Zandvoort met kinderen

Zandvoort met kinderen: leuk strand voor gezinnen!

Een bezoekje aan Zandvoort met kinderen is leuk! Wij bezochten het strand toen we op stedentrip naar Amsterdam waren met onze dochter in de zomervakantie en toen het erg warm was. Vanuit Amsterdam is het ongeveer drie kwartier rijden met de auto en met het openbaar vervoer ben je er binnen een half uurtje. Naar aanleiding van ons bezoek aan dit strand, zetten we alle informatie op een rij die je nodig hebt voor een dagje uit naar het strand van Zandvoort. 

Zandvoort met kinderen
Zandvoort met kinderen

algemene informatie

Je kunt het strand van Zandvoort dus op verschillende manieren bereiken. Doordat er een station ligt bij het strand is het mogelijk om met de trein naar het strand toe te gaan. Ook met de auto is het prima te doen. Wij hadden weleens gelezen dat Zandvoort in de zomermaanden lastig te bereiken kon zijn met de auto en dat er lange files kunnen ontstaan, maar toen wij het strand bezochten konden we zo doorrijden. 

Het is zelfs mogelijk om met de fiets naar het strand te gaan vanuit bijvoorbeeld Haarlem. Dit hebben wij zelf ook weleens gedaan, tijdens een stedentrip naar deze stad. Nadat we de auto hebben geparkeerd op één van de parkeerplaatsen maken we eerst een rondje door het dorpje.

Er is eigenlijk één straat met verschillende horecagelegenheden. Hier kun je prima een hapje eten of een ijsje eten. Ook kwamen we een spellenhal tegen, maar dat stelden niet zo heel veel voor. Ook is er in het dorp een Albert Heyn supermarkt aanwezig voor als je nog wat aankopen wil doen om bijvoorbeeld op het strand op te eten met het gezin. 

Zandvoort met kinderen
Zandvoort met kinderen

het strand van Zandvoort

Het strand van Zandvoort is vergelijkbaar met de meeste badplaatsen in Nederland. Je hebt hier prima zacht zand en hoe dichter je richting de zee gaat hoe vaster het zand wordt. Wanneer het eb is ontstaan verschillende meertjes, waar kinderen lekker kunnen spelen in het water en waar ze visjes kunnen vangen. Onze dochter heeft nog een hele tijd zandkastelen zitten bouwen op het strand. 

Je kunt in Zandvoort met kinderen surflessen nemen. Zo heb je surfschool Surfana Noosa, waar kinderen vanaf zes jaar (die diploma A en B hebben) surflessen kunnen nemen. Toen wij op het strand waren, was er ook een hele groep kinderen die les kreeg op het strand van een instructeur. 

Op het strand zijn alle faciliteiten aanwezig die je nodig hebt met kinderen. Zo is het mogelijk om een strandbedje met parasol te huren op het strand en zijn er genoeg toiletten op het strand aanwezig. Aangezien het behoorlijk kan waaien op het strand kan het ook fijn zijn om een windscherm te huren. Toen wij er waren waaiden het behoorlijk en als je dan uit de wind is het een stuk minder fris. 

Familiehotel Zandvoort
Familiehotel Zandvoort

Kindvriendelijke restaurants zandvoort

Aan het strand van Zandvoort heb je misschien wel twintig verschillende strandclubs waar je wat kunt eten en drinken. Vooraf hadden we al even gekeken welke strandtent ook leuk was voor kinderen. Bij strandtent Thalassa zit een groot klimtoestel bij het terras. Hier hebben we tussen de middag heerlijk geluncht en onze dochter heeft hier fijn gespeeld met de andere kinderen.

Vanaf het terras hadden we ook een goed zicht op de speeltuin, waardoor wij lekker nog een drankje konden doen na afloop van de lunch, terwijl onze dochter aan het spelen was. Daarnaast heeft deze strandtent nog een wat kleinere speeltuin voor de wat kleinere kinderen. Een erg kindvriendelijke strandtent dus. 

Thalassa is zeker niet de enige strandtent waar je in Zandvoort met kinderen naar toe kunt gaan. Zo zijn er meerdere strandtenten met een speeltuin. De strandtenten liggen dicht bij elkaar, dus je kunt prima langs een aantal strandtenten lopen en kijken wat iedere strandtent allemaal te bieden heeft. Over het algemeen hebben de meeste strandtenten wel het reguliere menu en ook vaak wel een kindermenu. 

Zandvoort met kinderen
Familiehotel Zandvoort

Kinderactiviteiten Zandvoort

Naast het strand heb je ook verschillende kinderactiviteiten in Zandvoort. We zetten een aantal van deze activiteiten voor kinderen hieronder op een rij.

Speeltuin Groenendaal: deze speeltuin is voor kinderen tot en met negen jaar en ligt op een kwartiertje rijden van het strand van Zandvoort. Je kan de auto gratis parkeren bij de speeltuin en deze speeltuin bestaat al meer dan 100 jaar. Er staan daarom nog steeds nostalgische speeltoestellen, maar ondertussen is de speeltuin ook voor een groot deel gemoderniseerd. Je betaalt een paar euro entree voor deze speeltuin, maar hiervoor terug krijg je een grote speeltuin, waar je kinderen prima zich een paar uurtjes kunnen vermaken. 

Jutters Mu-ZEE-um: dit museum in de buurt van het strand is gratis toegankelijk en heeft een collectie met spullen die op het strand zijn gevonden. Achter veel van de spullen die op het strand gevonden zijn zit een verhaal. Naast deze spullen die je kan bekijken is er ook een aquarium met vissen uit de Noordzee. 

Natuur rondom Zandvoort: je hebt prachtige natuurgebieden die je kan bezoeken in de buurt van Zandvoort. Zelf hebben wij vanuit Haarlem weleens het nationaal park Zuid-Kennemerland bezocht met de fiets met onze dochter en dat is een prachtig gebied, waar je ook prima met kinderen lekker in de duinen kan spelen en in de bomen kan klimmen. 

Een ander natuurgebied dat in de buurt van Zandvoort ligt is de Amsterdamse Waterleidingduinen. In dit natuurgebied zijn we ook een keertje geweest met onze dochter en hier is het erg leuk om hertjes te spotten, die hier genoeg rondlopen. Dit zijn gratis kinderactiviteiten in Zandvoort. 

Zandvoort met kinderen: conclusie

Wij zijn een hele middag in Zandvoort geweest tijdens onze stedentrip in Amsterdam en wat ons betreft is het echt een aanrader. Het strand heeft fijn strandzand en is ruim, waardoor je de ruimte hebt op het strand. In het centrum en bij de verschillende strandtenten zijn er genoeg mogelijkheden voor een hapje en een drankje en de meeste van deze strandtenten zijn ook erg kindvriendelijk met kindermenu’s, kinderstoelen en verschillende speeltoestellen. Al met al een prima badplaats om naar toe te gaan als het lekker weer is en je even met je gezin een dagje naar het strand wil. 

Familiehotel Zandvoort
Zandvoort met kinderen

Zandvoort met kinderen: waar overnachten?

Je kunt in Zandvoort met kinderen prima overnachten. Er zijn verschillende hotels waar gezinnen met kinderen kunnen overnachten in familiekamers. We zetten de beste opties op een rij hieronder. 

Budgethotel: Hotel Paradis

Middenklasse hotel: Amsterdam Beach hotel

Luxe hotel: Boutique Hotel Margretha

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Zandvoort even hier

Zandvoort met kinderen
Zandvoort met kinderen

Scroll naar boven