Wildlands Emmen met kinderen

Wildlands Emmen met kinderen: alle informatie!

Is Wildlandse Emmen met kinderen een bezoekje waard? Dat vroegen wij ons al een tijdje af en deze dierentuin stond ook echt al een hele lange tijdop ons lijstje. Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover en we hebben de activiteit gelijk toegevoegd aan onze blog Emmen met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten van de regio beschrijven voor gezinnen met kinderen. Naar aanleiding van ons bezoek aan Wildlands geven we alle informatie die van belang is bij een bezoek aan dit dierenpark in Emmen. 

Wildlands Emmen met kinderen
Wildlands Emmen met kinderen

Wildlands Emmen met kinderen: algemene informatie!

We rijden op zaterdagochtend met de auto naar de dierentuin en parkeren de auto op de Q park parkeerplaats dichtbij het dierenpark. Het dierenpark heeft namelijk geen eigen parkeerplaats en dit is de dichtstbijzijnde parkeerplaats. Vanaf deze parkeerplaats is het ongeveer vijf minuten lopen, voordat we bij de ingang van het dierenpark zijn. Je betaalt een vast bedrag bij deze parkeerplaats voor een hele dag. 

Tickets kun je online op de website bestellen en wijzelf hebben via Marktplaats goedkoop tickets op de kop weten te tikken. Wel is het risico dat je hier een ticket koopt die bijvoorbeeld al gebruikt is (daar hadden wij er eentje van. Gelukkig kwamen we er op tijd achter). Dat is dus natuurlijk wel een risico, maar de prijzen zijn dan vaak wel een stuk lager.

Verder kun je een kluisje huren bij het dierenpark en heb je door het hele dierenpark gratis WIFI. Ook liggen er bij de kassa plattegrondjes van het park, waardoor je een goed overzicht hebt van het park wat er allemaal te doen en te zien is. Wij vinden dat altijd wel prettig als we een plattegrond hebben van een park en zo dus ook precies zien welke dieren we waar kunnen zien. 

Wildlands Emmen met kinderen
Wildlands Emmen met kinderen

Wildlands Emmen met kinderen: dierenpark!

We lopen in het dierenpark een rondje met de klok mee en dan komen we eigenlijk langs alle dieren. Het dierenpark is in verschillende themagebieden opgedeeld. Zo heb je Nortica, Animazia, Savannestal, Wildlands Backstage, Serenga en Jungola. Wij beginnen in Nortica en zeker met de koude temperaturen (we bezoeken het dierenpark in december) zitten we gelijk in de stemming. Je vindt hier ijsberen, pinguins en zeeleeuwen. Zeker de enorme ijsberen maken indruk op ons. 

Wildlands Emmen met kinderen
Wildlands Emmen met kinderen

Het volgende deel is Animazia en dit is eigenlijk een hele grote binnenspeeltuin. Echt een hele toffe speeltuin en anders dan de meeste binnenspeeltuinen. Sophie is gelijk enthousiast en gaat gelijk met het vlotje naar de overkant. Voor ons een prima gelegenheid om even wat te drinken. Onze dochter heeft het super naar haar zin en heeft gelijk een vriendinnetje waarmee ze de hele speeltuin afgaat. Het is dat we zelf door wilde gaan na een klein uurtje, anders had ze hier zo een hele ochtend kunnen spelen. Ook leuk zijn de reuze schildpadden die hier ook rondlopen. 

Wildlands Emmen met kinderen
Wildlands Emmen met kinderen

In het Savannestal gedeelte kun je bij verschillende dieren zoals de neushoorn binnenkijken in de stallen, maar wat wij hier het leukste vonden is de achtbaan. Jawel, de dierentuin heeft ook een attractie voor kinderen. Het is gelukkig niet zo druk in het dierenpark, waardoor we maar een paar minuutjes hoeven te wachten voor we in de achtbaan plaats kunnen nemen. Uiteindelijk gaan wij er drie keer achter elkaar met onze dochter in en gaat ze er ook nog een keertje helemaal alleen in. Leuke afwisseling in het dierenpark vonden wij. 

