Yellowstone met kinderen

Wat te doen in Yellowstone met kinderen? Yellowstone en Grand Teton National Park staan in onze top 10 qua favoriete en mooiste nationale parken in the USA. Het is echt een walhalla voor wildlife en daarnaast maken de geysers dat dit park echt uniek is. Ook de omgeving rond Yellowstone is geweldig (zoals Cody)! Grappig weetje: Yellowstone was het allereerste nationale park in the USA. In deze blog zetten geven wij jou alle informatie die je nodig hebt voor een bezoek aan Yellowstone en Grand Teton National Park met kinderen.

Beste reistijd Yellowstone met kinderen

De beste reistijd om het nationale park van Yellowstone met kinderen te bezoeken is van april tot half juni. Dan komen de beren weer tevoorschijn en hebben ze ook jonkies (cubs). Ook alle andere dieren komen weer meer tevoorschijn en hebben kleintjes rond deze tijd. Wil je graag wild zien, dan raden we deze tijd aan.

Voor Memorial day (eind mei) zijn sommige wegen nog gesloten. De allerbeste tijd is dus eigenlijk specifiek de eerste week van juni. Juli en augustus zijn de drukste maanden in deze nationale parken in verband met de summerbreak in Amerika. Na de maanden juli en augustus zijn er wat minder beren te zien, maar heb je nog steeds heel goed kans op wildlife.

Kun je niet tussen april en juni? Dan raden we september aan als beste maand. Daarna zal er weer teveel sneeuw liggen en dan is deze periode mindere geschikt om de parken goed te kunnen bekijken met kinderen.

Yellowstone met kinderen

Vervoer in en naar Yellowstone NP

Yellowstone National Park en Grand Teton National Park werken niet met een shuttlebus zoals vele andere grote nationale parken hebben. De afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn behoorlijk groot en je hebt dus wel echt een auto nodig zoals bijna overal eigenlijk in Amerika. Bijna alle stops zijn ook goed te bereiken met een camper.

De meeste gezinnen met kinderen die een rondreis maken door het westen van Amerika komen aan op het vliegveld van Los Angeles of San Francisco. Je kan in deze twee grote steden een auto huren op het vliegveld via Sunny Cars. Sunny Cars heeft een all inclusive principe waarbij de meeste verzekeringen van de auto en ook vaak het eigen risico in de prijs inbegrepen zitten. Kijk voor het huren van een auto in Los Angeles hier en voor het huren van een auto in San Francisco hier.

Wat te doen in Yellowstone National Park

Je kan er voor kiezen om voor ieder nationaal park in Amerika apart te betalen, maar vaak is de nationale America the Beautiful Pass goedkoper als je al een aantal parken gaat bezoeken. Deze pass kost 80 dollar en dan mag je ‘gratis’ naar binnen bij alle nationale parken in Amerika.

Deze pas is een jaar lang geldig voor alle personen in jouw auto of camper. Dat haal je er dus makkelijk uit als je meer dan 2 nationale parken bezoekt. Kijk voor meer informatie over deze nationale pas even hier.

Let op: in heel Yellowstone NP heb je nauwelijks telefoon- en/of internetontvangst. Downloadt dus vooraf op Google Maps de kaart van Yellowstone, zodat je je prima kan navigeren in het park.

Kinderactiviteiten Yellowstone NP

Hoeveel dagen nodig voor Yellowstone NP en Grand Teton NP

We raden je aan voor deze twee parken minimaal 4 dagen uit te trekken. Heb je minder tijd te besteden, dan is het verstandig om je trip echt goed te plannen, want van Grand Teton naar bijvoorbeeld the Old Faithfull, (de bekendste geyser in Yellowstone) rijden kost ook de nodige tijd en wij denken dat 1 of 2 dagen er verblijven wel echt veel te kort is om er ook een beetje van te genieten. Daarnaast is er zoveel leuks om uit te kiezen dat je al snel niet meer weet wat je moet kiezen.

Yellowstone met kinderen

Route Yellowstone NP en Grand Teton NP

De route die wij uiteindelijk met de camper gereden hebben is.

