Wondr Instagram Museum met kinderen

Wondr Experience met kinderen: een review!

Wij zijn dol op Instagram musea, waar je in toffe ruimtes leuke foto’s met het gezin kunt maken. Onze dochter vindt dit ook helemaal te gek, dus het werd hoog tijd om in Amsterdam WONDR Experience te bezoeken met onze dochter. Wij namen deze Experience ook al op in onze blog Amsterdam met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten in Amsterdam met het gezin beschrijven. Naar aanleiding van ons bezoek aan WONDR Experience tijdens een vrije middag in de vakantie schrijven we deze review!

Gratis onze Amsterdam met kinderen reisgids downloaden?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct toegang, dan blijf je ook in de toekomst op de hoogte van toekomstige reisverslagen.


WONDR Instagram museum met kinderen
WONDR experience met kinderen

Wondr Experience met kinderen: algemene informatie.

De WONDR Experience is te vinden in Amsterdam-Noord en vanaf de Park and Ride Noord waar we de auto voor 1 euro per 24 uur hebben geparkeerd is het met de metro een paar minuten rijden naar metrostation Noorderpark. Vanuit hier is het een paar minuten lopen en voor we het weten staan we voor de deur van de Experience. 

Vanuit het centrum kun je ook de metro pakken naar dit metrostation. Wil je goedkoop uit zijn, dan kun je ook het gratis pondje vanaf het centrale station nemen naar het IJ-plein en vanuit daar is het iets meer dan 10 minuten lopen naar de ingang. 

Overigens kun je ook voor de deur parkeren voor 1,30 euro per uur. Toen wij er op vrijdagmiddag waren, was er recht voor de deur nog genoeg parkeerplek langs de kant van de weg. 

Voor kinderen onder de 14 jaar zijn er speciale tijden (Kids Time) en kinderen moeten altijd onder begeleiding van een volwassenen naar de Experience komen. Hierbij geldt per 1 kind 1 ouder. Dus met drie kinderen moeten er ook drie volwassenen meekomen. Kijk voor tickets voor de WONDR Experience even hier

WONDR experience met kinderen
WONDR Instagram museum met kinderen

Wondr experience met kinderen: ons bezoek

Van de buitenkant kun je het gebouw niet missen, aangezien het knalroze is en je het gebouw al van verre ziet. Als we binnenkomen leggen we onze jassen en tassen weg in een kluisje en krijgen we een korte uitleg van de medewerkers van WONDR. We zetten een QR code op onze telefoon, waarmee we ook in verschillende ruimten foto’s kunnen laten maken door een professionele camera van WONDR zelf. Deze camera’s zijn niet in alle ruimten aanwezig dus neem zeker ook je telefoon of je fotocamera mee. 

Het blijft leuk om in al die verschillende grappige ruimten foto’s te maken en we zien om ons heen ook heel veel bezoekers (vooral dames) heel veel plezier hebben. We schieten dan ook al snel heel erg veel plaatjes op ons fototoestel. Onderweg is er ook een hokje waarin we kunnen karaoke met het gezin. Ook dit filmpje zien we later terug tussen de foto’s op onze mail. 

WONDR Instagram museum met kinderen
WONDR Instagram museum met kinderen

Voor Sophie zijn de verschillende ruimtes af en toe net één grote speelplek, waar ze lekker kan spelen. Toch is het vooral de insteek dat je leuke foto’s maakt. In sommige ruimten kun je je ook verkleden met attributen en dat is natuurlijk erg grappig op de foto’s. In totaal lopen we de route in een uur en een kwartier. De maximale tijd om de Experience te bezoeken is 1,5 uur. Hierna zien we dat het ook mogelijk is om een drankje buiten te doen op Pink Beach. Super leuk en dit hadden we vooraf eigenlijk helemaal niet gezien. Uiteraard doen we hier dan ook even een drankje!

WONDR Instagram museum met kinderen
WONDR Instagram museum met kinderen

Wondr experience met kinderen: drankje doen op Pink Beach

Aan het einde van de route door de verschillende ruimtes kun je afsluiten met een drankje op Pink Beach. Uiteraard is het merendeel van het interieur hier roze en ze hebben zelfs strandzand in deze kleur. Het is hier mogelijk om een drankje te doen, maar ook om een hapje te eten. Ook zien we veel bezoekers cocktails drinken en sommige cocktails worden in grappige glazen geserveerd. Het terras en het strand is erg fotogeniek en uiteraard worden hier door de bezoekers ook veel foto’s genomen. 

WONDR Instagram museum met kinderen
WONDR Instagram museum met kinderen

Wij vonden dit drankje aan het einde van de route een mooie afsluiting van een leuke activiteit in Amsterdam met onze dochter. Toen wij er waren was het weer ook prima en heb je echt het idee of je in een soort van Barbie wereld beland bent. Het is daarom wel aan te raden als je WONDR experience bezoekt, dat je ook nog even een drankje na afloop doet met het gezin!

WONDR Instagram museum met kinderen
WONDR Instagram museum met kinderen

Wondr experience met kinderen: Conclusie

Wij hebben genoten van WONDR Experience in Amsterdam. Wij vinden het altijd super leuk om grappige foto’s te maken met het gezin en je hebt hier genoeg plekken waar dit kan. Ook het drankje na afloop op Pink Beach vonden wij erg leuk en een mooie afsluiting van de Experience. Houden jij en je kinderen van dit soort musea dan is WONDR Experience in Amsterdam zeker een aanrader. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de locatie even op de website van WONDR Experience.

Kijk voor tickets voor WONDR Experience even hier

WONDR Instagram museum met kinderen
WONDR Instagram museum met kinderen

Scroll naar boven