, maar wel een goede plek om te gaan lunchen als je in Zeeland met kinderen bent. 

Vlissingen met kinderen
Vlissingen met kinderen

#11: Klok’uus: deze speeltuin is al eens een keer uitgeroepen tot leukste uitje in Zeeland met kinderen. De eerste keer dat we Klok’uus bezochten was het terras en de speeltuin dicht en hebben we op e-harlies de omgeving verkend. Dit vonden wij een hele toffe activiteit om te doen met onze dochter. 

Een paar weken later hebben we ook de speeltuin bezocht en deze is ook een aanrader als je naar Zeeland met kinderen gaat. Je hebt hier luchtkussens, een megatrampoline, een heel parcours, een speeltuin en een skelterbaan. Genoeg vertier om je een paar uur met je kinderen te vermaken. Ook is er een binnenspeeltuin aanwezig voor wanneer het minder weer is. Daarnaast kun je er ook prima lunchen. 

Kindvriendelijk hotel Goes
Goes met kinderen

#12: Speeltuin Lammerenburg: deze speeltuin ligt in een woonwijk in Vlissingen, maar is zeker leuk om te bezoeken als je in deze stad in Zeeland met kinderen bent. Voor deze speeltuin betaal je alleen een zeer klein bedrag voor de kinderen en in deze grote speeltuin hebben ze heel veel verschillende speeltoestellen. Voor de kleinste kinderen is er nog een apart gedeelte in de speeltuin speciaal voor deze kinderen. Ook zijn er verschillende trampolines, waar kinderen om de beurt op mogen totdat de zoemer gaat. 

Vlissingen met kinderen
Vlissingen met kinderen

#13 Speeltuin Meliskerke: deze grote speeltuin ligt in de buurt van Zoutelande. Ook voor deze speeltuin betaal je nagenoeg niets (voor kinderen moet je een euro betalen en deze euro in een bak stoppen bij de speeltuin). Je hebt verschillende speeltoestellen en het is zeker een leuke speeltuin om een uurtje (of twee) te bezoeken als je in Zeeland met kinderen bent. 

#14 Speelboerderij Pierewiet: deze speelboerderij ligt in Nieuwvliet in de buurt van Cadzand. Bij deze grote speeltuin heb je verschillende trampolines, speeltoestellen en ook een grote verkeerstuin, waar kinderen met skelters kunnen rijden. Daarnaast is er een soort van uitkijktoren in de vorm van een vuurtoren. Ook bij deze speelboerderij heb je een binnenspeeltuin met ook nog een techniekzolder erbij, waar kinderen kunnen knutselen. Uiteraard zijn er ook verschillende boerderijdieren zoals een ezel, een zwijntje, een pony en nog meer van dit soort dieren. 

Zeeland met kinderen
Zeeland met kinderen

Zeeland met kinderen: overige activiteiten

#15 : Bakkerij Sonnemans: toen wij een oproep op onze Instagrampagina plaatste voor goede tips in Zeeland met kinderen, kregen we verschillende reacties dat we naar bakkerij Sonnemans moesten om daar een echte Zeeuwse bolus te proeven. Uiteraard zijn we hier even langs gereden en we moeten zeggen dat ze hier hele lekkere dingen hadden, waaronder een hele warme verse bolus. De bakkerij van binnen ziet er echt als een nostalgische winkel uit. 

#16: Zeehondjes kijken: wij wilden als we in Zeeland waren toch wel heel graag zeehondjes zien en er is een plek in Zeeland waar je een hele grote kans hebt dat je ze ziet. Wanneer je iets ten noorden van Renesse naar Brouwersdam rijdt dan rijdt je langs de zee  en in de buurt van Dicks Taria Snackbar heb je twee bultjes (zie google maps). Tussen die twee bultjes zitten heel vaak zeehonden. Als je er in de buurt bent, dan zie je waarschijnlijk al een hoop mensen achter het hek staan kijken naar de zeehonden. 

Zeeland met kinderen
Zeeland met kinderen

#17: Neeltje Jans: helaas was Neeltje Jans niet open toen wij er waren. Wij komen zeker nog een keer terug om hier het waterpark te bezoeken en met de boot een bezoekje te brengen aan het Deltapark. Ook kun je hier zeeleeuwen en zeehonden bewonderen. Wij hebben in de buurt van Neeltje Jans in een B&B geslapen in Kamperland bij B&B d’Ouwe Smidse. We schreven over dit B&B een uitgebreide review

#18: Dorpjes bekijken: Zeeland heeft veel verschillende pittoreske dorpjes waar het leuk is om even door heen te lopen en een drankje te doen. Zo heb je de bekende toeristische dorpen zoals Domburg en Veere, die erg toeristisch zijn en waar je prima een drankje kunt doen met je kinderen op het terras. Bij Domburg kun je ook het strand bezoeken. Dit is een kleine wandeling vanaf het centrum. Wel betaal je behoorlijk parkeergeld voor je auto in deze dorpjes!

Zeeland met kinderen
Zeeland met kinderen

#19 Klimpark Kanoa: je kunt in Zeeland met kinderen ook naar een leuk klimpark gaan. Klimpark Kanoa ligt op iets meer dan een kwartier rijden vanuit Middelburg. Wij vonden dit een super tof klimpark, omdat we hier met onze dochter heel hoog mochten klimmen. Dat is bij de meeste klimparken niet het geval. Hier mochten we met onze dochter die net 1,25 meter is tot 12 meter hoogte klimmen en dat vond ze uiteraard heel erg stoer. 

Je hebt bij het klimpark verschillende parcours op verschillende hoogten. Uiteraard is de moeilijkheidsgraad ook afhankelijk van de hoogte. Daarnaast heb je een aantal toffe ziplinen, waarbij er ook twee ziplinen over een meer heen gaan. Wij zijn hier een halve dag geweest en hebben ons heel erg goed vermaakt bij dit klimpark. 

Wat dat betreft is dit een activiteit in Zeeland met kinderen, die je met het hele gezin kunt doen, aangezien het ook voor de ouders een leuke activiteit is. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende parcours even op de website van het klimpark

Zeeland met kinderen
Zeeland met kinderen

Waar slapen in Zeeland met kinderen?

Wij hebben tijdens onze vakanties in Zeeland met onze dochter in verschillende accommodaties geslapen. In B&B’s, hotels, maar ook op de camping. Zeeland is natuurlijk een groot gebied, maar als je in één van de steden slaapt dan is dit een prima uitvalbasis om de rest van Zeeland te ontdekken.

Vanaf de bovengenoemde steden zijn alle activiteiten die we hier genoemd hebben in maximaal 20 minuutjes met de auto te bereiken. Wij overnachten steeds weer in een andere stad om zo steeds weer een ander gedeelte van Zeeland te ontdekken. Klik hieronder op één van de steden voor een overzicht van de accommodaties die er zijn voor gezinnen in de betreffende stad.

Middelburg

Renesse

Goes

Vlissingen

Hulst

Cadzand

Goes met kinderen
Stad en Strandhotel Elisabeth met kinderen

Scroll naar boven