Dag 1 een bezoek aan Grand Teton en overnachten op camping Gros Ventre.

Dag 2, de rest van de bezienswaardigheden van Grand Teton National Park bezocht, Old faitfull, alle boardwalks onderweg naar Madison, terugrijden naar West Thumb Geyser (dit was niet handig en we raden aan deze tussen Grand Teton en Old Faithfull te doen), rijden naar onze camping Bridge Bay en rond 17u nog een stukje Hayden Valley gereden om beren te zien.

Dag 3 wandelen iets voorbij Fisher Bridge, daarna Hayden Valley, Grand Canyon of the Yellowstone, weg tot Tower Roosevelt, overnachten op Mammoth campground.

Dag 4, wandelen bij Mammoth Hot springs, rijden naar Norris, Norris Geyser Basin, langs Canyon Village richting Roosevelt en via de Lamar Valley richting Cody (over de Bear tooth highway).

Op deze manier zie je bijna alles van de 2 nationale parken. Er zijn natuurlijk meer manieren, maar voor ons was dit een fijne balans om elke avond op tijd op de camping te zijn en de kinderen zo ook ruimte te geven om te spelen.

Yellowstone NP met het gezin

Kinderactiviteiten Yellowstone National Park

#1 Grand Teton National Park

Geniet van de uitzichtpunten in Grand Teton National Park met kinderen en neem de ferry bij Jenny Lake in Grand Teton voor de meest prachtige uitzichten. De ferry vertrekt vanaf de pier vlakbij het bezoekerscentrum. De prijzen zijn in deze twee parken beduidend hoger dan in andere nationale parken en dit merk je ook bij deze ferry-overtocht.

Reis je liever wat meer low-budget? Je kunt ook wandelen rondom Jenny Lake met kinderen. Wij vonden dit met kleine kinderen niet helemaal geschikt en hebben dit dus ook niet gedaan. Toen wij er waren sneeuwde het (ja, echt begin juni!). We hebben Grand Teton dus vooral rijdend bekeken. We zagen op de Teton Park Road daar onze eerste zwarte beren. En even verderop onze eerste bisons.

Ondanks dat Yellowstone veel bekender is raden we je aan om Grand Teton echt niet over te slaan op je weg hierheen of hiervandaan. Grand Teton is mooi op zijn eigen manier. Uiteraard hebben onze kinderen hier ook weer meegedaan met het rangers programma bij het bezoekerscentrum en hun badge gehaald.

Yellowstone met kinderen

We hebben dan ook uitgebreid de bezoekerscentra van Grand Teton National Park bezocht vanwege het koude weer. Bereidt je dus in juni ook voor op sneeuw. Volgens de park rangers was dit heel normaal weer in deze periode in het park. De dagen erna hadden we een zonnetje en was het 18-19 graden. Het weer kan dus ook heel snel omslaan.

Colter Bay is het leukste visitor centre voor kinderen. Hier liggen ook dierenhuiden, hoorns en geweien waar kinderen uitgebreid aan mogen komen. Daarnaast heeft Jenny Lake Visitors Centre geen film en uitgebreide winkel in tegenstelling tot die van Colter Bay. Onze kinderen vinden het ook echt altijd heerlijk om uitgebreid in het winkeltje te snuffelen. Op zoek naar een leuk souvenirtje of kaartje voor vriendjes of vriendinnetjes.

Tip; geef je kind aan het begin van de reis wat zakgeld en dan is bij ons de regel op is op. Ze kunnen dan zelf beslissen wat ze kopen op reis en je voorkomt de constante vraag of ze iets mogen kopen. Daarnaast is het ook heel erg leuk om te zien hoe jouw kind met dit geld omgaat. Dit werkt bij ons voor kinderen vanaf 4 jaar. Ook kun je in dit visitors centre net als alle andere centra een boekje halen voor het Junior Ranger Program.