Wildlands Emmen met kinderen
Wildlands Emmen met kinderen

In het Serenga gedeelte vind je vooral de Afrikaanse dieren zoals de giraf, de neushoorn, de leeuw en verschillende apen. In dit gedeelte kun je ook met een soort van treintje door het park heen en krijg je onderweg uitleg. Wij zagen het treintje door het park rijden en vonden de trein wel heel langzaam rijden, waardoor we dit ritje hebben overgeslagen. 

Wildlands Emmen met kinderen
Wildlands Emmen met kinderen

Ook leuk in dit gedeelte is de oude trein waar je door heen kunt lopen en vanuit waar je de verschillende dieren kunt bekijken. Wat dat betreft is er in het hele dierenpark aandacht voor kinderen. Op verschillende plekken kunnen kinderen spelen en zijn er kleine speeltoestellen of spelletjes die ze kunnen doen. Dat is zeker een groot pluspunt van dit dierenpark. 

Wildlands Emmen met kinderen
Wildlands Emmen met kinderen

Het gedeelte Wildlands Backstage vonden wij tegenvallen. Je loopt hier best een flinke route langs verschillende stallen en je krijgt een kijkje achter de schermen van het dierenpark. Ze hebben dit gedeelte van de route aantrekkelijk proberen te maken door een speurtocht uit te zetten. We pakken één van de velletje van de speurtocht die allemaal doorweekt zijn en moeten op zoek naar verschillende keycords. Toch liggen deze zo goed verstopt dat we er maar een paar vinden. Meer gezinnen die we spraken vonden deze speurtocht veel te ingewikkeld en niet duidelijk. 

Wildlands Emmen met kinderen
Wildlands Emmen met kinderen

Het laatste gedeelte wat je kunt bezoeken is Jungola en dit is overkapt en ze hebben hier de jungle nagebouwd. Binnen is het lekker warm en je kunt hier verschillende dieren spotten zoals olifanten, aapjes, verschillende vlinders, maar ook bijvoorbeeld reuzenspinnen. Je kunt hier in een bootje een rondvaart maken over het water door de jungle. Kinderen kunnen hier binnen ook een hele jungletrail lopen. Dit is een heel parcours met netten en ziet er heel tof uit zo in deze jungle omgeving. Wij vonden dit een erg leuk gedeelte en hebben hier ook tegen het einde van de middag heerlijk gegeten. 

Wildlands Emmen met kinderen
Wildlands Emmen met kinderen

Wildlands Emmen met kinderen: eten en drinken!

Je hebt door het hele dierenpark genoeg horecatentjes waar je wat kunt eten en drinken. In ieder themagebied zijn verschillende tentjes te vinden. Wij hadden in de ochtend bij ons hotel zo goed ontbeten dat we pas tegen het einde van de middag gegeten hebben. Dit hebben we in het Jungola gebied gedaan, waar we een lekkere rijstmaaltijd gegeten hebben. Wat dat betreft zijn er bij de verschillende tentjes genoeg lekkere dingen te vinden voor iedereen van het gezin!

Wildlands Emmen met kinderen
Wildlands Emmen met kinderen

Wildlands Emmen met kinderen: waar overnachten

In de omgeving van Emmen heb je een aantal accommodaties die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. We zetten een aantal goede opties in de verschillende prijsklassen op een rij. 

Budget hotel: Guesthouse Villa Emmen

Middenklasse hotel: De Oringer Marke

Luxe hotel: Fletcher Hotel-Restaurant ByZoo Emmen

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in de omgeving van Emmen even hier. 

Wildlands Emmen met kinderen
Wildlands Emmen met kinderen

Wildlands Emmen met kinderen: conclusie!

Wij hebben echt genoten van ons bezoek aan dit dierenpark. Wij waren er toen het park open ging en gingen tegen het einde van de dag pas naar huis. We hadden nog wel langer kunnen blijven, aangezien onze dochter eigenlijk nog wel terugwilden naar de binnenspeeltuin in het themagebied Animazia. Wat dat betreft kun je je er daarom ook prima een hele dag vermaken. Kijk voor meer informatie over de entreeprijzen, openingstijden en de verschillende dieren even op de website van Wildlands Emmen

Wildlands Emmen met kinderen
Wildlands Emmen met kinderen

Scroll naar boven