Kinderactiviteiten Yellowstone NP

#2 Uitzichtpunten Yellowstone en wildlife

Je kunt in Yellowstone NP met kinderen enorm veel uitzichtpunten bekijken. Neem zeker 3 dagen de tijd om op die manier Yellowstone met jouw kinderen te bekijken!

Rondom Hayden Valley en de Lamar Valley zit het meeste wildlife van het park. Als je in Yellowstone bent haal je het beste eerst even een kaart van Yellowstone bij het visitor centre zodat je begrijpt welke punten we bedoelen hier. Wij hebben onze eerste nacht in Yellowstone overnacht op de Bridge Bay camping.

Deze camping vonden we géén aanrader. De plekjes zijn superklein, de vuurkorven ingegraven waardoor ze volledig vol regenen bij regen of sneeuw en de incheck is duidelijk op de hotelbranche gericht (inchecken duurde 20 minuten, echt niet nodig op een camping!).

Maar… tussen deze camping en Fishing Bridge zagen we wel onze eerste coyotes in dit park. Daar vlakbij ligt ook een prachtige wandelpad waar je diverse dieren kunt zien. Zie onder kopje 3 voor deze wandeling.

Kinderactiviteiten Yellowstone NP

Willen jullie graag beren zien dan rijd je iets verder naar het noorden langs Mud Volcano. Daar hangen regelmatig Grizzlyberen rond met hun jonkies (ga in de ochtend of rond 17u om de meeste kans te hebben deze beren te zien), maar ook midden op de dag maak je prima kans om ze te zien. Wij hebben ook diverse beren midden op de dag op deze weg gespot.

Ben je niet geslaagd in het spotten van beren? Rijdt dan verder naar het noorden tot voorbij Tower Roosevelt en sla linksaf de Lamar Valley in. Let op, vanaf Mud Volcano tot de Lamar Valley is het echt wel meer dan een uur rijden. Je kunt dit dus ook voor een andere dag plannen. Tussen deze twee punten zit de Grand Canyon of the Yellowstone.

Vergeet hier zeker niet te stoppen. Je hebt hier minder kans op wildlife, maar je hebt hier wel prachtige wandelingen die je kan maken en prachtige uitzichten! Onder punt 3 delen we hier de mooiste wandelingen.

Als je vanaf Grand Teton National Park, Yellowstone binnen komt rijden moet je kiezen of je richting Bridge Bay gaat of richting the Old Faithfull. Omdat het nog wat koud was op de dag dat we aankwamen hebben wij besloten eerst naar de geisers en de mud pots te rijden en het bezoekerscentrum. Zodat we vanaf daar een goed overzicht hadden over wat we konden doen op de andere dagen met het gezin.

Yellowstone NP met het gezin

#3 De mooiste wandelingen in Yellowstone NP

Je kunt in Yellowstone met kinderen prachtige wandelingen maken. We zetten hieronder een aantal van deze prachtige wandelingen in Yellowstone National Park op een rij.

West Thumb Geyser Basin: voor de afslag naar de Old faithfull (op de kruising tussen de Old Faithfull en richting Bridge Bay dus) kom je langs West Thumb Geyser Basin. Dit is zeker een hele toffe stop om te maken. Je kunt kiezen of je de grote boardwalk doet of een kleiner rondje. Hier lag voor ons een Elk (wapiti in het Nederlands) lekker in het gras. Met gewei! Wat een prachtig beest. Tja, het blijft wild, dus niet gegarandeerd dat hij er is als je er bent. Maar houd je ogen open!

De board walk is dus ook fijn te doen met een kinderwagen of buggy (dit is bij veel wandelingen trouwens in dit park). Je hebt vanaf deze wandeling een prachtig uitzicht over het meer en tussen de board walk en het meer liggen meerdere geisers en mud pools. Het is een prachtig gezicht hoe het blauwe meer zich uitstrekt met de bergen op de achtergrond en je de stoom voelt en het is een prachtige plaatje met het diepe blauw van de geisers gecombineerd met diverse magische kleuren (oranje, blauw, bruin).

Kinderactiviteiten Yellowstone NP

Fishing Bridge: als je vanaf Fishing Bridge Visitors Centre komt (waar ze een leuke tentoonstelling over waterdieren voor kinderen hebben) kun je naar ‘Storm Point’ rijden. Deze staat niet op de grote kaart, maar het is een geweldige kans om op deze wandeling meer wildlife te zien. Wij zagen hier de Bald Eagle, gele marmot, een sneeuwkonijn en ook de bisons liepen hier dichtbij en je hebt natuurlijk kans om beren te zien.

Deze beren zagen wij op deze wandeling gelukkig niet tijdens het wandelen. Maak genoeg geluid en neem berenspray mee om te voorkomen dat je in de problemen komt tijdens het wandelen met kinderen. Dat zal niet heel snel gebeuren, want beren zoeken de mensen niet op.

Echter in dit seizoen hebben ze wel kleintjes en kun je dus maar beter wel voorzichtig zijn. De wandeling gaat langs een prachtig riviertje en komt uit bij een mooi meer. De wandeling is alles bij elkaar ongeveer 4 kilometer.

Wandelen bij Old Faithfull: bij het visitor centre (Old faithfull) kun je de voorspelde tijden zien voor het spugen van de geisers in dit gebied. Zo kun je je wandeling beter plannen. Vergeet niet om om de Old Faithfull heen te lopen naar Morning Glory.

Tip; haal bij dit visitors centre ook een explorer backpack. Dit is gratis en je kinderen kunnen hiermee proefjes doen zoals de hitte meten van de geisers.

Yellowstone met het gezin

Midway & Biscuit: na Old faithfull reden wij eerst omhoog richting Norris en hebben we bijna alle korte boardwalks meegenomen langs deze weg. Elke geiser is uniek, maar als je kinderen het snel zat zijn raden we aan om in ieder geval Midway en Biscuit mee te pakken. Deze geisers zijn in onze opinie wel de mooiste geisers van het park. Als je geluk hebt spuiten ze terwijl je er loopt, maar voor deze geisers kun je geen voorspellingen maken wanneer ze spuiten.

Wandeling canyon of the Yellowstone: neem de South Rim Trail Road en parkeer bij het laatste parkeerveld en loop eerst naar Artist Point. Hier heb je een prachtig uitzicht over de Lower Falls. Je kunt daarna de South Rim Trail lopen (ongeveer 5 kilometer rond) of je kunt naar de andere kant rijden en stoppen bij ‘Brink of the Upper Falls’.

Hier is een kleine boardwalk en heb je prachtig uitzicht op de andere waterval (de Upper Falls). Als je verder naar boven rijdt is Red Rock Point ook nog een prachtige korte wandeling. Alle genoemde wandelingen zijn onder de 2 kilometer (tenzij anders vermeldt) en dus ook prima met kinderen te bewandelen.

Norris Geyser Basin: deze geisers worden minder vaak bezocht. Maar hier kun je kiezen tussen lange en korte wandelingen. Wat ons betreft is dit echt een no-go om over te slaan. Prachtige geisers, mudpools en uitzichten! Het leuke met kinderen is dat je hier het wandelen zo lang kunt maken als je zelf wilt. Kies je voor een snel overzicht van boven of doe je de hele rondwandeling over de diverse boardwalks?

Onze volgende nacht hebben we wel op een hele mooie camping gestaan ‘ Mammoth campground’. Deze kunnen we in tegenstelling tot Bridge Bay wel echt aanraden! In Grand Teton stonden we op Gros Ventre, ook deze camping kunnen we aanraden. Bij Mammoth kun je je toilet van de camper niet legen. Op Gros Ventre wel. Beide hebben water, geen douches (maar dan kun je wel in je camper douchen).

Yellowstone met het gezin

#4 Georganiseerde tours Yellowstone

Je kunt bij het visitors centre ook georganiseerde tours boeken met kinderen waardoor je de beste highlights van het park te zien krijgt in 1 dag. Dit is een mooie optie om te doen als je erg weinig tijd hebt en toch veel wil zien van het nationale park. Je hoeft op deze manier niet alles zelf uit te zoeken en je bent met een kleine groep. De tourleider vertelt daarbij allerlei interessante weetjes over elk uitzichtpunt waar je komt.

Kijk voor meer informatie over dit soort georganiseerde tours even hier.

#5 Lamar Valley

Ga je richting Cody (waar veel mensen heen gaan omdat hier de eerstvolgende voorzieningen zitten), neem dan niet de oostuitgang van Yellowstone, maar de uitgang van de noord-oostkant van het park. Je verlaat Yellowstone dan door de Lamar Valley. Hier zul je zeker wild zien! Wolven, Coyotes, Pronghorn (gaffelbok in het Nederlands), heel erg veel Bisons (zoveel dat het niet meer Bisonder is) met hun jonkies, Elk, herten en beren kun je allemaal op deze weg tegenkomen.

Daarnaast is deze weg echt de mooiste route van het park! Je rijdt over de Bear Tooth Highway (let op alleen open vanaf Memorial Day = eind mei tot begin oktober) de vallei in. Het was echt magisch rond zonsondergang. De weg naar Cody is ongeveer 2,5 uur en in Cody vind je grote supermarkten, fijne campings en andere voorzieningen.

Daarnaast heb je in Cody het grootste Wild West Museum van Amerika. Wij zijn hier geweest en je kunt er gerust een hele dag voor uittrekken voor dit museum met kinderen. Eigenlijk zijn het 5 musea in 1, maar 3 afdelingen vonden we wel het allerleukste. Het Natuur Historisch Museum, het Indian Museum en de vogelvoorstellingen.

Bij die laatste laten ze dieren zien uit de omgeving die hier worden opgevangen nadat ze zijn aangereden en vertellen ze allerlei interessante feitjes over de vogels. Buiten staat een chuckwagon en wordt nagespeeld hoe ze vroeger leefden ten tijde van de eerste kolonisten. Hapjes en drankjes zoals vroeger worden erbij geserveerd, verklede mensen maken het af.

Binnen is genoeg te ontdekken voor de kinderen in het Natuurhistorisch Museum en het Indian Museum. Als je kinderen het zat zijn na een dag(deel) is er buiten nog een speeltuintje. Ook is er een café/restaurant met voldoende eet en drinkgelegenheid. Wij raden dit museum zeker aan als je meer wilt komen te weten over het vroeger en nu van het Wilde Westen!

In Cody is daarnaast ook elke week een rodeo (Wyoming is de grootste rodeostaat). Niet onze favoriet dus we zijn niet geweest, maar wel leuk om te weten als je hier graag heen wilt.

Yellowstone met het gezin

Kindvriendelijk restaurant Yellowstone NP

Bij Yellowstone Lodges kun je goed met kinderen uit eten gaan. Daarnaast zijn er diverse andere gelegenheden rondom de andere Lodges in het park. Ook is er volop gelegenheid in het park om te lunchen of een ijsje te kopen. In Grand Teton zijn de opties beperkter. Ga je naar Cody en ben je een vleesliefhebber? Probeer dan eens Buffalo vlees in één van de restaurants.

Kindvriendelijk hotel Yellowstone NP

Je kan rondom Yellowstone met kinderen prima overnachten als je niet op een camping wil staan. Er zijn genoeg kindvriendelijke accommodaties die je kan boeken. Wij zetten hieronder de best beoordeelde accommodaties rondom Yellowstone NP op een rij in de verschillende prijsklassen. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

Budget accommodatie:Yellowstone Valley Inn

Middenklasse accommodatie: Big Bear Motel

Luxe accommodatie: The Cody

Kijk voor de gehele lijst aan kindvriendelijke accommodaties in Yellowstone even hier.

Over de auteur: deze blog is geschreven voor Ilse Stelma op IG te volgen onder traveling_stelmafamily. Ilse is in 34 landen geweest en ze houdt er van om samen met haar gezin te reizen. Daarbij houden ze het meeste van natuur, (wild)kamperen, af en toe heerlijk wat luxe en plekjes waar nog niet veel toeristen komen.

Scroll naar boven